ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול אחרי צבא

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    6
    10
    28646
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Eilly22
      Eilly22 נערך לאחרונה על ידי

הי, לאחר לבטים רבים רבים רבים…

אני חושבת לעשות טיול במשך חודש וחצי – חודשיים לאוסטרליה , ניו זילנד.

בהתחלה חשבתי על תאילנד פיליפינים, לאחר מכן סובב אירופה.. ועכשיו אני משנה כיוון!

אז.. התקופה בה אני מתכננת לטוס היא ינואר – פברואר – מרץ . למשך עד חודשיים.

מה אני מחפשת – אז ככה, אני בן אדם שלא מאבד את עצמו, ועם ראש על הכתפיים ( דרום אמריקה וכו לא מדבר אלי)

אני מחפשת – נופים יפים לצלם, אנרגיות טובות, עיירות קטנות וציוריות (כמו שוויץ וצפון איטליה), אנשים טובים, מקום לא מסוכן לטייל בו, אוכל טוב, לישון באכסניות ממוצעות- מלונות פה ושם יהיה נחמד, טבע (לא טיולי אקסטרים וטרקים יותר מדי) הרים יפים, וגם חופים עם מים צלולים וכו..

אז אחרי החפירה,

אני אשמח לדעת אם היעד שבחרתי עומד מבחינתכם בקריטריונים שהצבתי לעצמי, היכן כדאי לטייל שם (מקומות שחובה וכו)

וכמה יעלה לי בערך טיול כזה?

הבנתי שלא זול.

אם למישהו יש הצעות אחרות למקומות אחרים שמתאים יותר לתיאור שלי – יותר מאשמח לשמוע.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Mishel_3777271
        Mishel_3777271 נערך לאחרונה על ידי

גם אני טס לשם באוק’ עד תחילת פברואר לטיול אחרי צבא, מהחיפושים שלי ברשת וגם כאן בפורום הבנתי שהעלות החודשים הממוצעת היא בין 2500-3500 דולר אוסטרלי כמובן שזה לא כולל כרטיסי טיסה שעשויים לעלות בין 1600-2500 דולר אמריקאי, מבחינת חופים ואתרי צלילה אוסטרליה זה המקום במידה ואת בעניין. מבחינת טרקים הבנתי שנ”ז היא יותר נגישה בעניין הזה אבל גם באוסטרליה יש המון מקומות יפים. אני פחות מכיר אתרי חובה אבל אני בטוח ששאר המומחים כאן יוכלו לעזור.

ד”א את ממש דומה לי באופי הטיול תהני!!

**שימי לב להגיש ויזה בזמן

• thomas757
          thomas757 נערך לאחרונה על ידי

חשוב להגיד שאין דבר כזה אתרי חובה כי כל אחד עושה מה שמתאים לסגנון הטיול שלו…

אם רוצים חופים יפים אז החוף המזרחי של אוסטרליה יכול להתאים אבל בעונה הזאת מצפון לסאנשיין קוסט יהיה חם, לח וגשום (אפשר לטייל אבל חשוב לדעת את זה). בנוסף, יש כאן עניין אחר, כי אם רוצים גם לרחוץ בים אז זו בדיוק העונה בה המים מלאים במדוזת האירוקנג'י וה-box jellyfish. ולכן, בעונה הזו צריך לשחות באזורים מסודרים שתחומים ברשתות מיוחדות ולא בחופים בתוליים.

באוסטרליה יש גם המון עיירות קטנות ויפות אבל כדי לבקר בהן וגם ברוב הפארקים הלאומיים צריך רכב כי התחבורה הציבורית לא מגיעה לשם.

באופן כללי בחודשים האלה הכי מתאים לטייל באזור הדרומי של אוסטרליה, מבריסביין במזרח ודרומה דרך סידני לויקטוריה ואפילו עד אדלייד. אמנם המים קרים אבל החופים מהממים ותמצאי המון נופים ובעלי חיים לצלם.

גם טסמניה היא אופציה טובה לתקופה הזאת.

• imeshy
            imeshy נערך לאחרונה על ידי

בניו זילנד עצמה אפשר לטייל חודשיים ללא כל קושי (2/3 אי דרומי, 1/3 אי צפוני).

אוןסטרליה D מזרחי (כלומר חוף מזרחי + המדבר שבמרכז היבשת) – שווים אף הם חודשיים בערך. מערב אוסטרליה שווה עוד חודש לפחות.

כל המספרים הללו הם ממוצע מינוס.. כלומר אפשר בקלות גם להכפיל את הזמנים.

ניו זילנד מאוד מגוונת.  כדאי לך לקרוא על האטרקציות המרכזיות שיש באי. 

אוסטרליה נעה בין חופים נהדרים, לסוואנה מדהימה (איזור דארווין, קאקדו) ומדבר מופלא. 

אם את חובבת טרקים – אפשר לומר שניו זילנד היא היעד המרכזי שלך, ולא בטוח שיהיה לך זמן לאוסטרליה. 

במידה ואת רוצה לעשות טיולי יום קצרים יותר – הרי שחודש ממוקד יותר בניו זילנד ועוד 2-4 שבועות באוסטרליה יהיו סבירים. 

שוב – מדובר על משהו כללי מ-א-ו-ד. 

זה הזמן להיכנס לסיפורי טיול / בלוגים / סיכומים על שתי המדינות הללו ולסמן את המקומות שמדברים אליך ביותר. 

• thomas757

אני רוצה להדגיש שוב את עניין העונה.

הסוואנה האוסטרלית אכן מדהימה וכזה גם המדבר אבל בחודשים המדוברים זה עשוי להיות קשוח לטייל שם ולכן הייתי בוחר איזור אחר...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • keves160
                keves160 נערך לאחרונה על ידי

ניו זילנד בטוחה, אין בעיה לטייל בה לבד. המוקד בניו זילנד הוא נופים, נופים, עוד נופים, טבע וטרקים. אל תצפי הרבה מהערים והעיירות (זה לא לרמת הציוריות של איטליה כמובן, מדובר על ארץ הרבה יותר חדשה), וגם ברמה הקולינרית זה לא איטליה. אבל שוב – טבע ונופים בכמויות, ומאוד מגוונים: הרי געש, נופים אלפיניים, יערות גשם ממוזגים, חופים, מעיינות חמים, פיורדים וכו’. 

כדאי לקרוא קצת על המדינה ולהתרשם, כמו גם לראות תמונות בגוגל תמונות. 

אוסטרליה עצומה. היא ענקית לעומת ניו זילנד וניו זילנד בעצמה היא פי 11 בגודל מישראל. המרחקים אדירים ולפעמים צריך לנסוע 8 שעות ויותר ממקום למקום. אז אם מוסיפים אותה, צריך זמן, או ללכת רק על עיר אחת או משהו מצומצם כזה (וזה עולה יותר, כי צריך עוד טיסות – זה בערך 4 שעות מניו זילנד). 

יכול להיות ששווה לך ללכת רק על ניו זילנד. 

אגב, מילה קטנה על “אני בן אדם שלא מאבד את עצמו, ועם ראש על הכתפיים ( דרום אמריקה וכו לא מדבר אלי)” – גם אני מאלו, ועדיין הייתי בדרום אמריקה ובמזרח ומאוד נהניתי. גם בדרא”מ וגם במזרח יש הרבה יותר מאשר “לדפוק את הראש”. יש נופים מדהימים, תרבויות אחרות, אנשים מקסימים, מסלולי הליכה, אוכל מצוין ועוד ועוד – את יכולה לבחור מה את רוצה לראות ואיך את רוצה לטייל, ועם מי. וזה אגב נכון לכל מקום – הרי גם בניו זילנד ובאיטליה אפשר לשבת ולעשן ולשתות וללכת למסיבות כל היום, אם זה הסגנון שמשום מה רוצים. חבל לפסול חלקים שלמים של העולם בגלל דעה מוקדמת. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • גדליהו מהגרעין
                  גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

בקשר ללא לאבד את הראש- מסכים עם כל מילה של הכבש- גם אני ככה.

בכל מקרה לגבי תקציב- כשאני הייתי בניו זילנד אחרי הצבא ( ממש ממש מזמן) אז מתוך 4 חודשים בערך חודשיים היו מסלולי הליכה מה שמאוד איזן את התקציב… ( גם הטרמפים, אבל אל יודע אם זה עוד מקובל היום...)

ניו זילנד מדינה יפיפיה עם אנשים מקסימים. תהני!

• thomas757

אז מסתבר שהיום חלק ממסלולי ההליכה מוציאים את התקציב מאיזון.

עבור תיירים, מזרון בבקתה ברוטברן או הקפלר עולה 130 דולרים ללילה (אני מתעלם מהמילפורד שמוזמן לחלוטין לעונה הקרובה). שווה ערך ללינה של 4-5 לילות באכסניה בערך...

• גדליהו מהגרעין
                      גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

איזה מזל ששאר הדברים בעולם לא התייקרו בקצב שזה התייקר… אחרת אפילו טיול למקרר בבית היה גורמה...laugh

• keves160
                        keves160 נערך לאחרונה על ידי

חכה, אומרים שמחירי המזון בארץ עתידים לעלות בקרוב...

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון