פפואה ניו גיני
-
שלום רב תום.
אנחנו זוג בני 65, מעוניינים להגיע לפפואה ניו גיני לשבועיים. מהי הדרך הבטוחה והנכונה ביותר לטייל שם? מדריך מקומי? טיול מאורגן מהארץ? האם התנאים במקום מאפשרים לינות במקומות “נורמליים”?
בברכה תמי
-
דברי עם רז, הוא מומחה הטוב ביותר בישראל לפפואה
054-483-9996
-
שלום תמי,
ההבדל בין טיול מאורגן לטיול עצמאי הוא גדול ולכן תצטרכו להחליט קודם כל מה מתאים לכם. רוב הטיולים המאורגנים בפפואה הם יותר מסעות גאוגרפיים ולא טיול מאורגן טיפוסי לאירופה הקלאסית.
יש בפפואה גם מקומות “נורמליים” ללון בהם אבל המבחר לא גדול, חלקם אפילו רזורטים יוקרתיים. כמובן שאם תגיעו לאזור מבודד (והרבה פעמים זו תכלית הטיול במדינה) אז התנאים יהיו בסיסיים יותר אבל עדיין ניתן למצוא מקום נקי ונעים לישון בו. כשטיילנו בפפואה, רוב הזמן הסתובבנו עם אדם מקומי. זה לא חייב להיות מדריך בהגדרה. לפעמים היה מישהו מהלודג’ בו לנו (זה פשוט בטוח יותר).
אני ממליץ לקרוא ביומן המסע של אפרת נקש. היומן הוא מ-2009 אבל יש שם מידע רב שעדיין רלוונטי (אני נעזרתי בו המון).
מבחינת הוצאות – פפואה יקרה להחריד, אך המדינה היא עולם “רביעי”. לא קיימת מידתיות בין מה שמשלמים מבחינת שירותים אל מול מה שמקבלים. ועדיין, ממסעותיי בעולם (והיו המון כאלה) אני חושב שמדובר באחד המקומות המיוחדים יותר בהם ביקרתי.
אני חושב שהדרך הכי קצרה להגיע לשם היא בטיסה מתל-אביב להונג-קונג ומשם עם אייר ניו-גיני לפורט מורסבי (אני הגעתי לשם מאוסטרליה).
שווה להיכנס לאתר של אייר ניו-גיני כדי לקבל פרטים.
מדובר במדינה מדהימה עם נופים פראיים ואנשים מדהימים בעלי אהבה עיוורת לישראל.
בחרתם יעד מצוין לטיול – לכו על זה!