שאלה למטיילי סין
-
שלום,
זה יישמע קצת מוזר, אבל רציתי לשאול כל כמה דברים שקצת מדאיגים אותי:
ראיתי שהרבה ממליצים להשתמש בvpn
אבל האם זה בטוח? לא עולים על זה ברשת או משהו? האם יש עונש על זה?
האם באמת אפשר להרגיש חופשיים שמה?
האם בכללי בטוח לטייל שם בתור תייר זר? עם כל הקומוניזם והכל…
-
אפשר להשתמש ב-VPN ללא בעיה, לא שמעתי על תייר שנענש בגלל זה.
האינטרנט בסין לא מהיר בד”כ.
לדעתי זה בגלל שיש צנזורה, לא יודע לומר בוודאות.
באופן כללי, זאת אחת המדינות הבטוחות לטיול.
-
מאוד בטוח לטייל בסין.
בכל מקום מרכזיים יש נוכחות של שוטרים. גם ברכבות מסיירים מדי פעם שוטרים ואפשר לפנות ולהתלונן אם יש משהו. הסינים מאוד חוששים שיתלוננו עליהם.
ניסו לכייס אותי פעם אחת ברכבת כשעברתי בין הקרונות בחיפוש אחר בית שימוש פנוי וסביר (מקום טראומתי באופן כללי בנסיעות) אבל הם עשו את זה בכזאת חוסר יעילות משובחת שהיה קל לתפוס. מה גם ארנק בכיס שמאל תמיד עובד.
יש כמה דברים שאני זוכר שבהחלט לא כדאי לעשות.
להגיד בביקורת דרכונים או איפשהו בדרך שיש רצון להגיע לטיבט. לצלם דברים בטיבט שאסור. כשאני הייתי בסין סגרו את האינטרנט בטיבט ובמחוזות הקרובים במשך שבועיים וחצי בגלל שמישהו צילם משהו אסור.
מדי פעם פקידים במעברי גבולות אוסרים על הכנסת הלונלי פלאנט וקורעים את החלק של טיבט. פגשתי כמה שזה קרה להם.
לא לדבר על הממשל בפומבי. הסינים יחששו לדבר על זה בהתחלה. אחרי כמה שעות באותו קרון רכבת הם יפתחו וידברו על זה לבד אם כי בחשש קל.
למיטב הבנתי בויאטנאם המעקב אחרי אנשים חמור יותר.
-
נו ברור קומוניסטים אנשים רעים.
-
חזרנו השבוע משלושה חודשים בסין. רכשנו בארץ VPNexpress.לא יודע איך היינו מסתדרים בלעדיו.הסירי חשש מליבך לגבי השימוש בVPN
-
לא לדבר על הממשל בפומבי. הסינים יחששו לדבר על זה בהתחלה. אחרי כמה שעות באותו קרון רכבת הם יפתחו וידברו על זה לבד אם כי בחשש קל.
אהבתי.
כדי לדבר עם סינים צריך לדעת סינית כי זה דבר היחיד שהם יודעים

-
תתפלא הם יודעים אנגלית לא רע בכלל אבל הם נורא מתביישים לדבר כי הם אין להם עם מי לדבר. הם יודעים לרוב לקרוא ככה שניתן לכתוב להם והם יבינו יותר טוב. גוגל טרנסלייט יעשה את העבודה גם טוב וגם ישבור את הקרח. הם יצחקו על התרגום שהוא לא נכון בעיקר.
בטיול נתקלתי בהמון מקרים של סינים שביקשו להצטרף אליי ובעיקר לדבר איתי בשביל לתרגל אנגלית. אני ניצלתי את זה בשביל להגיע למקומות שלא היה לי סיכוי להגיע אליהם לבד, הם שימשו לי כמתורגמנים בעל מיני אתרים שהיה בהם מידע רק בסינית.
כשמטיילים לבד הם יותר מעיזים לבוא, להתעניין ולשאול.
-
טיילתי בסין וגם בויאטנם, מדובר ב-2 מדינות שונות מאוד, הן מבחינת אופי האנשים והן באופי השלטון. יחד עם זאת בשתיהן לא הרגשתי תחושת “מעקב”. הרגשתי בטוח באותו האופן.