ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול לצפון מערב ספרד

פורום אירופה
    9
    116
    163409
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עודד
      עודד נערך לאחרונה על ידי

מדריד - מופע פלמנקו

עכשיו חוזרים למלון להתרחץ ולהתכונן למופע הפלמנקו שזוג חברינו הזמינו דרך הפקיד הסורי. הוא אמר להם שהמועדונים בסביבת סנטה אנה ממוסחרים

(היינו פעם באחד מהם והיה לא רע) וכדאי ללכת למקומות אחרים אם רוצים מקום יותר אוטנטי. הוא המליץ על מועדון Tablao de Las Tablas שנמצא בסביבת כיכר Espana.

בשעה היעודה לקחנו מונית והגענו למקום. כשפתחו את השערים המקום נראה לנו לא משהו וגם לא גדול ואכן לא היה קהל רב. חשנו קצת מאוכזבים אבל דקות לאחר שהתחילה ההופעה התברר שהמופע נהדר. מאוד נהיננו.

כלומר סה"כ מקום מומלץ למופע אבל אם מחפשים מקום עם יותר קהל אז קצת היה חסר שם.

הסרטון שאורכו 3 וחצי דקות מורכב מארבעה קטעים שצילם חברי שקצת היה קשה לו כי ישבנו ממש קרוב לבמה אז לא תמיד יכול היה לצלם את כול הדמות וגם הקטעים אינם דווקא קטעי השיא כי בקטעים אלה הוא העדיף להיות מרוכז ברקדנים/ות😊

יש לציין שהמועדון דאג לנו למונית חזרה ואף הלכו וחיכו אתנו בכביש עד שהיא הגיעה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עודד
        עודד נערך לאחרונה על ידי

לענתנת

ענתנת

חחחחח….דווקא אין פה ובפורום צפ.אמריקה משוא פנים של פוקדי האתר כלפי חבלים שיותר נוסעים אליהם לעומת אלה שפחות. לשתי הקטגוריות מגיבים מעט במידה שווה:). אבל היות וממספר הצפיות אפשר להסיק כמה עוקבים גם בסתר

אז אני יכול להגיד לך שניסיון העבר מראה שבערך על כול מישהו שמגיב יש עוד

עשרה עוקבים שקטים. לשרשור הזה אני לא יודע כי מניית הצפיות התקלקלה

אחרי עדכון התוכנה האחרון ומתקבלים מספרים אסטרונומיים ולא נכונים. 

העברתי את הבג הזה לצוות למטייל וזה בטיפול ויתוקן כנראה בעדכון הגרסה הבא.

בכלל הייתי חושב שדווקא צריכה להיות  התעניינות יותר לאזורים הפחות ידועים.

תראי מטיילים מנוסים וותיקים כמו נילי, רנצ’י, ריקי והנוסע המתמיד (מצטער אם שכחתי מישהו) שהגיבו גם בשרשור הזה. הם תמיד אוהבים לקרוא מידע נוסף למרות הידע הרב שלהם והם גם כותבים שרשורים/בלוגים על טיוליהם ויודעים בדיוק

בכמה מאמץ זה כרוך. לי זה מספיק שהאנשים האלה מלווים את השרשור ומי

שמצטרף ומגיב כמוך למשל ברוך הבא. זה משמח. בכול אופן שמח שהשרשור כבר בקרוב יעזור לך ויש לך תובנות חדשות גם מההתכתבות הפרטית.

לגבי המערה אני לא ראיתי מפל. חזרתי להסתכל על כול התמונות שצילמתי שם

ולא ראיתי שום מפל.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • עודד
          עודד נערך לאחרונה על ידי

מדריד - שכונת Chueca - מלון Only You

יום 14 – 29 במאי – מדריד

בבוקר עושים צ'ק אאוט מהמלון ומאפסנים את המזוודות בחדר של החברים

כי צריך להחליף מלון בלילה האחרון.

אנחנו בדרכנו לשכונת Chueca ליד הגראן ויה שהייתה אזור מצוקה בעבר והפכה לשכונה טרנדית עם גלריות חנויות ועוד.

מתחילים לשוטט ואז נתקלים ללא תכנון מוקדם במלון ONLY YOU שמיד בתור

חובבי עיצוב מושך לנו את העין. אך איזה מלון. לפעמים מה שלא בתכנון יוצא יותר ממה שתכננת. עיצוב מדהים ונהדר. ללקק את האצבעות. צפו בעצמיכם.

• עודד
            עודד נערך לאחרונה על ידי

מדריד - שכונת Chueca

ממשיכים בשכונת Chueca ועכשיו פנינו ל- שוק האורגני El Huerto de lucas שפירושו גן לוקאס והוא השוק האורגני היחיד בעיר. הכניסה אליו נראית כמו כניסה לחנות אבל בפנים נמצא השוק. בדיוק עמד להיות להם ארוע אבל נתנו לנו איזה דקה להרביץ צילום. הייתי אומר נחמד למטיילים בסביבה.

המשכנו לכיכר Plaza de Chueca ולשוק המקורה סן אנטון שלידה. בפעם הקודמת בילינו על גגו של השוק בלילה במסעדה ועכשיו באנו לראות ביום. אין טעם להביא תמונות משם אבל למי שמטייל בסביבה כדאי להיכנס ולסייר קצת בשוק על 3 קומותיו.

מלונות בוטיק 7Isles ו- Abalu שהיו רשומים לנן לא נמצאו ראויים לתמונה בפורום. Abalu נחמד אבל לא יצא מי יודע מה בצילום.

ממשיכים הלאה לכנסית Iglesia De San Antonio Adad שבה מוצג אחד מציוריו החשובים של גויה. כשאנחנו נכנסים אנחנו רואים כנסיה מאוד מוזרה ביחס לכנסיות אחרות. כול מיני פלקטים עם ציורים/צילומים ועוד. הכנסייה די מלאה אנשים וחשבנו שמתפללים אבל אז ראינו שרוב יושבי הספסלים הם הומלסים שמוצאים שם מקום לנוח ולישון. יש שם גם חדר בו נותנים להם טיפול רפואי במידת הצורך. לא מחזה נעים.

ברחובות Chuecaבכנסית San Antonio Adadהומלסים בכנסית San Antonio Adadהשוק האורגני El Huerto de lucasברחובות Chuecaבכנסית San Antonio Adad
            • עודד
              עודד נערך לאחרונה על ידי

מדריד - קפלת סן אנטוניו דה פלורידה ובסיליקה סן אנטוניו דה גרנדה

יוצאים משכונת Chueca ומטיילים רגלית עד קפלת סן אנטוניו דה פלורידה שבתקרתה ציורי פרסקו של גויה שצייר אותם במהלך 4 חודשים בלבד. גויה היה תמיד צריך לנבא את קצת ההתקדמות של העבודה כי על חומר הרקע שנמרח על הקירות אפשר היה לצייר רק 72 שעות אחרי שנמרח. ציור הפרסקו בקפלה מתאר תמונה של אנטוניוס הקדוש  המחולל נס ומקים מת לתחיה כדי שיוכל לאמר מי הרגו. קברו של גויה נמצא בקפלה מתחת לאחת מעבודות הפרסקו המרשימות ביותר שלו ומול הקפלה נמצא פסלו.

אסור לצלם אז אין תמונות מהקפלה אבל כדאי לבקר בה.

ממשיכים לבסיליקה סן פרנסיסקו דה גרנדה. לבסיליקה כיפה גדולה שקוטרה 33 מטר ונחשבת לאחת הגדולות בספרד. הכניסה בתשלום אגב. יש לה שערי ברזל עצומים ופסלי שיש ענקיים מעטרים אותה ובה דלתות עץ עפ פיתוחים מרהיבים ועיטרי זהב. לכנסיה 6 אגפים שבכול אחד מהם מזבח. כול אגף צויר ע"י אומן אחר כולל גיסו של גויה. יש גם אגף של גויה עצמו. כשנכנסנו בדיוק התחיל סיור מאורגן בספרדית כלול במחיר. לא הבנו מילה אבל זה עשה לנו סדר איך ללכת בבסיליקה הענקית. אתר חובה לדעתי. כול התמונות בדף זה משם.

• עודד
                עודד נערך לאחרונה על ידי

מדריד - מתחם אומנות רחוב Tabacalera ליד כיכר Embajadero

גשם כול הזמן אבל אנחנו מתמידים בהליכתנו ועכשיו הולכים אל כיכר Embajaderos המרוחקת. ליד הכיכר הזו ישנו מתחם אומנות רחוב מרשים Tabacalera שאותו תיארתי בשרשור שעשיתי על מדריד ב- 2015 ונתתי את הקישור בתחילת תיאור מדריד. הולכים מהכיכר כמה עשרות מטרים ברחוב Embajaderos צפונה לאורך חומה ובפתח הראשון שרואים נכנסים. זה היה פעם מפעל טבק.

באנו גם להראות לחברנו וגם לראות מה חדש. אכן כמעט כול ציורי הקיר כבר התחלפו לאחרים כי הרי עריית מדריד נתנה את זה לציירי רחוב לציור חופשי.

הסתובבנו בתוך המנהרות והגומחות שנראות כאילו אנחנו מתחת למטרו של ניו יורק. מדהים. יש גם אולמות בהם עוסקים באומנות. אז מי שרוצה יכול לראות מה היה לפני 3 שנים בשרשור שצירפתי ומה יש עכשיו בשרשור הזה.

• עודד
                  עודד נערך לאחרונה על ידי

מדריד - מתחם אומנות רחוב Tabacalera ליד כיכר Embajadero
                  • עודד
                    עודד נערך לאחרונה על ידי

מדריד - מופע ג'אז ברוק וסוף הטיול

חוזרים למלון ברגל והגשם לא מרפה. לוקחים את המזוודות מחדר של החברים

ומוסרים לפקידה שתמסור ד"ש לפקיד הסורי מהישראלים. בגלל הגשם מזמינים מונית שתיקח את המזוודות למלון התחליפי שנמצא 300 מטר מאיתנו.

עלה 5 יורו. המלון הוא מלון Miau ממש בפינת כיכר סנטה אנה. למרות שם המלון לא נשמעו יללות חתולים אלה בני אנוש😊

שוב מתרחצים ויותר מאוחר הולכים עם החברים למועדון ג'אז Central Madrid

שנמצא כמה מטרים מכיכר סנטה אנה וגם הומלץ לחברינו ע"י הפקיד הסורי. הם כבר היו שם יומיים קודם במופע אחר ועכשיו יש מופע של שילוב ג'אז עם זמרת ששרה בסגנון הברוק.

זה מועדון לא גדול בו מצופפים שולחנות כדי שתהיה אווירה משפחתית וכך מצרפים לנו עוד אדם לשולחן. אני רואה אדם גדול נראה שזו לא פעם ראשונה שהוא שם כי הוא משוחח עם העובדים והמלצריות. כשהוא בא לשבת בשולחן

אני מברך אותו באנגלית Welcome to the table שלא ירגיש לבד. אני מציג אותנו ואומר שאנחנו שני זוגות חברים שמטיילים בספרד ואנחנו מישראל. הגבר עונה ל- Welcome ואומר שהוא גרמני. מפה מתפתחת השיחה הבאה :

עודד  : אני רואה שאתה לבד אז אתה בנסיעת עבודה??

גרמני : בערך. אני זמר אופרה ואני מופיע ב- Real Theatre

עודד : וואוו,   היינו שם פעם אבל לא ראינו הופעה. לכמה זמן אתה

פה?

גרמני : חודשיים שבקרוב מסתיימים. אני לא שר במקום קבוע. מופיע

בכול מיני מקומות כול פעם במקום אחר.

עודד : ואשתך לא רואה אותך חודשיים???

גרמני : היא מורה וזמרת והיא עובדת אבל באה לפה מידי פעם לבקר

אותי עד שאשוב לגרמניה. הרבה פעמים אני מופיע בחבל

הבסקים בסן סבסטיאן.

אני נמצא פה היום כי הזמרת שעומדת להופיע היא ידידה שלי

ולמעשה את ההופעה הראשונה שלי אי פעם עשיתי אתה.

פה הגרמני שוקע בשיחה עם כולנו ומסביר לנו על האופרה ועל השירה הברוקית שאנחנו עומדים לשמוע תוך כדי הדגמות קוליות. הוא גם מזכיר את הכליזמר שבמבטה שלו עד שהבנתי שהוא אומר כליזמר לקח לי זמן. מגיעה השתייה. הגרמני כמובן הזמין בירה ואנחנו משקאות אחרים.

גרמני : בואו נרים כוסית. מרימים והוא אומר cheers

עודד (אחרי ה- Cheers): אנחנו אומרים לחיים (בעברית)

גרמני : לחיים (בעברית אפילו עם הדגשת החית!!!). נראה לי שהוא

הכיר את המילה מקודם.

אני למעשה גר בעיר שקוראים לה פרייבורג ביער השחור

עודד : אההה הייתי שם בטיול הראשון שלי בחו"ל אי פעם בשנת

1984.

גרמני : תמיד רציתי לבקר בישראל אבל לא יצא לי עד כה.

עודד : תבוא. זאת ארץ קטנה אבל יפה ומאוד מעניינת אני חושב

גרמני : גם לי נראה ככה.

טוב המופע מתחיל. אפשר אגב גם להזמין אוכל ולאכול ולשתות תוך כדי המופע. שמתי קטע וידיאו קצר וגם כמה תמונות לפינלה. כמובן ההמלצה היא על המועדון כי המופעים משתנים.

בסיום המופע הגרמני קם ולוחץ את ידי כולנו ואומר שהיה לו הרבה Pleasure לשבת במחיצתנו. בקהל אגב ישבו גם ציירים שכול הזמן איירו את הנגנים.

יום 15 – 30 במאי – מדריד – חזרה הביתה

בבוקר קמים ואוכלים ארוחת בוקר בנחת במלון Miau כי הטיסה שלנו רק ברבע ל- 12 בצהריים. מונית מוזמנת מראש מחכה לנו ב-9 לשדה וזהו טסים הביתה.

נגמר עוד טיול מוצלח מאוד.

תודה למי שטרח והגיב ותודה והערכה למי שהצליח להתמיד עד סוף השרשור.

מקווה שפרט לענתנת שלה זה כבר עזר השרשור יעזור או ייתן רעיונות לעוד אנשים.

לילה טוב.

• K.Amit
                      K.Amit נערך לאחרונה על ידי

תודה על סיכום נהדר, מפורט בדיוק במידה הנכונה ששומרת על עניין לכל אורכו  והתמונות ממש מעולות.no

הייתי בספרד הרבה פעמים, בכל פעם באזור אחר. המדינה הזו כל כך מגוונת ומפתיעה שברור לי שאחזור לשם שוב, וחידשת לי לא מעט גם באזורים שחשבתי ש”חרשתי” לעומק...wink

• נוסע מתמיד
                        נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

תגובה לעודד

אני מוצא לנכון להודות לך שוב על השרשור המפורט והמעניין.

אני מתכנן לקחת מהשרשור את הקטע של פורטוגל עם ההפניות שלך לאלה שמהם קבלת חומר על ארץ זו.

תודה, תודה!

• nilih
                          nilih נערך לאחרונה על ידי

עודד,

תודה רבה רבה עבור האשכול המעניין והמפורט!

אצלי הוא כבר במועדפים.surprise

התמונות ממדריד עוררו בי חשק רב לחזור אליה.

ניסיתי לעניין את בנותיי, אך הן בחרו בטיול שלהן עימי לאמסטרדם. מקווה שיהיה מוצלח.

מעריכה מאוד את השקעתך הרבה באשכול זה.

התחלתי להכין קובץ מסכם על הגיחה שלנו בראשית יוני לדורדון, ואני מתקשה לגייס את עצמי להמשיכו…

נילי

• ענתנת
                            ענתנת נערך לאחרונה על ידי

אמנם כבר כתבתי ארוכות במהלך האשכול אבל לכבוד סיומו אני חוזרת עם תודה רבה פעם  נוספת. כמו שנילי אמרה – כל הכבוד על המרץ לספר הכל, ולהעלות תמונות מפתות כל כך. חבל שלא אוכל לאמץ את כל ההצעות שלך מפאת אילוצים וזמן מוגבל, אבל נראה שעוד אשוב לספרד, ותהיה ההזדמנות.

• עודד
                              עודד נערך לאחרונה על ידי

עמית נילי נוסע מתמיד וענת

תודה לכולכם על הפרגון. כיף היה לי שליוויתם את השרשור עד סופו.

עמית – שמח שקלעתי לטעם שלך. אני בדרך כלל מנסה לכתוב מידע מועיל

לטובת המטיילים העתידיים ולצדו קצת אנקדוטות מהטיול לטובת

הקוראים בזמן אמת שלא יהיה דיווח יבש. את התמונות אגב  לקח לי 3

שבועות ברוטו לסנן ולבחור את הטובות ביותר עם כמה שפחות חזרות

כדי לא לשעמם את המתבוננים.

נוסע מתמיד – קבל קישור לשרשור מלפני הטיול בו הם נתנו לי את ההפניות

לשרשורים שלהם. רובם על פורטוגל ורק של רנצ’י מתייחסים גם

לספרד.

השרשור מלפני הטיול

אגב לכשתטייל בצפון פורטוגל ממליץ לך להוסיף בעיקר את עמק

נהר ה- SIL הנפלא בעיקר וגם את Baiona שבחבל גליסיה לטיול.

זה  יחסית לא רחוק מפורטוגל ולדעתי כרוך בהקדשת יום וחצי.

נילי – אכן מדריד עיר מאוד נעימה ואפילו אחרי 3 ביקורים אנחנו יכולים לגרד עוד

יום יומיים שם אם יתאפשר. באמסטרדם הייתי קצר מזמן בשנת 1994

ונראה לי שגם היא שווה.

אני יותר מאשמח אם תכתבי קובץ/שרשור על הטיול לדורדון. יש סיכוי

מסוים שבחגים הקרובים גם אנחנו נהיה שם אם כי לזמן יותר ארוך אבל זה

בכלל עוד לא סגור.

ענת – קודם כול מאוד כיף שכבר יש מישהו שייעזר בשרשור בקרוב. מה שנקרא

יש תמורה בעד האגרה:) העיקר שזה עזר במשהו גם אם לא במקסימום

עקב המגבלות שתיארת לי בפרטי. יהיו עוד הזדמנויות.

• ranchy
                                ranchy נערך לאחרונה על ידי

רק אתמול סיימתי לקרוא את סוף הטיול שלך. עשית עבודת הכנה ראויה ע”פ טיולים קודמים של אחרים ואני בינהם אבל בסופו של דבר טיילת את הטיול שלך עם ההדגשים שלך.

היה כייף לקרוא ושמח שעזרתי במעט. אחרי כל מיני הודעות של רטינות על כותבים שרק שואלים יש גם פוסטים כאלה של קרא הפנם וטייל לעוד קטעי יבשת שהם מעט מעבר למסלול השחוק של החור האפור ביער השחור.

רנצי

• נגה5
                                  נגה5 נערך לאחרונה על ידי

עודד היקר

תודה רבה על הבלוג המושקע שוודאי דרש ממך שעות עבודה

מתכננת נסיעה גם לאזור זה של ספרד /פורטוגל

עזרת לי בזמנו עם הבלוג הקודם על ספרד בנסיעתי הקודמת למדריד /ספרד

תודה על חוש ההומור שלך… מבטיחה שאם אני אפגוש עולה לרגל  על ברכיו

-אקדיש לך את התמונה!

ישר כוח

• עודד
                                    עודד נערך לאחרונה על ידי

לרנצ'י ונוגה

תודה גם לכם על הפרגון.

רנצ’י – שמח שעקבת. הבלוגים שלך עזרו לי לא מעט בנקודות מסוימות של

הטיול ויש לך חלק בהצלחת הביקור בהם. כתיבת שרשור זה גם

הזדמנות לתת קרדיט למי שנתן טיפים ייחודיים.

נגה – שמח שהשרשור יעזור לך. אזור בהחלט שווה. השרשור דרש יותר משעות

עבודהlaugh  אבל זה נעשה בכיף. כמו שאני נעזרתי בבלוגים/שרשורים של

אחרים עכשיו אני תורם את חלקי וכך נמשכת השרשרת.אני אחכה לתמונת

עולה הרגל הזוחל על ברכיו אם כי כבר ראיתי בעבר הרחוק בפטימה,

פורטוגל.

• הוזכר על-ידי  עודד עודד 
                                    • הוזכר על-ידי  עודד עודד 
                                    • 1
                                    • 2
                                    • 3
                                    • 4
                                    • 5
                                    • 6
                                    • 6 / 6
                                    • פוסט ראשון