ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תמונות ורשמים מהוארז

פורום דרום אמריקה
    5
    74
    269562
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dregev03
      dregev03 נערך לאחרונה על ידי

בפאס טרפציו

גם מעל טרפציו עלינו לתצפית…...

הפעם רוב הקבוצה עלתה

פנורמה של טרפציו והרכס מצפוןעל הפאס אחרי הירידה מהתצפיתתחילת העליה לתצפית לכיוון האגמים להמשךלכיוון ההגעהעל הפאס
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dregev03

יחודו של טרפציו ההר לטעמי מעבר לצורתו הטרפזית, היא בסמיכות שמטיילים יכולים להגיע אל הר כזה ואל החצר האחורית או הגב של רכס ההוואיהואש.

הפאס שקרוי על שמו ובמיוחד נקודת התצפית שמעל הפאס נמצאים ממש במרחק נגיעה מההר ואפשר בלי שום ציוד או מאמץ מופרז לגעת בקירות המשופעים שעולים לפסגה מנקודת התצפית. 

פנורמה לכיוון הפאס מהתצפיתטרפציו במרחק נגיעההחצר האחורית בגב ההוואיהואש
        • dregev03

מעבר ההרים טרפציו שצביקה סיפר עליו ואחר כך ג’והן האוסטרלי לא ניתן לאיתור במפות הפשוטות שהיו לי בזמן התכנון. ידעתי מאיפה לאיפה הוא אמור לחצות אבל הוא לא היה מסומן וציפיתי למעבר צר עם שבילי גישה קשים מאוד להליכה.

אולי גם העובדה ששמעתי שעד לפני מספר שנים היו רוב המטיילים מממשיכים למעיינות החמים ומקיפים אותו ורק קבוצות של מיטיבי לכת חצו אותו שיוותה לו תדמית של מעבר הרים קשוח.

בטרק גיליתי שדרכי הגישה אליו נוחות והוא לא יותר קשוח מפאסים אחרים…….

מחנה הלילה הרביעיבירידה מטרפציוהתצפית ממצלמה נוספתטרפציו
          • dregev03

מעברי ההרים סאן אנטוניו וסנטה רוזה או שבכלל מעבר דרך ״החצר האחורית״?. 

גם סאן אנטוניו הוזכר על ידי צביקה כמעבר מאוד יפה כך שרציתי בהחלט להגיע אליו. נדמה לי שקראתי כבר בשלב ההכנה שהוא לא עביר לחמורים. 

ג׳והן שהיה איתנו בסנטה קרוז גם הוא דיבר על יופיו של המעבר אבל ציין שבטרק שלהם הם עלו וירדו חזרה כי ״לא באמת ניתן לרדת אותו״. 

הזכרתי את סאן אנטוניו למדריך לוקה עוד בערב הראשון ולא הבנתי מסר ברור מהתשובה שלו. בערב השלישי הוא קרא לי והסביר שהוא מתכנן לאלו שיכולים לעבור ולחצות דווקא במעבר סמוך שנקרא סנטה רוזה שכלל לא שמעתי עליו והוא גם לא מופיע במפה המצורפת. לוקה הסביר לי שסנטה רוזה יותר קל לירידה אבל שגם הנופים ממנו מעט יפים יותר. הוא פתח גוגל מפס והראה לי את ההבדל בזוויות התצפית בין שני המעברים לעבר גב רכס ההוואיהואש והאגמים היפים לצפון והראה לי שההבדל הינו קטן. 

בכל זאת חשבתי שאחרי הירידה מטרפציו וההגעה למחנה הרביעי אעלה עם יובל ובריאן האמריקאי קל הרגליים לסאן אנטוניו אבל הגענו למחנה כמו בכל יום די מאוחר ולאף אחד לא חסר עוד פאס תלול להשלמת היום כך שוויתרנו על סאן אנטוניו. 

דווקא קבוצת ״הילדים״ הישראלית חצתה את סאן אנטוניו. הם יצאו כחצי שעה לפנינו למחרת בבוקר והתחילו לטפס על ״הקיר״ ממול למחנה. 

אנחנו הלכנו בשביל קצת יותר מזרחי למעבר סנטה רוזה היפה שגם מעליו טיפסנו חלקינו טיפוס טכני למדי לנקודת תצפית מרהיבה וראינו מלמעלה את סאן אנטוניו. את הילדים ראינו אחרי הצהריים עדיין יורדים את סאן אנטוניו עם דגל ישראל בראש כשעברנו  מתחתיהם בדרך מסנטה רוזה לכפר הוייאפה. 

בערב בהואייפה הכרנו קבוצה ישראלית שלישית בפעם הראשונה שקראנו לה קבוצת הסטודנטים. 

לא הבנתי מאיפה הם ״צצו״ לנו כי לא פגשנו אותם בלילות קודם. אחר כך הבנתי מהם שהם קיצרו את הטרק ל7 ימים התחילו יום אחרינו והדביקו אותנו בהוייאפה. מסתבר שיש עוד הרבה מקום ליצירתיות והחברה האלו שרצו לחזור לפני יום כיפור להוארז, מצאו סוכנות/מדריך שהעבירו אותם לעמק אליו יורדים מסנטה רוזה וסאן אנטוניו דרך ״החצר האחורית״ שמעל טרפציו. הם הקימו את המחנה השלישי שלהם מתחת לפאס טרפציו וביום הרביעי שלהם עלו לטרפציו ולחצר האחורית ממנה המשיכו לעמק המדובר בדרך להוייאפה כשהם מדלגים על פאס ועל המחנה הרביעי שלנו.

מפת היום הרביעיהמחנה הרביעי שלנו
            • dregev03

העליה ומעבר סנטה רוזה

כמו בכל בוקר גם כאן המגמה הייתה להגיע אל הפאס והתצפיות לפני שהתכסו בעננים שהגיעו בכל בוקר כמעט וכיסו את הפסגות

בעליה לפאס עם המחנה הרביעי למטהזום לעמק מצפוןסנטה רוזה
              • dregev03

לוקה טיפס לפנינו בעליה המסולעת והמאתגרת  בנתיב שהיה ברור לו אבל בחלקו נסתר מאיתנו והוביל אל נקודת התצפית שמעל לסמטה רוזה

גם זו הייתה אחת מהתצפיות היותר יפות 

בסוף העליהמהתצפית לצפוןבעליה לתצפיתבדרך למעלהמהתצפית למזרח עם העמק שהולך להוייאפה. סאן אנטניו מתחתינותחילת העליה
                • dregev03

בתצפית מעל סנטה רוזה ממצלמות נוספות

בריאן ונטלי
                  • dregev03

תמונות נוספות מהתצפית

מבט למזרחלוקה מתחת לתצפית. סנטה רוזה למטה מאחוריומבט למערב
                    • dregev03

הירידה מסנטה רוזה הייתה בהחלט תלולה וצבעי האגם היפה חרוקוצ’ה השתנו עם הגובה והעננות ששררה

תחילת הירידהחרוקוצ'ה
                      • dregev03

עוד בירידה

אחרי הירידה המשכנו בעמק לכיוון הוייאפה. בהתחלה עברנו מתחת לסאן אנטוניו וראינו את הקבוצה שירדה עם דגל ישראל ואחרי כשעתיים הגענו למפגש עמקים שחיבר לעמק המקביל מדרום אותו עזבנו בבוקר ודרכו הגיע קנדי עם החמורים.

מבט מהעמק חזרה לעבר האגם מנקז את קרחוני החצר האחורית
                        • .Doron
                          .Doron נערך לאחרונה על ידי

עד כמה שהבנתי לא הייתם במעיינות החמים בערב היום הרביעי .

למיטב ידיעתי אנחנו לא היינו בפס סנטה רוזה . בכלל עד כמה שאני יודע לא עשינו טיולי צד בטרק הוואיי-הוואש . חוץ מזה שבפס סאן אנטוניו  ירדנו לצד השני של העמק , והגענו לכפר שישנים בו ביום החמישי , דרך העמק שרואים בתמונה הפנורמית .

הרוב המכריע של הקבוצות יורדות מפס סאן אנטוניו חזרה בדרך שעלו בה .

הירידה לצד השני תלולה מאוד ואפילו קצת מסוכנת . זה כל כך תלול שחייבים להחליק למטה (כמו בסקי חולות) . אי אפשר ללכת בצעדים .

המדריך שלנו החליט לעשות את זה , מפני שכל האנשים בקבוצה היו מיטיבי לכת .

תמונה מהפס סאן אנטוניותמונה פנורמית מאמצע הירידה מפס סאן אנטוניו
                          • dregev03

תמונות יפות דורון

כמו שכתבתי לפני כן גם אני לא שמעתי על סנטה רוזה עד שלוקה לא סיפר והסביר עליו. 

אני משוכנע שסן אנטוניו קשה יותר לירידה וגם לוקה אמר זאת. סנטה רוזה יורד לעמק מעל האגם ואחר כך הולכים לאורכו במישור ומשם יורדים לפחות ב100 מטר נוספים עד לנקודה שבה מתחבר השביל מסן אנטוניו. גם סנטה רוזה תלול מספיק עד כדי כך שעדיף לרוץ בירידה כי לא קל ללכת אבל הייתה לנו ירידה קשה ממנו ביום השביעי שאני בטוח שגם אתם עשיתם. 

אני עכשיו מעריך את לוקה וכושר השיפוט שלו עוד יותר.

הקבוצה שלנו הורכבה מאנשים בעלי יכולות הליכה שונות בצורה קיצונית. 

מצד אחד הבחור האמריקאי בן ה25 שהינו מאוד מנוסה בטרקים וטיפוסים ועם כושר יוצא מן הכלל. הבחור הזה כבר ציינתי קודם היה 3 שבועות בהוארז לפני שיצא להוואיהוואש והלך כבר את הסנטה קרוז הארוך עם תרמיל מלא ציוד כולל אוהל על הגב כמה ימים לפני. הוא גם עשה כבר טיפוס לאיזו פסגה מעל 6000 מטר וישן כבר מעל 5000 מטר עוד לפני הטרק כך שהוא עשה הסתגלות מאוד רצינית. 

מצד שני היו הבלגים ה״מבוגרים״ שאומנם באו אחרי שבוע בקוסקו אבל לא עשו לפני הטרק אפילו טיול חד יומי אחד. 

והייתה גם הבחורה שהלכה לאט עם התרמיל הכבד על הגב.

עם הקבוצה הזו לוקה היה צריך לתמרן כשגם האחרים לא הלכו כולם באותו הקצב. 

אז כשהקבוצה יצאה לעלות לסנטה רוזה הוא שלח את הבלגים (שלא עשו אף טיפוס או טיול צד כל הטרק) עם קנדי הטבח ועם החמורים בדרך הקלה. גם קבוצות אחרות מסביבנו שלחו את אלו שהתקשו בהליכה בדרך הקלה שמדלגת על הפאס.  

עדיין היה צורך לוודא שאף אחד לא הולך לאיבוד ולוקה הלך מאחור אבל לא אחרון. כשהיה מגיע לפאס למעלה ורואה מרחוק את האחרונים, היה שואל אותנו מי רוצה לעלות לטיפוס וכך ווידא שכשירדנו מהטיפוסים התחלנו מחדש ביחד ואחרי שכולם נחו קצת. 

אני חושב שהבחירה של לוקה בסנטה רוזה גרמה לכך שחוץ מהבלגים אצלנו כל הקבוצה הצליחה לעבור את הפאס באותו היום והיותר מהירים וחזקים עשו בנוסף גם את הטיפוס מעל. 

הוא עשה את זה כמעט בכל הימים וכך דאג שכולם יהיו מרוצים עד כמה שאפשר. 

• dregev03

המשך הירידה בעמק מאגם חרוקוצ’ה  לכפר הואייפה

לאחר המפגש עם העמק מדרום דרכו הגיע קנדי עם החמורים, תעלות המיים הצדדיות נשפכו עלו כבשו וזרמו בקטעים רבים על השביל ונאלצנו לאלתר

בעמק התחתוןבעמק התחתוןבעמק התחתוןבעמק התחתוןבנקודת מפגש העמקיםבעמק העליון
                              • dregev03

בהוייאפה התמקמו כל הקבוצות במגרש הכדורגל. הנוער המקומי לא הפסיק לבקש שנקנה כרטיסים ל״הופעה/ריקודים״ שבית הספר המקומי ארגן לאותו הערב. 

קניתי שני כרטיסים שעלו לי פחות משקל למרות שהיה ברור שאני לא הולך להופעה אבל כך יכולתי לנופף בכרטיסים לכל מי שהגיע אחר כך ״למכור כרטיסים״ ובכך נסגר הנושא. 

בערב החמישי הזה בהוייאפה הכרתי את קבוצת הסטודנטים ובאמצע הלילה עזבה קבוצת הילדים שנאספה ברכב. 

היום אני כבר מבין שאפשר בארבעה ימי הליכה כמו שעשו הילדים לראות לא מעט והימים שלישי רביעי חמישי הם מן אמצע טרק שמייצג את רוב הנופים הייחודיים של הההוואיוואש. 

היום השישי של הטרק היה מעט דל ביחס לשלושת הקודמים וגם הבוקר של השביעי אבל לקראת הצהריים שלו נגלים שוב נופים מדהימים כך שעבור אלו שלא ממהרים אני בהחלט ממליץ לא לקצר את הטרק. 

• 1
                                • 2
                                • 3
                                • 4
                                • 4 / 4
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון