סידור טיסות לניו זילנד
-
היי.
רוצים לטוס באמצע נובמבר (זה מה יש..) לחודש באי ומתלבטים על המעברים.מניחים שהנחיתה תהיה באוקלנד והחזרה מכריסצ’רץ’?
משכירים רכב ורוצים להחזיר אותו רק בסוף הטיול (האם המעבר על מעבורת מקובל עם רכב שכור?).
נשאלת השאלה- במידה ולא עוברים עם הרכב במעבורת- האם מחזירים לפני ולוקחים רכב חדש אחרי? ישנה אופציה כזאת?
האם אפשרי בכלל לקחת רכב באי אחד ולהחזיר בשני (ומה הקנס על זה?) מבחינת חברות ההשכרה?
האם עדיף פשוט להחזיר את הרכב חזרה לאוקלנד? -
בחלק מהחברות יש אפשרות לקחת באי אחד ולהחזיר בשני תמורת קנס. ברבות אין בעיה עם נושא המעבורת – מה גובה הקנס ומה התנאים זה עניין שצריך לברר פר חברה.
יש אנשים שמעדיפים לפצל את ההשכרה פר אי כדי לא לשלם את עלות המעבורת להעברת רכב (ואם תחזיר את הרכב לאוקלנד תשלם את עלות הסעת הרכב במעבורת פעמיים+דלק ובזבוזים על הימים שזה לוקח, זה לא בהכרח חוסך לך משהו). צריך לבדוק עלויות ולהחליט אם זה משתלם. לא לשכוח שגם אם נוסעים בכיוון אחד אוקלנד-וולינגטון למשל משלמים קנס כלשהו על אי החזרת הרכב לאותו יעד.
אמצע נובמבר, אגב, זה לא “זה מה יש”, זה העונה. מה שכן, מאוד עמוס בה, ולכן כדאי להזמין מעבורת לרכב זמן מה מראש כדי שהמחיר לא יהיה בשמיים ויהיו מקומות פנויים. כנ”ל מקום בטרקים מרכזיים.
-
הכל תלוי באיזה חברה את שוכר. למשל בחברת Thrifty, AVIS וכו’ תחזיר לפני המעבורת ותיקח מייד חדש לאחריו. ב- Apex מאפשרים לקחת את הרכב על המעבורת.
-
האם יש תחנות השכרה בצדדים של המעבורת, או שצריך להחזיר בערים רחוקות?
-
האם למישהו יש ניסיון עם הקנסות?על איזה סכומים (בערך, כמובן) מדובר?
-
שכרתי בשנה שעברה דרך אורן מרום (עובד דרך RENTALCARS)רכב מחברת ACE . לקחתי בשדה התעופה באוקלנד והחזרתי בשדה התעופה בכריסטצ’רץ’.
בעקבות בעיות שהיו לי בדרך נחתתי באוקלנד באיחור של בערך 6 שעות והרכב המתין לי למרות שלא היתה לי אפשרות לידע אותם על כך.היה מאד נוח ולא יקר במיוחד. לא היה קנס על לקיחה בשדה א והחזרתו בשדה ב.
העברת הרכב אמנם עולה,מכיוון שהיום ט באב אזי זכור על קמצא ובר קמצא חרבה ביתר,הנוחיות שהיא מספקת שווה לדעתי את העלות.
אם תחליט לפצל אזי החברות ממוקמות בנמלי השייט.
רנצי
-
ליד איפה שמוסרים את תיקים או לחלופין מקבלים את תיקים/מזוודות יש את עמדה הקבלה/החזרה של הרכב