אלפ"צ 2017 – המציאות עולה על הדמיון
-
אף אל פי שלא ביקרנו בשום מקום שלא סוקר כאן כבר בהרחבה, גם לאחרונה בדיווח הנהדר של שרה ומזוויות נוספות (תרתה משמע!) ע"י האמיצים של מירי, יש לי הרגשה שלא תתנגדו לשטוף את העיניים שוב פעם בכל הטוב הזה, נכון?
אם לא חרגנו מהתלם הרי הכל "באשמתכם" בוגרי מחזור 2016 ובכלל, שבזכותכן ובזכותכם היה לי שפע של חומר איכותי לצורך הכנת הטיול- רק לבחור ולהרכיב את המסלול המתאים לנו- ועל כך תודה ענקית לכל מי שטרח וכתב ותיאר ועורר את התאבון לבקר בחבל ארץ ברוך היופי הזה.
העיתוי: אמצע יוני 2017 בהרכב זוגי. שני לילות באגם אנסי, חמישה לילות בשאמוני ולילה אחרון ליד השדה בג'נבה. הכרטיסים נקנו עם פתיחת המכירה של איזיג'ט באוקטובר ובהמשך , עם פרסום מועדי פתיחת הרכבלים ( שהתרחש רק באפריל) גיליתי עובדה מענינת: אין קשר בין כמות השלגים שיורדים בחורף לבין תאריכי פתיחת מרבית הרכבלים בקיץ. אם בקיץ 2016 לאחר חורף מושלג במיוחד הרכבלים נפתחו לרוב ב 11 ליוני, הרי השנה, לאחר חורף ממוצע למדי הפתיחה תתרחש רק ב 17 ליוני, כשאנחנו כבר נהיה חזרה בארץ הקודש.
בהתחלה נורא התבאסתי מכך ומן המחשבה שאנו עלולים להפסיד את חלק מן המראות שעליהם קראתי וחלמתי, אבל בפועל בזמן ביקורינו הרכבלים העיקריים כבר פעלו ולא הרגשנו שנמנעו מאיתנו אפשרויות טיול. אדרבא, אנחנו רק בירכנו את העבודה שאנו בפירוש עדיין נמצאים ב off season ובשום מקום לא היה ממש צפוף, לא חיווינו תנועה רבה בכבישים, והכל סביב ירוק ופורח.

-
תמונות יפיפיות!!!
מחכה להמשך הסיפור, שלל הסיפורים שכרגע מצטרף אליהם הסיפור שלך בהחלט שמים את האלפ"צים על הכוונת שלי לקיץ הבא

אביבית
-
מצטרפת לטיול!!!
אנחנו מתכננים להגיע לשם, אולי שנה הבאה.
בנתיים נהנת מסיפור ותמונות מדהימות כרגיל)))
-
ג’ני היקרה
ברור שלא נתנגד לתמונות אפל”צ. ככל המרבה הרי זה משובח. תמונות נהדרות!
איזה כיף שאת כותבת. חיכיתי לסיפור שלך. עד היום נעזרתי לא מעט בסיפורים שלך, מקווה שהפעם הצלחתי אני לתרום לך.
אנחנו כותבות עכשיו במקביל, איזה ערב רב של תמונות הולך להיות פה

לימור
-
אחחח ג’ני ג’ני, את יודעת מה אומרים – אף פעם אי אפשר להיות רזים מדי, עשירים מדי, או באלפ”צים מדי.
ולגמרי ברור לי שאני הולכת לגלות איתך מקומות חדשים בגן העדן הזה (אפילו שאת כל התמונות למעלה זיהיתי בקלות), ואם לא מקומות חדשים – ללא ספק זויות ראיה חדשות ומרעננות שלך.
אז התיישבתי על הדק הצופה אל הפסגות המושלגות, אספתי על הדרך כמה שוקולדים מאנסי (אני לא זוכרת את השם של השוקולטיירי אבל את בטוח מכירה אותה – הנה זאת), ואני מוכנה ומזומנה להמשך שיבוא.

-
ג׳ני, היינו בערך באותו הזמן , אולי כמה ימיים קודם, איזה כיף לראות שוב את המראות המופלאים. סקרנית לשמוע איפה אתם הייתם . מחכה להמשך!
-
ג'ני תמיד כיף לקרוא על עלילותייך!
בטוחה שיהיו חידושים!
-
ג’ני יקרה
ברוכים השבים
איזה תמונות נוף מרהיבות וכמה טוב שהחלטת לספר.
לא יזיק לצנן אותנו קצת בחום הזה

האזור הזה מקסים כל כך . אחד הטיולים המוצלחים שלנו .
-
היי ג׳ני
גם אני כאן מחכה לקרוא את סיפורך באלפ״צ וכמובן לראות תמונות שאף פעם לא נמאס לראותן , איזה כייף להיות כאן
שרה
-
גם אני לא אשבע אף פעם מהאיזור המדהים הזה
אתך לאורך כל הדרך -
מהמם ג’ני! אל תחסכי בתמונות ובסיפורים…
שומרת ומתייקת ברשימת החלומות שלי (אחרי צפון איטליה של לימור, שכרגע במקום הראשון במגירת החלומות).
-
ג’ני – ברוכים השבים!!!
רק 3 פעמים הייתי בשאמוני ובאלפים הצרפתים
דגמתי פעם את דרך נפוליאון ופעם את דרך הפסגות
ואני נהנית כל פעם מחדש שהשם אלפ”צ עולה על דל שפתיו
של מישהו כאן. לא מפספסת!!!
אז התייצבתי לקריאה.
רחל לבון
-
עוד לא נרגעתי מהאשכול של שרה ( אחח התמונות )
ומהאקסטרים של מיריק ( סחטיין ! לא בשבילי..)
והנה הגעת ג'ני …
לא זזה מפה… ( רק מזפזפת לאיטליה של לימור)
תמשיכי
עדי
-
איזה כיף לחזור משיעור התעמלות (ממוזגת כמובן
) ולראות כל כך הרבה תגובות.אביבית בהחלט שווה לערוב לאיזי כבר בספטמבר לקראת הקיץ הבא. כשחזרנו שאלנו את עצמינו איך לא נסענו לאלפ"צ קודם.
.
מרינה, ברוכת הבאה ותודה על המחמאות.
לימור היקרה, כיף לי להעלות דיווח "בטנגו" איתך. תמונות האגמים שלך כל כך יפות. וברור שנעזרתי ביווח שלך: אני זוכרת איך ישבתי על מפת גוגל והכנסתי לשם את התיאור המפורט של דרך האלפים הגובהים וכך הבנתי את התוואי!
יונה ופנינית מיוצרות בציר 2016 המשובח, אני שמחה לראותכן כאן.
את השוקולטיירי לא פקדנו ( אני לא כל כך בענין ואילו בן זוגי קיבל לא מזמן אזהרה מן הרופאה על ערכי סוכר גבוליים
), ואף שאין לי ספק שתזהו את רוב התמונות, אולי יהיו כמה הפתעות.דפ ושרה שטיילתן כמעט במקביל אלינו נחמד שבאתן ואתן מוזמנות להשאר. שרה, אני מקווה לעמוד בסטנדרטים של התמונות הנהדרות שלף, אבל כשהמראות כל כך פוטוגניות, המשימה הרבה יותר קלה.

איריס יקיריתי, מה שאת עוד לא יודעת זה שהיה לנו מזג אוויר חם למדי לאורך רוב הטיול. אבל כשמסתכלים על תמונות של שלג, החום פחות עובר. גם לטיול סוכות שלך חזרתי בבהנאה לקראת הנסיעה- רק חבל שחלק מן התמונות נעלמו להן..

ריקי "קצר וקולע" (כפליים!) טוב שבאת ואשמח שתשארי.
אביבית "השניה" מגירת חלומות גדושה בכל טוב ישי לך- מאחלת לך שתממשי ותגיעי לשני היעדים במהרה.
רחל, הליווי שלך תמיד נעים לי.ברור לי שזה יעד שנוסעים אליו יותר מפעם אחת. כבר יש לי רשימת השלמות ארוכה.
עדי, ברוכת המצטרפת גם את – וזפזוף נעים.
-
גם הפעם הידידה הכתומה מבצעת נאמנה את תפקידה כאוטובוס מעופף – אם כי הדיילות השוויצריות אנטיפאטיות משהו- ואנחנו מעבירים את הטיסה בנעימים, מתפעלים מהארוחה המושקעת של הזוג הצעיר שבצד השני של המעבר ששולפים עוד ועוד פרודוקטים: קופסאות שינצלים, סלט אבוקדו, אבטיח, בקבוק יין אדום , עד שדומה שמדובר בצידנית קסמים המתכווצת בעת השקילה של איזי ומתרחבת עם העליה למטוס!
כשבדקתי השכרת רכב, ההצעות של כל החברות היו יותר זולות בצד הצרפתי של השדה, ולכן מצוידים בהוראות, לאחר איסוף הכבודה אנו עוברים את המכס כאילו ליציאה מן השדה ואז עולים קומה אחת לאזור הDepartures , פונים ימינה בעקבות השלטים הכחולים עם הכיתוב Secteur France וציור דגל צרפת, עוברים את הדלתות, ושם בצד הצרפתי בקצה האולם נמצאים דלפקי השכרת הרכב.
מבאדג'ט אנחנו מקבלים רכב גדול מזה שהזמנו, די חדש אבל בעל אופי עצבני- מלא ציפצופים טורדניים- שיחד עם צירוף האותיות בלוח הרישוי שלה מזכים אותה בכינוי Evil.
מזג האוויר בהיר ושמשי, אבל תחילת הנסיעה , כמו תמיד אצלנו, מקרטעת: התנועה אחר הצהרים בג'נבה כבדה מאוד, קשה לשכנע את מערכת הניווט שאנו לא מעונינים לנסוע בכביש אגרה בשוויץ אבל כן מוכנים בצרפת, אנחנו מתברברים כהוגן והנסיעה לכיוון אנסי מתארכת ומתארכת ועד שאנו מגיעים לעיר כבר אחרי השעה 19.00. אנחנו די מותשים ומאוד רעבים ולמזלנו החניה גם במרכז העיר כבר בחינם בשעה זו (בתשלום רק מ 9.00-12.00 ו 14.00 – 19.00 בימי שני-שבת, שאר הזמנים ללא תשלום). אנו מוצאים מקום בחניון La Tournette דקה מהעיר העתיקה וחיש מהיר אנחנו כבר ליד הנהר ואני כמובן מחפשת את המשולש המפורסם של בית הכלא כדי להתמקם במרחב – רק כדי לגלות שהוא בשיפוצים ומכוסה כולו פיגומים ויריעות בד.
בעוד אני מעכלת שאת התמונה האיקונית של אנסי לא תהיה לי, הקיבה מזכירה לי את הצורך בעיכול מסוג אחר. יש לי כמובן דף עם מלוא ההמלצות למקומות סעודה באנסי שהכנתי בעוד מועד, אלא שבזמן אמת הוא נשאר באוטו ותחת זה אנחנו בוחרים מסעדה די באקראי בחצר פנימי קרוב לנהר. השירות טוב, האוכל בסדר ואנחנו נהינים ממזג האוויר החמים עדיין בשעת ערב, מהאור הנמשך עד מאוחר, ועכשיו, משצלחנו את הנסיעה המעצבנת והשבענו את רעבוננו, בעיקר מתחושת החופש והרוגע שנוחתת עלינו כאן בלב אנסי היפה.
ברור לנו גם שנחזור לעיר לשיטוט נוסף ושלא צריך "להספיק" כלום עכשיו ולכן אנו שמים את פעמינו למלון ב Menthon Saint Bernard , עליו עוד יסופר.
לילה טוב.

-
לא מאמינה שהם עוד לא גמרו לשפץ את הכלא! גם אצלנו הוא הסתתר (למרות שטיפה פחות) מאחורי פיגומים לפני שנה, עד שהתקשיתי בהתחלה לזהות אותו… לא נורא, יש עוד כל כך הרבה זויות צילום קלאסיות באנסי, אני בטוחה שתפסת אותן...
-
אני בעד לפתוח קבוצת ווצאפ לכל מי שמתכנן לטייל באלפים הצרפתים שנה הבאה בעקבות הסיפורים המקסימים והתמונות שעולים בימים האחרונים על ידי גיני ואחרים זה פשוט מעורר חשק לקנות כרטיס טיסה מחר וללכת.
-
לא מאמינה מה שעשו לכלא …
. לא נורא . מאמינה שעוד היו לכם לוקיישנים נהדרים אחרים לצילוםאגב, את האשכול בו סיפרתי על הטיול שלנו לא יכולתי לשפץ ( כי הוא נעול)
אבל את הבלוג דוקא כן … הנה הוא כאן . עם כל התמונות .
מחכה להמשך
איריס
-
ג׳ני,
אז ברור שגם על דעתי לא עלה ולו לרגע להחמיץ עוד סיפור על גן העדן הזה וכשמדובר בסיפור שלך – על אחת כמה וכמה.
זהו ללא ספק אחד המקומות היפים בהם טיילנו ואני שמח בכל עת להזכר וגם לקרוא על עוד ועוד סיבות לבקר שם שוב

שמוליק
-
איזה כיף איזה כיף
בטח בטח עוד תמונות…
דרך אגב- בסוף טיולנו לפני שבוע כבר הורידו את הכיסוי מהשיפוץ באנסי!!
גם לנו הפריע בהתחלה בתמונות…
מחכה להמשך- זכרונות נעימים (וגם לראות שוב מה הפסדנו בשאמוני וחייבים לחזור להשלים...)