גוד מורנינג ויטנאם
-
חוץ מבישול ואוכל שמענו תוך כדי מהמדריך שלנו ובני המשפחה קצת סיפורים על אורח החיים שלהם

ממליץ בחום רב לדורות הבאים על הביקור הנ”ל
רכבנו חזרה להויאן על האופניים ועכשיו הגיע הזמן להכיר קצת את הויאן והתרבות שלה

-
עכשיו זה זמן טוב ל city tour קצר עם מיסטר טאן
רכבנו מכפר הירקות לעיר העתיקה בשעות אחר הצהרים השארנו שם את האופנים
וצעדנו למקדש הסיני (בעל סגולה לפוריות) למקדש היפני בתוך הגשר,ל3 הבתים העתיקים שגרים בהם כבר 8 דורות ולמפעל הקטורת.
הכל במרחק הליכה.קיבלנו הסברים ממיסטר טאן ובחלק מהמקומות מאנשי המקום שמאוד רוצים שתקנה מהם…….
שעה וחצי צבעונית ומרוכזת
ומשם לבריכה……
ובערב לעיר העתיקה שוב

תם לו יום נוסף

-
אחת החוויות “המדליקות” בויאטנם
מה שכן ...הם השתדרגו … קיבלתם קסדות לאופניים ...
-
ליאור:
טיולים כאלה נקראים במחוזתינו “טיול אחרי צבא”.
אני רואה ששברתם את הקונסנזוס והפכתם אותו לטיול לפני צבא.
אני נפעמת מהלוגיסטיקה של טיולי אבן טורס כל פעם מחדש. שאפו.
רציתי גם לצרף שיר נחמד אבל מה שקופץ לי שוב ושוב בראש כשאני חושבת על מוזיקה ועל ויאטנם זה הוולקיריות מהסרט אפוקליפסה עכשו

-
שבת שלום ליאור,
לא היה עדכון היום…

לגבי הוי-אן, שמצטלמת נפלא- זו גם הבחירה שלי כמקום הנופש שלנו. האלטרנטיבה הייתה האי פוקוק, שיותר מתאים לתקופה זו של השנה, אבל כדי להגיע אליו ולחזור ממנו ,הייתי צריכה עוד שתי טיסות פנימיות, וזה כבר היה מוגזם.
נשהה בה שלושה וחצי ימים, רק שזו לא עונת הים, לכן גם לא נלון בריזורט אלא במלון הצמוד לעיר העתיקה.
מקווה שלא תגיע לשם איזו סופה בזמן שהותנו, שכן אז אצטרך לאלתר.
לא יהיה לנו מדריך צמוד. רק הסעה משדה התעופה ובחזרה.
אין לי מושג האם שותפיי יחשקו להיות חקלאים לרגע קט.
רק אני בעברי הייתי נח”לאית שגידלה עגבניות ומלונים, ובתנועת הנוער של השוה”צ- קטפתי המון תפוזים, אשכוליות ואגסים…

בכול זאת אני מכינה בנק של אפשרויות.
כיצד יוצרים קשר עם מר טאן?
מחכה להמשך עלילותכם בויטנאם
נילי
-
ליאור היי,
מרתק מעניין ושונה מאד.
נראה שהיה לכם טיול בלתי נשכח, מעורר את כל החושים.
יופי של תמונות ותיאורים
תודה על השיתוף
ענת
-
ליאור,
אני מבינה, שאתה מקפיד לא לנסוע ביום כיפור, על כן בחרת בטרק מקסים ביום זה.

עוקבת,
אורנה
-
גוד מורנינג אברי בודי
נילי:ממליץ בהחלט על מיסטר טאן גם סיור קצר בעיר אבל בעיקר באם תסעו למקדשים (נגיע לזה גם בסיפור שלי).הטלפון שלו 0905933045 (כמובן תוסיפי קידומת). אפשר גם דרך טרה מפוטפרינט 84985724368+
לטיט:ברוכה הבאה,בשמי ובשם כל צוות אבן טורס אכן מלחמת ויטנאם מופיעה בכמה וכמה סרטי איכות שהשאירו בי חותם.חוץ מאפוקליפסה וגוד מורנינג ויטנאם קימים גם צייד הצבאים והשיבה הבייתה.מלחמת ויטנאם תשתלב בסיפור שלנו בהמשך…….
ענת:לונג טיים……..תודה על המשוב אכן טיול שונה ומרתק
ממשיכים
יום ו 6 באוקטובר יום 10 לספירת הטיול
היום נפתח עם צעידת בוקר לעבר הנהר

-
רובו של היום הוקדש לבילוי בים,חופים סטייל תאילנד
בהויאן שני חופים מרכזיים חוף אן באנג וחוף קוא דאי
למלון שלנו חוף פרטי בCua Dai ולכן לשם נסענו
יש שאטל מספר פעמים ביום מהמלון
חול לבן,שמשיות קש,מנגו לאסי,קערת פירות ומים כחולים
בילינו שם כמה שעות מהנות

-
אורנה:
קלטת את הראש שלנו……..על רקע תמונות מהויאן של השקיעה (לא ניסינו את השייט למרות שלכל אורך הנהר מנסים לשדל אותך לשוט) המלצה על מסעדה
העיר העתיקה זרועה בהרבה בתי קפה וברים טובים שאת חלקם דגמנו
אבל הכי הכי נהננו דווקא במסעדה הודית Ganesh שמה.
בתור חובבי אוכל הודי (ובעיקר הצמחוני שלנו) נתנו לה ציון גבוה מאוד
תם לו עוד יום מהנה בהויאן,מחר יש עוד אחד כזה

-
יום שבת 7 באוקטובר -יום 11 לספירה
יומנו האחרון בהויאן הוקדש ברובו לביקור במקדש מי סון (MY SONׂ)
טיפ:לדעתי חובה לטייל עם מדריך במקדש הנ”ל משום שחלק נכבד מההנאה הם ההסברים.נסיעה של שעה מהויאן בין כפרים ושדות והנה אנחנו מגיעים (עם מיסטר טאן כמובן).
חונים ונוסעים מהחניה ברכבת קטנה אל תחילת המסלול
כמה שהויאן חם במקדשים חם עוד יותר
חוצים גשר עם מעין שער ומתחילים ללכת ביער לכיוון המקדשים
אחד המקומות המתויירים באזור ולא בכדי

המקדשים יפים ומרשימים (תיכף נרחיב עליהם קצת),באחת התמונות מסתתר לו מיסטר טאן

-
קצת על המקדשים הנ”ל (ואני מצטט)”בכפר מקדשי צ’אמפה רבים, בעמק שרוחבו כשני קילומטרים, המוקף בשני רכסי הרים. מי סון הייתה אתר לטקסים דתיים של מלכי שושלת צ'אמפה ואתר הקבורה של בני מלוכה ושל גיבורים לאומים מכלול המקדשים הוא אחד ממכלולי המקדשים ההינדיים הראשונים במעלה בדרום מזרח אסיה, והחשוב שבהם בוייטנאם.”(סוף ציטוט)
חלק מההסברים פותחים צוהר להבנת הדת המנהגים והפולחן של בני הצ’אמפה

המקדשים הנ”ל הופצצו וכמעט הושמדו במלחמת ויטנם על ידי הצבא האמריקאי,בחלק אחר ישנם שרידי פגזים ומוקשים שהאמריקאים פיזרו וההסבר של מיסטר טאן נותן כיוון מחשבה נוסף לגבי המלחמה הקשה הזאת.אנחנו רובנו שחונכנו למחשבה שהאמריקאים והדרום היו הטובים אל מול הרעים שהיו הקומוניסטים והצפון ויטנאמים.הסיפור הרבה יותר מורכב מזה…..

ניתן לסייר במקום כשעתיים עד שלוש (לפחות) ומאוד מאוד מעשיר ….

-
נפרדים מהויאן היפה הערב
מהחייטים מהמנורות מהריזורט
היה כיף גדול !!!
אהבנו אותה מאוד מאוד
מחר בבוקר מוקדם טסים ליעד הבא

-
יום א 8 באוקטובר היום ה12 לספירה
היום טסים לדאלאת !! עיר הררית וקרירה יחסית
טיפ:שימו לב שמהויאן לדאלאת יש טיסה אחת ביום ולפעמים 2,זה שדה קטן מאוד אז כדאי למי שרוצה לטוס להזמין מבעוד מועד
למה דאלאת ?
כמו שנדלקתי בסיפור של יערי החלוץ על הנסיעה לכפר הירקות ככה כאן.שקראתי על דאלאת ובמיוחד על טיול האופנועים של איזי ריידר בסיפורי מטיילים קודמים,החלטתי שהיא תהייה חלק מהמסלול.הטיסה יוצאת בשבע בבוקר מה שהצריך השכמה מאוד מוקדמת,פוטפרינט דאגו שנקבל קופסא עם ארוחת בוקר מהמלון בחמש בבוקר וזה עזר מאוד.הגענו לשדה מטוס קטנטן והנה אנחנו נוחתים בדאלאת הקרה (איזה כיף)
ופוגשים שם את מיסטר ג’ימי המדריך המקומי.
45 דקות נסיעה מהשדה ואנחנו מגיעים למלון שלנו.
מלון סאמי-דאלאת הוא מלון טוב.המיקום שלו כ20 דקות הליכה מהאגם ומהמרכז מצריך להשתמש במונית מדי פעם.אבל חוץ מזה הוא היה בסדר גמור.ולמרות שעת ההגעה המוקדמת החדרים היו מוכנים עבורנו.
התאוששות קלה,פרידה מג’ימי עד ליום המחרת.היום אנחנו מסתובבים בדאלאת לבד.

-
אז מה יש בדאלאת ? “ואני מצטט,דאלאת (דא לאת - Dalat Đà Lạt) עטופה בנוף מרהיב של אגמים, כפרים, מפלים, יערות וגנים יפים. מטיילים מגיעים לדאלאת ההררית והקרירה כמפלט מהחום הכבד ומקומיים מגיעים אליה כדי לחגוג ירח דבש בעיר הרומנטית והקיטשית הזו. היא נמצאת בהרי המרכז, בנוף שונה מאוד משאר ויאטנם ויש בה משהו שכובש מהרגע הראשון.” (סוף ציטוט)
לא כל האזורים כאלה…….בדרך מהמלון לאגם עברנו בשוק והוא לא כזה רומנטי…….
תחנה ראשונה אגם סואנג הואנג עם סירות הפדלים בצורת ברבור.כפי שמשתקף בתמונות קריר ומעונן.מתאים בול לטיול הקפה סביב האגם

-
תחנה שניה:הבית המשוגע.ואני מצטט”(Crazy House) – מבנה מוזר ומיוחד במינו, שהפך לאטרקציה לתיירים בעיר. בנתה אותו אדריכלית מקומית בצורה ביזארית עם חדרים מוזרים בצורת מערות, חיות וקורי עכביש. ניתן גם לישון בחדרים המשונים אם תרצו. כניסה עולה כ-30,000 דונג ולינה של לילה עולה 20-80 דולר. (סוף ציטוט).

הדעות חלוקות על ביקור בו,חלק מהמטיילים כתבו שהשתעממו אנחנו דווקא מאוד נהננו מטיול במבוכים ותצפית נהדרת על דאלאת

-
תחנה שלישית:תרתי משמע…...תחנת הרכבת הישנה של מסילת הקרמיאר
קודם כל מדובר במבנה יפהפה.
במקום ישנה רכבת ישנה שלעיתים אפשר לנסוע איתה עד לפגודת לין פואק כ8 קילומטר.
סיירנו קצת בתחנה וברכבת והתאכזבנו ש…………..הרכבת נוסעת רק שיש כ25 אנשים רשומים.לא היו לצערנו

-
צהרים טובים ליאור,
ראית תמונות מן הטייפון שפקד את הויאן?
מקווה שהכול יתוקן עד שנגיע.

לגבי דאלאת- אהבתי את תמונות הבית המשוגע.

מה הרעיון שמסתתר מאחורי העיצוב המוזר?
תודה עבור ההמלצה לבקר בתחנת הרכבת.
גם אנחנו נלון בסאמי הוטל.

נילי
-
הי נילי
טייפון בהויאן זה דבר לא נדיר,מניח שידעו להערך לכבודך
לגבי הבית המשוגע-יודע שתכננה אותו בתו של נשיא ויטנאם לשעבר אחרי סיום לימודי ארכיטקטורה במוסקבה,אין לי שמצ מה עומד מאחורי הסגנון הזה
ממשיכים………
אז רכבת לא לקחה אותנו למקדש לין פואק,אז לקחנו מונית

מקום מרהיב,עם פסלי ענק,ומגדל שניתן לטפס בו במדרגות עקלקלות
7 קומות

-
המקום ממוקם כעשר דקות נסיעה במונית (אולי טיפה יותר) ממרכז דאלאת
ובמתחם יש גם דוכני אוכל.
הסתובבנו בין הנזירים

ופסלי הענק

בערב סעדנו בבית קפה מסעדה מומלץ בשם v cafe גם טעים וגם יש הופעות חיות של זמרים. תם לו יומנו הראשון בדאלאת
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות