האם הפורום הגיע לרווייה...או שמא.....
-
ח.ג
השאלה שלי הייתה צינית בעיקרה..…
לא ציפיתי לקבל מענה ארוך ומנומק כ"כ ועל כן תודה,באמת.
ניסיתי לקרוא שוב את המבול שניתך כאן אבל די מהר נשברתי.
ואם אנסה לזקק למילה אחת את כל המסכת ,הרי שהייתי מכנה אותה- ר ג י ש ו ת יתר.
באותה עת שהצטרפתי לפורום הבנתי מיד שיש פלטפורמה לשיתוף. זהו ,כאן נגמרו הציפיות והדרישות מצידי.נכון,טכנולוגית היא קצת מיושנת אבל במחיר המינוי החודשי שהאתר גובה ממני ותחשיב העלות/ תועלת ,נראה לי שעשיתי עיסקה לא רעה...… ורבים היתרונות על החסרונות ככל שישנם כאלה.
אורי
-
אני מסכים שאין קשר לותיקים וחדשים כשלא עונים על שאלה.
לא עונים למישהו על שאלה כשרואים שמדובר בכותב חדש שזו השאלה שלו והיא בסגנון:
מה יש לעשות ביער השחור? כאילו בחיאת, אולי אחד היעדים שנטחן לעייפה בפורום
אנחנו 3 חברות ורוצות טיול לרומא, אוהבות נוף ולא אוהבות כנסיות ומוזיאונים, וואלק? ברומא?
תתכננו לי טיול של 3 שבועות לתאילנד, כן בטח, כבר ניגש לעבודה.
האם חובה רישיון בין לאומי בגרמניה? כאילו לא היה דיון או שניים על הרישיון הזה?
רוצה טיול לאירופה בחורף אבל שלא יהיה קר מידי ולא יקר מידי.
תתכננו לי טיול לילדים (בלי לכתוב אם הם בני 3 או 15)
האם מותר להכניס מוצרי בשר לאיחוד הארופאי. לא דנו בנושא כולל קישורים הערות והסברים? אולי תקרא?
כמה בטוח לטייל בסיני?
וחוץ מזה שלשואל אין את הנימוס הבסיסי לחפש מידע בפורום יש סיכוי לא קטן שפותח השאלה גם לא יחזור לקרוא תשובות, העיקר שבכותרת הוא כתב “דחוף” על שאלה לאוגוסט 2019.
שאלות רבות של “חדשים” הן שאלות “שאל וברח”.
וכמובן שיש שאלות שאני חושב כמה פעמים אם לענות להן, כי יש סיכוי לא קטן שהשואל לא ירווה נחת מהתשובה, נראה לי שהוא רוצה רק תשובות שתומכות בדעתו. אז לפעמים עונה ולפעמים לא, אבל אני בכל מקרה לא חושב שהתפקיד שלי להיות קבוצת תמיכה.
אז סליחה, לפני שאני כותב פוסט ארוך על “מה יש לעשות בפריס” ועוד יותר אם יש לי את החוצפה בכלל לתת קישור במקום תשובה פרי עטי, אני רוצה לדעת שיש מי שבכלל מקשיב בצד השני.
אני לא רואה ערך חיובי בהצפת הפורום בכתבות שרובן פרסומיות, ללא ביקורת על תוכנן, ועם כל הכבוד לכתבי תיירות בישראל חלק ניכר מהכתבות שלהם רצוף שגיאות, שלא באות לענות על שאלה של קורא (להבדיל מהפניות רלוונטיות לשאלות).
התנועה המלאכותית הזו בפורום לדעתי לא מועילה, להיפך היא עלולה להזיק כי היא דוחקת שאלות ודיונים לתחתית העמוד ואף לעמוד הבא וכך אנשים שבאמת באים להתייעץ מקבלים פחות תגובות.
הבעתי את דעתי גם בפעם הקודמת, היא לא השתנתה.
-
יש כאן מישהו עם זכויות עודפות?
מי שמצא כזה שיקום ויוכיח.
אם איני טועה נכנסתי לפורום אמריקה ב2008,
נעזרתי , חזרתי לספר ולעזור. "המשכתי" לפורום אירופה , מבלה מידי פעם בפורום משפחות שבו מספרי הסיפורים המופלאים מביעים חויותיהם ועד היום לא מצאתי מידע על מישהו שיש לו זכויות עודפות. כן נתקלתי בתגובות שבהן יש ריח של התנשאות. זה ענין של אופי/חינוך שנדמה לי שפוגשים כבר בגן ובבית הספר היסודי.
צחצח, וואו, כמה מטרות מצאת כגורם להשתתפות.
בקיצור, לא מתחברת לאף אחת מ5הנקודות שהעלית.
אני בפנסיה ויש לי כל כך הרבה עיסוקים שלפעמים אין לי בכלל פנאי להציץ בפורומים. יש לי תחביבים אחרים ולא חוננתי בכשרון סופרים.
אבל, כאן נהניתי ללמוד מסיונם של אחרים. במקביל להרחבת ידע באתרים אחרים, בזכותם של חברים פעילים הצלחתי לבנות מסלולי טיול משודרגים ועל בסיס החינוך שקיבלתי זה מובן מאליו להעביר הלאה ידע ונסיון.
אני מאוד מקוה שבשרשור הזה גם חיים נעזר, הפנים הערות עיכל תגובות, וימשיך בדרך אופטימי יותר. בהחלט מקוה ששואלים חדשים ישאלו בתבונה ולא יהיו בינהם כאלה שיתקפו כשאין תגובה מיידית כי אנחנו לא עובדים כאן אלא מבלים בחלק משעות הפנאי. מידי פעם אני מכניסה לעצמי כאלה בלו"ז הצפוף.
-
מכיוון שהפנו את תשומת ליבי לכך ששמי הוזכר כאן - אז אתייחס לדברים.
תיארת חיים באופן הוגן את הליך שקיעתו של הפורום.
כותבים נהדרים רבים עזבו אותו.
מדובר באנשים שהמקום הזה היה בית עבורם.
חלקם ואולי אף רובם עזבו בשל הזלזול הבוטה והיחס המכפיר בלשון המעטה של אותו צוות עלום שאמור לנהל את האתר.
שלא במפתיע, העזיבות המתרבות והולכות לא הזיזו בשום צורה לאותה ׳הנהלה׳ של האתר.
לכל אחד זכות לכתוב כאן וזכות דומה שלא לעשות זאת.
לכל אחד סף הרגישות שלו.
אני באופן אישי לא מסוגל עוד לכתוב במקום שמזלזל בי יום יום בצורה בוטה - ואיני מתכוון לחזור על הדברים. את האשכול האחרון שלי בשם סוף עידן התמימות אפשר למצוא בפורום משפחות. הוא וההתעלמות המבישה ממנו מצד ׳ההנהלה׳ מדברים בעד עצמם.
אפילו את התופעה ההזויה שתוארה בו איש לא טרח לפתור.
כרגיל – איש גם לא טרח לעדכן האם צפוי פתרון ומתי.
מבחינת ההנהלה – הכלבים נובחים והשיירה עוברת…
אני מכבד כל מי שמחליט אחרת או מרגיש אחרת וממשיך לכתוב כאן ואני גם חושב שאין מקום לזלזל בתחושותיי ובהחלטה שלי.
בכל מקרה, לדעתי, האשם המרכזי בשקיעת הפורום מונח לפתחה של ההנהלה שלא רק שלא עושה דבר כדי לעצור את ההדרדרות אלא להיפך. משכך – לדעתי, התהליך ילך ויתעצם. עצוב ללא ספק אבל כנראה שעצוב רק לנו.
סוף שבוע נעים וחודש טוב,
שמוליק
-
שמוליק ערב טוב.…
צר לי לשמוע שגם בפורום משפחות,
קיים מצב התנהלות דומה,לפורום הנוכחי,וזאת לפי עדותך.
סימן היכר נוסף,להחמרת המצב הוא…
שחלק מחברי הפורום המלומדים,ללא תלות בוותק......החלו לחטוא..ב…
" מתן בסתר ",וזאת בהעברת חומר והמלצות, בדואר האישי,ובתקופה האחרונה ביתר שאת.
כתוצאה מכך...נגרם הפסד כפול....הן לפורום,במיעוט תגובות וכתבות חדשות,
והן לחברים השואלים או מחפשים,ואין
מענה בעבורם.
שלא לדבר על המגיחים לשאול,מקבלים מענה,ולא טורחים כלל להגיב,שלא לומר להודות.
ייתכן שהמענה מספק תשובות לשאר החברים,אך זו לא צורת התנהלות
תקינה,וזאת בנוסף לתקלות הטכניות,
וכמו שציינת...ההתייחסות המזלזלת של ההנהלה,ביחס לחברי הפורום.
לעניות דעתי...אם לא יחול שינוי חשיבתי וטכני,אזיי ההתדרדרות תמשיך,והתוצאה תהיה,כפי שציינת..פרישת חברים נוספים,ומיעוט תגובות וכתבות חדשות.
מקווה לעתיד שונה בקרוב,ובגישה שונה חיובית ובונה,למה שכותבים ומעירים/
מאירים החברים,וזאת בתחומי הפורום השונים,וזה מדם ליבם.
ואמשיל זאת לחלק מאגדת פסח..." מה
נשתנה הלילה הזה,מכל הלילות,שבכל הלילות אנו אוכלים....שאר ירקות..
הלילה הזה,הלילה הזה...כולו מרור ".
וכמה חבל שלכך הגענו.
המשך טיולים מוצלחים ויפים,שבת שלום ומבורכת חיים.