דרום אמריקה או הודו?
-
שלום לכולם!!
אני מתכננת טיול לשלושה חודשים שיתחיל בסביבות ינואר.
אני מתלבטת בין דרום אמריקה והודו.
בשביל להשוות הייתי רוצה לדעת איזה יעדים בדרום אמריקה מתאימים לעונה הזאת, מה העלויות של טיול כזה? (אם יש לכם מידע גם על הודו אני אשמח)
אני טסה לבד, איפה יהיה לי יותר מסוכן או מבאס להיות לבד?
אם יש עוד משהו שנתראה לכם שחשוב שאני אדע?
תודה
איריס
-
דרום אמריקה או הודו?ת'אמת שעוד לא הייתי בדרום אמריקה אבל אני טס לשם בחודש הבא אז אני מאמין שאני אוכל להמליץ לך על מקומות שם עד ינואר
...
יש לי ידידה שטסה לבד באמצע דצמבר ועד עכשיו היא שם והיא שיא הנהנתה בדרום אמריקה..ינואר זאת תקופה ממש טובה שם מבחינת מזג אוויר ואני ממליץ לך לנסוע לשם... -
דרום אמריקה או הודו?איריס היקרה!
איפה עדיף לטייל בארץ, הנגב, בגולן או אולי לא לצאת מתל אביב? איפה יותר יפה? איפה יותר כיף? איפה הכי טוב? מה את אומרת...
אי אפשר להשוות את דרום אמריקה להודו בדיוק כמו שאי אפשר להשוות את פרו לבוליביה, והן מדינות שכנות!
בינואר, אפשר לטייל גם בדרום אמריקה וגם בהודו, אבל זה לא צריך להיות השיקול שלך...
את צריכה לחשוב מה בא לך לראות, ולא איפה יותר מסוכן, או מבאס לבד... אילו גם שיקולים, אבל מה את רוצה? כפרים/ מפלים/ ערים גדולות/ טרקים/ חיות... ויש עוד הרבה!
תתני כמה רעיונות, ונשמח להגיד לך מה יש ליבשת להציע לך בחודש ינואר.
אולי אפילו נמליץ לך על איזור אחר בעולם!!!
סתם כדרך אגב, דרום אמריקה יקרה בהרבה מהודו או כל מקום אחר במזרח...
אני הייתי ממליץ לך להתחיל לקרוא פה באתר/באינטרנט/בספרים או סתם לדבר עם חברים שהיו במקומות הללו (מומלץ גם ללכת להרצאה בלמטייל!) ולראות מה נשמע לך יותר מעניין ומושך.
אני גם ממליץ לך, שאם תראי שמה שאת רוצה לא מסתדר עם העונה, תחכי! (אם זה אפשרי כמובן) אם זה רק חודש או חודשיים, זה לא נורא, אבל אם יותר מזה, אולי תחשבי על איזור אחר בעולם, כי חבל לצאת לטיול שלא באמת תהני בו (הכוונה היא שלא תוכלי לראות את מה שאת רוצה) רק בגלל שזה הזמן היחיד שיש לך. -
דרום אמריקה או הודו?אנסה לתמצת לך את הנושא:
1. לדרום אמריקה נוסעים בעיקר בגלל הנופים, הטיולים בטבע, טרקים.
2. בהודו האטרקציה המרכזית היא התרבות, האנשים, מקדשים, היסטוריה.
3. יש גם אפריקה, שפחות פופולארית, שיש בעיקר שמורות טבע של חיות, אוכלוסיה מגוונת.
הודו הוא המקום הזול ביותר, דרום אמריקה יותר יקר ואפריקה בדרך כלל עוד יותר יקר.
גם בהודו ובדרום אמריקה כל מה שצריך להגיע לאכסניה הראשונה של הישראלים בבואנוס אירס או דלהי ומשם כבר קל להסתדר.
בהצלחה -
לא מדויקבהודו לא חסרים נופים, במיוחד בחלקים הצפוניים (טרקים באזור לה ומנאלי למשל). בנוסף, אפשר לשלב את הודו עם נפאל השכנה וכך להרוויח טרקים יפים בהימלאיה.
הודו היא אופציה זולה יותר. מה שכן, בדרא"מ יש מדינות בעלות משתנה, בבוליביה יהיה יותר זול באופן ניכר מארגנטינה למשל. אפריקה זה בכלל סיפור אחר ולא בר השוואה (ואי אפשר לומר שהיא יקרה יותר מהודו ומדרא"מ). -
לא מדויקתודה לכולם על התגובות
אז ככה
לגבי הדברים שאני מחפשת בטיול:שילוב של תרבות, אוכל, שווקים, חיות ונופים טיולים קטנים פחות טרקים אבל אני מוכנה לנסות אחד... גם מסיבות ורביצה על החוף אבל לא להרבה זמן
באפריקה הייתי לפני חמש שנים והיה מדהים (טנזניה-זנזיבר)
העניין הוא שבהודו זאת עונה לדרום והשאלה אם יש שם מעבר לחופים מסיבות וסמים (שזה נחמד אבל מספיק לי לשבועיים)
אני לא יכולה לחכות אז ינואר זה הזמן
יש לי בערך 5000 דולר שבהם אני קונה גם כרטיס טיסה ואני לא רוצה "להתכלב" יותר מדי
אז מה אתם אומרים? -
לא מדויקינואר זה תקופה מצויינת גם להודו וגם לדרום אמריקה: ארגנטינה, צ'ילה, פרו, בוליביה.
בהודו אפשר לטייל באתרים הקלסים: דלהי, וארנסי, אגרה, רגאסטאן. חופים טובים, מסיבות יש רק בגואה, אבל זה בסדר וזה מספיק. אפשר גם לעשות את הדרום, כמה זמן שיספיק. זה לא האונה לטרקים בצפון ולא לנפאל, אבל אפשר לעשות טיול מצוין בשלושה חודשים בהודו.
גם בדרום אמריקה זה העונה: רוב המטיילים מתחילים בארגנטיגה, יורדים מבואנוס איירס דרומה: נוף, טיולים בטבע, משולב עם צ'ילה. אחר כך ממשיכים צפונה לפרו ואם יש זמן גם בוליביה.
שתי אופציות טובות מאוד. אני עדין בדעה שהטבע יותר מרשים בדרום אמריקה והתרבות יותר מגוונת ומענינת בהודו. עוד הבדל בינם: דרום אמריקה דומה ברובה למערב, למקומות שאנחנו מכירים, כולל האנשים ובהודו יש פער תרבותי גדול, לכן יותר מענין ויותר מאתגר. -
לא מדויקקחי בחשבון שחלק מהמדינות בדרא"מ לא זולות וכרטיס הטיסה גם יקר (לא יודע מחירים מדויקים היום). למשל צ'ילה, ארגנטינה וברזיל תוציאי מעל אלף דולר לחודש, אפילו 1500. במדינות עולם שלישי כמו פרו ובוליביה יהיה יותר זול לטייל. -
הייתי גם וגםהודו מדהימה
אבל דרום אמריקה לוקחת בגדול מבחינתי.
את הטיול בהודו אפשר לעשות תמיד (זול,קרוב יחסית,גם בפרק זמן קצר יש מה לעשות)
לדרום אמריקה בד"כ עושים טיול פעם אחת
ולדעתי כדאי לך לטוס לדרוםאמריקה עכשיו
-
דרום אמריקה או הודו?איין טיול לא מוצלח
חוץ מצרות בריאות שוד וכאלה שבהעדרם תהני בכל מקום.ההמלצה שלי שמקורה בנסיון של עשרות שנים שככל שאת צעירה לכי למקום הכי רחוק שהתקציב והזמן שלך מאפשרים.האופציות הרחוקות מתרחקות יותר ככל שעוברות השנים.מהבחינה הזו-דרום אמריקה מנצחת .
יש רווח ענקי מטיול של שלושה חודשים לדרום אמריקה.אם תתחילי כבר מהיום, לקחת שעורים בספרדית תתווסף לך עוד שפה נפלאה לידע שלך.
-
דרום אמריקה או הודו?תודה לכולם
לפני שבועיים הייתי כמעט בטוחה שאני טסה להודו
כנראה שזה בסוף יהיה דרום אמריקה.. להגשים את החלום מאז השחרור
לא יכולה לחכות כבר שיגיע היום..
אני טסה כנראה בסביבות ינואר לשלושה חודשים כנראה ארגנטינה צילה וברזיל (לקרנבל) יש עוד מקום שלא הייתם מפספסים?
-
דרום אמריקה או הודו?אווגואי