ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

החוברות של מר X - להנהלת האתר

פורום טיולי משפחות
    15
    28
    8228
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yona777
      yona777 נערך לאחרונה על ידי

שלום,

יש באתר בחור נחמד מאד, שאקרא לו בפוסט זה מר X. אותו מר X ידידנו מכין חוברות לקראת טיוליו בחו”ל, והוא ניחן בכשרון לסכם בצורה מעולה מידע על אתרים, פרטי הגעה, מחירים ועוד ועוד. לפני כמה שנים פניתי אליו, ושאלתי אם יוכל לשלוח לי את החוברת שהכין על יעד מסוים. לשמחתי הוא נענה, ושלח לי בחפץ לב את החוברת ליעד זה וליעדים נוספים. אני השתמשתי בחוברת ככלי עזר, בנוסף לשאר הכלים שבהם השתמשתי להכנת הטיול, כגון הטיפים והבלוגים באתר למטייל, או באתרים אחרים (יש גם אתרים אחרים שעוסקים בתיירות, אם לא ידעתם smiley).

בסיפור טיול שפרסמתי לפני זמן, הזכרתי את החוברת הנ”ל, ומספר אנשים פנו אלי בבקשה שאשלח להם אותה. אני פניתי כמובן למר X , וביקשתי את רשותו. להפתעתי הוא ענה לי שהנהלת האתר פנתה אליו, והודיעה/איימה עליו, שמכיון שיש בחוברת מידע שפורסם באתר למטייל הוא חשוף לתביעה על הפרת זכויות יוצרים. לכן, הוא לא יכול יותר לשלוח חוברות לאנשים שמבקשים זאת. 

לדעתי זו קטנוניות וצרות עין מצד הנהלת האתר. אני מודע היטב לכך, שהאתר הוא אתר מסחרי, ומרוויח כסף מכניסות לאתר. אולם, אני בטוח שכמו שאני לא הסתמכתי רק על החוברת של מר X, אלא השתמשתי בה כמקור מידע נוסף, כך גם אחרים עושים, וזה לא פוגע באתר. לגבי זכויות יוצרים, כל עוד מר X כותב שהחומר נאסף מהאינטרנט וכולל טיפים מאתר למטייל, וכל עוד הוא מפיץ את החוברת בחינם, לעניות דעתי הוא לא מפר זכויות יוצרים. 

אני פונה בבקשה להנהלת האתר, לפנות שוב למר X ולהודיע לו, שהוא יכול להפיץ את החוברות שלו לטובת הגולשים והמטיילים.

שבוע טוב!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • lbd
        lbd נערך לאחרונה על ידי

אני לא עו”ד, לכן לא מתמצה בזכויות יוצרים.   בעבר הנהלת למטייל מחקה בלוג שלי. לאחר שבוע, עקב מחאות של רבים מחברי הפורום החזירו את הבלוג, אבל אחרי הטראומה הזאת אני כבר לא מפרסם בלוגים או טיפים באתר למטייל. אני ממשיך להשתתף בפורוםים, עונה לשאלות של חברי הפורום אפילו מדווח לפעמים על הטיולים שלי, אבל בלי בלוגים וטיפים.

שבוע טוב.

• אמה
          אמה נערך לאחרונה על ידי

בתחילת הפורום יש אשכול,שמוקפץ והיה עליו דיון מסויים..

האם נכון,כמה,ולמי...לא נתחיל את זה כאן שוב.

היום עם אפשרויות מדיה נוספות,חברויות ברשתות הנוספות,וקצת חפירות בגוגל...כבר לא כל צריך את האתר,לצערי!

וגם חלק נכבד מאוד מגולשי הפורום,שאף השתתפו באשכול  ההוא, כבר כמעט ואינם כותבים,משתפים,ונכנסים בכלל לענות. כמה חבל? לי חבל..

תמיד יש מי שמכין לעצמו חוברת,גם אם היא מועתקת בחלקה,או כזה שמכיון הכל מהתחלה כי אוהב את ההכנה אולי אף יותר מטיול עצמו..ויש שגם יעשו העתק הדבק מבלי לבדוק כלום,ועוד יבואו הטענה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • dira20
            dira20 נערך לאחרונה על ידי

אני מסכים מאוד עם YONA. גם אני נהניתי בעבר מהחוברות המדוברות. האדם המדובר לא דרש ממני תשלום או כל תמורה אחרת . השנה קיבלתי ממנו תשובה כי לצערו אינו יכול לשלוח את החומר עקב איסור הנהלת האתר.

ההפסד יהיה כולו שלנו, כולל של הנהלת האתר – אם אנשים יפרשו בהדרגה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
            • יעל מס
              יעל מס נערך לאחרונה על ידי

הי

אני בדרך כלל לא נוטה לענות לשרשורים מהסוג הזה והפעם בחרתי להגיב.

אחת המטרות של הפורום הנפלא הזה הוא שיתוף מידע. אין אף טיול שיצאתי אלי מבלי לאסוף מידע ולבנות את התוכנית לטיול מהאתר המדהים. כל זאת קורה בזכות אותם אנשים שטורחים לכתוב בלוגים, להגיב לשאלות, לספר טיולים ולתת את אותם טיפים שמשדרגים את הטיול.

אין מידע שלא ניתן למצוא כן: היכן לנחות, היכן לישון, היכן לחנות, היכן לאכול, איפה לבקר, מתי לטוס ועוד הרבה הרבה דברים שעושים את טיול.

בכל הזדמנות אני מפנה לכאן אנשים שמחפשים לטוס ואינם מורגלים לאיך ומה.

חייבת להגיד שהשרשור המדובר הלחיץ ועשה אווירה לא נעימה. אני לא ממש מאמינה שמישהו כותב תוכנית ולא מבסס את זה על חומר מאתר זה או אחר, הרי מרביתנו נוסעים ליעדים מתויירים שיש עליו מידע באינטרנט.

כשאני בוחרת יעד אני אוהבת לקרוא כל מידע אפשרי ומתחילה כמעט שנה לפני. זה חלק מהכיף.

פעם החוברות המדוברות ואחרות היו כמוה לחם עבורי. נהנתי לקרוא, נהנתי ללמוד.

העובדה שיש אדם שעושה עבודה נפלאה, מוכן לתת ללא תמורה ולא עושה זאת יותר זה ממש מעוות והפסד של כולנו. יש כאן פספוס של מהות הפורום.

מקווה שהנהלת הפורום תבין שזו לא ממש הדרך להתמודד עם העניין.

וסליחה על החפירה

יעל

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
              • Zvika guaron
                Zvika guaron נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם ולהנהלת האתר

אני ריכזתי את כל אתרי הטיול ב-3 בלוגים

דרום בוואריה

טירול

ואזור זלצבורג

אז למי שיכים אזורים ואתרים אלה עכשיו?

להנהלת למטייל?

זהו אף אחד לא יכול לכתוב כלום על האתרים האלה?

אני עכשיו לא יכול לפרסם את זה לחברים שלא דרך "למטייל"?

זאת תהיה הפרת זכויות?

חחחחח

לא אני גיליתי אותם דרום בוואריה טירול וזלצבורג קימיים עוד לפני שנולדנו ונולד האינטרנט.

חפרתי באינטרנט, טיילתי, צילמתי וסיכמתי ורק רציתי לעזור לאחרים בתכנון הטיולים שלהם

שום מקום לא המצאה שלי

כל מילה (כמעט) על המקום נכתבה בעבר באתר אינטרנט בארץ ובעולם (באתר המקום, ויקופדיה ושות')

אז אם אתם רוצים שימשיכו לכתו ולפרסם באתר שלכם

אז תתחילו לחשב מסלול מחדש

ובנתיים הרבה כותבים מתחילים להעלם מהאתר!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                • glasha
                  glasha נערך לאחרונה על ידי

ידידיי,

מבלי להיכנס (שוב) לוויכוח למי שייך מה ולמה ואיך אפשר ומה קרה ותכף כולם יעזבו את למטייל אז נראה אותם, אני רק מזכירה לכם – בראש העמוד יש פוסט נעוץ שמבקש לחדד את נושא זכויות יוצרים. את הפוסט כתבה יונית וכמו שאני (ואתם כמובן) מכירים את יונית, היא לא נוהגת לזרוק איזה אשכול בלי מחשבה וללכת לעיסוקים משלה. 

יש כללים לאתר, יש כללים עליהם אנחנו חותמים כשאנחנו מצטרפים לאתר. אפשר להתמרמר, אפשר להיות ציניים, אפשר לא להסכים. אבל זה מה יש. מי שרוצה להיות חבר בפורום שייצמד לכללים של הפורום.
                  אגב, זאת ההזדמנות לשלוח תודה לידידינו X שעומד בהבטחתו ובסיכום שהיה לו עם הנהלת האתר ולא מפיץ יותר את החוברות שלו. 

שיהיה יום נפלא לכולם

אלונה 

• ayeletback
                    ayeletback נערך לאחרונה על ידי

אני לא אותו X אבל גם אני מכינה חוברות לפני כל טיול

שלחתי אותם למאות אנשים כבר.
                    עד היום אף אחד לא איים עלי ומקווה שלא יעשו זאת.
                    עצוב שזה קורה

• יונית
                      יונית נערך לאחרונה על ידי

אלפי פרות כחושות עומדות על הכביש וכל הזכויות שמורות.

אדם אחד או יותר שהכין חוברות לעצמו, כתב על החוברות שלו " כל הזכויות שמורות לעצמי " .

החוברות היו לקט של כתבות – תמונות- מאמרים שלמים- -פסקאות-בלוגים  שנכתבו על ידי אחרים .

הבקשה הייתה

1. לאזכר את מקורות המידע אם ידועים (במידת האפשר והזיכרון).
                      2. לא להעתיק פסקאות ומאמרים שלמים של אחרים (כן, כולל הבלוג של לי "היער השחור בכפית" או של דיוד קלירי ואחרים )
                      3. לא להגדיר זכויות כי אין למעתיק זכויות .

נעשתה פנייה לכול הגולשים-

היא נשארה תלויה כאן בראש הפורום.

רובנו אנשים מאד זהירים ושומרים על המילים הפרטיות של עצמם.

כל מה שמתבקש שיגלו אותה זהירות וכבוד למילים  או תמונות של אחרים.

לא היה איום- לא שבב של איום הפחדה או כלום, רק בקשה לשינוי התנהגות.

כמו שגיל כתב בשרשור למעלה " אף אחד לא ילך לצוד חוברות ולאתר פסקאות גנובות ולפנות עם זה לבית משפט--- קצת הגינות בסיסית"

יאללה שתהיה שנה טובה בלי הוריקנים ורעידות אדמה מפחידות.

• דוקטור דו ליטל
                        דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

לא, פשוט זכויות היוצרים על החומר שרשמת הן של האתר ולא שלך

אם תביטי בתקנון האתר רשום במפורש:

“גולש המעביר תוכן לאתר מתיר למערכת האתר להשתמש בתוכן לכל מטרה שהיא ובכל דרך שהיא, ומוסר לאתר את כל הזכויות ביחס לתוכן, לרבות זכות בלתי מוגבלת בזמן ובלתי חוזרת, לשימוש ופרסום בתוכן באתרים אחרים בקבוצת "למטייל" ובפרסומים אחרים, והכל ללא תמורה, תשלום או תמלוגים כלשהם.”

והנהלת המטייל רוצה לשמור על רכושה.

רוצה למסור רכוש (זכויות יוצרים על הרשומות שלך) לאתר “למטייל”? – זכותך

לא רוצה למסור? – בטח שזכותך. רק שכנראה תצטרכי למצוא פלטפורמה אחרת לפרסום הרשומות שלך.

רוצה לתת הוראות להנהלת האתר? זכותך אבל לא חובת ההנהלה לקבלן.

• שמוליק ל
                          שמוליק ל נערך לאחרונה על ידי

על מי רוצים להגן?

לא מתכוון להתייחס לרוב המוחלט של מה שנאמר כאן קודם, כי הדיון הזה כבר התקיים ונעוץ כאן למעלה בדף – מזה זמן רב – לטוב ולרע. 

ומה בכל זאת – 

בעקבות הציטוט של הדרקון מתקנון האתר – 

“גולש המעביר תוכן לאתר מתיר למערכת האתר להשתמש בתוכן לכל מטרה שהיא ובכל דרך שהיא, ומוסר לאתר את כל הזכויות ביחס לתוכן, לרבות זכות בלתי מוגבלת בזמן ובלתי חוזרת, לשימוש ופרסום בתוכן באתרים אחרים בקבוצת "למטייל" ובפרסומים אחרים, והכל ללא תמורה, תשלום או תמלוגים כלשהם.”

יש שני סוגי זכויות שהאתר יכל לבקש ולקחת בעניין תכנים שכל אחד מאיתנו כותב ומפרסם כאן. 

הראשונה – 

זכות של האתר לעשות בהם שימוש מצידו. 

זו זכות שלא מעקרת את הזכות המקבילה של המפרסם לעשות גם הוא שימוש בתכנים שהוא עצמו כתב פרסם. 

השניה – 

העברת זכויות מוחלטת מהכותב לאתר, מעבר למתן זכות השימוש – העברה שגם שוללת כל זכות ממי שכתב את התכנים ופירסם אותם 

בנוסח הזה של התקנון – האתר מתיימר לקחת לעצמו את הזכות הדרקונית השנייה!! 

כלומר – שימו לב כותבות וכותבים יקרים – ברגע שמישהו מאיתנו כותב כאן משהו – הוא מוסר לאתר את כל הזכויות שלו – ולכן – לפי הנוסח הזה של התקנון – אסור לך, אלונה – למשל – להעביר את מה שאת בעצמך כתבת לבד – לחבר / בן משפחה שכן את מפרה בזה את זכויות היוצרים שעברו לאתר!!!

בנוסף – לי היקרה היא בכלל לא הבעלים של הבלוג שלה. האתר הוא הבעלים!

לדעתי – כולנו כאן לא מעלים על דעתנו שאי פעם האתר יעשה שימוש בזכות הנוראית הזאת שהוא לקח לעצמו – אבל!!

אם כבר האתר בא לגולשים בדרישות שמטרתן להגן על זכויות היוצרים של הכותבים, שלוקחים מהם את הפרות הכחושות ואת מילותיהם עליהם הם עמלו – האם לא היה ראוי שיקשוט עצמו תחילה??? 

האם הגינות בסיסית בהרבה לא מחייבת שהאתר ישנה מייד את הסעיף הזה בתקנון וימחק את המילים שצבעתי למעלה (“הוא מוסר לאתר את כל הזכויות שלו”) – כך שאומנם יותיר בידיו זכות שימוש אבל לא יגזול את הזכויות מאיתנו הכותבים???

ובעצם – על איזה זכויות של כותבים בא אותו אשכול שלמעלה להגן???

הרי לפי סעיף התקנון הזה – לכותבים לא נשארה כל זכות, וכל מילה שכתבנו כאן שייכת לאתר עצמו….  

אני קורא להנהלת האתר לגלות את אותה הגינות בשמה האשכול שלמעלה נכתב ולמחוק את המילים האלה שצבעתי למעלה מאותו סעיף תקנון. 

• דוקטור דו ליטל

א. לא מדובר רק על מה שאתה כותב אלא גם למשל על תמונות

גם על תמונה יש זכויות יוצרים ואתה מוסר את הזכויות לאתר.

ב. אלו הם התנאים, מי שרוצה צ’אנס לפרסם (האתר לא מתחייב לפרסם ולוקח את הזכות לשנות) מוסר את הזכויות על החומר לאתר.

מתאים למי שרוצה לפרסם בפלטפורמה הזו? יופי

לא מתאים? שיחפש פלטפורמה אחרת

לא רואה סיבה לכעס. רק חופש בחירה.

ג. נו באמת, אתה ילד גדול. נראה לך שהאתר קפץ כנשוך נחש בגלל שאולי איזה מנחם (כל השמות בדויים) פגע בזכויות היוצרים של איזשהו שמוליק? מישהו מינה את עצמו לרובין הוד מגן הגולשים?

המידע באתר מאוד נרחב בעל ערך משמעותי ושייך ל”למטייל” ואני לא מכיר הרבה בעלי רכוש שיחלקו אותו סתם כך.

ד. אני לא משפטן, אני רק מצטט וקורא עברית.

אם מישהו חושב שהפרשנות שלי לציטוט לא נכונה – יכול להיות שהצדק איתו.

לא מחפש מריבות וכעסים, רק שקיפות

• שמוליק ל
                              שמוליק ל נערך לאחרונה על ידי

אני כנראה קצת יותר תמים ממך. 

אני מאמין לחלוטין שליונית יש כוונות טובות לגמרי והיא לפחות התייצבה כאן כדי להגן על כותבים. אני יודע שהיו כאלה (לא אני) שפנו אליה בעניין. 

ובנוסף – אני בכל זאת מתקשה להאמין שהאתר מתכוון לשלול מהכותבים עצמם את הזכות לעשות שימוש בחומר שהם עצמם כתבו – למרות שזה מה שמשתמע מאותן מילים אליהן הפנית ואותן אני ביקשתי למחוק. 

אם – בניגוד למה שאני מאמין – כוונת האתר באמת ובתמים להגיד לי למשל שברגע שאני מפרסם כאן סיפור טיול – אסור לי עצמי להפיץ אותו כי מסרתי את כל הזכויות בו (וזה מה שמשתמע מהמילים האלה בתקנון) – אני בהחלט אסיק את המסקנות ובאופן מיידי.

כאמור – מסרב להאמין שלמישהו יש כוונה כזאת. 

אבל אדרבא – שיבואו ויבהירו את הדברים בצורה חד משמעית. 

• יונית

בלי פרשנות משפטית או ייחוס כוונות

אכן פנו אליי גולשים

כמה וכמה (ועוד כמה)

שנעלבו, נפגעו, כעסו, וכל יתר מילות תיאור התחושות הלא נעימות.

כאשר מצאו תמונות-מילים-טקסט שלם-בלוג שלם- מועתק כמו שהוא 

לחוברת של מן דהו.

החוברת מופצת  גם לאחרים תחת הכותרת “מסלול הטיול לקוקרצ’ה של טוב טוב הגמד”(השמות שמורים במערכתlaugh ).

לא רק זאת אלא לעיתים גם תחת אזהרות “כל הזכויות שמורות” (שזה לא רק להשתין בבריכה אלא מהמקפצה).

אכן נעשתה פנייה  אל גולשים שהפיצו חוברות המבוססות רובן ככולן על מידע וחוויות לא שלהם- שלא להמשיך לעשות זאת יותר.

האתר שומר לעצמו כנראה ,משפטית, רשת הגנה ושימוש רחבה יותר מזה שבפועל עושה בה שימוש- אבל -אפנה את תשומת ליבם לנושא המשפטי.

• yona777
                                  yona777 נערך לאחרונה על ידי

תודה יונית על התגובה וההבהרה.

שתהיה שנה טובה באמת! 

• אמה
                                    אמה נערך לאחרונה על ידי

אפשר הסבר לקצת מתקשים בהבנה?סוג של פינת הגאון?

לא פעם אני רואה בפייס לינק לאתר למטייל,לבלוג/טיפ/אשכול.

למרות שנראה לי שמנהלי קבוצות “פחות” אוהבים את זה.אולי לא,,סתם הרגשה..

מבקשת הבהרה למתקשים בקשב וריכוז…

פרסמתי בלמטייל בבלוג שלי כמה סיכומי טיול..מטעמים ששמורים איתי..

היום,אין לי אפשרות חוקית,

גם אם לא מעירים לי על כך,להעביר את הלינק,למסור את פרטי סיכום הטיוך לאחר..בכל מדיה? לא במייל לחברה,ולא בפייסבוק?

תמונות שפרסמתי באותו הבלוג?כנ”ל??מפה שהכנתי פהעליתי באשכול או הבלוג?

*אלונה,העברת לינק מהבלוג שלך,מחוץ לאתר למטייל,גם נחשב לעבירה?

מכיון שאין באפשרותי לסיים כרגע תואר משפטי,הפתרון יהיה רק אחד..

• keves160
                                      keves160 נערך לאחרונה על ידי

אין שום בעיה לשים לינק לכל דף באתר. הבעיה היא עם העתקה copy-paste של טקסט או תמונות מהאתר לאתר אחר או לקיחת חומרים as is ללא קרדיט ותוך לקיחת הקרדיט לעצמך.

זה נאמר לא כי ישבתי לקרוא את התקנות באתר, אלא זה באופן כללי תקנות זכויות היוצרים בכלל באתרי אינטרנט מרכזיים בארץ, וגם מהיגיון – “למטייל” הרי יהיו בעד שתפרסמי לינק בפייסבוק או בכל מקום אחר לעמוד באתר, כי זה מביא כניסות לאתר עצמו. אם תעשי קופי-פייסט לכל העמוד או חלק ממנו ותדביקי אותו במקום אחר, זו גניבת זכויות יוצרים (לא רק מבחינת למטייל, באמת אפשר לתבוע על זה).

לא נראה לי שמישהו יתבע אותך על שימוש בטקסט שאת עצמך כתבת, למרות שבאמת אין לי ידע משפטי, אבל לעשות את זה עם טקסטים של אחרים זו הפרה של זכויות יוצרים.

• יונית

אמה

לאף אחד אין שום בעיה עם מה שאת כתבת או צילמת בעצמך.

כמו שכבש כתב--- הבעיה מתחילה עם תכנים שאחרים כתבו ומועתקים כלשונם.

לינקים מעולם אינם בעיה-כי הם קישור למקור.

• דוקטור דו ליטל

אתה מערבב בין מנהל פורום שאני מנחש שעושה עבודתו בהתנדבות

ולא משנה גם אם לא ממש בהתנדבות לבין בעלי האתר.

אין לי שמץ של חשד טרוניה או תלונה למי שמנהל את הפורום, זכויות היוצרים לא אצלו ויכול להיות שבאמת מנסה להגן על זכויות הגולשים.

האמת גם אין לי תלונות אל בעלי האתר שנראה לכאורה שלקח בעלות על זכויות היוצרים, אני רק יוצר שקיפות.

אגב אם בעלי האתר חושבים שאני טועה הם מוזמנים להעמיד אותי על טעותי, זהו אחד מהמקרים שאני אשמח לגלות שהטעות אצלי

• אנשיםטובים
                                            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

כל עוד אני נותן קרדיט – מותר לי לצטט? כלומר האם מותר לי להעתיק פסקאות שלמות, תמונות ועוד, ובלבד שנתתי קרדיט?

ברמה הקיצונית יותר – האם אני יכול להעתיק בלוג שלם, או כל דבר אחר ולשלוח למי שאני רוצה ובלבד שנתתי קרדיט?

כלומר אם אותו מר X מתחילת הדיון (אין לי מושג מי זה) היה משלב בחוברת שלו משפטים כמו “הגולש Y בפורום למטייל כתב:” וכדומה – אז היה בסדר להפיץ? או שעדיין זה לא בסדר?

ואם זה לא  בסדר – איפה עובר הגבול? אני שוב אתן דוגמא קיצונית – פה בתוך הפורום אני רוצה להגיב למשהו שמישהו כתב בשרשור. אני מעתיק את מה שהוא כתב  ואז רושם תגובה. האם באקט הזה הפרתי את זכויות היוצרים שלו, או של האתר?. 

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון