ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אל על - דיעה אחרת

פורום אירופה
    22
    58
    33576
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • קניוניניג
      קניוניניג נערך לאחרונה על ידי

שקד- תודה על ההבהרה.

אני מניחה שכשאנשים מבקשים בקשה סבירה בעדינות ובנימוס פשוט לא שומעים….

כן, היה חשוב לי להסביר שגם חרדים הם בני אדם ומותר להתחשב ברגשותיהם גם אם זה נראה לאדם המצוי כבקשה מוזרה, כל עוד נעשה בצורה מכבדת.

ונראה כי המיעוט שאינו מייצג את כלל הציבור, עושה רושם שלילי הן על החברה החרדית והן על חברת התעופה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • קניוניניג
        קניוניניג נערך לאחרונה על ידי

מניות אל על

שיטת הסמוך הישראלית כפי שמציין אנשים טובים הינה בעוכרי החברה.

וזה שהציבור מצביע ברגליים ניכר גם בדוחות הכספיים של החברה ובירידת הערך העצומה שהיתה במנייה בחצי שנה האחרונה.

אין ספק שאל על צריכה להתכנס לתהליך התייעלות, ולא נראה כי המנכ”ל כרגע מספיק חזק לזה.

מבחינת קיטורים קולקטיבים על חברה זו או אחרת – זה גם האופי הישראלי שלנו, ונראה שגם התקשורת פתחה פה חזית.

נכון שהייתי שמחה לתמוך בחברה כחול לבן לעומת חברה זרה – אבל מחיר כרטיס ונוחות שעות טיסה יהיו קודמים בסדר העדיפות.

• keves160
          keves160 נערך לאחרונה על ידי

גם בעיניי נקודה חשובה פוספסה

אישית לא יצא לי להיתקל בנושא ההזזות, וזה גם מאפיין רק חלק זעיר מכלל החרדים שטסים (הרוב השקט יושב איפה שיש, זה לא סיפור מבחינתו, מכיוון שאין לזה כל בסיס בתורה). 

באשר לשירות של אל על, גם כשטסתי איתם לא נתקלתי במשהו רע יוצא דופן אבל יש לומר שהררי השביתות והביטולים של השנים האחרונות משרים עליי חוסר ביטחון מוחלט באמינותה של החברה ובכך שהטיסה תצא לפועל. לאחרונה הזמנתי עבור קרובי משפחה מבוגרים טיסות בשביל מקרה חירום בחו”ל ובגלל שהיה חשוב שיגיעו במהרה לא הזמנתי אל על – העדפתי ללכת על חברה אמינה יותר. 

אבל בעיניי הנושא המהותי הוא בכך שבעוד ישראלים רבים חשים איזו נאמנות לא ברורה לאל על כי “היא משלנו”, זכר לימי היותה חברה לאומית ולא פרטית, הרי שאל על לא מרגישה כך כלפי הנוסע הישראלי. במשך שנים ארוכות היא עשתה הכל כדי לשמור על היעדר תחרות ומחירים גבוהים. נלחמה נגד שמיים פתוחים, לפני זמן לא רב היתה כתבה על כך שהיא הפעילה קרטל עם אייר אינדיה כדי להשאיר את המחירים בקו להודו גבוהים, היא התנהגה כמונופול שנים רבות על חשבוננו. כן, בצוק איתן היו חברות רבות שהפסיקו לטוס ואל על המשיכה – ואז זה קרה:

https://news.walla.co.il/item/2768386

אז בבקשה, עם התנהגות כזו במשך שנים כל כך ארוכות, אל תבואו לבכות על שכולם נגדכם. יכולנו לקבל את שמיים פתוחים הרבה קודם. כולנו שילמנו על זה מכיסנו. בגלל כל זה פחות מתחשק לי לתרום עוד כסף (לצערי אנחנו עדיין משתתפים במימון הוצאות החברה דרך מס ההכנסה) לחברה הזו. כמו שאומר השיר, הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם – אולי אנחנו צריכים פחות לתרום בהתלהבות למפקיעי מחירים ולחברות מסחריות שהתנהגותם פוגעת בכיסנו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • imeshy
            imeshy נערך לאחרונה על ידי

אכן מכעיס.

אבל מצד שני – לפני עשר שנים אשתי ואני יצאנו לירח דבש בנפאל ותאילנד עם חברות אחרות (קטאר אירווייז ורויאל ג’ורדניאן).

בדרך הלוך הכול היה בסדר (וחווייתי – להיות בשדה התעופה בקטאר)

בחזור – התחיל “מרד” בתאילנד שגרם להשבתת כל הטיסות מ/ל בנגקוק. 

כך “נתקענו” בבנגקוק עוד מספר ימים בעל כורחינו. בקטאר אירווייז הציעו לנו לנסוע לאיזה עיר מרוחקת , משם לטוס לדוחא ו”להסתדר” איכשהוא , מה שכמובן לא אפשרי לישראלים ללא אזרחות זרה. 

החברה הראשונה שהתחילה לטוס מבנגקוק, מכל החברות כולן, עם שימוש באיזה שדה תעופה חלופי, עם אבטחה מיוחדת – הייתה אלעל. ובכרטיסים שאמנם יקרים קצת יותר מהרגיל – אבל אפשרו לנו לחזור לארץ. שאר החברות התחילו לטוס רק יומיים או שלושה לאחר מכן. 

רשמו כאן קודם שאם המחירים היו אותו דבר כמו איזיג’ט ובאותן טיסות – היו בוחרים את איזיג’ט. לי לאחרונה היה מצב בדיוק כזה – המחירים היו דומים (הזמנה כ- 4 חודשים טרם הטיסה) – ובחרתי איזיג’ט. היה פחות טוב מאשר אלעל (או כל חברה סדירה אחרת..). פעם הבאה אם אוכל – אבחר אחרת. 

• xfwind
              xfwind נערך לאחרונה על ידי

בצניחה בגלל ביצועים מול התחייבויות רכש עצומות

וגם:

קניתי עכשיו כרטיסים בחברה מתחרה כשאלעל היו בסדר בהיבט מחיר/לו”ז אבל חשש ההשבתה הרחיק אותי מהם.

הטיסה האחרונה שלי עם אלעל היתה לבנגקוק.

הלוך – סביר (“ואמוס”)

חזור – רע. מטוס מתפורר, שרות “ישראלי”, וסביבה של “צ’כונה” (לא אשמת אלעל).

להזכירכם – בגלל קומבינה זו טיסת קוד שייר עם תאיאייר שמתבצע על ידי אלעל..(מונופול?)

• keves160
                keves160 נערך לאחרונה על ידי

אין מה להשוות לואו קוסט לתשלום מלא. זה דברים שונים. 

אם הטיסה זהה והמחיר זהה לא אבחר באל על. אלך עליהם רק אם המחיר משמעותית זול יותר, וזה כמעט לעולם לא קורה. 

כן, בכל חברה יכולות להיות בעיות של עיכובים וביטולים, מה גם שזה לא תמיד אשמת חברת התעופה. כבר קרה לי לא מעט פעמים בחברות שונות ואפילו ביבשות שונות. מה לעשות, תקלות קורות. אבל מה לעשות, הסטטיסטיקה של אל על על הפנים בהשוואה למתחרים, והשביתות תכופות למדי. זה לא “עלייהום” או “נטייה להתלונן של הישראלים”, אלו מדדים סטטיסטיים בינלאומיים שמפורסמים בתקשורת העולמית. 

אם אתה מזמין טכנאי הביתה ואתה יודע שאחד ידוע בנטייתו לאחר יותר או אפילו להבריז, תבחר באחר. זה בעיניי המצב עם אל על. 

עוד מילה: יש גם להצביע על איך חברות מתנהגות כשתקלה מתרחשת. לי קרה מצב דומה לשלך, שנתקענו בתאילנד, וחברת התעופה (ומדובר בחברה הרבה פחות מוצלחת מכל אלו שהוזכרו) ממנה עבורנו מלון סוויטות לכל ימי העיכוב, ולבסוף בהיעדר פתרון כדי לא לעכב אותנו ממנה על חשבונה מעבר לחברת תעופה טובה בהרבה.

• צפנת
                  צפנת נערך לאחרונה על ידי

גם אני בוחרת לפי עלות ונוחות, ואל על לפעמים דווקא כן "מנצחת". למשל רומא ברגע האחרון במאי האחרון, וינה הקיץ (רכשתי את הכרטיסים הרבה זמן מראש, קצת לפני שוויזאייר נכנסו) ועוד.

חייבת לציין לטובה את טיסת אל על חזרה מוינה - כל הצוות קיבל את פנינו בחיוך מאוזן לאוזן, שאלו לשלומינו, דאגו גם לילדים הצעירים וגם לקבוצת הנוער הגדולה שהיתה שם (שהתנהגו ממש יפה יש לציין) דיווחו על תוצאות המונדיאלblush, אפילו האוכל השתפר?!..…

היתה הרגשה טובה (שלא מאד אופיינית לי) של לחזור "הביתה". ואולי זה הועצם בגלל שהגענו מאוסטריה הקרה (אנושית), וכמובן בלי הכללות, היו שם גם כמה נחמדיםwink

• ?
                    משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

צפנת- נחמד ש"הרגשת בבית". 

בטיסה האחרונה שלי בחברה(לא מרצון), הכרטיס נשנרכש יומיים לפני,עלה כמובן הון תועפות, היה קשה לשבת על הכסאות המרופטים, נאלצתי לבחור בין כאב-גב לכאב בקרסול- אז עמדתי כמעט כל הטיסה וממילא אין אפשרות לישון, הדיילות החביבות והמנומסות, פצחו בהכרזה על פתיחת "עונת-המכירות", רעש והמולה, "העם החם" שחזר כנראה ממסע קניות, רכש מכל הבא ליד ובעיקר ניסה כל ספריי גוף עם ריח מעיק מקודמו (קשה לנשום בצינור מתכת סגור-בעיקר אסמטים).

אני מעדיפה להעביר את הטיסה באווירת- ה"קור" האירופאי, על אווירת ה"חום" והשוק (בשביל לחוות את זה, אני יכולה להשאר בבית). 

- סנטימנטים יש לי רק לתיק שחילקו ב"אל-על" לילדים ולקופסאות הגפרורים(אני עדיין אוספת- למי שיש😊). 

אמנם למדינה יש מניית-זהב בחברה והמיסים שלנו משמשים למימונה ומימון לאבטחה (כמו עסקת "הבאנדל" של המדינה, עם חברת בזק). 

* כל עניין ה"נאמנות", מזכיר לי משטרים טוטאליטריים ופשיסטים (לדאבוני הרב). 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                    • צפנת
                      צפנת נערך לאחרונה על ידי

שוב ושוב ... את עונה ממש בלי קשר למה שכתבתי ובהגזמה פרועה. הכסאות לא היו מרופטים (לא יותר מבכל טיסה עם כל חברה אחרת), לא היה רעש והמולה (כפי שציינתי לטובה במפורש), הכל היה נעים, ואפילו די נח. אין פה שום נאמנות, נראה לי לפי תגובותייך שבדיוק ההיפך הוא הנכון (כלומר שלך יש משהו אישי, ומאד לא ענייני נגד אי אלו...)

• דוקטור דו ליטל
                        דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

לדעתי הנקודה החשובה שפוספסה שצריך להתיחס למכלול ולשיטה

בכל חברה שנותנת כל סוג של שירות ולאו דווקא רק תעופה אפשר לפגוש נותן שירות נחמד ויוצא מגדרו כדי לתת שירות טוב ואחד אחר שעושה טובה שנותן שירות ובכלל עושה טובה שהוא חי.

וכל אחד יכול לספר מניסיונו על פגישה אם אחד כזה או אחד אחר.

אז מה?

בגלל שביום מסוים פגשתי איש ביטחון מעולה ומעל ומעבר אל על כבר לא מקום אחרון בדיוק מבצעי?

בגלל שבפעם האחרונה שטסתי ישב לידי אדם דתי נחמד לאל על אין מדיניות של נוסעים סוג א’ שהם החרדים שזכאים לדרוש העברת נוסעים אחרים ממקומם, נוסעים מסוג ב’ שהם גברים שלא רשאים להזיז נוסעים אחרים אבל יכולים להשאר לשבת במקום שנקבע להם ונוסעים סוג ג’ – נשים, שאפשר להלבין את פניהן להזיז אותן ממקום ישיבתם ושבכלל שיגידו תודה שלא העבירו אותם בתא המטען בכלוב יחד עם שאר חיות המחמד?

האם ההתייחסות לטענות ענייניות כאל מטרד של נוסעים חדורי שנאה וטעמים זרים ירפא את הכשלים?

יכול להיות שאם הייתי אדם בעל עקרונות הייתי מחרים את אל על עד שלא תפסיק להפלות נוסעים כמו נשים רק בגלל מינן. 

כנראה שאני אדם לא מספיק ערכי ומוכן להשתמש בשירותיה של חברה שמוכנה לפגוע באמא שלי אחותי זוגתי וביתי רק בגלל שיש להן שחלות ולא אשכים.

כנראה שאני צריך להשתפר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                        • imeshy

שוב – נראה שהנושא הזה חורג הרבה הרבה מעבר לחברת תעופה בעד/נגד ויותר מציף את ההבדלים והניגודים בחברה הישראלית שבאים לידי ביטוי בחדר סגור וקטן שנקרא מטוס. 

תראו את האמוציות שיוצאות כאן בשיחה.. 

• ?

צפנת- אל תאשימי אותי ב"הגזמה פרועה", אני די סולידית וסולדת משקרים ואשליות (בעיה במדינה שלנו). 

תארתי בדיוק מה שקרה(קורה כנראה גם בחברות אחרות, למשל :בוויזאייר ובאיזיג׳ט-דווח כאן לאחרונה). 

לך לא היה רעש, סחטיין! 

התלהבת מהחום הישראלי, בניגוד לקור של האוסטרים , זכותך להתלהב ולפרט על *חוויותיך* בטיסה וזכותו של כל אחד לדווח על שלו (גם אם הן לא תואמות את דעותיך וכו'). 

אין לי שום דבר נגד חברה מסויימת (גם כשטסתי בטורקישאיירליינס, היו מטוסים ישנים ולא היה נעים ושקט-תלוי באוכלוסיה שטסה באותו זמן).

תהני בחייך, אך אל תשללי/תתקפי אחרים. 

ואם יש אנשים שאין להם בעיה עם אפליה כנגד אנשים, שיהנו, עד שיבוא יום ויפלו אותם.

תודה ושלום.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                            • Soft Cell
                              Soft Cell נערך לאחרונה על ידי

אל על מחוץ לרשימת 100 חברות התעופה הטובות בעולם.

• imeshy

ומצד שני חברות כמו איבריה ואליטליה (!!!) נמצאות שם.. 

• Soft Cell

נו אז אתה מבין את המצב הגרוע של אל על

• ?

טוב, אז עכשיו המדינה יכולה להלאים את החברה 💥

כמו שממשלת-איטליה עומדת לעשות עם Alitalia.

יש רזרבות של⁦💰 בבנק ישראל ואז נוכל להרגיש שוב בבית😁.

• Soft Cell

אבל למה להלאים, לחברה אין תקומה וגם אין בלעדיות.

צריך לסגור ולפתוח מחדש כחברה רזה.

כל יום שעובר מאריך את הסבל שלה ושל הנוסעים.

• ?

מי זוכר בכלל מה היה בתחילת השרשור?!

זה נכתב בהומור ( הוספתי 😁), בעיקר כשמקור ההעתקה הוא -איטליה. 

*אגב, גם הם רוצים להפוך את החברה ל- Low Cost.

• 1
                                        • 2
                                        • 3
                                        • 3 / 3
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון