מרמולדה של טיול - צפון איטליה יולי 2018
-
יום 11 – יום ראשון
היום די התלבטנו מה לעשות... האמת אחרי חמישה לילות במקום הזה, נראה לי שקצת מיצינו ואולי היה אפשר לעבור הלאה. מסקנה לפעם הבאה

החלטנו בסוף לצאת לכיוון VAL DI FASSA שראינו בדרך הלוך שיש שם הרבה מה לעשות.
יש שני רכבלים שעולים ממנו להר שעליו יש פעילויות לילדים.
אחד רכבל כסאות (לא רלוונטי לנו) והשני רכבל רגיל.
הכיוון – אומגת כסאות שקראתי עליה לפני ושמתי לנו כאופציה לבילוי.
שימו לב, שמכוונים לכיוון האטרקציה שנקראת -
FLY-LINE CATINACCIO ROSENGARTEN הוויז מכוון אתכם לעליה בהר עם הרכב. למעשה צריך לנווט לנקודה שנקראת :
Catinaccio funivie ב-VIGO DI FASSA. ואז מגיעים לרכבל ממנו עולים להר.
העלייה ברכבל שוב לא זולה (אם זכור לי טוב 17 יורו למבוגר וחצי מזה לילד).
למעלה יש מגרש משחקים לקטנטנים (בתשלום) מסעדות ובית קפה, ואת האטרקציה של האומגת כיסאות שעולה 55 יורו לחמש כניסות למבוגר, כולל עלות של רכבל כסאות נוסף שמחזיר אתכם למעלה.
מסקנות –
1.העלייה לילדים מעל משקל של 20 קילו, והם שוקלים בכניסה. אפשר לבחור להתחבר לילד או לתת לו לגלוש לבד.
2.אומגת הכסאות אטרקציה חמודה לילדים, לטעמי עד גיל 8. או תלוי אם הילדים שלכם חוו אטרקציות יותר אקסטרימיות… למשל הבנות שלי בנות 9 ועלו כבר על רכבות ומגלשות הרים, אמרו שזה היה קצת לתינוקות. זאת אומרת זה נחמד, אבל לא הייתי באה במיוחד לכאן.
3.זה די יקר. בילוי לא ארוך עלה לנו כ-100 יורו (כולל העלייה להר והאומגה עצמה).
4.אפשר לתת לילדים לגלוש לבד, יש אדם שיושיב אותם למטה על הרכבל כסאות בדיוק איפה שהאומגה מסתיימת והם יחזרו לנקודת התחלה. אין מה לחשוש.
כשסיימנו את הגלישה אכלנו במסעדה נחמדה במקום והזדרזו לחזור – היום משודר גמר המונדיאל וכולנו נרגשים

בדרך חזור עצרנו במעבר fedaia לאכול גלידה (בהזדמנות זו אציין בזהירות שאגם פדאייה זה סתם אגם מלאכותי שנוצר על ידי סכר ואין מה לבוא לפה במיוחד לראות...)

-
אוי, הנוף פשוט משגע! עושה חשק לחזור לשם שוב, מה גם שלנו היה כל הזמן גשם...
-
פסגות – אכן, הנופים הכי מטריפים שראיתי בחיי, בא לי לחזור לשם כל שנה. אי אפשר לשבוע מזה

-
גם אני הצטרפתי לקריאה
נקרא שהיה לכם טיול מהנה. גם הנופים מטריפים!טיילנו בצפון איטליה לפני 5 שנים ומאוד נהנו..