מעיל לניו זילנד
-
צריכה עצה-אני מגיעה לניו זילנד ב3/2 אחרי שבועיים בתאילנד,האם כדאי
להביא מהארץ מעיל או לקנות בתאילנד-יש לי מעיל פוך לא עבה ולא מחמם ייותר מדי אבל בגשם יעשה את העבודה ובסוף הטיול אזרוק אותו-מה לעשות
איזה סוג מעיל לחודשיים פברואר-מרץ-אפריל? -
מעיל לניו זילנדמעיל פוך אכן יעשה את העבודה - אם בעבודה את מתכוונת לזה שהוא יהפוך אותך לרטובה לחלוטין...
אני לא יודע מה סוג הטיול שאת מתכננת (טרקים או לא), אבל להגנה מגשם את זקוקה למעיל גשם. מעיל פשוט אם את לא מטרקת יותר מדי - מעיל טוב אם כן.
לגבי מעיל לחימום -שוב, אם את מטרקת, פליס בינוני בד"כ יספיק.אם הפוך שלך מחמם - גם הוא יהיה בסדר למצב סטטי (שלא למטרת טרקים - כי הוא יחמם אותך מאוד בהליכה).
אני לא יודע כמה עולים מעילים כאלו בתאילנד - ואני מניח שרובם חיקויים וזולים (כמו רוב הדברים בתאילנד), אבל יכול להיות שזה בדיוק מה שאת צריכה... -
מעיל לניו זילנדעד פברואר בדוק לא צריך מעיל, הבנתי האפילו עד מרץ אפשר בלי, פשוט קונים מטריה קטנטנה ב-20 שקל שם. -
מעיל לניו זילנדבנקו - תזכיר לי כמה פעמים היית בניו זילנד ולכמה זמן, שאתה נותן כאלו עצות חסרות אחריות, ועוד אומר "בדוק"? אתה יודע כמה פעמים יורד גשם בינואר ופברואר (ובטח במרץ ובאפריל) בניו זילנד (לא נכנס שוב לסטטיסטיקה...)?
זה שבטיול הקצר שלך זה לא קרה - לא הופך את זה לעובדה. ניו זילנד היא לא ישראל שאתה יכול להבטיח שבקיץ לא צריך מעיל ולא ירד גשם. ביחוד אם אנשים הולכים להרים - ששם לרוב הם יתקלו במזג אויר שכזה גם בקיץ והמטריה הטפשית תעזור להם אולי כדי לכתוב SOS בבוץ... -
מטריה בטראק זה מסוכן...כשהולכים בטראק לאורך קו רכס עם מטריה, אתה בעצם הופך ל"מגנט ברקים".
אתה נמצא בסביבה ריקה יחסית... כאשר אין שומדבר אחר שימשוך את הברק מלבד המטריה שלך.
גשם יורד בכל חודש בניוזילנד. להעריך אחרת... יהיה מוזר.
אני כאן מצטרף לאבי, מעיל גשם יעשה את העבודה, ואם כדאי ללבוש עוד בגדים חמים מתחת.
מעיל יכול להיות יעיל כאשר אין גשם, ונמצאים סטטיים במקום קר דיי הרבה זמן. אבל גם מעיל גשם ופליז שממילא כדאי שיהיו יעשו את העבודה במצב כזה. -
מטריה בטראק זה מסוכן...טיילתי בתחילת נובמבר עד ה-8 בפברואר, לקחתי איתי מעיל ליתר בטחון. המעיל נשאר בתא המטען של הרכב לאורך כל הטיול וסתם תפס מקום.
לא הייתי צריך יותר מקפוצון ומטריה ב-10$ לאורך כל הטיול ובטרקים.
אני לא יוצא לטרק אם התחזית אומרת: "גשם בשלושה ימים הקרובים". לכן בכל הטרקים שהייתי כמעט ולא ירד גשם בכלל, ואם כן אז זה היה טפטוף במשך חצי שעה וזהו.
במהלך הטיול ירד גשם אבל זה היה בדר"כ כשנסענו מעיר לעיר או כשהיינו באכסניה.
אני אוהב טבע ונופים כאלה אבל אני לא רוצה לבלות 3 חודשים בטבע לכן היה לי את הזמן למצוא את המזג אוויר טוב כדי לצאת לטרקים כאשר אין גשם, ובשאר הזמן נהניתי בערים ובטיולי יום.
אני מאמין שיש פה עוד אנשים שרוצים לעשות בערך 5 טרקים של 4 ימים בתקופה של שלושה חודשים ומעדיפים למצוא את הזמן כאשר לא יורד גשם.
אתה אומר חבל על העצות שלי? אני אומר חבל שאתה ממליץ לאנשים לקנות מעיל וציוד חורפי בחודשים האלה כי באמת שלא קר שם. המזג אוויר היה פשוט מושלם לאורך כל הטיול!
אני שוב מדגיש, עד פברואר אין צורך במעיל או ביגוד חורפי רציני. -
מטריה בטראק זה מסוכן...אם אתה חושב שמה שכתבת כאן מוכיח את צדקתך - שיבושם לך.
אני לא מתכוון להתנצח יותר בנושא הזה. -
קור זה עניין כ"כ סובייקטיבי....אני לא מתכוונת לתווכח על סטטיסטיקה של ימי גשם. אני יכולה להגיד דבר כזה - בזמן שאני טיילתי - הרגיש לי כמו חורף בישראל. זה היה מסוף דצמבר עד מרץ ולא פעם היה לי קר. נכון, אני סובלת מקור יחסית לאנשים רגילים ואולי דווקא בגלל זה הייתי מתבאסת מאוד אם לא היה לי פליז נורמלי ובגדים ארוכים וחמים. במקרה הכי גרוע הייתי קונה אחד שם אבל היום הראשון בלי בגדים חמים היה מבאס אותי עד מאוד. ומאלץ אותי לעשות שופינג כבר למחרת. סתם, פשוט מפריע לי שמפזרים הצהרות כמו "לא קר". במיוחד כשבנים אומרים את זה. אתם הרי יודעים שלנו יותר קר מלכם איך שלא יהיה... -
מתנצח קצתההמלצה לא לקחת ציוד לגשם ממש לא נכונה ומסוכן לעניות דעתי לעקוב אחריה. זה יותר מעניין של נוחות הקור.
אני בחור לא קטנצ'יק ולא רגיש לקור. ביום הראשון של "היפי" היה גשם שוטף שלא הפסיק מהערב שלפני. הכרתי בריטית חמודה בהסעה לטרק, וכל היום הלכנו אחד עם השני ודברנו, לא שמים לב כל כך לזה שאנחנו בלי מעילי גשם ונרטבים לגמרי. כשהגענו לבקתה הייתי צריך כמה דקות מול האח עם בגדים יבשים כדי להרגע. היא לעומת זאת התעלפה לכמה דקות במהלך הערב ובמזל המשיכה את הטרק למחרת בבוקר. לא נעים בכלל, למרות שבסופו של דבר לא נגרם שום נזק (חוץ מזה שלא יצא לי איתה כלום).
יש רשימת ציוד מפורטת לטרקים בצד שמאל ב"שאלות נפוצות" בעמוד הראשי של הפורום. יש בה את כל התשובות לשאלות של איזה ציוד לקחת. בבקשה אל תעקבו אחרי ההמלצה לא לקחת מעיל גשם ופליז.
-
מתנצח קצתשקד, בתור בת את אמורה להבין שאם בן אומר לך שלא קר אז לך כן קר ואם בן אומר לך שקר אז לך יהיה קר מאוד
מה, דגמ"ח, גופיה, גופיה שרוול ארוך וקפוצ'ון לא מספיק לך?
אגב חורף בארץ... בדיחה טובה
דקל, חבל שלא בדקת תחזית. לא אמרתי לא לקנות או להביא ציוד חורפי אמרתי לא להביא ציוד חורפי רציני כמו חולצות וגרביים תרמיות, גטקעס, כפפות, חם-צוואר, מעיל וכו'
גופיה, גופיה שרוול ארוך, דגמ"ח וקפוצ'ון (וחלפ"ס/מעיל גשם/מטרייה) מספיקים בהחלט.
ענת מבקשת עצה, אני נותן לה עצה לפי הנסיון האישי שלי, היא לא חייבת להקשיב לי ולא אמרתי משהו עד כדי כך קיצוני כי עובדה שככה אני טיילתי ולא נרטבתי בטיול, שלא מרצוני כמובן
-
קור ובגדים ארוכיםאני רוצה לספר לך משהו: את המבחנים של הקיץ שעבר עשיתי עם פליז. לפחות את חלקם (ראיתי באיזה אולם הבחינה שלי ולפי המזגן ששם בחרתי מה ללבוש). גופיה ארוכה וסווטשרט יספיקו לי בערך ליום של 15 מעלות בחוץ. לחורף ירושלמי אמיתי זה לא מספיק.
תראה, כשאני טיילתי אז ינואר היה גשום חצי מהזמן, היה אפור וקר. פברואר היה מאוד גשום בשבוע הראשון שלו ואח"כ דווקא היה חמים ונחמד. גם כאן באזורים שהם לא ירושלים או צפון הגולן יש ימי חורף של 20 מעלות. -
מעיל לניו זילנדצריך מעיל הקיץ בניו זילנד לא רחוק מהחורף שלנו -
אגב, אני לא יודעת אם היה ברור שזה מתחת למעיל....סווטשרט זה בסדר ב-15 מעלות (לא חייבים סוודר) אבל אני עדיין צריכה גם מעיל. לפחות מעיל צמר קל.