Great barrier reef
-
שלום לכולם, אשמח לעצות לצלילה:
מה ההבדלים בין פורט דאגלס טאונסוויל וקריינס ומאיפה מומלץ לצלול.
האם יש הבדל משמעותי ביופי ובבעלי החיים בין צלילות של שלושה לארבעה או חמישה ימים?
איזה חברות מומלצות?
וכל מידע נוסף שיכול להעשיר את החוויה יתקבל בברכה.
תודה רבה!!!
זוהר
-
שלום זוהר,
ככל שמצפינים, השונית בעצם קרובה יותר לחוף. כלומר, כשיוצאים לצלילות מטאונסוויל ההפלגה עד לאתר הצלילה תהיה ארוכה יותר לעומת קיירנס או פורט דאגלס.
באופן כללי, הריף החיצוני פחות הרוס מהחלק הפנימי ולכן כדאי לצאת עם חברה שמגיעה עד לשם. הפלגות של כמה ימים כנראה יגיעו לשם. אם הולכים על הפלגה חד יומית אז כדאי לבחור את אחת החברות עם הסירות המהירות שמגיעות רחוק יותר. בנוסף, יש חברות שקנו היתר בלעדי על אתר מסוים ומפרסמות שבגלל זה הוא שמור יותר אבל אינני יודע להגיד אם הוא בהכרח טוב. אני התנסיתי בצלילות חד יומיות מקיירנס, בפעם הראשונה לפני 6 שנים ופעם נוספת לפני כחודש. לא ניתן להבטיח כלום מבחינת אלו בעלי חיים תראה אבל הראות היא גורם חשוב ובנוסף כדאי לצלול ביום שמשי אז עדיף לבדוק תחזית לפני שעושים בוקינג. מבחינת הריף צללתי רק בקיירנס אז אני לא יודע להשוות אבל היה מוצלח מאוד.
עם זאת (ולא במקום הריף), אני ממליץ מאוד לצלול לספינה הטרופה יונגלה שנמצאת בסמוך לעיר Ayr. מדובר באחד מאתרי הצלילה המפורסמים בעולם ואחת הצלילות הכי מרשימות שעשיתי. לא רק רואים ספינה מרשימה, אלא המון דגים, נחשי ים, אלמוגים (וגם כרישים, צבים, Rays ועוד אם יש מזל).
בכל אופן אני ממליץ לחפש ברשת המלצות ספציפיות על החברות השונות כדי לקבל מושג.