ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול לצפון מערב ספרד

פורום אירופה
    9
    116
    163409
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עודד
      עודד נערך לאחרונה על ידי

שמורת Picos de Europe - הכפר Potes

הכפר השני בו אנו מבקרים הוא Potes. הכפר הזה הומלץ גם ע"י Ranchy והוא בן 1200 שנה ומשמש כבירת עמק Liebana. בהחלט מומלץ להסתובב בסמטאות היפות העיירה העתיקה ולהתרשם מבניית האבן וגם לרדת לנחל שעובר בה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • עודד
        עודד נערך לאחרונה על ידי

שמורת Picos de Europe המשך הסיבוב

טוב די גשום ואנחנו בדילמה אם לחזור ל- Cangas de Onis בדרך שהגענו או

להשלים את הסיבוב בדיוק כמו ש- Ranchy עשה מה שאומר דרך ארוכה פי 1.5. לבסוף החלטנו על השלמת הסיבוב מתוך הנחה שגשם לא יפריע לנו.

רבע שעה אחרי שיצאנו לדרך ירד עלינו ערפל כבד שפשוט לא ראו כלום מצדי הדרך ורק כמה מטרים קדימה על הכביש. נסענו לאט מה עוד שכול הדרך זה סיבובים ואי אפשר לראות מה בא מעבר לסיבוב והמקומיים נוטים להיכנס בסיבוב קצת למסלול הנגדי. ככה אנחנו נוסעים כמעט חצי שעה ואנחנו כבר שואלים את עצמנו אם לא עשינו טעות כשבחרנו להמשיך בסיבוב כי ממילא לא רואים כלום והדרך גם כול הזמן בעליה. עוד כמה דקות והערפל התחיל להתפזר או שאנחנו יצאנו מהערפל וסוף סוף רואים את המראות היפים של הדרך הנופית כולל אגמים. גם אם נסענו חצי שעה בערפל בסופו של דבר זה היה שווה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • עודד
          עודד נערך לאחרונה על ידי

שמורת Picos de Europe - צוקי Desfiladero de los Beyos

לקראת ההגעה ל- Cangas de Onis אנחנו עוברים באזור הצוקים  Desfiladero de los Beyos עליהם למדנו מהסיכום של Ranchy. הכביש פשוט עובר בין הצוקים הגבוהים התלולים והאדירים הללו. היה קשה לצלם את כול העוצמה הזו מנקודת המבט שלנו העוברים בדרך אז עשיתי כמיטב יכולתי.

הגענו ל- Cangas de Onis וניווטנו למלון Plaza אותו עזבנו בבוקר. איך שנכנסנו

למלון ראינו את הבעלים עם לקוחות בבר והוא מיד זיהה אותנו. לא היה צריך הפעם שום אפליקציית תרגום. אני הרמתי אצבע אחת לסימון שאנחנו צריכים חדר לעוד לילה אחד והוא פשוט הלך לדלפק והביא לי בחיוך את המפתח של אותו חדר בו שהינו בלילה הקודם.

הלכנו לאכול במסעדה לא רחוק מהמלון ואז גילינו שלא רק הלינה זולה בצפון מערב ספרד אלא גם המסעדות. הזמנו מנה ראשית כול אחד ב- 10 יורו ואז

הסתבר שהמחיר כולל גם שתיה. אחרי הארוחה רצינו להזמין קינוח והמלצרית הגיעה עם התפריט של הקינוחים עוד בטרם אמרנו שאנחנו רוצים ואז הסתבר שגם הקינוח כלול. בגלל שהזמנו עוד שתיה יצאנו בסוף עם חשבון של 26 יורו בלבד עבור שנינו והאוכל גם היה טעים.

• ענתנת
            ענתנת נערך לאחרונה על ידי

התמונות יפהפיות! מזלכם שמזג האויר השתפר. 

ממשיכה לעקוב אחרי הסיפור בעניין רב.

• עודד
              עודד נערך לאחרונה על ידי

שמורת Picos de Europe - עמק Covadonga

יום 11 – 26 במאי – מעמק קובדונגה לבילבאו

בבוקר אנחנו עוזבים את המלון והפעם לתמיד. ממשיכים את הטיול בפארק פיקוס דה אירופה והפעם נוסעים לעמק Covadonga שהכניסה אחיו ממש קרובה ל- Cangas de Onis. התחנה הראשונה היא העיירה Covadonga שבה

יש בזיליקה גדולה בראש ההר.

הכנסיההאריות בכניסההכנסיה
              • עודד
                עודד נערך לאחרונה על ידי

קצת יותר למטה נמצאת המערה המקודשת Santa Cueva שיש אליה 82 מדרגות עליהם אמורים לזחול עולי רגל לפי המנהג המקומי. גם פה אנחנו לא רואים זוחלים. כמו בסנטיאגו אף אחד לא מוכן לזחול בשבילנו. מה שכן יש זה מאמינים שמתפללים במערה באדיקות.

• עודד
                  עודד נערך לאחרונה על ידי

מפה אנחנו רוצים להמשיך עם הכביש עד לאגמי  Enol ו- Ercina אבל מסתבר

שאי אפשר להמשיך מהעיירה עם הרכב אלא רק באוטובוס. Ranchy כתב

בסיכומו שהוא ראה מגרשי חניה ריקים למכוניות שכנראה משמשים רק בעונה

כשאי אפשר לעלות אלא רק באוטובוסים והנה מסתבר שאנחנו הגענו בדיוק באותו יום בשנה ש- Ranchy היה שם והכביש חסום למכוניות ורק אוטובוסים מורשים לעלות.

טוב לוקחים את האוטובוס בתשלום ועולים אתו במעלה הכביש. האוטובוסים האלה יוצאים כול 20 דקות עד 4 אחה"צ. יתכן שאחרי 4 הכניסה חופשית.

כול הדרך למעלה ערפל כבד ואחרי שאנחנו מגיעים הולכים מהתחנה אל אגם

Enol בערפל כבד. בקושי רואים משהו. אלא שהמזל עם מזג האוויר אתנו ואיך

שאנחנו מגיעים לאגם הערפילים מתחילים להתפזר ואפשר סוף סוף לראות משהו. אפשר לראות בתמונות איך אותו נוף נראה בלי ערפילים ואיך בלי.

מהאגם הזה עולים בשביל עם מדרגות עץ על גבעה שנמצאת בין אגם Enol לאגם השני Ercina ובראשה תצפית על שניהם.

מהתצפית אנחנו יורדים עכשיו לאגם Ercina עצמו והולכים קצת במסלולי ההליכה בסביבה לפני שסוגרים את הלופ דרך כביש אחר בחזרה לתחנת האוטובוסים.

סה"כ כול הסיבוב בעמק קובדונגה ארך לנו כארבע שעות.

אגם Enolסלעים בסביבהאגם Ercineאגם Enolאגם Enol
                  • עודד
                    עודד נערך לאחרונה על ידי

חבל Cantabria- העיירה Comillas

כשאנחנו יוצאים מהעמק אנחנו רואים מלא מכוניות חונות בצדי הדרכים ורעש והמולה. לא ידענו מה זה אז המשכנו הלאה. אחרי שחזרנו לארץ קראתי שוב את הסיכום של Ranchy ומסתבר שזה יריד הבקר השנתי של הפרוביניציה. לא הייתי ערני מספיק כדי להבחין שהיום ש- Ranchy היה שם זה בדיוק היום שאנחנו שם. לא נורא, אם היינו עוצרים היינו מפסידים דברים אחרים.

תופסים את הכביש הראשון לים ומפה אנחנו לאורך הים ועוברים למחוז Cantabria. עוברים בעיירה San Vicente de la Barquera שלא ידענו אבל היא נראתה יפה מהמכונית. משום מה לא עצרנו והמשכנו הלאה

עוד כמה קילומטרים לשמורת de Oyambra שאמורה להיות שמורת טבע קטנה עם חופים מבודדים וצוקים תלולים. לא הצלחנו לאתר שמורה במקום אבל די הסתובבנו בכביש הצמוד לים ולא ראינו שהצוקים במקום כאלה מרשימים. אפשר לוותר.

ממשיכים עוד קצת מזרחה לעיירה Comillas שבה ובסביבתה יש בתי מגורים מפוארים במיוחד וחריגים בגודלם ובסגנון בנייתם. בתים אלה מכונים אינדיאנוס ונבנו בידי תושבי האזור שהיגרו במאה ה- 19 למרכז אמריקה ודרומה, התעשרו ממסחר וחזרו למולדת לבנות בתים מפוארים כדי להפגין את הצלחתם. ב- Comillas עצמה אפשר לראות את ארמון Sobrellano שהוא דוגמא בולטת לבתי האינדוס שאפילו גאודי תרם לבנייתו המפוארת. הארמון באמת יפה מבחוץ. לצערנו הביקור בפנים רק בסיור מודרך בספרדית בשעות

מסוימות שלא התאימו לנו. בעיירה רואים עוד ארמונות גדולים שאינני יודע את שמם. כול התמונות הם מ- Comillas. כולם פרט לאחת שנכנה אותו בתמונות הארמון השני הן של ארמון Sobrellano.

הארמון השני
                    • עודד
                      עודד נערך לאחרונה על ידי

חבל Cantabria- מערות Altamira

היעד הבא כ- 15 ק"מ מזרחה הוא המוזיאון של מערות אלטמירה או בספרדית Cueva del Altamira. על קירות המערה ציורים בני אלפי שנים.  למערה עצמה אפשר להיכנס רק בהזמנה של שנים מראש כי כדי לשמור על האתר מספר המבקרים מוגבל. לכן בנו את המוזיאון שחוץ מהמוצגים יש בו שחזור מדויק של המערה והציורים. המוזיאון והשחזור חינמיים אבל יש לעבור במשרד הכרטיסים כי מקבלים כרטיס כניסה לשחזור לשעה מסוימת בהפרשים של 5 דקות. לנו נתנו כרטיסים לעוד חצי שעה מהשעה שהגענו. אין בעיה לצלם גם עם פלש כי זה הרי לא האמתי. בכול זאת מאוד יפה.

בדף הזה צילומים מהמוזיאון.

• עודד
                        עודד נערך לאחרונה על ידי

חבל Cantabria- מערות Altamira

ובדף הזה צילומים מהשחזור.

• עודד
                          עודד נערך לאחרונה על ידי

חבל Cantabria- העיירה Santillana

שני קילומטרים מהמערה נמצא המרכז של העיירה Santillana del Mar שהיא עיירה עתיקה וציורית הנחשבת לאחת היפות בספרד שהשתמרו בה בתים מהמאה ה- 15 כמעט ללא פגע והיא מעוטרת בארמונות, טירות, כיכרות וסמלי משפחות אצולה על החזיתות. אפשר לטייל ברחובות ולספוג את האווירה הקנטרברית ימי ביניימית האופיינית.

• עודד
                            עודד נערך לאחרונה על ידי

חבל Cantabria- העיירה Santillana

מומלץ לבקר גם בשני הפרדורים ב- Santillana שנמצאים ממש במרכז. בסה"כ מקסים ואתר חובה לדעתי. התמונות בדף זה מהפרדורים מבחוץ ומבפנים.

כשגמרנו עם Santillana היה כבר די מאוחר והחלטנו שזהו להיום. היות והייתה דרישה של אשתי מלפני הטיול לבקר במוזיאון גוגנהיים בבילבאו למחרת שזה גם יום החזרה למדריד אז מראש החלטנו שמגיעים לאן שמגיעים היום ונוסעים לכיוון בילבאו ובכך מוותרים על העיר סנטנדר והעיירות Santona ,Laredo ו- Castro Urdiales ומשאירים אותן כתוספת לטיול בסקי עתידי. כלומר לא סיימנו עם חבל Cantabria.

בסופו של דבר לאחר כ- 150 ק"מ אנחנו מגיעים עד לבילבאו עצמה ולוקחים לינה בפרברי העיר במלון Ibis שעולה 62 יורו לפני ארוחת בוקר.

• עודד
                              עודד נערך לאחרונה על ידי

חבל הבסקים - בילבאו - מוזיאון גוגנהיים

בבוקר עוזבים את המלון ליעד היחיד שאנחנו מתכוונים לבקר בבילבאו והוא מוזיאון גוגנהיים. כשאנחנו נוסעים ברחובות לכיוון המוזיאון אני בכלל לא מכיר

את העיר. לפני 17 שנה כשהייתי שם היא נראתה לי עיר קטנה עם המוזיאון ועיר עתיקה ותו לא ועכשיו יש בה מנהרות ומחלפים ענקיים. איזה שינוי.

במוזיאון עצמו אין חניה אז מצאנו לא רחוק חניה תת קרקעית בתשלום והלכנו ברגל למוזיאון. גם סביבת המוזיאון מאוד השתנתה. אני זכרתי מקום קצת נידח

ואפילו חולי ועכשיו יש הרבה בניינים גבוהים בסביבה והכול סלול. את זה גם

איששתי מהשוואת תמונות שלקחתי בטיול הזה לעומת תמונות מאז.

בכול אופן על מוזיאון גוגנהיים אין צורך להרחיב את הדיבור. העיקר זה המבנה המדהים שתכנן פרנק גרי וסביבתו. כדאי גם לעלות על הגשר שעובר מעל הנהר ולהשקיף ולצלם משם אבל גם לסובב את המוזיאון מכול הכיוונים.

נכנסנו גם למוזיאון ושם תצוגה כמו שיש בכול מוזיאון מודרני אחר. לא נותנים

לצלם בגלריות אלא רק בחללים הפנימיים אז לא מצאתי לנכון לשים תמונות מהפנים אלא רק מבחוץ.

החלל הפנימי בתוך המוזיאון
                              • עודד
                                עודד נערך לאחרונה על ידי

חבל הבסקים - בילבאו -מוזיאון גוגנהיים וחזרה למדריד

ועכשיו תמונות מסביבת המוזיאון שהן כול התמונות בפוסט זה.

שכחתי לציין בפוסט הקודם שזה  יום 12 – 27 במאי – מבילבאו למדריד

כבר צהריים וצריך לצאת לדרך לכיוון מדריד. המרחק הוא 400 ק"מ ולנו זה לקח 5 שעות כולל הפסקות לאוכל ומנוחה קלה. עד בורגוס נוסעים בכבישי אגרה ומשם ללא תשלום.

התקרבנו למדריד וקצת לפני עצרנו למלא דלק לפני החזרת המכונית. מראש החלטנו להחזיר בשדה התעופה ולא בעיר כי הסניף בעיר בתחנת אטושה

הענקית ולא היינו בטוחים שנזהה בקלות וגם משם ממילא צריך מונית למלון

אז כיוון ששדה  התעופה יחסית קרוב לעיר מונית משם לעיר זה 30 יורו.

ההחלטה שלנו התגלתה כנכונה כי לאחר שהחזרנו את האוטו והלכנו לתחנת המוניות בשדה הנהג אמר לנו מיד שלא יוכל להביא אותנו עד למלון שממוקם ממש ליד כיכר סנטה אנה אלא רק כשלוש דקות הליכה ממנו כי בערב הקודם ריאל מדריד זכתה בגביע אירופה וכול העיר חוגגת והמרכז חסום לתנועת מכוניות. אם היינו נכנסים עם האוטו לא היינו יכולים לנוע חופשי ליד תחנת אטושה. בכול אופן נכנסים לעיר והוא מוריד אותנו במקום שמסתבר אחר כך

שהוא קרוב לתחנת אטושה, מסביר לנו איך להגיע למלון ומסתלק. השלוש דקות שלו הסתברו כ- 1.6 ק"מ וכך השתרכנו גוררים את המזוודות ברחובות

מדריד החסומים. אחר כך הסתבר שהוא היה יכול  להוריד אותנו במקום יותר קרוב.

בכול אופן במאמץ די גדול הגענו למלון Casual Madrid del Theatro שממוקם רחוב אחד מכיכר סנטה אנה ועלה 118 יורו ללילה שזה מחיר מעולה למדריד

במקום כול כך מרכזי. במלון שוהים כבר זוג חברים שלנו ששמעו שאנחנו נוסעים לספרד והחליטו להגיע לחמישה ימים רק למדריד שלושה ימים לפנינו

ולחפוף איתנו את היומיים הנוספים. הבעל אגב הוא חבר ילדות שלי. מגיל 5 אנחנו חברים (מגן תמר העירוני ברמת אביב😊) וזה פעם ראשונה שאנחנו נפגשים בחו"ל.

כשאנחנו נכנסים מקבל את פנינו בחיוך הפקיד בקבלה והוא אומר לנו שבמסגרת תפקידו הוא צריך גם לתת לנו סקירה על המלון והרשת אליה הוא שייך עם ההיסטוריה שלה אלא  אם כן אנחנו מתנגדים. אמרנו בסדר והוא הסביר את כול השתלשלות הקמת הרשת שמונה  היום עשרה בתי מלון בספרד ומסתבר שהוא גם שותף קטן בה. זה בעצם מלון קונספט וכול חדר מעוצב אחרת עם זיקה לדמות מעולם התרבות. הוא לא יכול להגיד לנו מה יש בחדר שלנו לפני שנעלה ונראה בעצמנו. מאחר שלא נמצא לנו מקום במלון ללילה האחרון מתוך השלושה שאלנו אם במקרה התפנה והסתבר שלא אז אנחנו נשארים עם הזמנה שעשינו ללילה האחרון במלון סמוך שעלה 36 יורו יותר.

בשלב מסוים הוא מבקש את הדרכונים ורואה שאנחנו מישראל ואז מתפתחת השיחה הבאה (קצת ארוך אז מי שרוצה יכול לקפוץ לסוף. סימנתי בצבע את הקטע של השיחה) :

פקיד : אוהההה אתם מישראל!!!

עודד : כן.

פקיד : תראה אני אומנם אזרח ספרדי כבר לא מעט שנים אבל במקור

אפשר להגיד שאנחנו סוג של שכנים!!!

עודד : שוווו......??? (אומנם הוא נראה לי זר עם מבטה זר אבל לא

זיהיתי מאיפה)

פקיד : אני מדמשק. הגרתי לספרד ב- 1999 ועכשיו אני אזרח ספרדי.

עודד : באמת שכנים

אז מה אתה חושב על המצב במדינה שלך???

פקיד : אני אספר לך סיפור בהפוך על הפוך בקשר למה שאני חושב.

עודד : בסדר.

פקיד : לפני זמן מה הגיע למלון זוג. כמוכם ביקשתי מהם דרכונים  

וראיתי שהם ישראלים ושם הגבר היה ברק (להירגע זה לא                               אהוד ברק). אמרתי לו בדיוק מה שאמרתי לכם שאני מדמשק,            

סוריה. ברגע שאמרתי את זה האדון ברק התחיל להזיל דמעות

אז שאלתי אותו למה אתה מזיל דמעות??? האדון ברק אמר                

לי, אתה רואה את אשתי??? כול בוקר היא קמה ונוסעת לבית          

החולים שישראל הקימה לפצועים הסורים בגולן לטפל בהם כי

היא רופאה ולפעמים אני מצטרף אליה ולמעשה אתה הסורי              

הראשון שפגשתי אי פעם שאינו פצוע אז זה מרגש אותי.

פקיד : מפה אתה יכול להבין את היחס שלי למצב. המשטר בסוריה

הורג את התושבים הסורים כולל בגז ואתם שנחשבתם לאויב           

מטפלים לנו בפצועים וזה מרגש אותי מאוד.

עודד : בהחלט זה ענין הומניטרי. אנחנו שמחים שאנחנו עוזרים במה           

שאפשר.

פקיד : אתה יודע שבדמשק היו פעם 6000 יהודים?

עודד : כן.

פקיד : תדע לך שאנחנו בכלל לא קראנו להם יהודים. קראנו להם בני            

דודנו.

עודד : מעניין כי גם אנחנו קוראים לכם בני דודנו.

אולי אני אפתיע אותך אבל אומנם כמו שאתה יודע אני אזרח

ישראלי ונולדתי בישראל אבל הורי נולדו בבגדד.

פקיד : באמת!!! אני מופתע. מתי הם היגרו לישראל.

עודד : 1947.

פקיד : אז אתה מדבר ערבית???

עודד : בכלל לא חוץ מכמה מילים.

פקיד : אני מקווה שיום אחד יהיה שלום אבל המשטר בסוריה חייב

להתחלף. פה הוא מתחיל לקלל את אסד ואת החיזבאללה.

עודד : גם אני. מה הדת שלך???

פקיד : כמובן מוסלמי.

עודד : אבל איזה מוסלמי??

פקיד : אני מוסלמי סוני אבל לא בין לאדן וכאלה. קוראים לי עמאר ואני בכלל לא

אוהב את זה שאירן מתערבת בסוריה ורוצה להפוך אותה לשיעית וגם לא

אוהב את החיזבאללה.

עודד : אז יש לך משהו משותף עם הישראלים.

פקיד : בו אני אספר לך משהו. יש לי חברים ספרדים והם בחודשים              

האחרונים אומרים לי כול הזמן מה זה שישראל תוקפת                    

בברוטליות את סוריה כול כמה ימים. איזו מין מדינה אלימה             

זו??? כשאני שומע את זה אני אומר להם שהם לא מבינים.             

אומנם ישראל תוקפת ומפציצה בשטח סוריה אבל את הכוחות           

האירניים שאני בכלל נגדם ולא את הסורים אלא אם כן סוריה             

מגיבה צבאית. שיצאו האירנים מסוריה וילכו לעזאזל. (אתם               

מבינים, הגענו למצב שמוסלמי סוני מסביר אותנו הכי טוב

לאירופים שלא מבינים כלום או שלא רוצים להבין)

פקיד : יש לנו במלון עוד זוג ישראלים.

עודד : אני יודע. הם החברים שלנו.

פקיד : באמת!!! אז תדע שאני זה שהזמנתי לכם את המופע פלמנקו

למחר.

עודד : מעולה.

פקיד : תגיד החברים שלכם לא אמרו לכם שהפקיד במלון מסוריה???

עודד : לא. למה זה חשוב??? המצב בין המדינות לא משהו אבל אין

לנו בעיה עם לדבר עם אזרחי מדינת אויב כול עוד הם

מתייחסים אלינו בכבוד. כולנו בני אדם. זה ממש לא משהו

חשוב שהם היו צריכים לדווח לנו.

יש פה מסגד שאתה מתפלל בו במדריד?

פקיד : לא. אני מאמין כמוכם באל אחד ואני יכול להתפלל אליו גם

בבית. אני לא דתי אדוק ואני גם לא מבין איך במאה ה- 21 יש

עוד מדינות ערביות שבהן אשא לא יכולה לנהוג או שרק עכשיו

יכולה לנהוג. צריכים לצאת מהפיגור הזה.

טוב המשכנו עוד קצת לדבר על הא ודא ועלינו לחדר. ישר כשאנחנו נכנסים לחדר אנחנו רואים את אוסקר ווילד מרוח על כול הקיר מאחורי המיטה!!! זה מה שהגרלנו.

החברים חוזרים למלון ואנחנו נפגשים והולכים ביחד לאכול ארוחת ערב במסעדה סמוכה שהפקיד הסורי שהם כבר הספיקו להתיידד אתו המליץ לחברים שלנו.

כשאנחנו מגיעים למלון אני רוצה ללכת לראות את החגיגות של ריאל מדריד שמתרחשות קרוב לכיכר Cibeles כי הפקיד הסורי אמר לי שהשחקנים אמורים להגיע לבמה מיוחדת כולל רונלדו אבל אשתי כבר עייפה אז ויתרתי ולכן אין לכם תמונות של רונלדו והחגיגות. זהו עכשיו הולכים לישון לקראת שני הימים האחרונים במדריד.

• ענתנת
                                  ענתנת נערך לאחרונה על ידי

אני ממשיכה לקרוא באדיקות ונהנית. איזו חוויה היתה לכם במדריד!

לפי מיעוט התגובות פה ברור שזה לא חבל ארץ שהרבה מפוקדי האתר נוסעים אליו אבל בשבילי אתה באת בדיוק בזמן.

לגבי המערה המקודשת בקובדונגה, ראיתי איזה אזכור שיש מפל במערה, ראיתם משהו כזה? סתם תהיתי כי זה היה כתוב רק באיזו ביקורת TA, אולי זו טעות בכלל.

• עודד
                                    עודד נערך לאחרונה על ידי

מדריד - מוזיאון השעווה

יום 13 – 28 במאי – מדריד

בוקר ראשון במדריד וארוחת הבוקר היא על גג המלון אבל כול הזמן גשם אז אוכלים בשטח מקורה ולא  ממש במרפסת.

לנו זה כבר הביקור השלישי במדריד כך שראינו את עיקר הדברים כבר קודם ולכן דיווחנו לחברים שלנו לפני הטיול איפה אנחנו מתכוונים לבקר ביומיים שיש לנו שם כדי שהם ילכו לאתרים אחרים בהם אנחנו כבר ביקרנו בשלושת הימים שלפני הגעתנו.

לבקשת ענתנת וגם לטובת מתעניינים אחרים אני מצרף קישור לשרשור שעשיתי על ביקורנו במדריד וסביבתה לפני 3 שנים ובו גם אתרים מרכזיים בעיר.

סובב מדריד מאי 2015

ההתחלה היא טיול מסביב למדריד ומפוסט 19 זה מדריד עצמה כולל יום בולנסיה.

היום הראשון ברובו הוקדש לאזור של שדרות Paseo de la Castellana הארוכות שמתחילות בכיכר Colon שזה כיכר אחת מכיכר Cibeles צפונה.

קצת על השדרות. אורכן כ- 6 ק"מ ושמן נגזר מנחל שזרם באותו נתיב. מאז נחנכה ב- 1834 התבטאו בשדרה השינויים שעברו על ספרד. בימי הזוהר של המלוכה היא נקראה השדרה החדשה של תענוגות הנסיכה או בספרדית Paseo Nuevo de las Delicias de la Princesa. ב- 1871 שונה שמה לשדרות החירות Avenida de la Libertad. במהלך מלחמת האזרחים נקראה שדרת האיחוד הפרולטרי Avenida de la Union Proletaria ובימי פרנקו כונתה שדרת הגנרליסימו Avenida del Generalisimo. חלקה הצפוני גם הורחב כדי לאפשר מצעדים צבאיים ועצרות פוליטיות. רק ב- 1980 שונה שמה לשם הנוכחי. גם המבנים סביבה השתנו עם השנים.

בכול אופן הזמן עד הצהריים מוקדש לכיכר קולון ובגלל הגשם קודם כול אנחנו מבקרים במוזיאון השעווה של מדריד Museo de Cera שממוקם ממש ליד הכיכר. יש בו כ- 450 דמויות של אישים מפורסמים. יש שתי גלריות למוזיאון.

בגלריה הראשונה כול מיני דמויות מההיסטוריה של ספרד שרובם לא היו מוכרים לנו. בגלריה השנייה דמויות מכול העולם שרובן דווקא כן מוכרות לנו.

בנוסף יש שם קומה עם כול מיני מחזות זוועה. אני בחרתי לשים רק תמונות מהקומה התחתונה של הגלריה השניה כלומר דמויות מוכרות מהעולם.

בכרטיס כלולות עוד שתי פעילויות שמתאימות יותר למי שבא עם ילדים.

מרי פופינסנפוליאוןדון קישוטפוליטיקאי העולםברנג'לינהרונלדו ופלה
                                    • עודד
                                      עודד נערך לאחרונה על ידי

מדריד - מוזיאון השעווה
                                      ליאונרדו די קפריו במערב הפרועוודי אלןאלביס פרסלי, מייקל ג'קסון וטום קרוזדונלד ומלניה טראמפמרילין מונרוברק אובמה
                                      • עודד
                                        עודד נערך לאחרונה על ידי

מדריד - אזור כיכר קולון

במרכז כיכר קולון נמצא פסל קולומבוס בראש עמוד גבוה.

עדיין בכיכר קולון מתנשאים להם מגדלי קולומבוס Torres de Colon שהם שני מגדלי משרדים זהים בגובה 23 קומות שמחוברים בבסיסם ובראשם. הבנינים האלה היו מושא ללעג בגלל צורתם אבל לבסוף הפכו לחלק בלתי נפרד מהנוף הסביבתי.

במבנה המוזיאון לארכיאולוגיה שוכנת גם הספרייה הלאומית שהיא אחת הגדולות בעולם וכוללת עשרות מיליוני כתבי יד היסטוריים. כשנכנסנו לשם התברר שבדיוק יוצא סיור מודרך חינמי אבל בספרדית אז הצטרפנו. כשהיינו בפנים המדריכה דיברה בכול מקום בספרדית באריכות אז לא מצאנו את עצמנו

ולבסוף ביקשנו רשות להסתובב שם לבד אלא שבעצם לא נמצא שום משהו שמשך את העין ובלי הסברים לא היה טעם לסייר אז פרשנו. בקיצור לא מומלץ למי שאינו דובר ספרדית.

מתחת לכיכר נמצא מרכז התרבות Colon של עריית מדריד שהוא אחד התיאטראות החשובים של העיר. כדאי להתעניין בהצגות כי לבקר למטה סתם לא כול כך מעניין.

מעל מרכז התרבות נמצאים גני הגילוי Jardines del Del Desccubrimiento שתחומים בסדרת פסלי בטון ענקיים הנקראים המונומנט לגילוי אמריקה שמעוטרים בתבליטים ובכתובות.

כמה עשרות מטרים במעלה שדרות קסטלנה במספר 6 נמצאת כנסיית

Iglesia Evangelica de Habla שהיא כנסיה אוונגליסטית של דוברי גרמנית

הפועלת מ- 1909. כדאי להציץ.

אנחנו חוזרים לכיכר ושם בפינה הצפון מזרחית של הכיכר נמצא Platea Madrid שהוא היכל גורמה שבו פועלים דוכני אוכל בינלאומי. אפשר רק להתפעל מהעיצוב של המקום ויש בו גם במה עליה כנראה בערב מתבצעות הופעות להנאת הסועדים. היינו שם בביקורנו במדריד לפני 3 שנים ועכשיו הבאנו לשם גם את זוג החברים לאכול צהריים. אפשר להזמין מהדוכנים השונים ולשבת לאכול בהנאה במקום היפפה.

התבליטים בגני הגילוימתחם האוכל Platea Madridמגדלי קולומבוס Torres de Colonבובות נשים בכיכר קולוןבכנסיה האוונגליסטיתפסל קולומבוס בכיכר קולון
                                        • עודד
                                          עודד נערך לאחרונה על ידי

מדריד - מוזיאון אומנות Thyssen Bornemiza

אחרי ארוחת הצהריים אנחנו חוזרים למרכז העיר לביקור במוזיאון האומנות

Thyssen Bornemisza. זה היה יום שני וביום זה המוזיאון פתוח בשעות מצומצמות מ- 12-16 אבל הכניסה חינם. לאחר שכבר ביקרנו בעבר במוזיאוני פראדו וריינה סופיה אז הגיע הזמן לבקר במוזיאון הגדול השלישי במדריד שהוא גם הקטן מבין השלושה. הבסיס למוזיאון הוא בעצם אוסף של התעשיין הגרמני הברון תייסן בורנמיסה שתרם אותו והיום מוצגות בו גם יצירות בינלאומיות נוספות. אי אפשר להעביר מוזיאון רק בתמונות אז בחרתי כמה בודדות שמשכו לי את העין.

• עודד
                                            עודד נערך לאחרונה על ידי

מדריד - אזור כיכר Plaza de Castilla

אחר הצהריים אנחנו לכיכר אחרת בשדרות קסטלנה והיא מרוחקת הרבה יותר או ליתר דיוק 10 תחנות מטרו מכיכר סיבלס. הכיכר היא Plaza de Castilla.

זו כיכר מודרנית שבמרכזה אובליסק קאחה או בספרדית Oblisco de la Caja שהוא עמוד מוזהב בגובה 92 מטר שבנה הארכיטקט המפורסם סנטיאגו קלטראווה ב- 2009.

הכוכבים הראשיים של הכיכר הם מגדלי קיו או Torres KIO או בשמם האחר Puerta de Europe. אלה צמד בניני משרדים בני 26 קומות שניצבים משני צידי הכיכר ונוטים בזווית של 15 מעלות זה כלפי זה.

המגדלים תוכננו ע"י האדריכלים האמריקניים פיליפ ג'ונסון וג'ון בורגי והיו מיועדים לקרן השקעות כוויתית ובתחילה נקראו Kuwait investment office.

המגדלים שימשו כאתר צילומים לסרט הספרדי El Dia de la Bestia.

קצת יותר צפונה בשדרות קסטלנה ובמרחק הליכה נמצא מתחם העסקים ארבעת המגדלים Cuatro Torres Business Area שגובהם 45-57 קומות

וכול מי שמתקרב בנסיעה למדריד רואה אותם מתנשאים עוד מרחוק.

מתחם ארבעת המגדליםמגדלי קיו והאובליסק המוזהבמגדלי קיו והאובליסק המוזהב
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 5 / 6
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון