זהירותתת השכרה עם חברת Rentalcars
-
היי,
כמובן שאני מסכים איתך שתמיד כדאי לדעת איך להתנהל מולן ודי בכך שהשרשור הזה החכים כמה שוכרי רכב על מנת שהשרשור מילא את מטרתו– אך זה כמובן לא אומר שלא צריך לעמוד ולהיאבק בהתנהלות לא הגונה שלהן, ולנסות לשנות אותה.
-
אני מניח שמי שלוקח רכב סטנדרטי, קבוצות A B C וכ’, לא תהיה לו בעיה גם אם יגיע באיחור ניכר מאחר ויש להם מגוון גדול של רכבים בקבוצה ותמיד יהיה משהו בשבילו.
לעומת זאת מי שלוקח רכב מיוחד עשוי להיות בבעיה מאחר והמלאי מצומצם.
לכן אולי כדאי במקרה של רכב מיוחד לקחת אותו רק למחרת היום בשעה שבוודאות תהיה בסביבת תחנת ההשכרה.
-
מאבק כזה תאלץ לעשות בבית המשפט, לא בפורוםלמשל מול הנוהג שאתה מאבד גם את הרכב המושכר וגם את הכסף ששילמת לכל אורך התקופה שמשותף להרבה חברות וסוכני השכרה.
אני יותר ממסכים איתך שזה נראה יותר ממקומם.
אם הרכב לא הושכר אז למה שלא יתנו לך אותו? הרי שילמת בעדו.
אם הרכב הושכר הרי שהחברה לא הפסידה כסף, לפחות לא הפסידה על כל התקופה, איזו הצדקה יש לה לגבות תשלום פעמיים? גם מהשוכר שלא קיבל את הרכב וגם מזה שכן קיבל.
לכן כלא משפטן ולכן זו לא עצה אלא רק חשיבה של אדם מהיישוב, נראה לי שפתוחות בפניך שתי אפשרויות:
- להורות לחברת האשראי לא לכבד את העסקה בתואנה של כשל תמורה מוחלט.
- לתבוע את הסוכן על עשיית עושר שלא במשפט, מה פתאום שישלשל לכיסו את הכסף
תתיעץ עם משפטן מה הדרך הנכונה, אולי יש דרך שלישית.
אם מספיק שוכרים ינהגו כך אולי חברות ההשכרה והסוכנים ישנו את מנהגם.
-
בנסיעה האחרונה שלנו לספרד הזמנתי ישירות מהאתר שלהם כי כתבתי מייל לאורן מרום לפני מספר שבועות לגבי נסיעה אחרת ולא קיבלתי תשובה. אני לא מוכנה לעבוד מול מישהו שלא מחזיר תשובות למיילים.
-
אני מבקש ממי שמתלונן יכתוב גם מאיזה חברה הוא שכר את הרכב ואיזה ביטוח הוא עשה.
-
חברת ההשכרה היא זו שכנראה חייבה אתכם, לא הסוכן - רנטלקארסלפי ההסבר שלך חברת ההשכרה ולא הסוכן (רנטלקארס) הם אלו שגבו כסף ללא הצדקה, לא רשמת מאיזו חברת השכרה לקחתם את הרכב.
מכיוון שהחוזה הראשוני מול רנטלקארס אכן ראוי שהם יטפלו בעניין ואני מקווה שהטיפול יצלח, אבל הם לא הגורם שיצר/אשם בבעיה, הם הגורם שצריך לפתור אותה.
-
מכיוון שהזכרת בית מלוןדווקא בבית מלון הסיטואציה דומה.
גם אם שילמת מראש לשבוע, ואיחרת בהגעה למלון בלי לעדכן: הנהלת המלון יכולים לתת את החדר למישהו אחר + לגבות קנס על no show
-
היי,
כמדומני שאתה טועה.
אני מניח שבית מלון לא ימסור החדר למישהו אחר בגלל שתאחר בכמה שעות ותגיע בשעות הערב . סביר שהוא יעשה כן רק אם לא תגיע כלל באותו יום או לילה…..
(וסביר להניח שהוא יגבה קנס של no show על אי ההגעה, רק בגין הימים שלא שהית במלון ולא על כל התקופה ששולמה מראש)
בכל מקרה, בהזמנות ממלון נושא מדיניות ההחזר או החיוב מודגש בדרך כלל היטב, ולא מוסתר או מוחבא כמו בנושא הדרישה לאיסוף הרכב בשעות ההזמנה...
-
ככל מלונות לא מחוייבים לשמור לך את החדר אחרי חצות או משהו בסגנון.
ולכן במקרה של הגעה מאוחרת תמיד כדאי להודיע למלון.
אם מדובר על הגעה מאוחרת מתוכננת (כי למשל הטיסה נוחת בלילה) – אז הודעה מראש.
אם מדובר על אלתור (מרצון או מתקלה) – אז טלפון בזמן אמת.
על מה בעצם “הקיטור”? על זה שלא שמרו את הרכב? זה שגבו “קנס”? או זה שזה מתחבא באותיות הקטנות?
ברור לכולנו שאם לא הגענו לטיסה בזמן והיא התחילה לא בהכרח יתנו לנו להכנס ולא בהכרח נקבל את הכסף בחזרה (כתלות בסוג הכרטיס). גם אם היה מישהו שחיכה ליד הצ’ק אין ברשימת המתנה ונכנס ברגע שהתייאשו מאיתנו.
אפשר להקביל את זה לאותו דבר.
האם חברת ההשכרה מרוויחה פעמיים? כן ולא. הגודל של מגרש החניה של חברת ההשכרה מוגבל והוא עולה להם כסף. אם זה מגרש בשדה שמשלמים הון קטן להנהלת השדה, ואם זה מגרש בעיר. רכב שחונה במגרש שלהם תופס להם מקום. יש חברות שגובות קנס החזרה מוקדמת – אם החזרת את הרכב הרבה שעות או ימים לפני הזמן הם גובים קנס כי הרכב תופס להם חניה.
ולגבי זה שהרכב הושכר למישהו אחר -לא בהכרח זה באותם תנאים שאנחנו שילמנו. אולי זה מחיר גבוה יותר ואולי לא. וודאי שזה לא בהכרח לאותו זמן. אולי אנחנו הזמנו לשבוע ומי שבא עכשיו רוצה רק יומיים? מי מבטיח להם שישכירו את הרכב לעוד 5 ימים?
מה שעולה מהשרשור הוא שהמדיניות ככל הנראה קיימת ברוב החברות וברוב המקומות בעולם. ולכן אולי זה מאד מעצבן, אבל זו לא “אשמה” או “אחריות” של חברה מסויימת. כלומר אין לנו פתרון מעשי לעקוף את זה ורק חייבים להיות מודעים.
מבאס – מאד. מעצבן – כנראה שכן. חוקי – אני מניח שכן (אבל גם אני לא משפטן).
לגבי האם זה צריך להיות מודגש יותר או פחות בחוזה:
גם פה לא יעזור לנו. מי שמודע לנושא לא צריך הדגשה בחוזה. מי שלא מודע לזה – לא יודע שהיה כדאי לבחור סוכנות שמדגישה את זה בחוזה

הלקח שלי הוא אחר: אף פעם אל תניחו שהצד שהשני גמיש.
הזמנת רכב לשעה מסויימת, מלון, סיור, חניה וכו’ – אל תניחו שאפשר להגיע מתי שרוצים ושהצד השני פשוט מחכה לנו. גם אם כבר שילמנו.
-
וחזרה לחברת ההשכרה והחניה שלה וכו'רק הבוקר ראיתי את הסיפור של חיים שהוא הרבה יותר ברור וקוהרנטי מהסיפור המקורי וגם די מדאיג. אני מודה שגם אני חשבתי שאם שואלים אותי מה מספר הטיסה עימה אני מגיעה, יש איזושהי התייחסות אוטומטית לאיחור בטיסה הזו.
אני מבינה מהסיפור שזו שורה מיותרת שאין טעם למלא בכלל.
מישהו הגיב פה שחברת ההשכרה משלמת על החניה בשדה ולכן בעייתי עבורה שמאחרים.
אז מה קורה אם אני כן מודיעה להם? אני בנתב”ג ורואה איחור בטיסה, ואני בסדר ומתקשרת, אז זה לא עולה להם? או יותר חשוב מבחינתנו, האם זה מבטיח שהרכב כן יחכה לי? שואלת פה לשמוע מנסיונם של אחרים.
(אגב, לאן להתקשר? ישירות לסניף בשדה התעופה? לסוכן? אם שכרתי למשל דרך אוויס ישראל אין לי שירות 24/7 כמו רנטלקארז)
-
נראה לי שאת צריכה להתקשר לסניף בשדה התעופה, אלה שהמספר שלהם מופיע על הדפים של ההשכרה. בסה”כ את לא רוצה לבטל אלא רק להודיע שאת מאחרת.
-
מניסיון- יש לוודא שנקודת היעד (אוויס לדוגמה בשדה התעופה מילאנו) בו את אמורה לקבל את הרכב- תדע על האיחור בהגעה.
שיטה 1- למצוא את הטלפון שלהם וליידע את מרקו שם בדלפק.
שיטה 2- להתקשר לסוכן הרכב ממנו שכרת רכב- וליידע אותו על האיחור ולקוות שהוא יצליח לתפוס את מרקו בדלפק.
מכאן--עדיף תמיד שיהיה ברשותך מספר הטלפון של נקודת ההשכרה(להלן מרקו) ותוכלי ליצור קשר בעת הצורך ,האיחור והרכב יחכה כי הודעת על העיכוב בהגעה.
מכאן (2) סוכן רכב אחראי ואמין הוא פתרון לא רע, כי מאגרי הרכב, חברות ההשכרה, המתווכים למינם- לא פעילים 24/7 , אפילו הרבה פחות, לא בשבת -חג ומועד.
הטיעון כי “עולה לחברת ההשכרה לאכסן רכב” הוא לא טיעון רלוונטי (לנו כשוכרי רכב, וודאי).
-
בינתיים שני המקרים הם של חברת תיווך ספציפית. השאלה אם למישהו קרה גם בשכירת רכב ישירות מול חברה?
אני יכולה לספר שהיה לנו כבר מקרה של איחור משמעותי בטיסה וחברת סיקסט לא אמרה מילה. אז האם היה לנו יותר מזל משכל, או שבכל זאת ההגיון עובד, וציון מספר הטיסה הוא מספיק?
-
לכל המגיבים – לידיעה.
אני חזרתי מכריתים השבוע והיה לי מקרה דומה. הזמנתי מהם רכב. שילמתי מראש. ציינתי את מספר הטיסה כך שלא צריכה להיות להם בעיה. היה עיכוב בטיסה אך הגענו באותו היום באיחור ממש קל. הגענו לדלפק והודיעו לנו שההזמנה בוטלה. לא סיפקו רכב. לצערי שכרתי רכב מחברה אחרת. לאחר שחזרתי לישראל בהתכתבות איתם הם לא מוכנים להחזיר את התשלום אלא לזכות על הביטוח והחזר חלקי ביותר. למרות שלא קיבלתי מהם כלום.
האם יצא למישהוא להגיש תביעה נגדם? אני לא מוכן לוותר ברמה העקרונית. זה פשוט גזל ועכשיו אני מבין שזו שיטה.
-
רק להיות בטוחה שהבנתי – כשאתה כותב “הזמנתי מהם רכב” – אתה מתכוון ל”רנטלקארס”?
ומה זה “איחור ממש קל”? שעה? שעתיים?
זה נשמע רע.
-
מניסיוני במקרה זה אני מציע לך לא להזמין ולשלם מראש. יש כל כך הרבה סוכניות רכב. כשהגעתי היו כל כל הרבה רכבים פנויים בסוכניות אחרות במחירים יותר אטראקטיביים.