מעבר לפאס האנאפורנה
-
כמה קר יהיה במרץ בחלקים הגבוהים של הטרק?יתכן שאאלץ להקדים ב3 שבועות את היציאה מהארץ עקב אילוצי עבודה.
חושב להתחיל ללכת באיזור 5 למרץ ולהגיע לטיליצ׳ו ולפאס בערך באמצע מרץ.
מתכוון לקנות לי ולאשתי מעיל פוך מקצועי ויש לה שקש מעולה.
אני יודע שתאי הולך על הזנסקאר כשהוא קפוא.
כמה קר שם ואיזה ציוד נדרש כדי לא לסבול?
תודה
-
היי דרור,
סוף פברואר-תחילת מרץ – עניין של מזל והרבה מזל…

פגשתי ושמעתי רבים שטירקו בתאריכים אלו באנאפורנה.
יתכן ויהיה לכם המון שלג לקראת הפאס (טרונג לה) ויהיה קשה ללכת בשלג וכמובן קררררר (מינוס 5-10).
בטמפרטורות האלו לא קררר במהלך ההליכה, קרררר מאוד בהפסקות ובמנוחות.
מבחינת לבוש – שיטת הבצל – שלוש שכבות מספיקות, צריך כמובן כפפות טובות, כובעים טובים לראש ונעלים אטומות למים. כדאי להצטייד גם בחותלות (gaiters) למנוע רטיבות הרגלים בהליכה בשלג גבוה.
תהנו,
-
תודה תאי
התחלתי ללמוד על ציוד חורף ומעילי פוך לטרקים וכו כל הסיפור החורפי על אף המחיר שלו מוסיף אלמנט חדש לטרק והתרגשות לקראת משהו לא מוכר.
אני מבין שזה הרבה יותר קר ממה שהכרתי כבר ויש בזה לא מעט ראשוניות.
אולי גם סוף סוף אשתי תשתמש בשקש שקניתי לה ואולי אפילו אני צריך לקנות גם אחד עבורי?
-
לדעתי, אין צורך בשק"ש מיוחד. מספיק שק"ש רגיל. זו תחילת העונה בנפאל, ויהיו מספיק שמיכות בגסט האוסים, כך שאתם יכולים לקחת עוד שמיכות.
-
תודה תאי
אני בתהליכי “שיפור ציוד” משמעותיים אבל אוותר על השק”ש כעצתך בינתיים.
יויו
מאיפה התחלתם ללכת?
חשבתי להתחיל קלאסית מבסיסהר אבל אני רואה שאין כמעט שביל אדום/לבן עד באהונדנדה.
נשמע לך טוב להתחיל מבאהונדאנדה?
יכול לחסוך לנו יום שאולי ננצל ל ICE LAKE או גאנגהפורנה ICE FALL
-
תמונות שנוגעות בחשיבות של לבוש מתאיםתמונות שנוגעות בחשיבות של לבוש מתאים
א. הליכה בשלג לרפוחיו פריי בברילוצ’ה 2005
ב. עליה לקצ’קר ב2007 עם מעילי גשם פשוטים ומטח קצר של גשם רציני
ג. עליה לנמצ’ה באזר 2016. נספגנו טוב בחלק התחתון וקפאנו באותו היום
-
הי דרור ,
אנחנו התחלנו הליכה מסיאנגה, הגענו לבסיסהאר יחסית מאוחר ולקחנו ג’יפ עם עוד אנשים לאחר שנרשמנו בתחנה של הכניסה עם ה TIMS נדמה לי,
הדרך בג’יפ ממש לא פשוטה ואיטית מאוד אבל מבחינת נופים – את הרוב עברנו בחושך וממה שראינו יש בדרך הרבה תחנות כוח הידרואלקטריות ושביל סלול לג’יפים ויש מידי פעם תנועה עליו. מבחינת נופים מלבד מפל וחצי אין הרבה מה לראות כך שעדיף לך מסיאנגה . ממילא המפלים שתראה בהמשך וגם בסיאנגה עצמה מרשימים בהרבה. לגבי גאנגאנפורנה זה ממש טיול קצר ממנאנג , האייס לייק הרבה יותר רציני ומתיש אבל נשמע לי שעם שאריות שלג מסביב הוא אמור להיות מרשים. מבין כל מי שהגיע איתנו בג’יפ רק אחד ירד והחל לצעוד מבסיסאר לבד, בחור מצויין אבל מעט תמהוני.
-
הי יויו ותודה על התשובה
שתי מפות שלי מראות שיש נופים טובים מבהונדנדה???
ממנה גם הולך שביל לסיאנגה…...
-
-
למעשה לפי המפה לא בטוח שאפשר להתחיל מבהונדנדה כי הכביש עובר מתחתיה בגדה השניה ואולי טוב שכך.
אם אין הסעות לבהונדנדה, אני חושב להתחיל מנגדי.
מקווה לסגור כרטיסים בהקדם אבל זה דורש קצת תיאומים עם אשתי
. אולי מחר.
-
אנחנו התחלנו מבולבלה. היה יופי.
-
תודה גולני
גם זו בהחלט אופציה.
היום יש כביש בין בולבלה לבהונדנדה ואין שום שביל מקביל.
-
בקיצור גם את הקטע הזה כבר דפקו
-
השביל באדום לבן. הכביש בוורוד
-
תודה לכל מי שתרם ועזר………...
אני נוסע בעוד שבוע וחצי, אבל קצת השתנו התוכניות כי נאלצתי לקצר ולכן הפעם לא נלך את הסובב אבל נקווה להשלים בעתיד הלא רחוק ואני שומר את כל ההמלצות
מתכנן לצרף 3 טרקים קצרים “חדשים” (נפתחו כטרקים ב-2012) למרגלות האנאפורונה.
מראדי הימאל
קוהפרה דנדה
ומוהרי דנדה
המסלול של מארדי הולך על קו פרשת המיים קרוב מאוד בקו אווירי ל-ABC (מהעבר השני של הנהר) ואחר כך לקוהפרה בכיוון צפונה מפון היל ומוהרי דרומה ממנו אבל אמור להיות הרבה פחות מתוייר
-
בהצלחה דרור . מצפים לתובנות ותמונות
-
נשמע מעניין. תיהנו! נשמח לשמוע ולראות חוויות
-
בהצלחה דרור .
תהנו .
-
תודה דורון צביקה וגולני
נעים לצאת לדרך עם ברכה של טיילים………………
מקווה שכל הגידים והברכיים יעבדו חלק

מבחינת תצורות נוף ואפילו הרים ספציפיים לא צפוייות הפתעות גדולות למי שכבר היה באיזור
מפגש קצת יותר קרוב ואינטימי עם הפישטייל (זנב הדג) במארדי הימאל עם תצפיות מערבה לאנאפורנות שמעבר לנהר ובהמשך הטרקים האחרים “ תצפיות פנורמיות חיקויי” מוצלחות ומחוץ למסלול השחוק של פון היל מכמה וכמה גבעות. יש גם איזה אגם או שניים אבל לא בטוח שנגיע והזמן יספיק.
כל זה מתחבר בשבילים אחרים (עוברים דרך טאדפאני) דרך אותם יערות רודנדרון שאמורים לפרוח עכשיו. מעט מאוד נקודות לעצירה במשך הימים וכמובן אפס כבישים
הלינה בקופרה דנדה ומוהרי דנדה הינה “באירוח קהילתי” שהתושבים מנהלים וכולם שם מרוויחים ממנו (בתיאוריה לפחות) ואין בחירה.
אני יוצא דרך אותו סוכן קטן שדרכו יצאתי לאוורסט ב2016 והוא הבטיח לי שהפעם לא יהיו “סיפורים” אז אני מקווה שלי יהיה יותר רגוע אבל זה גם אומר שיהיה פחות “מעניין”

סוויסה ממש בסדר איתי אבל אני פשוט דואג לפרנסתו של הבחור הצנוע הזה שחי עם אחותו באיזה חור זול מחוץ לטאמל
אני לוקח הפעם גם מדריך.
קודם כל כי היה לנו מאוד נחמד עם מדריכה בלדאק ובנוסף השבילים באיזור קוהפרה והחיבור למוהרי מאוד מבלבלים להבנתי. אני לא דואג מהתברברות קטנה פה ושם אבל לאשתי זה לא יוסיף בריאות