ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מעבר יבשתי מסין להודו

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    9
    14
    20493
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אביב2343
      אביב2343 נערך לאחרונה על ידי

היי! אז אני נורא רוצה להגיע להודו מישראל בלי טיסה. 

בנתיים חשבתי בפשטות על המסלול הבא:

-להגיע דרך הים מישראל לקפריסין

-אוטובוס שנוסע דרך מעבורת ימית לאנטליה בתורכיה

-אוטובוס מתורכיה למוסקבה

-לקחת את הרכבת הטרנס סיבירית לבייג’ין

-רכבת מביז’ין למערב סין, ו.. פה נתקעתי

ניסיתי למצוא באינטרנט מידע על איך אפשר לעבור יבשתית מסין להודו, ולא הבנתי כ”כ. ברוב המקומות כתוב גם אם נכנסים דרך נפאל, בכל מקרה צריך לעבור באיזור מסוים בטיבט, וכדי להיכנס לטיבט חייבים להזמין כביכול ‘סיור מודרך עם קבוצה’ בצורה פורמאלית שעולה בערך 450 דולר.

גם קראתי שיבטלו לי את הויזה הסינית אם אני אכנס לטיבט. 

יש לי הרבה זמן, אין לי הרבה כסף ואני רוצה לחסוך כמה שיותר ולעשות את הטיול הזה בצורה הכי הכי זולה שאפשר (כדי שיתאפשר לי להישאר יותר זמן במזרח), גם 20 דולר הבדל זה משמעותי עבורי. אז כמו שהבנתם, אין לי בעיה עם נסיעות ארוכות ברכבות ואוטובוסים, אני רק תוהה אם יש דרך זולה יותר לעבור יבשתית (או ימית..?) מסין להודו, ואם אתם יכולים אולי לעזור לי להבין את הפרוצדורה הרגילה שרוב האנשים עושים כשהם עוברים מסין (כנראה דרך טיבט) ואז להודו (לכל מקום בהודו, כי בתוך הודו קל להסתדר)

-אני פתוחה גם לרעיונות יצירתיים כמו טרמפים וכו’, רק רוצה להבין איך לתכנן הכל כמו שצריך ולא להתקע בדרך.

תודה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • תאי
        תאי נערך לאחרונה על ידי

אהלן,

אין לסין והודו מעבר גבול לתיירים, יש מעבר אחד לסחורות בלבד…

ניתן לעבור מהודו לנפאל, ומנפאל לטיבט ולסין (מעבר קירונג).

הטיול בטיבט לא זול. לטיבט צריך פרמיט מיוחד. לא יבטלו לך את הויזה הסינית.

טיול מהנה,

• אביב2343

תודה רבה:) 

האם יש מעבר ישיר מטיבט להודו (נגיד דרך הגבול באיזור הסיקים) או שאני חייבת לעבור דרך נפאל? 

אני לאו דווקא רוצה לטייל בטיבט (בגלל שזה יקר), רק למצוא את הדרך הזולה ביותר לעבור אותה.. 

את הפרמיט המיוחד לטיבט אני יכולה להוציא בסין או שאני צריכה להכין אותו מראש? ראיתי שיש אוטובוסים שנוסעים ישירות מסין לנאפל דרך טיבט ואז זה אולי חוסך לי את השהייה בטיבט.. אתם יודעים אולי אם גם בשביל הנסיעות האלה (אם אני למשל קונה כרטיס ישיר עם תחנת ירידה באפל בלבד) אני גם צריכה פרמיט מיוחד לטיבט? 

• shaharsagi
            shaharsagi נערך לאחרונה על ידי

אני לא בטוח שהבנתי מה את מחפשת.

אם המטרה היא להגיע להודו בדרך הזולה ביותר, טיסה הרבה יותר זולה מהדרך שאת מציעה.

אם המטרה היא לעשות טיול ארוך בהרבה מדינות, בלי לטוס, מומלץ לקרוא על המדינות וגם להסתכל על המפה ולחזור עם שאלות ממוקדות. לדוגמא, לתורכיה ולרוסיה אין גבול משותף, ולדעתי אין אוטובוס אחד שעושה את כל 2200 הקילומטרים מאיסטנבול (דרך מדינה נוספת, למשל גיאורגיה) למוסקבה. ואם את כבר עוברת במדינה, לא תטיילי בה? אם התשובה היא לא אז אני חוזר להתחלה – טיסה היא דרך הרבה יותר זולה להגיע להודו מאשר דרך שייט \ נסיעות אוטובוס ורכבת.

• תאי
              תאי נערך לאחרונה על ידי

טיבט שייכת לסין וכתבתי בתשובתי הקודמת שאין מעבר לתיירים בין סין להודו, גם לא סיקים (שהיא חלק מהודו...). המעבר הקרקעי כפי שכתבתי הוא דרך נפאל. נכון להיום בקירונג, אבל יתכן והמעבר המקורי בין טיבט לנפאל בזאנגמו יפתח שוב (נסגר מאז רעידת האדמה) אך יש שמועות שאולי ויפתח לקראת הקיץ הקרוב).

את הפרמיט לטיבט את יכולה להוציא בסין וגם בקטמנדו. לא משנה אם תטיילי, או רק תעברי באוטובוס בטיבט, להוציא פרמיט לטיבט תהי חייבת לעשות. הבדיקות בכניסה לטיבט מאוד מוקפדות בנושא זה (ע"י הסינים כמובן).

וחוץ מזה, ממליץ לך לטייל בטיבט, היא מדהימה!!

• עופר21
                עופר21 נערך לאחרונה על ידי

ממליץ לך להגיע לביג׳ינג בטיסה ולאתגר את עצמך בהגעה מביג׳ינג לדרום הודו ללא טיסה. גם אתגר לא פשוט שמעטים צלחו.

יפנה לך המוןןןןןןןןן כסף במקום המסלול שתכננת להגעה לביג׳ינג ותוכלי להשתמש בו בשביל לעבור בטיבט תוך כדי טיול בה, כפי שהציע תאי. 

הרבה יותר כיף לטייל מאשר סתם לעבור ממקום למקום כמו שהצעת בהתחלה, לטעמי כמובן, ייתכן ויש מי שנהנה הנאה מרובה במסעות באוניות מסחר ורכבות בנות ימים רבים. 

• אביב2343

המטרה העיקרית שלי היא להגיע להודו, ואני רוצה לעשות את זה ללא טיסות בכלל ממניעים אידיאולוגים אקו-פוליטים, בין היתר כדי לסלול את הדרך הזאת גם לאחרים.  אבל גם כדי להרגיש את הדרך. להבין ברגליים את המרחק.. וגם כי הדרך באמת נשמעת לי כמו חוויה מדהימה. 

באירופה ורוסיה פחות מעניין אותי לטייל כרגע, ואני חושבת שאני אצטרך להחליף אוטובוסים באמצע (מתורכיה לרוסיה), אבל זה בסדר. יש לי קצת ניסיון עם אוטובוסים בין מדינות במזרח אירופה, אז זה לא מטריד אותי במיוחד. 

אני חזרתי לפני כחודש מהודו, התאהבתי בה ומצאתי מקום (בלב ההימאליה, קרוב לגנגוטרי) להישאר בו ללא עלות. אז כרגע המטרה העיקרית שלי במסע הזה היא לחסוך כסף שיספיק לי למחיה כמה שיותר ארוכה בהודו (ובהודו כסף שווה יותר).  אני כן רוצה לטייל כמה ימים בסין ואולי גם קצת בתורכיה ונאפל. אני פשוט גם כל הזמן מחשבת כמה זה שווה ביחס לזמן בהודו. אז למרות שעכשיו עשיתם לי ממש חשק לטייל בטיבט שנשמעת מדהימה, ההגיון הכלכלי שלי אומר לי שאם טיל של שבוע בטיבט הוא שווה ערך לחודשיים-שלושה של שהיה בהודו, אני לא בטוחה שזה שווה את זה. אבל אני חושבת שאני אתחיל במחקר על איך לטייל בזול בטיבט, גם אם זה רק שלושה ימים. אם אני אצליח למצוא טיולי יום (ואולי אפילו טרקים של לילה אחד בלבד) ולהוציא על זה עד 500 ש”ח, אז אולי אני אלך על זה.. 

בכל מקרה, אני צעירה וגם אם לא יצא לי הפעם, אני בטוחה שאני עוד אשוב לשם, אז אני עושה את הדילוג הזה בלב שלם Smile

אגב, אני מתכננת לצאת בתחילת ספטמבר כנראה.

וטיסות אכן זולות יותר, אבל בהבדל קטן בהרבה ממש שחשבתי שיצא לי בהתחלה. הנה החישוב הכלכלי הגס שלי (ותסלחו לי שזה בשקלים ולא בדולרים):

להגיע לבייג’ין מישראל:

-אוטובוס-מעבורת מקפריסין לתורכיה- בערך 200 ש”ח

-תחב”ץ מאנטליה למוסקבה- 400 ש”ח 

-נגיד ואני אצטרך ללון לילה אחד בדרך בין אוטובוסים לרכבות באיזה הוסטל- 150 ש”ח פלוס מינוס

הנסיעה במחלקה השלישית של הטרנס סיבירית ממוסקבה לבייג’ין- 740 ש”ח

-אין לי את המחיר של השייט מישראל לקפריסין, אבל ממה שהבנתי אם אני יוצרת קשר עם מועדון שיט כלשהו (נגיד זה של חיפה) ומבקשת להצטרף לשיט שיוצא בכל מקרה, אני יכולה למצוא משהו בכמה מאות שקלים.

אז אפשר לסכם את זה באיזור ה-2000 ש”ח.

מחיפוש זריר בגוגל נראה שטיסה מישראל לבייגי’ן עולה בערך 2000 ש”ח במקרה הטוב, אז אפילו אם אני מוסיפה עלויות מחיה כמו מזון וכו’, אני חושבת שההפרש לא גדול בהרבה והחוויה לגבי שווה את זה.

אני מתחילה להבין שלהגיע יבשתית מבייג’ין להודו זה עסק לא זול בכלל, בעיקר בגלל העניין של הפרמיט. אבל אני מעריכה שזה לא יצא לי יותר מ1000 ש”ח,  ומקווה שהרבה פחות. לפני שקראתי על העניין של האישורים המיוחדים כדי להגיע לטיבט, חשבתי שאני אקח רכבת ישירה מבייג’ין לנאפל שעולה בערך 400 ש”ח.

(מוזמנים להעיר את עיני לגבי טעויות בחישוב וכו’)

והמון המון תודה, זאת ממש הקלה שיש ישראלים שאפשר להתייעץ איתם על הנושאים האלה בעברית Smile

yushon תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • zvikamr
                    zvikamr נערך לאחרונה על ידי

בשנים האחרונות נפתחה אפשרות למעבר יבשתי ממיאנמר לצפון מזרח הודו. גם כן לא מהמעברים הפשוטים, אבל שווה בדיקה בהקשר של מה שאת מחפשת.

cillam תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • cillam
                      cillam @zvikamr נערך לאחרונה על ידי

היי; 

הרעיון  שלך נפלא- לפני הרבה שנים הענין היה יחסית פשוט ; היום לדעתי לא אפשרי.

לא מכירה את העלויות שאת מציינת מעבר לאילו של סין לכיוון טיבט; 400 שח??? אולי 400$.

לטיבט דרוש פרמיט בניפרד מה ויזה לסין. אינני זוכרת עלויות .

מלהסה והלאה לגבול נפאל ניתן להגיע רק בטיול מאורגן ! אי אפשר בטיבט בכלל לטייל לבד או לעבור לבד.

וזה ברכב . בנפאל אין רכבות.

הרעיון של צביקה  דווקא טוב אם  יש בדיקת דרכונים כמו מיאנמר להודו.

לדעתי כל איך שתסתובבי  יהיה יותר יקר .

ספר מענין לקריאה  Devra

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • רוני סופר
                        רוני סופר @cillam נערך לאחרונה על ידי

@cillam

מצטרף להתלהבות של צילה מהרעיון ואני רוצה להרחיב את הצעתו של צביקה –

נראה לי שלהגיע לדרום סין ולעבור מיונאן ללאוס יהיה יותר קל. סין סללה כביש מצויין  מקונמינג לצפון לאוס בואכה תאילנד

ויש גם קו אוטובוס במסלול הזה.

מלאוס אפשר אמנם לעבור ישירות לבורמה אבל כפי שתראי בלינק המצורף זה ממש לא מומלץ.

המעבר מלאוס לתאילנד ב Huay Xai הרבה יותר פשוט ומשם באחד המעברים מתאילנד לבורמה.

ועכשיו לבעיה במסלול שאני מציע – המעבר מבורמה למזרח הודו.

מעת לעת עולות שאלות בקשר למעבר זה אבל עדיין לא קראתי על מטייל שעשה את המעבר ויש לו תובנות.

מהלינק המצורף ניתן להבין שהמעבר הולך ונעשה פשוט יותר.

זה הלינק לכל המעברים של בורמה עם שכנותיה ומכסה את כל מה שתיארתי לעיל.

אז לסיכום אני מציע את המסלול:  בייג’ינג – יונאן – צפון לאוס – תאילנד - בורמה – מאניפור (הודו).

ועוד הערה לסיום. מבין השורות שלך הבנתי שאת לא מתכננת לעצור אלא להשאר בתנועה כל הזמן ולנסות לישון בתחבורה השונה.

לדעתי זה בלתי אפשרי ובלתי אנושי ותצטרכי להוסיף לתקציב שלך לינות, לעיתים לא זולות כמו שאת מדמיינת.

עופר21 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • עופר21
                          עופר21 @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

ממש מסכים.

לפי התיאור שלה, היא מתכוונת לא להתקלח איזה חודש. 

לא נשמע סביר.

המסלול הזה אולי אפשרי (כיף או לא זה משהו אחר) אבל יהיה מלא התקלות, בלתמים, לוחות זמנים שלא מסתדרים ודורשים לקחת מלונות, וכן הלאה. 

לדעתי את לוח הזמנים הצפוי יש להכפיל לפחות פי 2-3, לחשב מחיר מתכלב של שהייה של 1000 דולר לחודש, ואז להוסיף לזה את עלויות התחבורה והויזות. 

אולי ייצא פחות, אבל זה הסכום הדרוש  בארנק, 

ובכלל כלל אצבע (עם יוצאים מהכלל) מההיסטוריה – פורצי דרך עשו זאת תוך שימוש במשאבים רבים.

• yushon
                            yushon @אביב2343 נערך לאחרונה על ידי

@אביב2343

הי,

כמה הערות:

1. להצטרף לשייט זה לא כמו לתפוס טרמפ. יכול להיות שייקח לך קצת זמן למצוא את החברה שיסכימו לקחת אותך. בנוסף, מדובר על שייט של 24 שעות. לרוב שטים ללרנקה. לא מכיר, אבל בהתחשב התנאים הפוליטיים אני בספק אם יש מעבורת מקפריסין לטורקיה. יותר סביר שיש מעבורת מקפריסין הטורקית לטורקיה. מה שאומר שאת צריכה לעבור לקפריסין הטורקית (לא תמיד כזה פשוט) ומשם לתפוס מעבורת. כך שזה ייקח לך לא רק עוד יום סביר להניח, אלא גם מחיר של לילה.
                            2. אנטליה למוסקבה זה 48 שעות. מדובר על לפחות 2 לילות אם לא יותר. כמו כן, את עוברת כמה מדינות בדרך – זה יכול להיות רק אוקראינה אם לוקחים מעבורת מאיסטנבול לאוקראינה דרך הים השחור, או המון מדינות נוספות אם עושים זאת יבשתית בלבד. כלומר, את צריכה לשים לב לדרישות ויזה, עלויות ויזה ולינה.
                            3. מבייגי’ין להודו דרך טיבט או דרך בורמה יעלה לך לא מעט. אם זה דרך טיבט עקב ענייני פרמיט וטיול מאורגן, ואם דרך ברומה את צריכה לחצות הרבה מדינות וזה שוב, זמן וכסף.

בהתחשב בכל הדברים מעלה ומה שאת רשמת, אני לא כל כך מבין את ההגיון במסלול שלך…

אם היית רוצה לחצות את כל המדינות הללו וגם לטייל בהם, נשמע מדהים. מסובך, אבל מדהים. ככה באמת פורצים דרך ונהנים מהמסלול.

אבל נשמע שאת רוצה לעשות את כל המסלול בלי כמעט עצירות ובלי כמעט טיול כי אין לך מספיק זמן וכסף ואת רוצה להקדיש אותו להודו. 

לדעתי האישית, זה ממש לא להרגיש את הדרך או להבין אותה ברגליים, זה נטו להתכלב. ולשלם על זה יותר….

לא מוצא אפילו סיבה לטוס לסין ומשם לעבור להודו. פשוט תטוסי להודו. וכשהיה לך זמן, כסף, ורצון למצות את היעדים שבמסלול ללא טיסות, תעשי זאת כמו שצריך.

אני ביקורתי בכוונה, כי מרגיש לי שהתוכנית שלך ממש לא אפויה, אבל אם אני טועה, אז הביקורת שלי רק תחזק את התחושה שלך ושיהיה לך טיול מהנה.

• יוני טיגריס
                              יוני טיגריס נערך לאחרונה על ידי

היי אביב,

איך הולך?

בקיץ הקרוב אני מתכנן לעבור יבשתית סין > טיבט > נפאל > הודו.

אשמח לשמוע על מעבר הגבול טיבט > נפאל 🙂

תאי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • תאי
                                תאי @יוני טיגריס נערך לאחרונה על ידי

@יוני-טיגריס

אהלן,

בין טיבט לנפאל יש מעבר ליג העיר קירונג (Kyrong) בצד הטיבטי, די קרוב לכפר דונצ'ה בצד הנפילים של הגבול (משם מתחיל טרק האגמים הקפואים).

ישנו מעבר נוסף בשם זאנגמו, הוא נסגר לאחר רעידת האדמה לפני 4 שנים ויש שמעות שהוא יפתח השנה, כדאי לבדוק.…

טיול מהנה,

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                • 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון