קרחום לצידנית
-
יש לנו בבית איש מקצוע בתחום המזון. באמת שאם אנשים היו מבינים מה עובר על השניצלים הללו במעברים הללו, עם הטמפרטורות הלא יציבות, הם היו זורקים את כל הרעיון הטיפשי הזה וקלות הצפצוף על החוק לפח.
תחשבו גם על מה שנירית אמרה: אתם לא מבינים שאם ניכנס לרשימות שחורות זה לא ייגמר טוב? יש מדינות שבהן מקשים בחוקי הויזה על חלק מהישראלים בגלל עבירות על חוקי העבודה וההגירה. אם יבינו שמבחינת כל כך הרבה ישראלים אין שום כבוד לחוקי המכס כי “לי נראה שזה בסדר”/”סתם נודניקים וזה רק שניצל לשימוש עצמי”/”אין לי כוח לחפש בגוגל ולמה הם לא מתחשבים בזה שאני שומר כשרות”, אז אולי בעתיד זה יתנקם בכולנו אם נסומן.
די לתירוצים ולכסת”ח. יש חוק, וכמו שאמרתי: אם אתם כל כך מאמינים שזה בסדר, תשאלו. לכו למכס ותשאלו. אולי המוכס יעשה ג’סטה, אולי לא, אבל לפחות באמת תהיו בסדר.
-
כבר הבאנו את הציטוט המדויק: האיסור הוא לא על בשר חי, אלא על בשר וכל מוצריו – גם קפוא, גם מבושל, גם נקניק.
-
1. איפה ניתן למצוא את התקנות העדכניות?
2. אולי ניתן להוציא תעודה וטרינרית מתאימה, ואז לעמוד בתקנות (על נקניק או חלב עמיד למשל)?
3. שימו לב שצוין בפוסט הראשון שדגים מותר לייבא לשימוש אישי עד 20 ק”ג, מה שפותר את הבעייה לחובבי הטונה וכדומה.