וייטנאם וסיאם ריפ- עולם הולך ונעלם!!!
-
התמונות הללו כל כך הזויות בשביליגם של מקדשי אנגקור מפוצצי תיירים (עם מעקה!!! וסלפיז!!!) וגם של מלון מפואר בסיאם ריפ!
הייתי בקמבודיה לפני הרבה מאוד שנים. עוד לפני שאנג’לינה ג’ולי באה לצלם את הסרט שפרסם את המקום. אפילו כביש סלול עוד לא היה אז מתאילנד. היססתי אם לנסוע כי קמבודיה היתה עדיין מסוכנת, עם מחסומים חמושים בכבישים ומוקשים בחלקים מאנגקור שבה פעלו גם שודדי עתיקות בלילות, זה היה קצת מערב פרוע. אבל בסוף החלטתי ללכת על זה לביקור מהיר של 3 לילות. ידעתי את זה כבר אז אבל כשרואים את התמונות הללו אז עוד יותר מובן עד כמה ההחלטה הזו היתה נכונה. המקדשים היו ריקים לגמרי למעט קצת נזירים ופה ושם כמה מתפללים מקומיים. טה פרום המדהים היה ריק לחלוטין ואפשר היה לטפס ולזחול בכל מיני חלקים שלא שוקמו כאילו אתם מגלי ארצות שחוקרים אתר מסתורי שאף אחד לא מכיר. אז לא היה מלון חמישה כוכבים ובקושי היה מזרן על מרפסת עם רשת קרועה נגד יתושים, והיו 2 ורבע מקומות לאכול והיו קטעים מפחידים, אבל הכל היה שווה את זה, חוויה של פעם בחיים לבקר במקום כזה בלי להרגיש כמו באתר תיירות, כשהוא עדיין היה בתולי ונטול תשתיות ומבקרים.
למרות שמשמח אותי בשביל קמבודיה האומללה שהיא מקבלת היום את התיירים שראוי למקום מרהיב כמו אנגקור לקבל, ושהכסף שהם מביאים (לפחות אלו שמשלמים ישירות לעסקים מקומיים) תורם ועוזר למדינה הזו להשתקם ולהתפתח אחרי הזוועות שהיו שם.
-
נילי
גם אני ממשיך לעקוב אחרי הסיפור.
התמונות מהזריחה ממש יפות. היה שווה לנו שהשכמתם קום.
גם המשך הטיול במקדשים מרתק.
אלעד
-
גם אני פה ממשיכה ללוות…. ולהנות….
-
חברים יקרים,רחל,
שמחה שהתקלה תוקנה וחזרת אליי.
בחרתי מתוך עשרות רבות של תמונות רק את תמונות הזריחה היותר מוצלחות…
המעמד להיות דחוסה בין תיירים צעירים וגבוהים עם מצלמות מקצועיות, ומבוססת בבוץ לא היה כול כך שפויי…

עפר טוען עד לרגע זה, שההמלצה להגיע לפני הזריחה לאנגקור וואט, היא נקמה של תיירים, שעברו את הסיוט הזה.
גבי- זו הייתה חוויה.
עפר טוען שהיה זה טיפ גרוע, כיוון שהיינו עייפים מאוד באותו היום, ועדיף היה להגיע לשקיעה באחד מן המקדשים האחרים (יש על כך המלצות במדור הטיפים של למטייל.)
*מצרפת סרטון של בחור שחשב כמו עפר….

אלעד,
המקדשים מרתקים! צר לי שלא זכיתי להגיע למקדשים נוספים.
ומה גם שלא בטוח שאגיע אי פעם למאצ’ו פיצ’ו…
עד הגעתי לשם, כלל לא ידעתי שהיתה לקמבודיה היסטוריה מפוארת שכזו.

לימורי,
איזה כיף, שאת מלווה אותי עד לסוף האשכול!

כבש,
לא זכיתי לצאת לטיול הגדול לאחר השרות הצבאי.

מקנאה בכול מי שזכה, וגם תמכתי בהחלטות של שלושת ילדיי לצאת לטיולים אלו, למרות שדי חששתי.
סיאם ריפ היום היא עיר מודרנית. רבים מסוחריה דוברי אנגלית, וכך גם עובדי המלונות. עדות קשה לקיומה של אוכלוסיה ענייה מאוד קיימת ליד מגרשי החנייה למקדשים, שם יש המוני ילדים קטנים מוזנחים ונשים, שרודפים אחר התיירים כדי למכור להם צמידים וכו’.
בפוסט הבא אעלה תמונות מסיאם ריפ כדי שתתרשם מחיי הלילה בה.
נילי
-
סיאם ריפחזרנו למלון לאחר היום החוויתי והמפרך, שבו השכמנו ויצאנו לדרך כבר ב-4:30 …
בערב נסענו באמצעות הטוק טוק של המלון למרכז סיאם ריפ, וגילינו עיר לילית שוקקת חיים.
התחלנו לטייל בשוק הבגדים והאומנויות, שהוא שוק לילי, ואחר כך חצינו את אחד הגשרים המוארים וחברנו לפאב סטריט, שהוא מדרחוב לילי עמוס בתיירים.
נילי

-

-
ברחובות הסמוכים לפאב סטריט ישנם טוק טוקים, שעברו הסבה לפאבים קטנים.
למחרת, יומנו האחרון בסיאם ריפ, הגברים העדיפו להתפנק בבריכת המלון וגיסתי ואני נסענו עם הטוק טוק של המלון למרכז, וערכנו קניות אחרונות לילדים בשוק הליילי, שחלק ניכר מחנויותיו פתוח גם ביום, וגם בשוק היומי המרכזי. היה זה יום של מנוחה מהמצלמה, לכן אין לי תמונות.

אין לי ספק, שאם היינו הופכים את סדר הטיול, גם יום זה היה מוקדש למקדשים נוספים, קטנים יותר, ולא פחות יפים (על פי עדויות מטיילים במדור הטיפים של למטייל).
אנחנו היינו עייפים מידי, וגם מאוכזבים מאוד מכך שהנהג שלנו, לא היה בעצם מדריך. מניחה שאם היינו מזמינים מדריך מהמלון המצוין, שלנו בו, מטה רזידנס, היינו הרבה יותר מרוצים, ואולי גם יום זה היה הופך ליום טיול.
נפרדנו מן המלון הנהדר (שכחתי להזכיר את המאסג’יסטיות הנפלאות שעובדות במלון, אשר פנקו אותנו לאחר סיום יום המקדשים) ב-16:30 ,ורכב המלון עם נהג ומלווה לקחו אותנו לשדה התעופה לטיסה עם איר בנגקוק לבנגקוק, ומשם בטיסת אל על לארץ.
אין לי ספק, שהטיול הזה היה אחד הטיולים החווייתיים ביותר שלנו, טיול שנצרב בזיכרון לטווח ארוך, טיול שהעלה למגירת החלומות-יעדים שאינם מערביים.
תודה רבה לכול מי שליווה אותי באשכול זה.

נילי

-
רובי,רובי היקר,
תודה רבה!

קראתי את תגובתך, אך משום מה דילגתי עליך, כאשר כתבתי…

בטוחה שאתה תגיע עם ענבל והבנות למקדשים המופלאים.
מצרפת לך סרטון של בחור הנותן עצות כדי ליעל את הביקור במקדשים, ולהמנע ממפגש עם התיירים הרבים.
הוא ממליץ בין היתר על ביקור במקדש טא- סון, שאנחנו לא ביקרנו בו.
נילי
-
נילי חברתי היקרה !!!
ראשית שמחתי מאד שהטיול שלכם יצא מוצלח ושעופר יתרצה לטעום ממדינות נוספות באסיה.
שנית האשכול שלך לתפארת שמור לי מתחילה ובוודאי עוד אשוב אליו.
באמת כשיושבים לזריחה עם מליון אנשים זה מאבד מהיופי. לא ראיתי אצלך תמונות בשקיעה – כבר עזבתם את המקום?
תודה לך על ההשקעה הנהדרת וסקרנית כבר לגבי היעד הבא שלכם.
רחל לבון
-
נילי
יופי של שרשור. נהינתי לעקוב אחרי הכתוב והתמונות וכמובן שומר למקרה שנגיע לשם.
כמו שאת יודעת יש כבר מי שמשתמש במידע
באופן מידי. בחלקו הזכיר לי מראות מדרום סין
ובחלקו מאוד שונה. כמובן קמבודיה משהו אחר
לחלוטין.
עוד שרשור מקסים נוסף לרפרטואר העשיר שלך
בפורום.
עודד
-
נילי חברתי היקרה!
תודה רבה על ההשקעה האדירה באשכול המקסים הזה על וויאטנם וסיאם ראפ.
אצלי הוא כבר שמור ומאוחסן באחת המגירות העליונות.
התמונות שלך מהממות
והסרטונים שצירפת מעניקים ערך מוסף לאשכול!כל הכבוד לך על ההתמדה בכתיבה, תיעוד והעלאת תמונות.
אני איתך בלב ובנפש, בכל מדינה שאת נוסעת אליה

שלך,
שירלי

-
חברים יקרים,רחל, עודד ושירלי!
תודה רבה שהגעתם עמי לקו הסיום.
תודה רבה עבור מילותכם החמות.
ראשי עדיין בוייטנאם.
ידידתי ג’ודי, נמצאת כעת בוייטנאם, המתכוננת לחג הטט.
חג זה הוא חג ראש השנה הוייטנאמי, והוא חל כול שנה בין סוף ינואר לסוף פברואר, כיון שהוא מחושב על פי לוח שנת הירח.
קיבלתי מג’ודי היום תמונות שצילמה מצפון וייטנאם – מן הכניסה לרכבל להר הפנסיפיאן ומן השוק של סאפה, והיא הסכימה שאשתף אתכם.
תודה ג’ודי!!!
נילי

-
נילי היקרה,
אחרי העדרות לא קצרה מהפורום שבתי והשלמתי את פרק הסיום במקדשים המשתלב נהדר באשכול הנפלא שלך, שההנאה העצומה ניבטת מכל פינה ומילה ותמונה שבו (על אף ולמרות שכפי שהורגלנו לאחרונה, שמענו גם כאן כמה הכל היה נפלא יותר ׳לפני׳, מצד התיירים שזכו לבוא לפני התיירים ושמחים לשתף אותנו בזה).
תודה רבה על עוד סיפור משובח,
שמוליק
-
נילי,
תמונות מאד משובח היה לכם ותודה על השיתוף והתמונות הנהדרות.
היה כייף ללוות אותך במסע הזה.
-
מצטרף למתפעליםהרשי לי להצטרף למתפעלים. טיפה באיחור. בין גמגומי האתר בשבועות האחרונים להיותי מחוץ לארץ תקופה ארוכה, לא עלה בידי לשבח את הכתוב והמצולם. מוטב מאוחר!
-
שמוליק, יורם ודן,
תודה רבה לשלושתיכם עבור התגובות החמימות.
הן מהוות תמריץ להמשיך ולכתוב כאן בפורום המשפחתי שלנו.

דן,
מקווה שתפרסם בלוג נוסף לגבי המדינה הקסומה, שטיילת בה לאחרונה.
הבלוגים שלך מעולים, וכך תמונותיה של זוגתך.

נילי
-
מידע למתכנני טיולים בוייטנאםלאחרונה נתבקשתי לכתוב כתבה על וייטנאם, שהוכנסה למדור חדש, שהושק בלמטייל, ומיועד לבני 50+.
כתבה זו מבוססת על הטיול הנפלא שלנו בלמטייל, אבל מאורגנת על פי קריטריונים מובנים המאפשרים תכנון יעיל וקל . לפיכך הכנסתי לכתבה גם מקומות ומידע, שלא נמצאים באשכול זה.
שותפיי למדור כמו: רחל לבון- חברתנו היקרה, כתבו כתבות נהדרות על מדינות אחרות, וכדאי לכם להכיר את המדור.
כול הכתבות מאורגנות על פי אותם קריטריונים.
בכולן תוכלו לראות תמונות יפיפיות ומפות עם מסלולי טיולים.
כול הכותבים חלקו עם הקוראים את ניסיונם, והעורכת אביטל צירפה לכתבות טיפים וכתבות שנכתבו על ידי גולשי ואנשי ל”מטייל”.
מעתה יהיה הרבה יותר קל לתכנן טיולים.
נילי