ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הסיפור שלי על ענקים, גמדים, וטרולים במידות לחסכנים

פורום טיולי משפחות
    22
    402
    721658
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • kand
      kand נערך לאחרונה על ידי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • kand
        kand נערך לאחרונה על ידי

...רציתי מאוד מאוד אבל אל הגמדים של ורוצלאב אגיע רק מחר.

אתם פשוט לא יודעים כמה זה מתיש הכתיבה הזאת, ועוד במרתון שכזה...

מי שהתעייף או שהסיפור ארוך לו מדיי, אני לא מכריח אותו להישאר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • kand
          kand נערך לאחרונה על ידי

הפסד שהוא כולו ניצחון בדרך אל הגמדים של ורוצלב בלילה האחרון

אנחנו בסיפור עדיין בפרק הגמדים, ולכן נעשה כעת קפיצה חדה אל היום האחרון של הטיול, כדי לפגוש אותם פנים אל פנים.

אז ביום ב' ה-30/7/18  שזהו יום הטיול האחרון שלנו, אנו עוזבים בשעת צהריים את הצימר בו שהינו 6 לילות, כשמשכנו את שעת היציאה שם עד השעה 13:00 בצהריים, לאחר שבבוקר של אותו יום אחרון עוד הספקנו לבקר (בפעם השלישית) בישוב הארחוב בבוקר, ולאחר האריזות, הצ'ק האוט והפרידה מהצימר שכה אהבנו ומבעלת הצימר הנחמדה שאפשרה לנו גם עיכוב ארוך ביציאה,

אנחנו יוצאים לנסיעה ארוכה בדרך חזרה אל ורוצלאב שם נפתח הטיול שלנו ושם גם הוא גם מסתיים.

בדרך לורוצלב אנחנו עוד עוצרים לטיול משפחתי בשמורה Wodospad Szklarki (עליה כבר סיפרתי בפרק הקודם), ובתום הטיול אנחנו נוסעים ישירות אל ורוצלב, שם נותרו לנו מספר שעות לבלות בעיר לפני שנגיע אל שדה התעופה אל הטיסה חזור בשעה 5:00 בבוקר עם חברת LOT הפולנית.

אחרי שעתיים נסיעה (עם עצירות קלות בדרך) אנחנו מגיעים אל ורוצלאב בשעת אחה"צ מוקדמת, ושם צריך לקבל החלטות…

עוד בארץ התלבטנו מה עושים ביום האחרון של הטיול: האם להזמין מלון בעיר שבו נוכל לשהות רק כמה שעות לפני שניסע אל שדה התעופה באמצע הלילה (לקראת טיסת הבוקר), ומה עושים עם הרכב?, האם מחזירים אותו בשדה (שאחרי 23:00 הקבלה בהרץ נסגרת וצריך לזרוק מפתח לתיבה) או בתחנת השכרה שנמצאת במלון ורוצלאב סמוך לעיר העתיקה?

התלבטנו...והתלבטנו...והתלבטנו.... ובסוף לא החלטנו דבר, ולא הזמנו שום מלון כי ראינו שפשוט זה חסר טעם, וגם יעלה לנו לא מעט כסף בשביל כמה שעות בודדות, והטיול הזה בשבילנו הוא במידות לחסכנים,  אז מחליטים בספונטניות שפשוט נגיע לשדה עם הרכב שלנו כמה שעות לפני הטיסה.

אני תמיד מעדיף לפגוש בן אדם בקבלה ולא תיבת מפתחות (כי מי יודע על מה יחייבו אותנו...), ולכן הצבנו לעצמנו משימה: להגיע לשדה התעופה עד השעה 23:00 ,להחזיר את הרכב, ואז להמתין לא מעט שעות לטיסה בשדה עצמו. 

• kand
            kand נערך לאחרונה על ידי

כאשר אנחנו מתקרבים בנסיעה למרכז העיר, אני מכוון בWaze למקום שאני כבר מכיר אותו היטב, וזהו המלון בו שהינו בורוצלאב בלילה הראשון, שנמצא מרחק רבע שעה נסיעה מהשדה.

כשאני מתקרב אל אזור המלון אני מנסה לאתר חניון רכבים שהוא סמוך לתחנת רכבת חשמלית (איתה ניסע אל מרכז ורוצלב), וגם תחנת דלק קרובה כדי למלא דלק על מנת להחזיר את הרכב עם מיכל דלק מלא.

אני מאתר חניון כזה וממשיך 5 דקות נסיעה אל תחנת דלק קרובה שם אנחנו מתדלקים ומסדרים את המזוודה והטרולים שלנו בבגאז' כדי שהכול כבר יהיה מוכן לקראת הטיסה, וגם במטרה להסוות עד כמה שניתן שאנו משאירים רכב עמוס במזוודות ובציוד בחניון ציבורי (די נטוש יש לומר) לכמה שעות.

אנחנו נתקלנו כבר בורוצלאב ב"עורבים הליליים" נהגי המוניות, ואולי יש עוד כמה “עורבים אחרים” מסוגים שונים שממתינים למכוניות עמוסות מטענים בחניוני רכב נטושים...

ואז לפני שאנחנו עולים על הרכבת בדרך לבילוי של כמה שעות בעיר ורוצלאב מפתיע אותי הבן שלי כי לי היו תכניות לבקר בעיר העתיקה של ורוצלב ולראות את הגמדים המפורסמים (מהסיפור של איריס), אבל לו היו תכניות אחרות, והוא חכם ופיקח ולא כל כך עניין אותו ביקור בעיר העתיקה, אבל הוא חיפש משהו אחר חדיש יותר ומעניין בורוצלב, והוא מצא שוד ושבר את קניון Tower Sky הממוקם כאן במפת גוגל, ומיד קיבל 2 קולות מכריעים לטובתו, שהן כמובן אשתי והבת, כי כשהן שומעות מרכז קניות אז מיד הן בצד שלו משוריינות, וזה אומר שכמו מה שקרה בדרך אל הסמטה על הגבעה בפראג, אחרי ההצבעה….

1-3 לטובתם זאת התוצאה!

זה הפסד שני שלי מולם ולא ראשון, אבל בדיעבד הסתבר שזה הפסד שהפך כולו לניצחון, וכל זה מדוע?

כי אמנם לא ראיתי את הגמדים של ורוצלאב באור יום, אבל לא ויתרתי עליהם, ושמרתי אותם על אש קטנה להמשך היום שהוא בעצם לילה, ובטיול כולו הוא היה הלילה האחרון!.

אז אנחנו עולים על הרכבת החשמלית של ורוצלאב, וכרטיסים קונים שם על הרכבת עצמה במכונה, אנחנו חולפים בסמוך לעיר העתיקה בדרך לקניון, ושם אני מצלם תמונות מורוצלאב באור יום עם השתקפות של בניינים, לפני שיחשיך היום

וממשיכים עוד קצת עד שמגיעים אל תחנה הסמוכה לקניון ושם יורדים מהרכבת.

• kand
              kand נערך לאחרונה על ידי

מצורפות תמונות שצולמו מהרכבת החשמלית בדרך לקניון Sky Tower בורוצלב – יום ב' 30/7/18

• kand
                kand נערך לאחרונה על ידי

יש דבר אחד טוב בקניון, וזה שיש שם שירותים מסודרים, וארבעתנו זקוקים לזה מאוד לפני שממשיכים.

הקניון הזה היה מבחינתי בזבוז זמן, הבן רצה לעלות לתצפית על העיר מראש המגדל, אבל היא כבר נסגרה למבקרים בשעה בה הגענו, חיפשנו מעליות אחרות שיעלו אותנו לקומות גבוהות (כדי שבכל זאת נוכל לתצפת מגבוה), אבל הן לא מצויות במרכז הקניות, ולקח לנו בערך שעה תמימה לגלות את זה (יש כניסה נפרדת עם מעלית לקומות הגבוהות, אך לא ניתן לכל אחד לעבור שם רק לאנשים מורשים בלבד ויש שם אנשי ביטחון שבודקים).

כל ההתברברות הזאת מביאה אותנו כבר לקראת השעה 20:00 בערב וכבר מחשיך כשכל הזמן הזה אשתי במקביל אלינו כבר עמוק במסע קניות בקניון, שם היא מגלה מהר מאוד שהמחירים בורוצלב לא דומים ולא מתקרבים למחירי צ'כיה, במיוחד שמדובר כאן בחנויות מותגים.

הבת איתה אבל מתעייפת מהר, ואז באה אליי ומשאירה את אשתי להמשך מסע הקניות שמוביל לשום מקום, כשהיא סובבת סחור סחור בין חנויות הבגדים ומותגים (בסוף היא דגה איזה בגד אחד בחכתה וזה סיפק אותה).

בזמן שאשתי בקניות הבת, הבן ואני יושבים בית קפה שבקניון ואני מזמין לכולנו שייקים של פירות ועוגות

וככה אנחנו מעבירים את הזמן עד... שמגיעה השעה השעה 21:00 כי אז בשנייה אחת ובבת אחת כל החנויות נסגרות להן ומכבים בקניון את האורות!

אני אומר לעצמי בלב : "איזה מזל שעושים שם כיבוי אורות מוקדם בקניון הזה, אחרת היינו נתקעים כאן עד הלילה וככה הייתי מפספס את הגמדים"…

• kand
                  kand נערך לאחרונה על ידי

נשארו לנו שעתיים לבקר בעיר העתיקה של ורוצלב בלילה, זה זמן שלא יספיק לי כי יש עוד רכבת לקחת מהקניון אל תחנה שסמוכה לעיר העתיקה, ומשם יש עוד צעידה רגלית של מספר דקות...

אז אני מוכן "להקריב" את שעת ההגעה לשדה ולא להגיע ב23:00 אלא לפחות שעה אחרי (ובכך להסתכן בהחזרת המפתח לתיבה ולא לפקיד).

אנחנו עוצרים בתחנה הקרובה לעיר העתיקה ונעזרים בתיירים אחרים שמובילים אותנו אל מרכז העיר העתיקה של ורוצלב, וכשאנחנו מתחילים להתקרב למרכז וכבר שומעים את קולות ההמולה ממרחק אז אני כבר מתחיל בחיפוש אחר הגמדים של ורוצלב בכל סמטה ובכל פינה ברחובות, אך אני לא מוצא אותם.

הבת שלי מצטרפת אליי וצוחקת עליי ומכנה אותי בכינוי (אליו נגיע עוד מעט), אך נהנית יחד איתי לחפש אותם בחשכה בין הפנסים, ובכל פינה אבל בינתיים החיפושים מתקדמים ללא תוצאות.

הבן ואשתי לעומת זאת בשלב מסוים מתייאשים מהחיפושים, ואז הם מוצאים את מבוקשם בסניף מקדונלדס הממוקם סמוך לכיכר המרכזית של ורוצלב העתיקה שם הם מתיישבים ומזמינים שתיה וצ'יפס ונחים.

אני מסתובב עם ביתי בכיכר ורוצלאב בלילה, ולאט לאט אחד אחד הם מתגלים: 

בציור הקיר, הרוכב על ציפור, שלישית המוסקטרים, על פנס הרחוב, נהג האופנוע ונושא המסרים.

ספרנו סך הכול 7 פסלי גמדים (ועוד שניים בציור הקיר) ואותנו זה סיפק כי ביתי הפכה אותי לשלגיה אז צריך לספור שבעה גמדים שאותם מצאנו, ואחרי שמצאנו אותם היא מסופקת וכבר רעבה, אז  היא מצטרפת אל הבן ואל אשתי במקדונלדס.

אני מנצל זאת לעוד חצי שעה קסומה בה אני מסתובב בלילה בין בנייני העיר העתיקה הצבעוניים, בין המזרקות המרשימות המוארות, בתוך כיכר העיר השמחה וההומה, מלאה באנשים ובשמחת חיים.

זמרת שם שרה ויש אנרגיות באוויר בכיכר, ואני מצלם את הבניינים העתיקים והמרשימים שבלילה הם עוד יותר מיוחדים כשהם באורות מוארים, וזה היה מבחינתי סיום הולם ומוצלח מאוד לכל הטיול כולו .

אז ההמלצה שלי (החמה) היא לבקר בורוצלב העתיקה בלילה!

אני מניח (למרות שלא יצא לי) שגם באור יום מאוד מיוחד שם בכיכר, אבל בלילה זה היה מיוחד ושונה מאוד גם בהשוואה למקומות אחרים בהם ביליתי בלילות (אינסבורק באוסטריה לדוגמא), שלא התקרבו כלל לעוצמות שחשתי שם בלילה בורוצלב העתיקה.

חיפוש הגמדים בלילה היה מרתק ומיוחד מאוד, והרגשתי שם ביחד עם ביתי שאני חוזר לילדות, וכל מציאה של עוד גמד בחשכה לוותה על ידי שנינו בהמון התלהבות והתרגשות כאילו היינו שנינו בלשי לילה שהצלחנו למצוא את המטמון.

וכך ההפסד בתחילת הערב שנחלתי מול משפחתי ושהוביל אל הקניון, הוביל אל הבילוי הלילי בכיכר של ורוצלב, וכך ברגע אחד הוא הפך לניצחון!

• kand
                    kand נערך לאחרונה על ידי

מצורפות מורוצלב בלילה ומכיכר העיר העתיקה – יום ב' 30/7/18

• kand
                      kand נערך לאחרונה על ידי

• kand
                        kand נערך לאחרונה על ידי

ונקנח בתמונות הגמדים של ורוצלב, ובכך נפרד מהם ומפרק הגמדים

• Niv3267314
                          Niv3267314 נערך לאחרונה על ידי

kand,

כל הכבוד על ההשקעה והמאמץ!

ברור שפשוט - זה לא.

גם אני אוהב ערים מוארות ומעניינות בלילה wink.

אם כבר ערים בלילה, רומא בלילה מאוד אכזבה אותנו (היינו בתחילת החודש). מלבד מקומות בודדים מאוד כמו אנדרטת ויטוריו אמנואלה השני, המבנים בקושי מוארים על ידי אורות כתומים חלשים ולא מושכים, שמזכירים פנסי רחוב…

וזה חבל נורא כי יש בעיר פוטנציאל והוא לא ממומש. עם כל הכסף שאיטליה מקבלת מכמות התיירים העצומה, חבל שהממשלה הדי מושחתת לא עושה כלום, גם כלפי התושבים שאחוז גדול מהם מובטל והם "לא מתוחזקים" (ראה אסון הגשר בג'נובה, שוודאי היה ניתן למנוע אותו).

במעבר חד blush - בפעם הבאה שתהיו בורוצלב, כדאי לראות את מופעי המזרקות הליליים (מוזיקה ואורות צבעוניים) הפעילים בחודשי הקיץ. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • kand
                            kand נערך לאחרונה על ידי

הי ניב,

שוב תודה לך על דבריך, וזה מעודד אותי להתחלת כתיבת פרק הסיום של הסיפור.

אני מבין אותך לגמרי לגבי האכזבה מהביקור הלילי שלך ברומא, כי גם אני התאכזבתי בעבר מכמה ביקורים ליליים שלי בערים באירופה שהיו לי ציפיות מהן, כך שורוצלב בלילה הייתה מבחינתי הפתעה גדולה לטובה!

ולגבי המזרקות: צפיתי רק לאחרונה במופע מזרקות לילי בבוקרשט בירת רומניה, אבל אחרי שצופים במופע המזרקות של מלון הבלאג'יו שבלאס וגאס (בו צפיתי בשנת 2005) כל מופע מזרקות לילי אחר מתגמד מאוד בהשוואה למופע הזה…

• Niv3267314
                              Niv3267314 נערך לאחרונה על ידי

מוסיף את המופע "עולם של צבע" בפארק Disney California Adventure שבאנהיים. מכיר? ראית פעם?

גם הוא בסגנון של מזרקות הבלאג'יו, וכולל שלל אפקטים כמו מוזיקה מדהימה,

אש, לייזרים ומסכי מים.

כרגע פלטפורמת זרנוקי המזרקות עוברת שיפוצים. המופע צפוי לחזור לקראת סוף השנה.

• kand
                                kand נערך לאחרונה על ידי

מהפכים יומיים ממחר לאמש במזג האוויר בעקבות השמש

פרק סיום מס’ 3 – פרידה מהטרולים ומהחברים עם סיום מתוק וסגירת מעגלים

אנחנו סוף סוף מגיעים אל פרק האחרון של הסיפור שהוא כולו עוסק בסגירת מעגלים.

אז מעגל ראשון שנסגור אותו הוא הביקור הראשון שלנו בעיירה הארחוב (Harrachov) שנמצאת במרחק 20 דקות נסיעה מהצימר שלנו בהרים של צפון צ'כיה, ולכן בגלל קרבתה הגענו אליה 3 פעמים במהלך הטיול, וגם בגלל שמאוד אהבנו אותה, ובגלל שמצאנו אותה מיוחדת מאוד, והכי התחברנו אליה

מכל הישובים בהם בקרנו באזור (הרבה יותר מאשר שפינדלרוב מלין למשל), וכי היא שופעת אטרקציות, ומלאה בחנויות זולות שבניגוד למלכודות התיירים בהן נתקלנו במקומות אחרים שם זה היה המקום לקנות מזכרות ומתנות לבני משפחה, וכך גם עשינו ביום האחרון של הטיול עת חזרנו אליה בשלישית.

הפעם הראשונה שאנו מגיעים אל הארחוב היא ביום ו' ה- 27/7/18  

שהיה יום טיול מאוד אינטנסיבי, והוא היה גם יום המהפכים במזג האוויר!

אחרי שאני חוזר מטיול הבוקר שלי לבד בשמורת הצוקים Adršpach-Teplice,

אני אוסף את שאר משפחתי שהמתינו לשובי בצימר, ואנו חולפים דרך המרכז המסחרי של הישוב “שלנו” בדרך הקצרה אל הארחוב.

אנחנו פותחים את הביקור במרכז העיירה שם מחנים את הרכב, ובודקים לגבי השכרת אופניים במקום, ושוקלים האם היום נעלה עם הרכבל או שנלך אל מגלשות ההרים, ומתיישבים בבית קפה שם ברחוב המרכזי שהוא מרכז התיירים, ומצלם רכבת תיירים קטנה שעוברת מולנו ואת פסלי העץ הסמוכים לחנות להשכרת אופניים (שם לבסוף הושכרו אופניים ע"י אשתי ובני כמה ימים מאוחר יותר בזמן שאני וביתי עלינו עם הרכבל ביום הטיול שסופר בפרק סיום מס’ 1).

• kand
                                  kand נערך לאחרונה על ידי

ראיתי את מופע הזיקוקים בדיסנילנד “הקלאסי” בטיול בקיץ שעבר בארצות הברית.

זה מופע מדהים ומרהיב אבל לא כולל מזרקות מים.

אני מאמין שאם מדובר בדיסנילנד בפארק השני שלו Adventure אז זה יכול להגיע לרמה של הבאלג’יו, אך לי את המופע הזה לא יצא לראות.

• kand
                                    kand נערך לאחרונה על ידי

מצורפות תמונות מהרחוב המרכזי של הארחוב ומהישוב "שלנו" בדרך לשם –

יום ו' 27/7/18

• kand
                                      kand נערך לאחרונה על ידי

אז אחרי הבילוי בבית הקפה עם קפה ועוגה לי ולאשתי, וגלידות (איך לא) עם שתיה קרה לילדים, אנחנו בוחרים להתחיל בבילוי במגלשות ההרים, ונוסעים לשם (לאחר שנעזרים במוכרת בחנות להשכרת אופניים שמסבירה לנו איך להגיע לשם), ולפני שאנו חונים ממש בכניסה למתחם המגלשות, אנו מזהים בשמיים עננים אפורים ושחורים מפחידים שלאט לאט מתווספים ומתרבים, ולא מבשרים לנו טובות…

אני מאיץ בשני ילדיי למהר ולעלות על המגלשות (שדומות מאוד למגלשות של שפינדלרוב מלין), ואנו מספיקים לגלוש בהן ממש ברגע האחרון לפני שגשם עז ניתח משמיים בעוצמה, ואנו ממהרים בריצה אל הרכב שלנו ונכנסים אליו לתפוס בו מחסה אחרי שמעט נרטבים.

זהו מהפך מוחלט במזג האוויר שרק בצהריים עוד היה חם מאוד (בסיום ביקורי בשמורת האדרשפך), וכעת גשם שוטף ובלתי נפסק הגיע וכבר נמשך זמן רב, ואנו שוקלים מה לעשות במצב זה...

היום יום גשום וסוער ככה יצא, וכמו בסיפור היוסמיטי כאשר הגעתי לספר על יום הגשם שהפתיע אותי בילוסטון יצא יום גשום , אז כך גם הפעם בסיפור הזה אלא

שהפעם דווקא הגשם הביא לתפנית בתכנון יום הטיול, וזה יצא דווקא לטובה!

אז אתם מנחשים מה היה הפתרון שלי לגשם הבלתי פוסק?

• kand
                                        kand נערך לאחרונה על ידי

...לא ניחשתם הפעם, כי בחרתי במפתיע ובניגוד להיגיון דווקא במסלול בטבע אל מפלי Mumlava Falls  כאן במפת גוגל.

תאמינו או לא אבל זאת הייתה הברקה!

הצלחתי להתקיל ולהפתיע אפילו את בני משפחתי שלא רצו טיולי טבע ביום זה, אך לא הייתה להם שום אופציה אחרת מלבד להישאר תקועים בתוך הרכב עוד זמן רב בגשם שלא פסק לרגע, ולכן הם מסכימים שאוביל אותם אל המפלים בגשם, ואני מכוון אליהם באמצעות הוויז בנסיעה אל תוך היער בגשם, ואשתי אוהבת מראות כאלו של יער בגשם, וזה פתאום נהיה לה מאוד רומנטי…

הילדים לעומת זאת קר להם, ולא בא להם לצאת כך בקור העז אל הטבע, אז הם נשארים ברכב כאשר אשתי ואני לובשים סווצ'ר (שנשאר בבגאז' של הרכב לעת צרה) ומתעטפים בו, ויוצאים לטיול זוגי רומנטי אל המפלים המקסימים כאשר הגשם נחלש כמהה ורק מטפטף, וזה ממש לא מפריע לטייל בשמורה.

ו...הפלא ופלא זאת הייתה אמורה להיות שעת עומס באתר הפופולרי הזה באמצע עונת הקיץ ובאמצע היום, והיינו אמורים לפגוש בשיא העומס של המטיילים במקום, והנה אנחנו כמעט לבדנו מטיילים במקום (היו עוד כמה בודדים שטיילו שם וכלל לא הפריעו לנו), כך שגם “אלוהי מזג האוויר” היה לצידנו בטיול הזה כשהוא

הבריח את כמויות המטיילים מהאתר המקסים, והשאיר אותי עם אשתי לחוש את אווירת הרומנטיקה הזאת כמעט לבדנו תחת הגשם הקל בטבע הנפלא .

• kand
                                          kand נערך לאחרונה על ידי

מצורפות תמונות מהטיול הזוגי הרומנטי במפלי Mumlava Falls בגשם

• kand
                                            kand נערך לאחרונה על ידי

סיום יום המהפכים עם השמש שחזרה כשהתפזרו העננים

... אז עברנו מהפך ראשון בתחילת היום בביקורי בשמורת האדרשפך שהתחיל עם מזג אוויר נעים בבוקר שהפך לחום מעיק עם שמש שקפחה ממעל בצהרי היום, המשיך במהפך השני כאשר הגשם הגיע והפתיע פתאום בהארחוב אחרי הגלישה במגלשות ההרים, ועכשיו הגיעה העת למהפך השלישי!…

כי אחרי קניה בסופר בכניסה לעיירה כאשר אנו כבר חושבים לנסוע חזרה אל הצימר, פתאום יוצאת לה השמש מבין העננים שנעלמו להם והתפזרו, וגם השעה היא כבר שעה הרבה פחות חמה, וזה מחזיר אותנו חזרה אל הארחוב להשלמת הביקור (הראשון שלנו) בעיירה.

הילדים כבר מאוד רעבים כי תכננו ארוחת ערב בצימר עם הקניות שקנינו בסופר, אז דבר ראשון מחפשים פיצריה (כי הם התגעגעו לפיצה) ומוצאים אחת כזאת איטלקית ברחוב המקביל לרחוב בו ממוקם הרכבל של הישוב (קצת בהמשך הנסיעה אחרי מגלשות ההרים).

אנחנו מזמינים פיצות משפחתיות ענקיות לכל אחד מאתנו עם תוספות שונות, ומספקים לנו מלוא החופן סוגי שמנים ורטבים שונים כולל מאוד חריפים וחמוצים, ובאווירת בוקרים נחמדה אנחנו יושבים שם בתוך המסעדה בפנים, כשמוזיקה טובה מתנגנת לה ברקע ורק מוסיפה לאווירה הטובה.

אנחנו חושבים אחרי ארוחה המפוצצת שהשביעה את כולנו לחלוטין, שנצא עם חיוב יקר ונאלץ הפעם לשלם הרבה על ה"תענוג" (כי זאת נראתה לנו מסעדה יוקרתית) אך הפלא ופלא (שוב) המחיר מצחיק לעומת ארוחת פיצה כזאת בארץ.

אז אין על צ'כיה הזאת!: גם יפה, גם זולה, גם פשוטה ולא מצועצעת, וגם האנשים בה היו מאוד נחמדים (אלינו לפחות), ויש גם רומנטיקה שמגיעה לקראת שעת ערב ושקיעה.

אז אנחנו מסיימים את הביקור בישוב הקטן והמקסים הזה בסיבוב רגלי ברחובות עד שעת השקיעה שאותה אני מצלם בין הבתים והעצים של הישוב, וזה סיום הולם ומוצלח מאוד ליום טיול ארוך עם הספק גבוה (במיוחד עבורי). 

• 1
                                            • 2
                                            • 17
                                            • 18
                                            • 19
                                            • 20
                                            • 21
                                            • 19 / 21
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון