ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שיריון תאריכים

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    10
    52
    6660
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • A m i t
      A m i t נערך לאחרונה על ידי

היי Smile

אז שמעתי לתומי שרבים מצליחים להשתחל למילפורד על בסיס מקום פנוי גם ללא הרשמה מוקדמת. אבל, גם שמעתי שלזוג זה הרבה יותר קשה עד בלתי אפשרי.

אני בעיקרון מעדיף לשריין כמה שפחות תאריכים, אבל לדעתכם - אילו טראקים כן כדאי לשריין? (אני מניח שנעשה את רוב Great Walks לפחות, ואולי אפילו טראקים פחות מפורסמים)

אנחנו נוחתים ב 24 לדצמבר ב Christchurch (ויש לנו שלושה חודשיים), ככה שנראה לי נהיה באיי הדרומי בשיא העונה.

אגב: בפישפוש בפורום - מצאתי שירשור שממליץ להזמין למילפור, רוטברן, קפלר ואבל טסמן. אבל אשמח לשמוע מידע מעודכן יותר (הפוסט היה ישן..)

ואגב 2: האוהל שלנו הוא אוהל מהטיול הקודם שבו לא עשינו טראקים ומתאים לשלושה אנשים. לכן לא נוכל לסחוב אותו איתנו על הגב(גודל). לכן אני מדבר רק על בקתות..

תודה כרגיל Smile
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נעמה רוצה לטייל
        נעמה רוצה לטייל נערך לאחרונה על ידי

שיריון תאריכים
        למילפורד תשריין עכשיו. אני לא באמת יודעת מה קורה 3-4 חודשים לפני המועד של הטרק, אבל אני בדקתי חודשיים לפני הטיול ולא היה מקום לכל התקופה שבדקתי (מדובר על דצמבר-ינואר).
        לרוטברן כדאי להזמין חודשיים-שלושה מראש. אנחנו הזמנו לתחילת ינואר חודשיים מראש ונאלצנו להתפשר קצת על תאריכים וגם על הבקתות (יש שם 4בקתות, וכנראה שתרצה שני לילות. אנחנו נאלצנו לקחת את הבקתה הרחוקה יותר ללילה השני והתברר שהיא גם פחות טובה וגם יותר נמוכה, מה שלא עזר לנו להנות מהנוף למחרת כשסוף סוף התבהר קצת מזג האויר).
        לאייבל טסמן (בערך בתחילת דצמבר) הזמנו בערך יומיים מראש בקתה ולא היתה בעיה גדולה (למרות שאלה כן היו 2 המקומות האחרונים, אז אם חשוב לך קח טווח בטחון).
        בקפלר הזמנו חודשיים מראש אבל עשינו המון שינויים ברגע האחרון (משיקולי מזג אויר) ובכלל לא היתה בעיה, היו מקומות (מדובר בשבוע השני של ינואר).

לשיקולך.
        • המכשפה מהקסקייד סאדל
          המכשפה מהקסקייד סאדל נערך לאחרונה על ידי

שיריונים
          סורי שהלחצתי אותך 😕 אבל זוגות זה באמת מורכב יותר! לא משתמשת בצמד "בלתי אפשרי", רק מורכב יותר.

אם אתה בקטע של המילפורד, נראה לי שכדאי להזמין כבר עכשיו.
          אני יכולה להגיד על חודש פברואר שהזמנתי את הרוטברן שבועיים מראש, וכמה ימים לפני קצת הזזתי תאריכים. זה הכל תלוי בתנועה סה"כ. וקפלר זה עניין של כמה ימים.

אבל לא! מה זה "רוב הגרייט וולקס ואולי אפילו טרקים פחות מפורסמים"? מתי אתה כבר מגיע לשלב החפירות שלך, ואז אתן לך רשימה ארוכה של טרקים שהם הרבה יותר חובה מהמילפורד??? Razz
          • ShaKed
            ShaKed נערך לאחרונה על ידי

שיריונים
            באמת רציתי לשאול אותך מכשפה יקרה Smile
            איך אני מגיעה לכל הטרקים הפחות מפורסמים?
            כי בהחלט עשית לי חשק לגלות אותם...

וכשנמצאים שם, פשוט נכנסים לאחד ממשרדי הDOC ומזמינים?
            • עמית עשהאל
              עמית עשהאל נערך לאחרונה על ידי

איך ???
              על פרוייקט הטרקים הגדול שמעת ?

בתור התחלה, החל מעמוד שלוש בפרק שלוש בעולם התרמילאים תראי פרויקט שעלה לי בהרבה הקלדה ודם, שווה לקרוא, שווה ומומלץ לעשות את חלק מהמסלולים.

יש גם ספרים ייעודיים לטרקים ומסלולים, ניתן לקנות את הספר בחנות למטייל. tramping in nz

מצאתי אתר חביב שכתב מישהו שטייל בניו זילנד ויכול לתת לך רעיונות, שווה לשוטט בו קצת, תלחצי על "כל הטרקים" ועל הטרקים במומלצים שלהם.

לרשימה מלאה של המלצות שלי תאלצי לחכות עד שיהיה לי כמה שעות פנויות לכתוב אותה.

• שווה לשוטט בו...
              • המכשפה מהקסקייד סאדל

קצת מחקר..
                הנה לך כמה לינקים לעבור עליהם:

http://www.lametayel.co.il/archive/article.asp?id=276&po stid=244&dest_id=&dest_type=
                (מה שעמית דיבר עליו: פרוייקט הטרקים)
                http://www.lametayel.co.il/archive/categories.asp?postid=244
                (שיטוט בעולם התרמילאים ניו זילנד יוביל אותך להרבה כתבות על טרקים)
                http://www.lametayel.co.il/archive/article.asp?id=6704&p ostid=120&dest_id=1231&dest_type=3
                (ואפילו כתבה על הטרק שעליו מבוסס שמי! Smile)

ומדובר בטרקים שלא דורשים הזמנה מראש. את פשוט מגיעה לבקתה, תופסת מזרון וזהו. וגם כרטיסי הבקתה זולים יותר (כ-10$ במקום 40$), וזה מבודד יותר, וכיף יותר, ולא יפה פחות מהגרייט וולקס! Smile

תכלס, שווה להיכנס למשרד דוק ולשאול על כ-ל הטרקים שיש להם מסביב להמליץ. ולא להתמקד רק ברוטברן/קפלר/מילפורד/וכד'.
                • A m i t

קצת מחקר..
                  תקפות החפירה הרישמית מתחילה בעשירי לאוגוסט - שאני יוצא לעולם האבטלה Cool
                  ואז יהיה לי המון זמן לתכנן את המסלול עצמו.

מה שכן, בהמלצתכם, נראה לי שאני יזמין כרטיסים למילפורד שההרשמה תיפתח (זה היה 16 לחודש נכון?).
                  בגלל שאין לי עוד מסלול מתוכנן, ואני מכיר את הדברים לפי השמות ולא לפי המיקום שלהם במפה (למרות שבדקתי איפה המילפורד יוצא), אני ישמח לקבל עזרה בהערכת זמנים.

נגיד ואני נוחת ב 23 בChristchurch . וכנראה אני יבלה שם כמה ימים כדי לקנות רכב. למתי כדאי להזמין מקום במילפורד? כמה זמן לדעתכם יעבור מהיציאה מ Christchurch ל מילפורד? (בידיעה שאם יש דברים מעניינים באמצע, אני ירצה לעשות אותם Smile).
                  • המכשפה מהקסקייד סאדל

טוב אז עוד חודש אעמיס עלייך...
                    לא כתבת שאתה נוחת ב-23 בדצמבר. 23 אקראי לא עוזר כל כך. זה תלוי מה אתה רוצה לראות בדרך! תקפוץ לבנקס פנינסולה? תהיה יומיים בלייק טקאפו? ואז יומיים בהר קוק? ואז תמשיך בחוף המזרחי או תחתוך לכיוון ואנקה? קשה לומר! מה עם טרק בהר סומרס?

אני חושבת שאולי כדאי שתיתן חודש. ככה לא תהיה בלחץ, וככה גם אם תגיע מוקדם יחסית לפיורלנד יש מספיק דברים לעשות מסביב - קפלר, האמפ רידג', ריס דארט, רוטברן וכד'.

היי ואז זה ייצא מקביל. אני נרשמת ל-22 בינואר Smile וההרשמה מתחילה ב-14.

• A m i t

טוב אז עוד חודש אעמיס עלייך...
                      אה, אופס Rolling Eyes

חודש את אומרת? נשמע הגיוני. זה אומר שיהיה לא עוד חודש וחצי אחר כך לטייל באי הדרומי ולהשאיר קצת לצפוני.

ואללה? את שם ב 22?
                      • Or
                        Or נערך לאחרונה על ידי

בערך באמצע/שליש הזמן שלך באי הדרומי
                        אם תהיה שם חודשיים, אז חודש זה מתאים.

בגדול, איזור פיורדלנד זה מקום שאפשר להיות בו הרבה זמן, לכן דיי קל לקלוע לזמן מתאים בכדי להזמין מקום במילפורד.
                        • A m i t

בערך באמצע/שליש הזמן שלך באי הדרומי
                          דווקא התיכנון הוא שלושה חודשיים כרגע - למרות שאם נרגיש שצריך עוד אני יאריך את הויזה.

עדיין תמליץ חודש עד פיורלנד?
                          • Or
                            Or נערך לאחרונה על ידי

טעות שלי, לא הסברתי כמו שצריך
                            אם אתה שלושה חודשים בניוזילנד, וחודשיים באי הדרומי.
                            אז אמצע הזמן של האי הדרומי זה טוב.

הזמן של המילפורד צריך להיות אמצע הזמן מסך כל הזמן של האי הדרומי.

או שיסתיים אחרי בערך שליש מהזמן כאשר מתחילים מכרייסצ'רץ (או שני שליש אם מתחילים מפיקטון)

בסך הכל, מדובר בהערכה ולא בזמן מדוייק.

בקשר למסלול, על זה מבוססת ההערכה (וגם ניסיון אישי..): לרוב פיורדלנד זה אחד המקומות בו מבלים הכי הרבה זמן בטיול מסוג זה, האיזור השני בו הרבה מבלים לא מעט זמן הוא בצפון האי הדרומי (נלסון- אייבל טזמן- נלסון לייקס- קווין שארלוט).
                            כך שאם אחרי המילפורד נשאר לך בערך חודש בכדי לעלות לפיקטון, זה יוצא בתזמון טוב, מצד שני, אם אתה עושה את זה קצת קודם, יהיה לך זמן להישאר עוד קצת באיזור פיורלנד, ואז לעלות....
                            • einat27
                              einat27 נערך לאחרונה על ידי

מצטערת להידחף לשיחה...
                              ...אבל השיחה הזו עוררה בי הרבה עניין מכיוון שגם אנחנו בימים אלו מנסים לחשוב מתי כדאי להזמין למילפורד...
                              שאלתי שאלה זו בפוסט אחר, קיבלתי את חוות דעתם של שקד ו-bancko, ואשמח לקבל גם את שלכם - אור והמכשפה Smile
                              אנחנו נוחתים באוקלנד ב-18 לספטמבר, מתכננים שבועיים-שלושה באי הצפוני. לאחר מכן נעבור לפיקטון. אמורים לחזור לארץ ב-25 לנובמבר, מכרייסטצ'רץ'.
                              אנו מעדיפים להגיע לפיורדלנד כמה שיותר מאוחר בשל שיקולי מז"א (ועצם כך שבטרקים הגבוהים העונה נפתחת רק בסוף אוקטובר).
                              אנו מתכננים להתחיל את הסיבוב דווקא הפוך מהמקובל - מפיקטון מערבה דרך אבל טזמן ואז ירידה דרך החוף המערבי עד לפיורדלנד.
                              חשבנו בהתחלה להשלים את הסיבוב דרך דאנידין וקייטלינז ואז אולי עוד משהו בחוף המזרחי... אז:
                              1. האם לדעתכם שווה להקדיש זמן לקייטלינז/דאנידין/עוד אטרקציה מסוימת בסוף ה"סיבוב", או שאחרי פיורדלנד כדאי כבר לחתוך ישר לכרייסטצ'רץ'? אני שואלת זאת כדי לדעת האם לשריין את המילפורד כמה שיותר קרוב לחזרה הביתה, או לשריין כמה ימים - והשאלה כמה - לשארית הסיבוב.
                              2. בהנחה שהסיבוב באי הדרומי מתחיל הפוך - מפיקטון מערבה - מתי מומלץ לשריין את המילפורד? אור, כתבת שכדאי לשריין אותו אחרי בערך אמצע מסך כל האי הדרומי. האם הנחה זו מתייחסת לסיבוב המקובל - מפיקטון דרומה? ואם אנחנו מתחילים הפוך, מתי כדאי לנו לשריין?
                              3. האם לתקופת אמע נובמבר צריך לשריין גם את הרוטברן מראש? והאם כדאי פשוט לשריין את שניהם זה אחרי זה? (מבחינת סמיכות זמנים. נניח לשריין את המילפורד, יומיים מנוחה, ואז רוטברן. או להיפך).
                              4. ומה לגבי אבל טזמן וקווין שרלוט לתקופת אוקטובר? צריך להזמין מראש?

המון תודה! Smile
                              • _אורן_
                                _אורן_ נערך לאחרונה על ידי

מצטערת להידחף לשיחה...
                                הי עינת, אלה הרשמים שלי מטיול בנובמבר-ינואר לפני שנה:
                                1. קייטלינז - איזור יפה עם הרבה עצירות קטנות ונחמדות אבל יש הרבה יותא מיוחדים ממנו בנ"ז. לדעתי שווה לעבור אותו ביומיים-שלושה אבל אל תהססו לוותר את תהיו לחוצים בזמן. דאנידין - שווה להשאיר לה יום מלא לסיור במפעל של קאדבורי וצפייה בבע"ח חיים באוטאגו (יש סיור מהצהריים עד הערב שמכסה פינגווינים, כלבי ים ואלבטרוסים).
                                אטרקציה נוספת - שחייה עם דולפינים בקאיקורה - בעיני זו היתה החוויה הכי מרגשת בטיול ולא הייתי מותר על זה, צריך להזמין כחודש מראש.
                                2. לאור האמור לעיל, ובהנחה שתרצו כמה ימים בכרייסטצ'רץ', הייתי ממליץ להשאיר כשבוע וחצי אחרי המילפורד.
                                3. לגבי הרוטברן - אנחנו בדקנו באמצע דצמבר את האפשרות לרוטברן/קפלר, 10 ימים קדימה היה מקום בכל הבקתות. אגב, לצערי בסוף לא הסתדר לנו אף אחד מהם, אבל ממטיילים שפגשתי ותמונות שראיתי הייתי מעדיף את הקפלר.
                                4. אייבל טזמן הזמנו כשבוע מראש בתחילת דצמבר. לגבי קווין שארלוט - עשינו כטיול יום חלק ממנו שבכל הספרים הומלץ כחלק הכי יפה ומאוד התאכזבנו - הרבה הליכה ביער ומעט מאוד קטעי נוף (אם כי כשהם הגיעו זה בהחלט היה מדהים...).

הערה נוספת לגבי הרשמה למילפורד - לא להתעצל ולהירשם בשנייה שאפשר, בשנה שעברה ראינו תאריכים שנסגרו 5 דקות אחרי פתיחת ההרשמה!

תהנו,
                                אורן
                                • נעמה רוצה לטייל

מצטערת להידחף לשיחה...
                                  1. אנחנו שריינו זמן ובסוף היינו צריכים אותו להר קוק (Mueler hut - לא לוותר!!!) שלא הספקנו לפני הפיורדלנד. לדנידן הגענו כבר עייפים ורצוצים כך שהצטערנו שנהגנו לשם ושאין לנו כוח להנות מהמקום. בקיצור, לא ראיתי כמעט כלום מדנידן ובכלל לא הגעתי לקייטלינז אז אני לא יכולה להעיד, אבל מכל הדברים שפספסתי אני יכולה להגיד שעל זה אני הכי פחות מצטערת. (אגב, הפספוסים כמעט כולם היו בגלל מזג אויר ולא בגלל שלא היה זמן - גם לקייטלינז היה לנו זמן אם לא היינו "נתקעים" 4 ימים בגריימאוט' בגשם חסר מעצורים).

2 + 3. בערך 10-12 ימים לפני הסוף הייתי מסיימת עם שני הטרקים. בהנחה שהספקתם את הר קוק קודם, זה זמן טוב לקייטלינז, דנידן, אומארו/טימארו והגעה לכרייסטצ'רץ'. וכן, אנחנו עשינו רוטברן ואז קפלר עם רווח של יומיים וזה יצא בסדר גמור.

4. אייבל טסמן בנובמבר הזמנו יומיים קודם, אבל נדמה לי שזה לא היה כל כך פשוט (וגם הזמנו את שני המקומות האחרונים ובגלל שלמערכת היתה בעיה עם הויזה גם הצטרכנו לשבת לחכות חצי שעה שישוחררו המקומות ששריינו כדי להזמין מחדש. בקיצור, עדיף קצת קודם, אבל אוקטובר זה עוד יותר רחוק מהעונה).
                                  לגבי קווין שארלוט, אז בנובמבר הזמנו יום קודם ואני חושבת שהיו כבר כמה מקומות תפוסים, אבל תזכרי ששם מדובר באכסניות ושאם באחת אין מקום אז אפשר לשנות קצת מסלול ולישון באחרת, וגם לקצר ולעשות רק חלק מהמסלול במקרה הצורך. אגב, המלצה חמה לגבי קווין שארלוט - אני מניחה שתגיעו קודם לפיקטון, ושם כדאי להגיע לאכסניה מגניבה בשם Tombstone backpackers. באכסניה תקדם את פניכם אישה מקסימה בשם לין והיא תשמח גם להסביר לכם את אפשרויות הלינה בקווין שארלוט, גם להזמין אותם עבורכם, גם להזמין לכם Taxi boat לטרק, גם להסיע אתכם לרציף כדי שהרכב ישאר במקום בטוח וגם לחייך ולצחוק הרבה והכל ללא תוספת תשלום. מומלץ בחום (אגב, יש גם ג'קוזי כיפי בחצר שנחמד להרגע בו אחרי הטרק אם אתם חוזרים לשם ואפילו שולחן ביליארד...).
                                  • Or
                                    Or נערך לאחרונה על ידי

החבר'ה פה ענו לך יפה מאוד....
                                    ונדמה לי שאם לא היית מבקשת את דעתי האישית לא הייתי עונה.

דרך אגב, בתשובה שלי שם התכוונתי לענות גם על השאלה שלכם.

ממה שאני מבין, אתם תגיעו לאי הדרומי ותהיו בו משהו כמו חודש וחצי.
                                    בואי נניח שזה 45 יום. אתם מתחילים מהצפון (דרך אגב, זה לא הפוך מהרגיל...) לכן הייתי מכוון להזמין את המילפורד (או הרוטברן, מבחינת איזור זה לא משנה, ואפשר לפתוח וויכוח בפוסט נפרד לגבי אם חשוב/לא חשוב באיזה אחד מתחילים). הייתי מכוון אותו סביב היום ה20-25 מסוף הטיול. כך שכנראה כבר תגיעו לאיזור ומצד שני לא תהיו מאוד מאוד לחוצים להגיע בזמן בתחילת האי הדרומי. ומצד שני תוכלו לנתב את הזמן שלכם גם אחרי המילפורד. תוכלו לסוע לקייטלינז... מאונט קוק... קיאקורה, דנידין, ארתורס פאס וגם לקבוע שאתם נשארים עוד קצת בפיורדלנד.

לגבי ההחלטה על הקייטלינז. אני לא מעריץ גדול של הקייטלינז. זה איזור "קצת רגוע" (אפילו יחסית לניוזילנד) ובהחלט נחמד. לעבור אותו ביום אחד של נסיעה זה מהר מדי... רק רואים וממשיכים הלאה וזה מרגיש מהר מדי. מצד שני... נדמה לי שלרוב מספיק בו לילה אחד או שניים, ולהקציב לו שבוע (אלא אם מדובר ב"היתקעות במקום שהתאהבתם בו") זה יותר מדי. בסך הכל יוצא לי כמה פעמים בחודש לתכנן כאן מסלול וגם לצייר אותו על המפה, וכשצריך לבחור מאונט קוק ולייק טיקאפו או הקייטלינז אני נוטה לבחור במאונט קוק.

• המכשפה מהקסקייד סאדל

סליחה?
                                      אזור פיורלנד מקום 1 ואז אזור נלסון מקום 2?
                                      איפה ואנקה-קווינסטאון נכנסים???
                                      Evil or Very Mad
                                      • המכשפה מהקסקייד סאדל

עזבו קטלינס
                                        1. תעשו מסלולי יום בואנקה. הנוף באזור הזה הרבה יותר מרהיב מהקטלינס.
                                        (הר רוי, רוב רוי, דיימונד לייק וכד').

2. כמו שאור אמר, לדעתי כדאי לשריין חודש אחרי ההגעה לדרומי. יש מספיק מה לעשות גם אם רואים שמגיעים מוקדם יחסית לאזור פיורלנד, וחשוב שיהיה את המרחב נשימה מאשר להילחץ ולדלג מהר על מקומות רק כדי להגיע למילפורד בזמן.

3. נראה לי שאם כבר, תזמיני את שניהם בסמיכות של יומיים או שלושה (תלוי כמה את חושבת שתצטרכי כדי לנוח). אפשר לשנות שם אם רואים שזה בעייתי... Smile

4. אוקטובר זו תקופה יחסית רגועה, אז אני לא חושבת שצריך להיסחף בהזמנה מראש לאבל טסמן וקווין שרלוט. מסוף אוקטובר מתחילה רשמית העונה.
                                        • המכשפה מהקסקייד סאדל

אז קבענו 2 דייטים? דצמבר-אוברלנד, 22 מילפורד? 🙂
                                          • נעמה רוצה לטייל

אפרופו קווינסטאון
                                            אני ממליצה בחום לטפס לפסגה של בן לומונד.
                                            במידה מסויימת זה להרוויח נוף כמו בקפלר (ואפילו יותר יפה), אבל בהרבה פחות מאמץ. מדובר בטרק יום, ניתן להתחיל את הטיפוס ע"י מסע ב"גונדולה" מהעיר (שזה רכבל שלוקח אתכם לראות את העיר מגבוה) ואז נשאר עוד רק חצי יום - לטפס לפסגה, לראות נוף מהמם (ביום יפה כמובן) ולרדת.
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון