גווטמלה - מסלול
-
זוג בני 50, מתלבטים על המסלול
רוצים לנסות לשלב את:
אנטיגואה
אטיטילן והסביבה
צ’יצ’י
סמוק שמפיי
טיקל
אחר כך ממשיכים לקנקון
חשבתי לעשות:
נחיתה בגווטמלה סיטי
נסיעה לסמוק שמפיי (איך????)
טיקל
חזרה לגווטמלה סיטי בטיסה
ואז אנטיגואה
אטיטלן
צ’יצ’י
ואז מעבר למקסיקו?? (לאן) וטיסה לקנקון
הגיוני????
ובכלל – איך הכי טוב להגיע לקנקון?? (חשבנו בהתחלה להפוך את המסלול ועשות את טיקל בסוף, ומשם להגיע לקנקון, אבל ראיתי שאין טיסות מטיקל...)
צריכה עזרה….
-
בד”כ ביום ההגעה לא תמשיכו לשום מקום ותחפשו לישון סביר שבאנטיגואה.. לכן לעשות ישר משם את הדרך המתישה לסמוק שמפיי רק בשביל לחזור בסוף לאזור האטיטלן נראה לי לא הכי יעיל וגם מעייף יחד עם ההגעה בטיסות טרנס אטלנטיות.אני הייתי נשאר עם המסלול הקלאסי- מגיעים ללילה באנטיגואה . ממשיכים את ה-3-3.5 שעות לאגם אטיטלן לביקור שם ובשוק של צ’יצ’י ( צריך להתאים לימי ההגעה ולמשך השהות באזור), משם חזרה לביקור באנטיגאה וסביבתה. אח”כ לעשות את הדרך הארוכה לסמוק משפיי ומשם לטיקל.
משם אתם יכולים לקחת טיסה עם טרופיק אייר דרך בליז לקנקון. עד לא מזמן הקו לקנקון בכלל לא התקיים, אבל אחרי שהאירו את עיניי לחידוש טיסות- מצאתי שאין משהו ישיר ( למרות שאמרו לי שיש ישיר, אולי בחלק מהימים?) אבל יש דרך בליז..
נסיעה טובה!
-
תודה!
האם צריך לחזור לאנטיגואה כדי לנסוע לסמוק שמפי או שיש אפשרות לנסוע מצ’יצ’י?
אם כן, מה עדיף?
-
-
השאלה היא איך אתם מתניידים…. רוב השאטלים מאזור האטיטלן יעצרו באנטיגואה ואז בצהריים יוצאים שוב לנסיעה הארוכה לסמוק… סה”כ אפשר להתגלגל שם 9-11 שעות בדרכים. לדעתי זה הרבה, ולכן אני מציע לפצל את אנטיגואה ואת הביקור בה לעשות אחרי האטיטלן ולהוריד את 3 השעות נסיעה מהאגם לאנטיגואה.
יש בעיקרון את דרך ההרים להגיע מצ’יצ’י לסמוק ( דרך קובן)- היא הרבה יותר הרפתקנית ופתוחה להפתעות בדרך ויכולה גם לקחת יותר מיום אם מסתבכים
-
הסתכלתי גם- אכן גבוה ( ואני מניח שהכנסת תאריכים ריאלים עבורכם). מה שישאיר אתכם עם השאטל מפלורס ( טיקל) שלוקח את כל היום… ולא בטוח שזה שונה משריפת רוב היום בטיסה עם עצירה בבליז, או לחילופין דרך גווטמאלה סיטי….
-
יש לך מושג כמה עולה שאטל? זה דרך בליז נכון?
-
@גדליהו מהגרעין
איך הכי טוב לברר שאטלים, בכל גווטמלה?
-
יש לכם 2 אופציות- לא בשאטל. יש אוטובוסים ישירים מפלורס לצ’טומל בגבול מכסיקו- כ-10 שעות נסיעה דרך בליז. כ-40$ למשל של חברת מארלין
כמובן שמשם תצטרכו אוטובוס לקנקון. בגלל שמגיעים לצ’טומל בשעות הערב-לילה . יש רבים שמעדיפים לקחת תחבורה רק עד בליז ושם עם מונית להגיע לטרמינל ADO ולקחת אוטובוס לקנקון ישר.
אין כ”כ אתר לשאטלים בגווטמאלה- כי הכרטיסים נמכרים בכל מיני סוכנויות וחברות שאטלים שונות. הכי טוב לנסות בגוגל לכתוב מאיפה לאיפה + המילה שאטל. מקסימום תקבלו גם אוטובוסים...