ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תעלומה לסוף שבוע

פורום תאילנד
    14
    51
    9719
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • erez199
      erez199 נערך לאחרונה על ידי

דימארי ... 🙂
      דר דודו
      עד שתקבל תשובות לשאילותיך,אסב את תשומת ליבך למשפט שאמרת:"אף אחד לא ניסה להשוות בין המדינות..".מעיון חוזר במה שכתבת,אכן עולים כל הזמן השוואות לישראל[אוטוסטראדות עליות,רכבות קלות,רכבות תחתיות].
      אני מציע לעזוב באמת את ההשוואות.הם לא במקומם.אני מניח שלכל מדינה יש את סדרי העדיפויות שלה בקשר להשקעותיה השונות.
      ויכוח זה ראוי שיהיה על תאילנד והתאילנדים.ואכן,מסקרן באמת מה יהיו התשובות לשאלות שעדיין נותרו פתוחות..
      ארז
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • erez199
        erez199 נערך לאחרונה על ידי

תשובה
        שמחה,היקר
        אתה נשמה יקרה.וכרגיל אתה צודק Smile
        לגבי מאמציך ההירואיים בהמתנה עד מאי,אני מחזיק לך אצבעות Smile
        אני למשל,טס רק ביולי Sad
        ארז
        • דר. דודו
          דר. דודו נערך לאחרונה על ידי

היי ארז
          מה שהזכרת לגבי התשתיות היתה באמת איזו סטייה מהעיקר (נעשתה בגלל איזכור העניין).

השירשור התחיל ועוסק באיזה פרדוקס שקיים - וההשוואה היא לא בין מדינות אלא בין מעמד בינוני ישראלי (שרובנו שייכים אליו) ולבין המעמד הבינוני התאילנדי (שלתיירים לא יוצא לפגוש). הפרדוקס הוא ששונה ממה שמצטייר בעיניי אנשים, כאשר אתה משווה את ההתנהגות הכלכלית של 2 מהמעמדות הללו - דווקא התאילנדי הוא שצורך יותר, חי בשפע יותר, מרשה לעצמו יותר ובסיכום - חי ברמת חיים גבוהה יותר מאשר מקבילו הישראלי ( ואפילו בהשוואה לישראלי בחופשה בתאילנד שם הוא צורך יותר מאשר בחיי היום יום בארץ). זה הפרדוקס - ולדעתי נושא מעניין מאד לליבון ולפיענוח (כל היתר היו סטיות מהנושא המרכזי).

גם אני, כמוך, ממתין בכיליון עיניים לתשובות, במיוחד של מנינבלאק ודימארי אשר אמרו מספר דברים מעניינים שאנחנו מנסים להבין ולפענח בצוותא.

נתמצת את השאלות:

למיניבלאק - אמרת שאשתך אישרה שמלך תאילנד אמר (לכאורה) ש"אשה יכולה לעשות עם הגוף שלה מה שהיא רוצה וגם להרוויח על זה כסף".
          השאלה היתה: האם המלך אמר את זה בשידור לאומה בטלביזיה או אמר את זה לאשתך בשיחת פרטית ביניהם ??

למיניבלאק - לדבריך, התאילנדי הממוצע מרוויח פחות משליש ממה שמרוויח מקבילו הישראלי (1500 לעומת 5000), אך עדיין מצליח לקנות, ואפילו בקלות רבה כפי שאמרת, מכונית שמחירה דומה למחירה בארץ - הכיצד הוא מצליח לעשות זאת ??

למיניבלאק ודימארי יחדיו - יש בבנגקוק כ 3 מיליון מכוניות והכבישים מפוצצים ובתאילנד כולה למעלה מ 10 מיליון רכבים פרטיים. יש גם מיליוני דירות, בתים פרטיים וקרקעות. מתוך הנחה שגם עשיר כקורח לא מסוגל לנהוג ביותר ממכונית אחת בו זמנית - מי הם אותם אנשים מסתוריים שרוכשים ונוהגים הים המכוניות שאנחנו רואים ? ומי הם אלה שרוכשים את מיליוני הדירות, הבתים והקרקעות ? להזכירכם - בתאילנד כ- 65 מיליון תושבים.

אני חושב שתשובותיהם (או חוסר בתשובה) עשויות להבהיר חלק מהפרדוקס ....אז תמתין יחד איתי לתשובות, ארז ידידי..... יש לנו סבלנות .... Surprised
          • dimari
            dimari נערך לאחרונה על ידי

דימארי ... 🙂
            תאילנדי לא צריך לשלם על מגורים על בסיס מלון יומי התייר כן.
            תיאלנדי כשנכנס למונית יודע טוב מאוד כמה עולה נסיעה תייר?לא בטוח
            אני כשיצאתי משדה תעופה הציעו לי VERY CHEAP TAXI 800 באט לבנגקוק האם תאילנדי שיודע מחירים היה משלם את זה.
            תייר כשה קונה ביגוד בשוק המוכר זורק מחיר ולך תדע מה המחיר באמת. ויש אין ספור מקרים. היוצא דופן זה חנויות מסודרות ומסעדות. תאילנדי לא הולך למסאגים כל יום ואני בטוח שגם לא יוצא לבילויי לילה כל יום ולא מבקר אטרקציות שונות יומיום אז אין מה להשוות הוצאה יומית של תאילנדי, גם אם סעד במסעדה פשוטה ושזה בעצם ההוצאה שלו לכל היום.ולגבי כמות הקניות הישראלי הרי קונה קונטיינר ושולח לישראל.
            התייר שאוכל אוכל במקומות המתויירים לרוב (ששום מקומי לא אוכל שם בגלל המחיר) המקומות האלו יקרים הרבה יותר. וגם המועדונים המקומיים אולי ברמות גבוהות יותר עם מוזיקה מקומית (שאני מאוד אהבתי) אבל המחירים שם זה מחירי מקומיים מהסיבה שזרים לא מבלים שם (ואת זה כבר בדקתי על בשרי הבדל של עשרות אם לא מאות אחוזים במחירים).
            כנ"ל גם בארץ לך למוקדי תיירותיים ותראה איך המחיר קופץ. אם תייר שלא מבין ישלם על חצי ליטר קולה 12-15 ש"ח אני בחיים לא כי אני יודע שזה גנבה.
            ואם נהג מונית יגיד לתייר 100 ש"ח על נסיעה של 30 ש"ח התייר ידע? לא ,הוא ישלם. וזה אותו הדבר גם בתאילנד.
            בגלל לכאורה נראה כי התאילנדי מרשה לעצמו יותר בסביבה הטבעית שלו שבה הוא מודע לעלויות ולהוצאות הצפויות.
            וזהו סיימתי להתווכח , ואם התאים באמת יושבים טוב כמו שדודו אומר אז שיבורכו כי רובם (למעט הטוקטוקיסתים שכל הזמן רוצים לרמות) אנשים נהדרים ומגיעה להם לחיות טוב לא פחות מאיתנו ואפילו יותר טוב. זהו. לילה טוב שבוע טוב. ועוד שבועיים אני בתאילנד איזה כייף לי. Cool Cool Very Happy Very Happy
            • הרוזן מקוסמוי
              הרוזן מקוסמוי נערך לאחרונה על ידי

*****אני מבקש להפסיק להגיב לשרשור זה******
              השרשור מעניין ואני מאמין שכל אחד מאיתנו לקח משהו קטן ממנו ולמד עוד משהו משפע המידע בו .
              אני מבקש להפסיק להגיב לשרשור זה מאחר ואני מזהה שמנקודה זו הוא אינו מוביל לשום דבר מעניין ובעל ערך מוסף לטובת כלל גולשי הפורום .
              • דר. דודו

מנינבלאק
                מנינבלאק ...אני מתנצל - נשכחה תשובה אחת נוספת שאתה "חייב" לנו:

היכן נמצאים ומה שמותיהם של המקומות בבנגקוק בהם יש זנות מוחצנת ? (חוץ מ 3 המקומות שהוזכרו)

תודה מראש על התשובות
                • דר. דודו

לרוזן
                  אני חושב שהשירשור, לפחות מבחינתי, נערך ברוח טובה וכך אני חושב שגם אחרים מתייחסים אליו. מותר להתווכח ולהעלות נקודות שונות כל עוד הדיון שומר על מסגרת תקינה - דבר שלדעתי מתקיים במקרה הזה.

אני חושב שחידוד הנקודות והבהרתן, גם אם דנים בדבר לעומקו, יכול רק להוסיף להיכרות עם תאילנד. ישנם דברים שממבט שטחי נראים בצורה מסויימת אך כשיורדים קצת לעומק הדברים - הם נראים אחרת לגמרי. כפי שאמרתי - תיירים רואים את תאילנד בצורה די מסויימת אך מעוותת ויש לזה מספר סיבות שאנחנו מדסקסים כאן בניחותא. פתרון הפרדוקס אולי יאיר דברים בצורה שונה ואין בזה שום דבר שלילי.

אני חושב שהכרת העם התאילנדי על רבדיו השונים ולא רק כפי שהוא מצטייר בטעות לתייר, רק יואיל לנו כישראלים המבקרים בתאילנד ועשוי למנוע חלק מהתופעות המכוערות שכולנו עדים להם. אם מי שמרקיד תאילנדי עני ומסכן עבור 100 באט ידע שחלק לא קטן מהתאילנדים יכול דווקא להרקיד אותו - אולי יחשוב פעמיים לפני שהוא עושה זאת.

אולי גם - אם אנשים יבינו שתופעת הזנות המוחצנת קטנה ושולית ומוגבלת למקומות כמו פאטאיה, פאטונג ביץ' ואזורים ספורים וזעירים בבנגקוק (מקומות החביבים על תיירים) - אנשים לא יחזרו עם סטיגמה ש"כל התאילנדיות זונות". ואם יסתבר לאנשים שמשפטים כמו "מלך תאילנד אמר שהוא תומך בזנות ואשתי אישרה את זה" הם קשקוש שלא היה ולא נברא - גם זה עשוי להואיל.

אין כל רע בדיון ואפילו בויכוח בו מובאות עובדות, מלובנים דברים ודנים בנושאים הקשורים ישירות לתאילנד. מבחינתי, הדיון מתנהל בחיוך ובשלווה וכך ימשיך .... כך שהחשש שלך מיותר, לדעתי.
                  • matass
                    matass נערך לאחרונה על ידי

תשובה
                    ארז יקרי רב תודות , על הפירגון והעידוד ... Laughing
                    • הרוזן מקוסמוי
                      הרוזן מקוסמוי נערך לאחרונה על ידי

דודו , אין לי בעיה עם הדיון , הוא אכן מתנהל ברוח
                      טובה , אך עוד מעט הוא סוגר לי את כל העמוד הראשון .
                      רוצים להמשיך , תפתחו הודעה חדשה ותעזבו את השרשור הארוך הזה לעבור הלאה .
                      אני אישית חושב שמיצינו , מכאן והלאה זה יהיה פינג פונג מתמשך , אבל משאיר את זה לשיקולכם בתנאי שיהיה בהודעה חדשה .
                      • דר. דודו

הרוזן - נכבד אותך בפתיחת השירשור החדש וכותרתו המתאימה ...ונמשיך משם.

אני באמת חושב שהדיון מעניין ועשוי להחכים את אלה שקוראים. השאלות שלי נשאלות ברצינות ולא בציניות וזו במטרה לחדד דברים ולרדת לעומקם. אני בטוח לחלוטין ששום דבר לא נאמר ע"י מישהו בכוונה רעה ואני משוכנע שאנשים אומרים דברים מתוך הזווית בה הם ראו את הדברים בגלל האזור בו היו והאנשים איתם נפגשו. דווקא הארת הדברים בזווית רחבה יותר וליבון נקודות מסויימות - יכול להואיל לכולנו.

לכן העליתי את הנקודות שהם ליבו של הפרדוקס - ואין לי ספק שקיים פרדוקס לא קטן.

תאילנד מצטיירת לתיירים רבים כמקום עני בהשוואה לישראל - אבל שאתה רואה את דרך החיים של המעמד הבינוני התאילנדי (שמהווה כמעט 50% מהאוכלוסיה), התמונה נראית אחרת. כאשר מועלות עובדות שכל אחד מכיר אך אולי לא נתן את דעתו עליהן - כמו הכמות האדירה של המכוניות שמחירן יקר כמו בארץ, כמות הבתים והדירות, אורח החיים של אותו מעמד בינוני - הדברים מתחילים לקבל זווית שונה.

תיירים, גם אם מטיילים הרבה בבנגקוק - אולי רואים 1% של העיר וגם זה במבט שטחי מאד. כמו שהזכרתי - התיירים מתרשמים ממה שהם רואים סביבם ומשליכים את זה על כל בנגקוק ותאילנד כולה. מי שנמצא בקאוסאן, מדמיין לעצמו את בנגקוק כהרחבה של הקאוסאן ... כנ"ל בסוקומוויט או פראטונם - כאשר בנגקוק בכללותה שונה לגמרי, דבר שתיירים לא רואים.

כנ"ל לגבי הזנות - מי שמבקר בפאטפונג ואח"כ בפאטאיה ובפאטונג ביץ' - הוא משליך את זה על כל תאילנד ומקבל את הרושם שכל תאילנד היא מצבור לא קטן של זנות - בעוד שבפועל, דווקא המקומות הללו חריגים לגמרי בנוף התאילנדי.

אני מצטרף לבקשתך לשמור על דיון ענייני ומכובד.
                        • תוכית
                          תוכית נערך לאחרונה על ידי

אני דווקא מרותקת.
                          לטעמי נפתח פה דיון מעניין ומעורר מחשבה. בתור אחת שקיבלה תשובות לעניין בפורום הזה שלכם ומאז סתם בודקת נגיד 5 פעמים ביום אם יש שאלה חדשה, ונהנית מהידע הרב שאתם מפגינים, ומהאכפתיות האמיתית שלכם- בעיני זה מרתק שנפתח דיון כזה , דיון שיש לו ערך מוסף אמיתי בגלל זווית הראייה השונה של ישראלים שחיים בתאילנד.

ד"ר דודו, מצידי תפתח משהו פעם בשבוע...

• 1
                          • 2
                          • 3
                          • 3 / 3
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון