-
שלום לכולם,
יש לי אפשרות לנצל את המיילים שצברתי בסטאר בשביל טיסה לאחד מאיי הפסיפיק, ובעצם להגשים סוג של חלום ילדות. כרגע שילוב של איי סמואה וסמואה האמריקאית (האי Ofu ליתר דיוק) נראה לי הכי מתאים לתקציב שפוי, מספיק נקודות עניין חוץ מרביצה על החוף, תרבות פולינזית וכמובן- חופים יפים. עד לפני כמה שעות הייתי נעול על סמואה, אלא שבדיווחי טיול בחלק מהפורומים אני קורא דווקא דברים שליליים מאוד על המקום, כמו גניבות ממטיילים ע"י בעלי מקומות הלינה, אנשים שעוקבים אחרי תיירים, לכלוך בכל מקום והרבה כלבים משוטטים שלעיתים נטפלים לבני אדם.
אשמח אם מישהו שביקר באיים ייתן את זווית הראייה שלו, ואולי גם טיפ או שניים על דרכי הגעה ל-Ofu הדי מרוחק.
האפשרות השנייה שעומדת בפניי היא להגיע לטהיטי ולרכוש פאס טיסות כדי להגיע לאיים קצת יותר מרוחקים. ברור לי ששם נמצאים החופים היפים בעולם, אך הנזק הכלכלי גדול בגלל הלינה היקרה.
תודה!
-
אין לי מידע על סמואה אבל אם יש לך אפשרות להגיע לונואטו אז אני ממליץ בחום!
כך או כך, סמואה נראית מדליקה.
-
תודה תומאס!
אני בעיקר מעוניין להגיע לאחד מהאיים הפולינזיים.
אם אצליח לשלב עוד יעד אחד על הכרטיס ללא תוספת תשלום מיילים, אז זה יהיה כנראה ונואטו או טונגה (מה שאפשרי על הנייר, אך די קשה ליישום וכנראה לא יקרה בגלל זמינות הטיסות בין האיים בפסיפיק).
סמואה נראית ונשמעת כמו יעד שמשלב את כל הטוב של פולינזיה, אך כמו שציינתי, החשש שלי כרגע הוא מהביקורות השליליות, ואשמח אם מישהו שטייל שם יכניס אותן לפרופורציה.
-
מה שכן אני יכול להגיד זה שמביקור בכמה איים בפסיפיק, חלק מהביקורות השליליות ששמעת על סמואה מתאימות גם לאיים אחרים בפסיפיק. בעניין הלכלוך והכלבים נתקלתי בכל מקום (בכל זאת מדובר במדינות עולם שלישי). לגבי גניבות ואנשים שעוקבים אחריך, נתקלתי רק בפפואה גינאה החדשה (וגם עם זה אין בעיה – פשוט נוקטים בזהירות).
על זה נאמר – לא כל הנוצץ זהב. ועדיין – האנשים מדהימים, התרבויות מעניינות והמקומות בהחלט מיוחדים. מה שאני מנסה להגיד זה שאם סמואה מעניינת אותך אז לך על זה!
לגבי החופים – הם בהחלט מדהימים באיים האלה, אבל למען הגילוי הנאות – לא הייתי מרחיק עד לשם בשביל חוף. יש חופים מדהימים גם במזרח, במלדיביים ובעוד הרבה מקומות קרובים יותר.
-
אז האמת שביקרתי בסמואה המערבית למשך חודש , אבל לפני למעלה מ-20 שנה,
ככה שאין לי משהו עדכני לגבי מה ששאלת.
רק כמה דברים לזכור: סמואה המערבית והאמריקאית עשויות להיות שונות זו מזו _ (לא ביקרתי באמריקאית) ולו רק בגלל שלזו מהאמריקאית יש את הקשר לארה”ב והאפשרות לנוע אליה ללא בעיה.
את נושא הכלבים שתיארת פגשתי אז בטונגה, והיה צריך להסתובב שם עם מקל, בטח שאחרי חשיכה, אבל גם בשעות היום. בסמואה דאז זה לא היה קיים.
הביקור בסמואה לא היה קל, תרבות הפאאה סמואה, שאני מניח שעדיין קיימת, גם אם נחלשה עם חילוף הדורות, אבל היא זו המייחדת כ”כ את המקום- יש לה כל מיני אלמנטים. רק אחרי שסיימתי את חודש הביקור שם קלטתי כמה זה היה מדהים ומטורף כאחד, אבל כשאתה בתוך זה עם התושבים שם זה לא תמיד היה קל או משעשע. יש לי המון חוויות משם, שארצות אחרות לא מגיעות אפילו לקצת מזה…
מה שאני כן זוכר שהחופים בסמואה המערבית , למעט אולי אחד, לא היו כ”כ נפלאים, וכמי שהלך מסביב וראה את מה שכיניתי “שירותי ים”- שבית השימוש בנוי על מזח ומה שאתה עושה נופל לים, אני ויתרתי על רחצה .. כששאלתי פעם את אחת המטיילות המעטות שפגשתי איך היא הלכה לים.. היא אמרה לי שבשלב מסוים היא הבחינה שלא צפים לידה עשבי ים…..

תהנה!
-
תודה על התגובות!
גדליהו, לקחתי לתשומת לבי את עניין החופים. בכל אופן, אני עדיין בודק אם אפשר להוזיל עלויות באיים מזרחיים יותר (פולינזיה הצרפתית או איי קוק).