שאלה לגבי ה- Prom, אוסטרליה
-
הי, אני אשמח למעט מידע לגבי ה- Wilson’s Prom;
אנחנו נוסעים בשיא העונה, מתכננים לבקר בפרום לקראת הקריסמס (איפשהו בימים שלפני ה- 20.12).
בכל מקום אני קוראת אזהרות על כך שבתקופות של תיירות שיא צריך להזמין הרבה מאוד זמן מראש לינה. בעקרון בפרום חשבנו לשהות יומיים-שלושה, וללון בקמפינג.
לא לחלוטין הבנתי מה האופציות בפרום- האם הלינה ב”קמפינג” היא רק לינה במתקנים מסודרים (שאני מניחה שהלחץ להזמנה נוגע בעיקר להם), או שיש אפשרות להגיע עם אוהל, להיכנס לטרק של יומיים-שלושה, ואז אין בעיה להקים את האוהל וללון ללא צורך להזמין מראש? אני מבינה שאתר הקמפינג המסודר נמצא באזור מרוכז בפארק- אבל במידה ועושים טרק של מספר ימים אני מניחה שישנים באזורים אחרים, בהתאם למסלול? בקיצור אשמח למעט פרטים על אפשרויות הלינה בפארק.
תודה רבה! -
אמנם החניון של וילסון (בתי נופש, לינת תרמילאים בחדרים משותפים ועמדות למכוניות גוררות קרוואנים) הוא עצום (מאות עמדות) בכל זאת בעונה הוא מלא לחלוטין ובמדה ואין מקום רשום בפנים, צריכים לצאת וללון בחוץ (וגם מקומות אלו מלאים)
המטיילים בשבילי הפארק (נאמר לכוון המיגדלור שבקצהו הדרומי) חייבים להרשם במשרד המחנה לפני שיוצאים ונדמה לי שגם כשחוזרים.
אין אפשרות ‘לרמות’ (מי שמצהיר על ‘כניסת יום’ ונשאר גם ללון) מכוון שיש מצלמות בכניסה וביציאה ומייד ידעו מי מנסה לעשות ‘תרגילים’ והוא יקנס בקנס רציני. לינה בקמפינג, אכן מתייחס ללינה מסודרת באתר הקמפינג ובמידה והוא מלא, אני מניח שתתאפשר כניסה רק ל’מטיילי-יום’ שיאלצו לצאת מהפארק לקראת ערב.
אני מציע לכם לשאול במייל את הנהלת הפארק לגבי אפשרות לינה בטרק עצמו ולא באתר הקמפינג המסודר ולוודא. הם בדרך כלל עונים מהר ולעניין.
-
כשטיילתי שם בדיוק בתקופה הזאת לפני כמה שנים אז אתר הקמפינג הראשי היה מלא אבל אתר הקמפינג הנוסף בכניסה לפארק היה ריק.
בנוסף, בשני האתרים היו מספר מקומות ששומרים בפארק עבור תיירים מחו"ל. אם עדיין קיים הנוהל הזה, אז ייתכן שבהזמנה מראש מעכשיו עדיין יהיה מקום.
ווילסון פרום פשוט מהמם, שווה לעשות מאמץ ולנסות להזמין מראש.