הדרכה פרטית בעברית
-
היי כולם
מכירים מדריכים דוברי עברית שנמצאים באתרים באירופה?
אני חושב לקחת את הבת שלי בפעם הראשונה (בת 7.5) ויכול לארגן עצמאית בלי שום בעיה רק שאני חושש ללמד אותה לבד.
הילדה מבינה קצת אנגלית – עד כמה זה קריטי הדרכה בעברית?
-
יונתן, למה שלא תדריך אותה בעצמך?
אם אתה גולש מנוסה ואב סבלני, חווית הלימוד של בתך תהיה הרבה יותר נוחה עבורה.
אני הדרכתי בעצמי את שני בני הגדולים, שהתחילו את דרכם על השלג בגיל 6 ו-9.
-
אני גולש המון שנים כבר ולקחתי יחסית מעט שיעורים ולכן אני מפחד שאני אלמד אותה טכניקה לא נכונה…
-
נסעתי השנה עם בן ה 7.5 שלי לקלאב וולטור מרילבה. לצערי לא היו שם ילדים ישראלים והוא היה בקבוצה של איטלקים. 4 שעות שיעורים ביום. הוא מדבר רק עברית כמובן. אז ביום הראשון גלשתי באיזור וביקרתי אותו במהלך השיעורים. המדריכה תפסה אותי וביקשה שאתרגם לה איזה 10 מילים לעברית [קדימה. גדול להסתכל וכו’] ואת השאר הוא קלט מהסתכלות באחרים. למחררת ביקרתי אותחו פחות, ביום השלישי בקושי ומאז הייתי מגיע רק בסופי שיעורים לאסוף אותו. בסוף השבוע כבר עשינו אדומים ביחד. אז נכון שהוא ספורטאי מוכשר אבל עדיין, לטעמי כל ילד יוכל להסתדר, בתנאי שהוא לא ירגיש מוזר ”חברתית”. נכון שעברית עדיפה אבל מבדיקה שעשיתי “קייטנות סקי” כאלה יוצאות בעיקר בחופשות בתי הספר ומייקרות מאוד מאוד מאוד את העלות.
-
מוסיפה את התובנות שלי:
כדי ללמד את הילד לבד צריך טכניקה טובה, יכולת לימוד, סבלנות וילד שזה מתאים לו (מתוך השלושה שלי, יש רק אחד שתיאורטית הייתי יכולה ללמד לבד. הגדולה היתה צריכה את הביטחון שנותן המדריך והקטנה צריכה את הסמכותיות של המדריך והקבוצה). חוץ מזה יש גם מחיר כספי לכך שמבלים שבוע עם הילד על מדרונות המתחילים ובעצם גולשים מעט מאוד (זה נחמד אולי כשזו חופשה נוספת, אבל אם זו החופשה היחידה של ההורה...).
לא חייבים לדעת את השפה בשביל ללמוד (בטח לא ילדים קטנים בשבוע הראשון, שלומדים הרבה תוך כדי חיקוי), אבל זה כמובן עוזר מאוד.
לקבוצה יש גם יתרונות חברתיים.
הדרכה פרטית יכולה להיות מסיבית מדי בשביל ילד קטן.
התקשורת חשובה לא רק בהיבט ההדרכה, אלא גם כשהילד צמא/רעב/עייף או כואבת לו הרגל.
כמה זמן גישה ההורה מוכן להקדיש מהחופשה שלו בשביל להיות באזור בשביל הילד?
האם זה ילד שמשחרר בקלות (למשל הולך בשמחה לבד לחוג חדש)?
כל הורה מכיר את עצמו ואת הילד שלו ובהתאם צריך לראות מה מתאים לו.