איך נפטרים "מהנגיף" הזה שנקרא תאילנד?
-
דעתי הנחרצת בנושא הוא אין כמו להיות תייר במדינה זרדעתי דווקא הפוכה לגמרי !!
יש הבדל גדול בין ארה"ב לתאילנד. גם מניסיוני וגם מניסיונם של אותם ישראלים ואחרים שאני פוגש באופן קבוע - נחמד מאד לגור, לחיות ולעבוד בתאילנד. החיים שונים ואחרים לגמרי.
יש לא מעט זרים שחיים בתאילנד. ניתן להבחין בסגנונות שונים של חיים והתערות בחיים בתאילנד - חלק מהזרים חיים כתיירים במשך שנים ארוכות וחלק אחר מתערה יותר בחיי המקום מבחינת שפה, היכרות וסגנון החיים. אני אישית אוהב יותר את הדרך השניה אבל מה שבטוח - כולם נהנים בדרכם הם.
-
זה פשוט מדהים מה שתאילנד עושה לבן אדם.יש הרבה מקומות יפים בעולם, מקומות שאנשים מבקרים בהם ומתגעגעים אליהם, מקומות שאנשים עוברים לגור בהם ולעבוד שם, אנשים שהולכים בעקבות אהובה או אהוב.
אבל עוד לא פגשתי כל כל הרבה מקרים "קשים" כל כך של געגועים מטורפים כל כך מצד אנשים שהיו בתאילנד.
זה פשוט מדהים מה שתאילנד יכולה לעשות לבן אדם שמוצא עניין בה, ואלו הרבה. פשוט חוזרים ארצה, וכבר במטוס, כבר במונית לשדה יודעים שזהו! לכאן אני חוזר! לא זורק את החיים, לא מתגרש ולא מתפטר מהעבודה. אבל לכאן אני חוזר! והרבה!
ויש כאלו שלוקחים את זה צעד נוסף קדימה (דודו דיבר על כך), וכל הכבוד למי שלוקח את ההחלטה, בכל נושא.
אז...קדימה תאילנד!! -
זה פשוט מדהים מה שתאילנד עושה לבן אדם.נדב אין ספק שתאילנד עושה משהו לבן אדם לא סתם אני מטייל בה כבר 8 שנים פעמיים בשנה ושלושה חודשיים כל פעם.
אבל בשביל להיות קבוע פה לא הייתי בונה.
ואני בטוח שכל תייר שחיי שם[ועסוק בבזניס שלו]לא ראה % 30 ממה שאני ראיתי.
אז לחיות במקום מסויים זה לא אומר שאתה מכיר אותו.
ו90 אחוז מהתיירים שחיים בתאילנד נמצאים בפאטייה .חחחחחחוכמובן בבנגקוק.
יש לי הרבה מצב רח טוב היום.חחחחחחחחח
הבייבי שלי מחר בין 4. -
דעתי הנחרצת בנושא הוא אין כמו להיות תייר במדינה זרנושא ההתערות בחיי תאילנד הוא נושא גדול ורחב שבוודאי לא נסכם אותו בכמה שורות כאן. היתרון של תאילנד הוא שניתן להסתדר בה טוב גם בתור תייר (ללא שפה וללא הכרות עמוקה יותר), דבר שהוא אולי בלתי אפשרי במדינות אחרות.
מכיוון שניתן לחיות היטב בתאילנד גם בתור תייר/אורח - ההחלטה על התערות היא החלטה אישית מושכלת ולא הכרח. בסופו של דבר ההתערות היא עצמאות ולפחות בשבילי, זה היה החלק החשוב. בעקבותיו, זה גם מביא להכרות שונה עם תאילנד ולסגנון חיים אחר. -
ל-ד"ראני באמת מאוד מאוד נותן לך כבוד גדול על הידע הרב בחיים הפנימיים בתוך תאילנד.זה באמת נושא שאפשר לכתוב בעשרות ספרים.
אבל מה שתיירים רואים מבחוץ זה לא מה שקיים בפנים. -
ל-ד"רנכון שמה שרואה תייר זה שונה מהחיים האמיתיים כלומר מהיום יום של התאילנדי.וזה נכון לכל מדינה כמעט. מצד שני אין עוד הרבה מדינות שתיירים מבלים שם חודשים ואף שנים ואז חוזרים וחוזרים , ויש כמות עצומה של זרים שחיים ועובדים שם, כן גם בריטים ומארה"ב , למרות שבארצות המוצא הם היו יכולים לחיות מבחינה כלכלית הרבה יותר טוב. אנחנו חיים בארץ ישראל, לאיפה הרוב מהגרים ? ארה"ב קנדה ואירופה, וזאת למה כדי לשפר את המעמד הכלכלי לעבוד פחות להרוויח יותר לגור בבית פרטי 2 מכוניות וחינוך טוב לילד וכדומה (ואני מכיר לא מעט אנשים שעשו זאת והגשימו את זה ) אבל האם הם באמת מרוצים מהחיים שלהם או שזה רק רדיפה אחרי משהו? לדעתי רובם חושבים שיש להם כל מה שהם רצו אבל זה לא באמת כך.
יש פשוט משהו בתאילנד שלא ניתן להסביר שאנשים מוותרים על החיים שלהם על הרווחים ועוברים לחיים חדשים שם רק כי פשוט טוב להם שם וזהו ללא הסבר או סיבה.
הרי מיליונים לא מרוויחים שם , וגם רמת החיים לא גבוהה במיוחד ועדיין , אין לזה הסבר וטוב שכך. -
"יש פשוט משהו בתאילנד שלא ניתן להסביר"די להיתמם
הרי לא נולדנו אתמול
זה מתחיל בתרבות הפנאי שמתחיל באות פ-
ומסתים באות - ה
ובמילה אחת..
אם לא היה שם פעילות גופנית מוגברת ומלאת יצרים וזימה, מותר לי לנחש שגם אלו שמתגוררים שם ומצהירים בהתענינות תרבות הסיאם "וסגנון החיים"
לא היו בדיוק נישארים שם.. -
"יש פשוט משהו בתאילנד שלא ניתן להסביר"אני לא מסכים איתך. תאמין לי שבשביל זיון (סליחה) אני לא צריך לנסוע לתאילנד. אכן המון אנשים מבוגרים נהנים שם כי יש להם אופציה נהדרת לבלות עם בחורה צעירה, מה שרוב הסיכויים שלא יקרה במדינות המקור שלהם. תאמין לי שאני רואה גבר מבוגר הולך עם ילדונת זה לא עושה לי טוב. לשנות את זה כנראה שלא אפשרי אז רק נשאר לי להיגעל.
יש משהו במקום הזה הרבה יותר ממה שאתה חושב. זה בעיקר תרבות. האנשים שם פשוט תרבותיים (כמובן לא כולם) ונותנים לך את ההרגשה הכי טובה בעולם. למעלה נתתי דוגמא על שיעור בבית ספר. פשוט תענוג לראות איך התלמידים שם ממושמעים. לא הייתי רוצה שהילדים שלך יהיו ממושמעים. אני רואה פה ילדים מה עושים להורים. אני רואה את האחים שלי איך הילדים שלהם מדברים ומתנהגים. שלא תבין, החיים שלהם לא פשוטים בכלל, אבל החיוך ותרבות האדיבות עדיין נמצאת בכל מקום.
כך לדוגמא את מוסקבה. תאמין לי שהייתי שם לא פעם אחת. אנשים עשירים ואנשים עניים, אתה לא יודע איזה גועל נפש של התנהגות יש להם (בעיקר כלפי תיירים וגם כלפי משפחתם).
-
alonbari תעש לי טובה..!תדבר בשם עצמך ןאל תשליך את המסקנות שלך על אנשים שאתה לא מכיר!
בסדר?! -
alonbari תעש לי טובה..!לדעתי רוב המכורים בהחלט לא מכורים למין בתאילנד ובכל מקרה לא חסר בחורות בארץ ולא בכל מקום אחר ,(אם כי התאילנדיות זה משהו ממש מיוחד ) , לי אישית מתוך 50 הימים שהיתי שם היו 3-4 יום בפטאיה שבהם אפשר להגיד "עשיתי חיים".נהנתי בהחלט להגיד שאני מתגעגע לזה אז ממש לא וגם כאשר אני אחזור זה לא בסדר העדיפויות שלי. מה שכן אני מתגעגע הנופים ,האוכל , האנשים הנפלאים שגרים שם, הרוגע שלהם . אין קריזות כמעט ואין עצבים. ורק ממרחקים אתה יכול לשמוע לפעמים עדר של ישראלים בתוך כל ההמון הזה.
בהתחלה זה היה נשמע מצחיק בשבילנו כי כאשר שמענו תאילנדים מדברים זה היה נשמע כמו צעקות, אבל אחרי בירור קצר כבר ידעתי שזה פשוט השפה שלהם כלומר טונים שונים לאותה המילה.
לגבי רוסיה , בתור רוסי אני יכול רק להגיד שבהחלט ברוסיה אף אחד לא מקבל תיירים בצורה חמה כל כך , לא יודע אם להגדיר מגעיל אבל בהחלט לא ליחס נעים זוכים התיירים שם לפחות לא בסנט פטרסבורג. ואפילו אני שבמקור משם לא תמיד הייתי מרגיש נוח שם.
זאת לפחות מניסיוני, להגיד שהיתי רוצה לגור ברוסיה? אז ממש לא למרות שגם שם לא חסר מין ואלי אפילו טוב יותר מתאילנד. -
alonbari תעש לי טובה..!דווקא די מעניין אותי לשמוע את דעתו של חברי המכובד alonbari
איך אתה מסביר את זה שיש פה ייצוג נשי (למשל אני) ועוד כמה נשים נהדרות כאן בפורום שאוהבות את תאילנד ואת תרבות המזרח ואת האנשים וכמוני "נגועות" בנגיף תאילנד וכמוני משתתפות פעילות בפורום ומגיעות למפגשי חברי הפורום כי כל השילוב הזה גם יחד מרגיש הכי קרוב לתאילנד כשרחוקים ממנה!!!
אני חיה ונושמת את תאילנד מהרגע בו אני מתעוררת בבוקר,
חולמת על תאילנד כשהולכת לישון וחוזר חלילה עד לפעם הבאה שאהיה שם.
ואתה יודע מה ידידי ?
זה לא בגלל פ......ה !!!!!!!
ובטח ובטח לא בגלל התאילנדיות !!!
כל טוב לך -
alonbari תעש לי טובה..!אני מאוד שמח איך שהדיון שתפתחתי התפתח. חן חן.
אכן מי שמסתכל על התאילנדיות מפנים מבין שרובן כ"כ נשים מתוקות וגם מסכנות. רובן הגדול בעצם עברו חוויה לא נעימה עם בעלים ששותים ו/או מכים ו/או שהשאירו אותם עם תינוק ולכן פה מתחיל כל הסיפור של תופעות המין בתאילנד. תאמינו לי שאף אחת לא נהנית מזה ובמיוחד שזה לא כסף גדול בשביל אף אחת. זה לא כמו בישראל (אני מתכוון בישראל של ימינו) שבחורות בוחרות במודע לעבוד בזנות כדי לקנות מכונית/גינס/לא פאקינג משנה. שמה זה פשוט או זה או פת לחם.
יצא לי להכיר לא מעט תאילנדיות ולראות את חייהן ואת חיי משפחתן. אתם יודעים שרובן הגדול של הבחורות שעובדות בברים גרות בחדר קטן פצפון עם עוד 6-10 בנות באותו חדר? הן ישנות לעיתים על ספסל מעץ וכדומה. אף אחת לא נהנית שכל גבר צובט להן בטוסיק או בחזה או בכל מקום אחר.
אישית אני הייתי שבועיים עם זוגתי בשנה האחרונה וקיבלתי (וכמובן וכמובן וכמובן גם נתתי) יחס שפשוט התביישתי. אם זה גילוח ואם זה אוכל למיטה ואם זה דברים קטנים שמעולם לא קיבלתי משום אישה בעולם (והייתי בהרבה מקומות) הרגש שהיא עושה את זה באהבה וברצון ולא חס וחלילה מתוך כפיה. אחרי שנה שאנחנו ביחד, כשהגיע לקבל אותי בשדה התעופה עשתה לי הפתעה והיא עשתה קעקוע של לב ובתוך הלב השם שלי באנגלית. -
alonbari תעש לי טובה..!נוגה את כניראה יוצאת דופן.אומנם אי אפשר להכליל, אבל התופעה הכן לא קטנה.ובלי שום קשר..למרות הדעה הרווחת שלפיה תיירות מין
היא עניין של גברים בלבד,בשנים האחרונות החלה לפרוח תעשיית המין גם לנשים. יותר ויותר "נשים תיירות" באות לצרוך שירותי מין ..
ל-meninblack- לא הכול ורוד בממלכת הסיאם..
תרבות הסיאם מביאה גם צדדים פחות סימפטים בלשון המעטה ובמימדים מיפלצתים.ניצול,פדופיליה, סרסרות, סחר בנשים,זונות, שילטון מושחת ורקוב וכו והיריעה די רחבה. אבל לא נורא,כול אחד רואה רק מה שניראה לו.
בלי שום קשר למה שנאמר כאן בשירשור,מצורף לינק לכתבה בארץ מלפני שנה, לגבי "התופעה התאילנדית" וגם רוב התגובות לכתבה לעניין.
-
נוגה, ומה עם הנשואים ............................ -
alonbari תעש לי טובה..!ויותר מזה פשוט להוסיף על הנושא שפתחו פה על הדרך. גם כל הגברים שחוזרים לתאילנד או גרים בתאילנד בגלל התאילנדיות (תיירות מין נקרא לזה), אני בהחלט יכול להבין אותם כי מה לעשות בכל 27 שנות חיי בחיים שלי לא קיבלתי כזה יחס וכזאת אהבה ללא שום תנאים או דרישות ממנה, משום בחורה פה בארץ.ואני גם לא מכיר אף אחד אחר שקיבל יחס דומה מחברות פה בארץ, ויסלחו לי הנשים של הפורום אבל שום בחורה בארץ גם בחיים לא תתקרב לאותו יחס שנותנות הבחורות בתאילנד, אני יודע שזה עניין של חינוך ונורמות חברתיות שמאוד שונות שם, אבל אני כגבר בהחלט אעדיף בחורה משם ולא בחורה משלנו,עם כל הצער שיש בזה.
אני מעדיף אישה נשית אוהבת רכה ומפנקת מאשר אישה שדורשת יחס שווה בשווה מול הגבר שלה.
לגבי הניצול בהחלט קיים ובגדול, אבל גם לא חסר שם בחורות שסתם חיות שם כי מה לעשות זה דרכם לצאת לעולם וזה בלי סרסורים ובלי השפלות , לגוגו באר אני לא הלכתי ולא אלך (למעט 5 דקות שהלכתי לראות מה זה). כי זה בית זונות בשם אחר. אבל אם אתה הולך למועדון או דיסקו , מכיר בחורות רוקדים שותים נהנים לפעמים זה מסתיים רק בזה ולפעמים זורם הלאה אז אני לא רואה בזה שום ניצול או דבר רע לפחות זה לא שונה בהרבה ממה שקורה במועדונים בארץ.
ועדיין לדעתי מכל האנשים שחולים על תאילנד תיירי המין הם מיעוט , ורוב האנשים פשוט חולמים ונושמים את המדינה המדהימה הזאת ללא קשר לתעשיות שלה. -
alonbari תעש לי טובה..!ברור שלא הכל ורוד במללכת סיאם. ובממלכת ישראל הכל ורוד? ובממלכת אמריקה?
פה אין זנות וסרסרות וסמים ושחיתות?
תלוי איך אתה מסתכל ועל מה.
אני חוזר ואומר, תסתכל מה רמת החינוך בישראל ותסתכל מה ואיך רמת החינוך בתאילנד. -
יוסינכון,
גם הנשואים וגם הרווקים וגם הנשים וגם הגברים וכל מי שאוהב את תאילנד ולא רק בגלל תעשיית המין שהיא מייצרת.
אז מה?
האם פה אין את זה? ברוסיה כפי שציינו? ובכל מקום אחר בעולם.
אני לא מנסה להיתמם, כלל וכלל לא.
זה פשוט מקומם שעושים הכללה גסה כל כך.
מכיוון שיש פה אנשים שבאמת אוהבים את תאילנד בשל נופיה, בשל תחושת הרוגע והחופש, אוהבים את הנועם של האנשים ואת תרבותם, את האוירה
וכן....
גם בשל הקלות וההיצע של תעשיית הנשים העובדות במקצוע העתיק בעולם.
-
נוגהבמשפט האחרון שלך אמרת את הכול..
תאילנד לא היתה כול כך פפול=רית ואהובה ללא המין הזול והזמין. ומי שרוצה להמשיך להיתמם שיבוסם לו.
מצורף לינק, "למי ששכח".
-
שום דבר לא ורוד באף מקום אבל ....אבל .
אני מאחל שהחינוך הראשוני בארץ יגיע ל10 אחוז מהחינוך הראשוני בתאילנד.בתור אחד עם ילד תאילנדי ושתיים ישראלים ואחד אמריקאי אז השוני הוא גדול מאוד מאוד מאוד .....
ואזוריי התירות לא דומה בכלל לחיים האמתיים שקימים בתאילנד.
זה כמו לטייל בדרום ת"א ולהגיד תל אביב ניראית כמו ג'יפה.
אזוריי התיירות שעובדות בו בנות זה סך הכל 5 אחוז מהבנות בתאילנד.
אז מי שחושב שתאילנד זה ארץ של .....אין לו טיפה מושג על תאילנד סך הכל עשה טיול של איזה חודשיים באזוריי תירות . -
מין וזונות יש בכל מקום. alonbari, בשבילך בעיקר -בתאילנד יש מעט יותר מ - 60 מליון אזרחים.
נניח שמעט יותר מ - 50 אחוז הן בנות המין הנקבי (כמו בכל העולם, יש מעט יותר בנות). כמה נשים מהן עוסקות בזנות, באחוזים? האם מספר הנשים העוסקות בזנות בישראל (באחוזים) נמוך יותר? אני בטוח שלא!
האם מספר הנשים (באחוזים) העוסקות בזנות בצרפת, הולנד, ארה"ב, שוויץ, שוודיה, ספרד וכל המדינות האירופאיות הנאורות שלא ציינתי כרגע, נמוך יותר מאשר המספרים המקבילים בתאילנד?
פשוט לא!
אני מנסה לתאר לי תייר שמגיע לאמסטרדם ומתאהב בהולנד בשל הזונות והסרסורים של רחוב החלונות האדומים. זה הזוי, מופרך ולא עומד בשום קריטריון התנהגותי.
נכון, זה כיף מידי פעם שגבר פוגש אישה צעירה ויפה, ואם הוא לא מנצל אותה ולא מתייחס אליה מגעיל, ואם זה נסגר בריקוד ומשקה, אז זה בסדר לדעתי. אבל להרחיק לכת ולומר שבשל כך תיירים מתאהבים בתאילנד?
אני מצטער, אבל זונות, סרסורים, פשע מאורגן, שלטון מושחת, מאפיה, יריות ברחוב, פרוטקשנים, דקירות, סכינים, גניבות ועוד ועוד..כל התופעות המגעילות הללו עושות "חיל" במדינה שלנו - ישראל. בשביל מין אפשר להישאר בארץ.
אני מכבד את הדעה שלך, אבל לא מסכים איתך כלל!!
אוהבי ומכורי תאילנד, אותם אנשים שמטיילים שם בכל הזדמנות, כלל לא חושבים על מין וזונות. ולמעשה הרבה מהם מגיעים עם חברה, אישה, ילדים, משפחה. וגם אם מגיעים לבד, יש בתאילנד הרבה דברים מעניינים מלבד מין עם נערה עובדת.
כן, יש מטיילים שפשוט מאוהבים באוכל, באנשים, בנופים, באוירת החופש הנצחי, בתרבות, בנימוס ובחינוך.
ומה לעשות, אבל מתוך כך הרבה אזרחים בתאילנד יש גם אנשים שהם מה שאנו קוראים לו "רגילים", ואפילו יותר מזה.
לא כל התאילנדים סרסורים ולא כל התאילנדיות זונות.
זנות יש בכל מקום, והיא בטח לא הגורם של האהבה שהאנשים רוחשים לתאילנד.
לילה טוב