מקיירנס למלבורן בחודש?
-
היי, נראה לכם הגיוני לעשות בחודש אחד (ספטמבר) טיול באוסטרליה מקיירנס למלבורן? או שזה יותר מדי מבחינת מרחק?
את הטיול אנחנו צריכים לסיים במלבורן. מתלבטים אם להתחיל בקיירנס או בבריזברן.
-
זה מרחק גדול, אתם כבר יודעים, אבל השאלה היא איך ממלאים את המסלול בדרך. הרי אפשר מקיירנס למלבורן לנסוע דוך באוטוסטרדות במשך יממה וחצי וזהו, ואפשר לנסוע לאורך החוף, להתעכב בהרים, להיות שבוע בסידני וכו’.
בקיצור: תקראו לעומק ותחליטו מה בכלל אתם רוצים לראות בחלק הזה של אוסטרליה. אחר כך תבדקו זמני נסיעות בין נקודה לנקודה (פלוס, למשל, לקבוע כמה זמן בערך רוצים להישאר בכל מקום) וזה ייתן לכם תשובה.
-
המסלול בהחלט אפשרי לדעתי אך כמו שנכתב המרחק גדול מאוד וכדאי לבדוק אם הזמן מספיק למה שתרצו לעשות לאורך החוף. נכון שבמסגרת הזמן הזו לא תוכלו לרבוץ שבוע בקיירנס, שבוע באיירלי ביץ', שבוע בביירון ביי, שבוע בסידני ועדיין להספיק לטייל בניחותא אבל אם מחלקים את הזמן נכון אז זה בהחלט אפשרי לעשות את המסלול בחודש.
בכל מקרה, אם תחליטו לצמצם את המסלול אז מבחינת מזג אויר הייתי נוסע דווקא מקיירנס לסידני ואז לוקח טיסה מסידני למלבורן. בעקרון אני חושב שהטבע בויקטוריה "סביב" מלבורן יותר מעניין אבל בעונה הזו מזג האויר יכול להיות פחות מתאים לטיול שם לעומת קווינסלנד שם מזג האויר יהיה מצויין.
בנוסף, אם אין לכם בעיה עם נהיגה (יש לזכור שנוהגים בצד ההפוך) אז אני ממליץ לטייל עם רכב/קמפר ואן/קראוון מאשר להתנייד באוטובוסים שבאמצעותם אתרי הטבע והפארקים לא ממש נגישים.
-
אפשרי? כן.
הגיוני? לטעמי קצת פחות, אבל זה תלוי מאוד מה מעניין אתכם לראות. למשל, האם אתם רוצים/מתכננים/מעוניינים לבקר בסידני במסגרת החודש או שסידני תהייה לפני או אחרי החודש הזה?
אני חושב שתסתכלו קצת על האטרקציות ותבינו מה מעניין אתכם לראות.
בגדול, הטיול “הקלאסי” שמתחיל בקיינס (כולל קייפ טריבוליישן, שנורקלינג/צלילה בגרייט ברייר ריף וכדומה) ומסתיים בבריסביין, וכלל את מגנטיק איילנד, הפלגה בוויטסאנדייז, פרייז’ר איילנד, נוסה ובריסביין עצמה, מצריך פלוס-מינוס שלושה שבועות (בקצב טוב ובלי יותר מדי עיכובים).
החלק הבא – מבריסביין לסידני – מצריך שבוע, וגם זה אם מסתפקים במינימום של נסיעות, גולד קוסט וביירון ביי.
בכל מקרה נראה לי שאתם תצטרכו טיסה מבריסביין או מסידני.