נסיעה מסידני לבריסביין
-
האם יש באוסטרליה סיורי תיירות חד כיווניים (כמו בדרום אפריקה)?
למשל מסידני לבריסביין עם עצירות במקומות תיירותיים בדרך?
הכוונה לנסיעה של מספר ימים,כמובן.
-
אתה מחפש חברה או מתכוון לעשות זאת באופן עצמאי ורק מחפש הכוונה?
-
-
אני מתכוון לחברת נסיעות מהסוג של דרום אפריקה ,מדובר על מיניבוס גדול שעושה סיבוב באיזורי התיור ומוריד ומעלה נוסעים ,בהזמנה מראש,לאורך המסלול.
בדרום אפריקה שם השירות המצוין הזה: bazz bus,שנוסע בין קפטאון ליוהנסבורג עם 22 תחנות בדרך.
-
אישית, ״כמו בדרום אפריקה״ לא אומר לי כלום ואני לא מכירה את זה בתור איזשהו מושג. יש חברות אוטובוסים שעוצרות במקומות שונים ואפשר לנסוע בהן על בסיס hop on / hop off, למשל גרייהאונד או פרימייר. יש גם חברות שמוציאות טיולים מאורגנים של ממש, אפשר להתרשם פיטר פן ( https://peterpans.com/top-activities-australia/east-coast-pa ckages/).
-
הכי ‘דומה’ לבאז-בס הדרום אפריקאי, היא חברת גרייהאונד (שמפעילה אוטובוסים ולא מיניבוסים) ונעה במסלול שציינת תוך שהיא עוצרת כמעט בכל עיירה (בוודאי שבעיירות המתויירות מאוד כמו לדוגמא ביירון-באיי
אבל: ההבדל הוא שהם לא אוספים ומפזרים בהוסטלים כמו הבאזבס אלא עליך להגיע בזמן הגעת האוטובוס בכוחות עצמך לתחנה שלשם הוא מגיע ומשם הוא יוצא.
אלפים רבים של מטיילים מתנהלים בדרך זו לאורך החוף המזרחי של אוסטרליה.
יש כמובן חברות דומות נוספות, אבל אני חושב שגרייהאונד הגיעו לדרגת ‘אומן’ בהפעלת שרות זה. עליך רק לרכוש כרטיס לנתיב, לרדת היכן שתרצה, להרשם לקטע הבא וחוזר חלילה.