התחלת תכנון לטיול גדול
-
שלומות אנשים!
אני משתחרר בעוד 3 וקצת חודשים (מרץ 2018) אחרי שירות בתור לוחם איסוף קרבי (אז יצא שמצאתי את עצמי מאוד מחובר לשטח והטבע) ואני מתחיל לחשוב על טיול אחרי צבא, הכיוון שלי זה אוסטרליה וממה ששמעתי מאנשים אולי גם ניו זילנד…
בגדול אני חושב על משך של בערך חודשיים- שלושה לבד (או מקסימום עם מישהו לכמה שבועות הראשונים).
והחלק הכי קריטי זה שאני רוצה לעשות את הטיול על אופנוע (סגנון של F800GS למי שמבין) עם לינת שטח וכל מה שזה כולל בתוכו... ואולי בין לבין לקפוץ קצת לערים המרכזיות. בגדול הכיוון הוא להתנתק קצת...
אני לא כל כך יודע איך להתחיל לתכנן את הדברים אז אשמח אם מישהו יוכל לתת לי כיוון והסבר לאיך להתחיל ועל מה לתת יותר ופחות דגש בתכנון
תודה רבה!
-
שלום וברוך הבא לפורום.
מתי אתה מתכנן לטוס? מיד עם השחרור במרץ?
מועד הטיסה ישפיע על ההמלצות שתקבל...
-
זהו, בגדול אני לא סגור עדיין ורציתי שמישהו יסביר לי קצת

-
קשה לדעת מה בדיוק להסביר, כי נראה שאתה אפילו לא בשלבים הראשונים של להבין מי נגד מי. יש בחנויות למטייל הרצאות חינמיות על ניו זילנד ואוסטרליה שנותנות בבת אחת כמות גדולה של מידע בסיסי, מומלץ ללכת לאחת ולקבל קצת יותר מושג במה מדובר.רק בשניים-שלושה משפטים:
אוסטרליה היא עצומה. בגודל של יבשת. כדאי להתרשם מהמרחקים כי זה לא “בין לבין נקפוץ אל...”. רובה ריק לגמרי, ולפעמים בין שני מקומות מעניינים מחברות 8 שעות נסיעה מונוטוניות למדי או יותר. לשם השוואה, ניו זילנד נחשבת לקטנטונת ביחס לאוסטרליה, והיא עדיין גדולה יותר מפי 10 מישראל. ניו זילנד היא ארץ של טבע נטו, והטבע של ניו זילנד שונה לגמרי מהטבע של אוסטרליה, כך שאתה צריך ללמוד עוד כדי לדעת מה אתה מעדיף.
ואומנם מיותר לציין, אבל בכל זאת: חובה רישיון לאופנוע, והרבה ניסיון וציוד מתאים אם אתה נוסע בדרכי המדבר האוסטרליות באמצע שום מקום, כשאין הרבה מקומות לתדלק או לקבל עזרה במידת הצורך.
-
לגבי ניו זילנד, עונת התיירות היא בערך בין נובמבר לאפריל.
לגבי אוסטרליה, זה תלוי באיזה אזור תבחר לטייל... בחודשי הקיץ בחצי הכדור הדרומי (הפוך מאצלנו) בצפון אוסטרליה יהיה לח, חם וגשום ואילו בדרום נעים. בחורף, בצפון יהיה נעים ובדרום ממש קר וחורפי.
מציע לקרוא קצת על שתי המדינות ולראות מה מתאים. אפשר להסתכל גם באתר "עפתי" של למטייל שמכוון לתרמילאים. לאחר שתגבש רעיון ראשוני יהיה קל יותר להמליץ לך ולסגור קצוות.
קח בחשבון שלאוסטרליה צריך להוציא ויזה מראש.
בהצלחה!