ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חזרנו מצפון אנגליה

פורום טיולי משפחות
    57
    227
    284149
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yona777
      yona777 נערך לאחרונה על ידי

אחלה סיפור עמיחי. מאד נהנה לקרוא על החוויות שלכם, ותודה על הפירוט. בטוח שיעזור לי ולעוד רבים שיטיילו בעתיד באיזור.

שנה טובה 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • tamyw1
        tamyw1 נערך לאחרונה על ידי

עמיחי,
        אומנם היעד של השנה הבאה כבר בשלבי סגירה, (מרכז-צפון גרמניה- גם הרבה בהשפעתך), אך נראה לי ששנה אחר כך נצעד בעקבותיכם…
        ספור טיול מושלם, נהניתי מאוד.
        תודה מקרב לב על ההשקעה הרבה,
        תמי

• שרון המטיילת
          שרון המטיילת נערך לאחרונה על ידי

הי גם אני כאן! קוראת בשקט. לא נעים לי כל רגע להיכנס עם הודעה של וואו . אבל מאד נהינת מהטיול שלכם, מההסברים שלך, ומהכתיבה. 

אני אוהבת סיפורים מפורטים כי מעל הכל הם צריכים לעזור למטיילים עתידיים.

שנת טיולים מוצלחת! 

• עמיחי13
            עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

שנה טובה לכולם. משמח אותי לדעת שיש כאן עדיין קוראים.

צפנת: כיף לפגוש אנשים שהנוסטלגיה הזו מוכרת להם

מיקה: אנגליה, סקוטלנד ואירלנד בתחרות צמודה על מקום במגירה, אולי יהיה צורך בפוטו פיניש surprise

דיאנה: הקריאה בפורום רק פותחת תיאבון לאיים הבריטיים. אני בטוח שסקוטלנד עוד תגיע עבורנו.

יונה ושרון: יש לי כבר ידיעה שלפחות משפחה אחת תגיע בשנה הבאה לטיול באזור צפון אנגליה. יש כאן כבר אחריות…

תמי: אולי משהו משותף לטיול במרכז גרמניה וגם בצפון אנגליה זה עצם הטיול במקומות נפלאים שלא עשו להם (עדיין?) יחסי ציבור בישראל. בטיול שלכם במרכז גרמניה אתם תראו איך נראה איזור בתקופה שלפני ש”גילו” אותו.

• kanilia
              kanilia נערך לאחרונה על ידי

הי עמיחי ושנה טובה,

טיול נפלא עשיתם וגם הספקתם המון.. התמונות נהדרות!! במיוחד ההוא עם התביעה (נפגעת בעבודה תתקשר לדייב) זה כל כך אנגלי טיפוסי, לקחת אשמה על כל דבר בסביבה. 

מכירה את האזור מביקורים משפחתיים אבל רשמתי לי המון טיפים ונראה שעשית עבודת מחקר טובה. 

לגבי הנהיגה כל הכבוד, לא רק שזה לא מפחיד אלא הנהגים שונים וגם אם אתה אטי האנגלים בדרך כלל סבלניים למרות שלאחרונה אני רואה שינוי קצת, אבל מסתבר שמהסתכלות לאחור לאלה שצופרים אני רואה בני מיעוטים (לא כולם כמובן) שהביאו אתם את התרבות הקלוקלת (בעיקר בערים גדולות). אותי זה מעצבן. כי פעם יכולת לנהוג באנגליה בשקט. 

צריך לשים לב לאיי תנועה וזה הכל, ולאף אחד לא מזיז אם תיסע לאט (למעט אלה שציינתי).

תודה על השיתוף.

כמי. 

• עמיחי13

יום 11: אני לא אסיר, אני אדם חופשי!

שוב בוקר עם תחזית מזג אוויר בריטית קלאסית: גשום בשעות הבוקר ולקראת צהריים אמור להתבהר ולהיות יפה. אז לפני שנגיע לאתר המרכזי של היום, מחליטים לבקר קודם במכרה נחושת שמתאים לביקור בגשם.

שוב יצאנו מערבה מבטסי אל תוך הנופים הנהדרים של סנודוניה. האגמים היפים מיד אחרי הכפר Capel Curig יפים מאוד. בדרך עוברים גם ליד אגם גוויננט היפה. למי שמעוניין, אפשר לשכור כאן סירות לשייט על האגם

השכרת סירות אגם גוויננט - Llyn Gwynant Campsite - מפה - אתר

בכל מקום יש חניונים בחינם לאלה שיוצאים מכאן למסלולים בפארק בסנודוניה. מעט אחרי האגם דינאס Llyn Dinas פונים מהכביש הראשי לשביל אל מכרה הנחושת.

מכרות נחושת - Sygun Copper Mine - מפה - אתר

עדיין יורד גשם, ואנחנו מדלגים במגרש החניה בין השלוליות עד מרכז המבקרים. הכניסה למכרה די יקרה. בחנות בכניסה מקבלים עלון הסבר וקסדות לכל המשתתפים – הסיור במכרה הוא עצמאי. בכל נקודה במסלול יש כפתור שאם לוחצים עליו שומעים הסבר על המקום.

בהתחלה נכנסים למין מנהרה ארוכה מאוד מאוד. אני, הגבוה במשפחה די סובל כי צריך ללכת כפוף ומידי פעם מקבל מכה. מזל שיש קסדה… הגשם נכנס גם לתוך המנהרה וזה הופך כבר לאתגר (אם אתם מגיעים לכאן בגשם, תביאו איתכם גרביים וגם נעליים להחלפה – מניסיון ).

לאחר הליכה ארוכה מידיי מגיעים לחלק המרכזי של המכרה. כבר היינו במכרות בטיולים, ואפילו לא מעט, אבל כאן יש הפתעה. המכרה כבר לא פעיל תקופה ארוכה, ובזכות המינרלים הרבים בסלעים כאן הנטיפים והזקיפים נוצרים ממש מהר. בהרבה מעברים שפעם עברו בהם הכורים התפתחו צורות מרשימות מאוד של נטיפים. קשה מאוד לצלם את זה, אבל זה ממש מרהיב. גם ההסברים שיש בנקודות השונות ברור מאוד ומלמד. אחד המקומות המפתיעים זה חלק של המכרה שבאופן קבוע נמצא מתחת למפלס המים. בימים שבהם המכרה היה פעיל היה צריך לשאוב את המים כל הזמן. כמובן שעכשיו כבר לא שואבים והחלק הזה מוצף לחלוטין.

כדי לצאת מהמכרה, אפשר לחזור אחורה באותה הדרך. אבל אנחנו בחרנו בדרך המעניינת יותר. יש סדרה של מדרגות שעולות למעלה למפלסים עליונים יותר שם פוגשים עוד תחנות. יש לשים לב שמי שמתקשה בהליכה יתקשה גם לעלות כאן (מאות מדרגות).

נטיפיםהכניסה למכרהפעם נסעה כאן רכבת
                • עמיחי13

ה”פרס” שמגיע למי שצלח את כל המדרגות של המכרה ועלה עד למעלה – הנוף המשגע. זה העמק הנהדר Nant Gwynant שבו זורם הנהר Afon Glaslyn.

אני מצרף כאן כמה תמונות – רק חשוב לזכור שהתמונות לא עושות חסד לנוף. הן צולמו בפלאפון תחת גשם שוטף. אני מניח שבמזג אוויר יותר יפה עם המצלמה האיכותית שלנו התמונות היו יותר מרשימות.

[מאמר מוסגר: אחרי כמה ימים בויילס כבר למדנו כמה מילים בויילשית:

נאנט Nant = עמק

אפון Afon = נהר

לין Llyn = אגם

פונט Pont = גשר

דינאס Dinas = מבצר

וכן הלאה…]

הגבעה ממולנו, זו שרואים בתמונות, היא מבצר אמיריס Dinas Emrys, שנבנה על בסיס מבצר קדום מהתקופה הרומית. זה אחד המקומות הכי מפורסמים בויילס, והמוקד של שתי אגדות מפורסמות.

האגדה הראשונה: כאן הוא מקום מושבו של הדרקון האדום, זה הדרקון המפורסם שמעטר את דגל ויילס

האגדה השניה: כאן ישב מרלין, הקוסם המפורסם מסיפורי המלך ארתור. 

https://www.nationaltrust.org.uk/craflwyn-and-beddgelert/fea tures/a-tale-of-two-dragons

http://www.hedgedruid.com/2010/11/ready-the-story-of-dinas-e mrys/

למי שחובב מסלולים, הנה מסלול אל פסגת המבצר:

https://www.nationaltrust.org.uk/craflwyn-and-beddgelert/tra ils/the-legendary-trail-of-dinas-emrys

• עמיחי13

כמי – כבוד לי שהגעת, ועוד שהצלחתי לחדש אפילו לך

ממשיכים דרומה ועוברים דרך העיירה Beddgelert . בימים יפים העיירה הזו היא מרכז גדול לתיירות באזור. יש כאן מרכז מבקרים גדול, השכרת אופניים, רכבת היסטורית והמון מסלולי טבע שיוצאים מכאן. הגרביים הרטובים מתחילים להציק, ואנחנו עושים עצירה בטסקו סופרסטור בעיירה Porthmadog. יבשים וגם שמחים יותר ממשיכים הלאה אל היעד המרכזי להיום – פורטמאיריון

הכפר האיטלקי פורטמאיריון - Portmeirion - מפה - אתר

פורטמאיריון הוקם בתחילת המאה ה20 ככפר נופש (ריזורט) לעשירים, ועד היום זה ריזורט פעיל לאנשי המעמד העליון. מכוניות האורחים שנכנסות לכפר (להבדיל ממגרשי החניה לתיירים) הן מכוניות יוקרה. כאשר מסתובבים שם אפשר קצת להרגיש איך זה להיות עשיר. פורטמאיריון נבנה על חצי-אי בתוך מפרץ עצום שמושפע מאוד מתנועת הגאות והשפל. כדי להבין כמה המיקום מיוחד, כדאי להציץ בתמונת הלוויין כאן.

את הרכב צריך להחנות במגרש חניה גדול. את הכרטיס קנינו כבר יום קודם (יש הנחה אם מזמינים מראש). הגשם לא מפסיק ונכנסים ללשכת התיירות. הנציגה מביטה בשעון, קובעת בנחרצות שהגשם יפסק עוד שעה, ומציעה לנו בינתיים להסתובב בחנויות (לא רוצים לקחת משכנתא בשביל זה...), לשבת לקפה בבית קפה מס 6 (אהבנו את השם, כבר מכניסים אותנו לאווירה, פרטים בהמשך הפוסט), או לקחת סיור ברכבת תיירים סגורה של המקום. בחרנו ברכבת, אבל כנראה היו עוד תיירים שחשבו שזה רעיון טוב – לא הצלחנו למצוא מקומות, ולכן צריך לחכות לסיבוב הבא. זו רכבת כביש קטנה שעושה סיבוב ביער למעלה מעל הכפר, סיבוב של 20 דקות, הנסיעה בחינם.

אז בגשם זה רעיון לא רע. תוך כדי הנסיעה הגשם נחלש. הרכבת עוברת דרך היער, דרך גנים יפניים ועוד מקומות יפים. כמובן שאפשר להגיע לכאן גם ברגל לטיול מהנה. בראש הגבעה הרכבת עוצרת בנקודת תצפית יפה על הכפר מלמעלה.

תחנת היציאה למסלול הרכבת
                    • עמיחי13

בדיוק כמו בסרט המיתולוגי “בחזרה לעתיד”, התחזית מדוייקת על הדקה, והגשם נפסק בדיוק בזמן. ממש ברגע שהבחורה ממרכז המבקרים אמרה. לא רק זה – גם השמש יצאה, ומזג האוויר נהיה אידיאלי.

את הסיור אנחנו מתחילים בחלק התחתון, לאורך חוף הים. המקום הזה פשוט מקסים. על פניו, ביקור בכפר נופש לעשירים הבנוי בסגנון איטלקי לא נשמע כמו הדבר הכי מעניין בעולם. זה גם מה שחשבו בני המשפחה לפני הביקור. אבל כאן הכל נראה אחרת. הכל כל כך צבעוני, בכל פינה יש מבנה מעניין, או משהו מעניין בתיכנון. קשה מאוד להסביר את זה, אבל כולנו הרגשנו כמו בתוך קסם.

• עמיחי13

אם מי מהקוראים הוא חובב צילום – כדאי לדעת שזה מקום מושלם לצלמים. בכל פינה אפשר למצוא אובייקטים, קומפוזיציות, משחקי צבעים, אור וצל. 

גם הילדים משתפים פעולה, ועושים לכל ילד בוק שלם. אינסוף תמונות לשלוח לחברים באינסטגרם.

• עמיחי13

הכפר היפה הזה היה בית הנופש של עשירי אירופה ונשאר די חבוי עד שבשנות השישים צולמה כאן המיני-סידרה “האסיר”, דרמה בריטית ב6 פרקים על מרגל שנשלח לכאן כדי להחקר ולתת מידע לסוכנות הביון. בסידרה הופיע פורטמאיריון פשוט בשם “הכפר”.

הסידרה הצליחה מאוד בעולם, והפכה לסדרת קאלט. הסידרה שודרה כמובן גם בישראל ואלה שעדיין זוכרים את הערוץ הראשון של שנות השמונים זוכרים את הסידרה. בעקבות ההצלחה גבר מאוד זרם התיירים למקום ובעיקר בגלל זה התחילו לגבות כסף לביקורים (כדי שהמקום לא יוצף יותר מידי). גם אני, בתור ילד של שנות השמונים, גדלתי על הסידרה, וכנראה שכבר אז רציתי מאוד להגיע לבקר כאן, ב”כפר”.

משפטי המפתח של הסידרה מוכרים מאוד, ובתוך הכפר אפשר למצוא שמות של מקומות שמרמזים לציטוטים מהסידרה. בכל שנה מתקיים בכפר פסטיבל גדול שנקרא, איך לא, פסטיבל מס 6.

Introduction
                          Number Six: Where am I?
                          Number Two: In the Village.
                          Number Six: What do you want?
                          Number Two: Information.
                          Number Six: Whose side are you on?
                          Number Two: That would be telling. We want information… information… information.
                          Number Six: You won't get it.
                          Number Two: By hook or by crook, we will.
                          Number Six: Who are you?
                          Number Two: The new Number Two.
                          Number Six: Who is Number One?
                          Number Two: You are Number Six.
                          Number Six: I am not a number! I am a free man!
                          Number Two: [laughs]

• עמיחי13

כמובן שהביקור במקום מהנה מאוד, אבל למי שמתכוון להגיע לכאן, זה יכול להיות נחמד מאוד להכיר קצת את הסידרה.

הנה מקבץ ציטוטים שרבים יודעים בעל פה:

והנה פרק פרודיה על הסידרה במשפחת סימפסון:

• עמיחי13

כמו רבים מהחופים בויילס, גם כאן בולטת תופעת הגאות והשפל. אבל בגלל מבנה המפרץ, התופעה כאן דרמטית מאוד. כאשר הגענו לכפר בשעת הצהריים הגאות הייתה בשיא, וממש במהלך הביקור שלנו הים נסוג והשאיר מאחור חופים עצומים של חול.

למי שמתכוון לטייל שם – שימו לב וזהירות רבה. בכניסה יש שלט שמראה בכל יום מתי חזויות הגאות והשפל. יש אזהרות רבות לגבי מתי מותר לטייל שם (בעיקרון – אסור להיות שם החל משעתיים לפני שמתחילה הגאות).

בדרך לשפלשלט מידע לגבי גאות ושפלשפלגאותשפל
                              • עמיחי13

תמונות אחרונות מפורטמאיריון…

סה”כ בילינו במקום בערך שעתיים וחצי עד שלוש שעות. אם מזג האוויר יפה, ויש כוח, ממליץ להוסיף טיול ביער היפה שמקיף את הכפר.

• רבקה.ק.
                                  רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

יש לי הרושם שצבעו את כל “הכפר” מחדש… איזה צבעים רוויים בתמונות שלך!!

האמת היא שיש לי הרושם שמי שלא גדל על הסידרה, ההגעה למקום קצת פחות מרגשת… בדיוק כמו לעמוד במעבר החצייה ההוא בלונדון ולא להבין במה הוא שונה משאר מעברי החצייה…

תודה על החוויה המחודשת

רבקה

• עמיחי13

רבקה – זו שאלה טובה, ואפילו כדאי לנהל על זה דיון. עד כמה העובדה שאנחנו מכירים מקום מסוים מקונטקסט של סרט או סידרה משפיעה על ההנאה שלנו מהמקום?

כמה תיירים היו מגיעים למדרגות של מוזיאון האומנות בפילדלפיה אילולא הקונטקסט? כמה תיירים היו מגיעים אל אותו דיינר עלום באפר ווסט סייד בניו יורק אם לא היה להם קונטקסט? וכמה תיירים היו מגיעים אל גשר הרכבת מהסיפור של שירלי?

ללא ספק העובדה שאני מכיר את המקום מסידרת טלוויזיה מצליחה תרמה הרבה להנאה שלי מהמקום.

אבל יש גם עדויות לצד השני: הסידרה צולמה כבר לפני 50 שנים, ועדיין פורטמאיריון הוא אתר תיירות מאוד פופולרי. גם רוב המטיילים בצפון ויילס מהפורום כאן ביקרו שם (גם אתם wink). בנוסף, הילדים, שלא מכירים את הסידרה, אהבו מאוד.

כנראה שמעבר החציה (או המדרגות של המוזיאון) הן הדוגמאות הקיצוניות, ואלה אתרים שבאמת אף אחד לא היה מגיע אליהם ללא קונטקסט.

• רבקה.ק.
                                      רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

בהחלט שאלה מאוד מעניינת לדיון. מה הופך אתר מסויים לאתר מתוייר ואחר לא?

אני בהחלט הגעתי לפורטמאריון בגלל הקשר לסידרת הקאלט, והייתי שם לפני שהייתי בכפרים דומים באיטליה…

גם כשהייתי שם, שמתי לב לניגוד אופי הכפר למקום שבו הוא נטוע, שכמובן נותן לו לא מעט נקודות זכות.

אבל סליחה על ההפרעה ותמשיך בסיפור המקסים.

רבקה

• אוליב י
                                        אוליב י נערך לאחרונה על ידי

גם אני ממשיכה לעקוב ונהנית מהסיפור ומכך שנהניתם אתם. וויילס [צפון ודרום] הוא אחד האיזורים החביבים עלינו ביותר באי הבריטי וחזרנו לשם ארבע פעמים. 

אני מסכימה שיש ערך מוסף להיכרות מוקדמת עם המקומות, הדוגמא שאנו נתקלנו בה [ורבים אחרים השנה] היא מה שעשתה הסדרה “זרה” לסקוטלנד, וכן ראינו שהביקור בטירת דון היה שונה עבורנו המבוגרים שמכירים את מונטי פייתון, מול הילדים שלא מכירים אותו. 

• עמיחי13

בדרך חזרה למקום הלינה אנחנו מחליטים שיש עוד זמן לביקור באחד מהאתרים בעיירה “שלנו”. יש מסביב לעיירה בטסי הרבה אתרים מעניינים, וקצת חבל שלא הספקנו לדגום יותר מהמקומות היפים האלה. מתלבטים בין מפלי קונווי לבין ערוץ הפיות, וההחלטה נופלת על ערוץ הפיות.

ערוץ הפיות - Ffos Anoddun - Fairy Glen Gorge - מפה - אתר - TA

והנה, כאן החלק המשעשע: מקום הלינה שלנו נמצא ממש צמוד לחניה של ערוץ הפיות wink. כדי לבקר במקום, מטיילים אחרים צריכים לחנות במגרש החניה שנמצא כאן (בתשלום של פאונד אחד), אבל אנחנו יוצאים מפתח הדירה שלנו wink.

אתר ערוץ הפיות הוא בבעלות פרטית, והכניסה למקום בתשלום. יש שער, וצמוד לו יש קופסת מתכת לשם צריך להכניס סכום מדוייק (עלות: חצי פאונד לכל מטייל). השער לא נעול, והשיטה היא על בסיס אמון. כל הכבוד לבריטים.

מהשער יש הליכה של כ 15 דקות עד הערוץ עצמו, ההליכה בין שדות מרעה של כבשים, אז כמובן שעוצרים ליד כל כבשה שמוכנה שיאכילו אותה…

בקצה השדה נכנסים לחורשה ושם יורדים בעזרת מעין מדרגות אל הערוץ. ברחבי האי הבריטי ישנם כל מיני מקומות שהם כל כך יפים באופן טבעי, עד שנקרמו אגדות על כך שבמקום יושבות פיות. מכאן גם מקור השם לאתר כאן, ערוץ הפיות. אם יש חצובה, אפשר לצלם כאן תמונות שהופכות לפוסטרים. פשוט מקום יפה.

גזע עץ עם מטבעות - כמיטב המסורת הבריטית
                                          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                          • adirgali
                                            adirgali נערך לאחרונה על ידי

עמק הפיות זה אחד המקומות שהכי אהבתי בוויילס. נראה לי שיש חוט מקשר בין אתרי הטבע שאני אוהבת, כשחושבים על פאדלי גורג' ולוד'ס צ'רץ' בטיול האחרון...בכל אופן, נשמע לי חלומי לגור מעל מקום כזה, גם אם רק לשבוע😊.

טיילנו בעוד מסלולים בוויילס בהם היתה תיבה כזו בכניסה לתשלום. גם באוסטריה נתקלנו בזה. הלואי שבארץ זה היה עובד.

• 1
                                            • 2
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 11
                                            • 12
                                            • 9 / 12
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון