ארתורס פאס בסוף ספטמבר
-
שלום לכולם,
אנחנו נוחתים בקרייסצ’רץ בסוף ספטמבר ומתלבטים לאן להמשיך משם כשהתכנית בגדול היא לעשות מסלול מעגלי סביב האי הדרומי ב-20 יום. ברור שאי אפשר לצפות מזג אויר ואני יודעת שאנחנו לא בעונה, אבל בכל זאת, למישהו יש ניסיון עם הגעה לאזור הארתורס פאס בזמן הזה בשנה? יש סיכוי בכלל שנוכל לצאת לטרק האוולנץ פיק? ואם לא, האם יש אופציות קלילות יותר שאפשר לעשות גם במזג אויר חורפי? ושאלה אחרונה, האם יש טעם להגיע לשם גם אם מזג האויר ממש לא משהו?
תודה

-
קשה מאוד לנחש מזג אוויר. ברמת העקרון אתם מודעים לכך שהקיץ מתחילה באופן רשמי בדצמבר? אפשר לטייל אוף סיזן ולמצוא ימים טובים אבל קשה לבנות על זה...
אזור ארתורס פאס גשום וסוער מאוד גם בשיא העונה ככה שזה עניין של הרבה מאוד מזל..
לא הייתי ממליצה לצאת לטרק (גם לא טיול יום לאבלנצ' פיק) במז"א סוער אבל גם נסיעה בכביש שחוצה את השמורה הענקית והמדהימה הזאת יכולה להיות יפה מאוד!
בגיחה קצרה של 20יום אני מניחה שנסיעות בכבישים יפים זה חלק משמעותי מהטיול אז אל תוותרו
-
אי אפשר לנבא או לנחש שום דבר לגבי מזג האוויר בארתורס פיק, לא חודש מראש ולא שבוע מראש. יכול להיות נפלא, ויכול להיות איום ונורא, עניין של מזל. גם כשהגעתי לאזור בשיא הקיץ מתוך מטרה לעשות שם טרק, בפעם הראשונה היו סופות אדירות (מה שהיה יפהפה לנהיגה כי זה היה עוד בימי הכביש הישן שכבר איננו מזמן – אין לי מושג איך הכביש הנוכחי ואם הוא אטרקטיבי מבחינה נופית כקודמו), ובפעם השנייה חיכינו יומיים ובסוף הלכנו על מסלול קצר (האוולנש פיק עם ירידה במסלול אחר, היה מטפטף וקר אבל סביר).באופן כללי, וזה נכון לגבי כל אתר בטיול שלכם, תצטרכו להיות יום אחרי יום עם האצבע על הדופק לראות מה אפשר לעשות ומה מזג האוויר לפי התחזית של הבוקר. ככה זה מחוץ לעונה בניו זילנד (וכאמור, גם בעונה מזג האוויר יכול לשבש הכל).