יורוטריפ בתור תרמילאי
-
אהלן
חזרתי מטיול במזרח השבוע, ואני ממשיך לשוויץ לגלוש עם המשפחה שלי
אני רוצה להמשיך אחכ להמשיך לטייל באירופה בתור תרמיליאי אני בטוח שזה יהיה חוויה.
אני מגיע לשוויץ ממשיך לגרמניה, הולנד, איטליה, צרפת וספרד לפי הסדר
רציתי לשאול אם יש אנשים שעשו את זה?
מה הייתה דרך ההתניידות?
דרך הלינה המומלצת? הוסטלים? מישהו ניסה קאוצסרפינג?
תודה לעונים -
מן הסתם יש אנשים שעשו זאת. אירופה מלאה בתרמילאים. היא כמובן הרבה יותר יקרה מטיול במזרח (מערב אירופה ז”א). יש שלל הוסטלים, לא בעיה למצוא. לקאוצ’סרפינג יש את המגבלות שלו. תכלס, כמו בכל מקום אחר בעולם…
להתניידות – רכבות/אוטובוסים. תלוי בלאן נוסעים וכמה.
שים לב למגבלות הויזה – בהנחה שלא היית באירופה בכלל בחצי שנה האחרונה, מותר לך לשהות במדינות השנגן כולן ל-3 חודשים בלבד (ולא, אי אפשר לצאת ולהיכנס שוב כי הם סופרים את כל הביקורים כחצי שנה אחורה). -
אני חושבת שכדאי לך קצת להאט ולחשוב מה בדיוק אתה רוצה מהטיול הזה ואיך הוא הולך להראות.
א. כמו שהכבש כתב – יש לך מגבלה של עד 90 יום בסה״כ, וזה אכן תחת ההנחה שבחצי השנה האחרונה לא היית באירופה בכלל. רשימת היעדים שלך מאוד ארוכה בשביל טיול בקצב תרמילאי במהלך 3 חודשים. אני מתכוונת שכל העובדות האלה לא הולכות ביחד – או 3 חודשים, או כל היעדים או קצב תרמילאי. אפשר שניים מתוך השלושה. יוצא לך בממוצע שבועיים-שלושה למדינה, שזה זמן מאוד קצר בשביל קצב תרמילאי. ״מדינה״ זו רק עיר גדולה אחת מבחינתך? שתי ערים גדולות?
ב. מזג האוויר הנוכחי מתאים בעיקר לטיולים עירוניים. זה בסדר גמור אם זה מה שאתה רוצה, אבל צריך להבין שזה המצב. זה לא שלא יהיו ימים יפים שיתאימו לטיולי טבע בחוץ, זה רק שהם בלתי צפויים ועלולים להוות די מעטים. באזורים הצפוניים של אירופה רוב הימים הם עדיין קרים, אפורים ורטובים, וזה ללא גלי קור יוצאי דופן. אם כבר, אז הייתי הופכת את הסדר, ומטיילת קודם באזורים הדרומיים – ספרד, איטליה, צרפת, ורק אחר כך מגיעה להולנד וגרמניה.
ג. בגדול, ככל שאתה מדבר על אזור יותר צפוני ויותר ״גרמני״ באופי שלו, ככה אנשים פחות זורמים ויותר מעדיפים סדר וארגון מראש. זה לא המזרח. עדיין אפשר לטייל טיול ספונטני וזורם אבל המערכת פחות מותאמת לזה, וסביר להניח שזה יעלה לך יותר כסף. בהתחשב בזה שמדובר ביורו אז ״יותר כסף״ עלול להצטבר לסכום משמעותי. רק לצורך המחשה, כמעט כל תחבורה היא זולה יותר בהזמנה מראש. זאת אומרת שלהזמין אוטובוס או רכבת חודש-חודשיים מראש יעלה רבע או חצי ממה שעולה לקנות כרטיס בתחנה. אין שום בעיה להחליט שהגמישות שווה את העלות אבל צריך לדעת שזה ככה. יש הרבהמקומות שבהם דברים סגורים בשעות מסוימת וזהו – אתה מחפש מסעדה אחרי 2 בצהריים? תמשיך לחפש או שתחכה לערב. אין, המטבח נסגר. שוב, לא בלתי אפשרי לטייל ככה, פשוט צריך לדעת את הדברים ולהתכונן אליהם.
ד. באופן אישי, אני כנראה הייתי מכוונת את הטיול הזה לכיוון סוף אפריל, מאי ויוני (אחרי הפסחא).
-
היי, תודה על הפירוט
כנראה שהיה חשוב לציין, אני נושא דרכון שוויצרי, כך שבעיית הויזה פחות תקשה עליי.
בגדול אני נוסע למשחקי כדורגל ועל פי זה בונה את מסלול הטיול. גרמניה איזור דורטמונד – פרנפורקט למשל,
וכך בעצם אני לא באמת בונה על טרקים וכדומה, אלא להכיר את הערים מבפנים בצורה תיירותית נעימה ולא יותר מדי הארדוקור.
הבנתי לגבי האוטבוסים, אברר מעכשיו
שוב תודה
-
באירופה יש תשתית מעולה לתרמילאים. החיסרונות כמו שכתב כתבו לפני הם העלויות הגבוהות לעומת המזרח ומזג האוויר. לדעתי ממש חבל לא לשלב טיולי טבע. טבע באירופה לא נגיש בתקופה הקרובה. אני טיילתי טיולי תרמילאים באיטליה ספרד ועוד מדינות ובכל מקום פגשתי המון תרמילאים מכל העולם.
-
אם אתה מתכנן בעיקר לראות משחקי-כדורגל, לבקר בערים ולא לעשות "טיול הארד-קור", בחר את הערים לפי המשחקים/הקבוצות שתרצה לראות ולפי התקציב שיש לך.
-
זו הבהרה חשובה. אתה לא ״סתם״ מטייל ממקום למקום אלא מתכוון להגיע למקומות ספציפיים בתאריכים ספציפיים. זה לא טיול תרמילאי קלאסי, אלא זה טיול סביב כדורגל, רק שלא תישן במלונות. אני משערת שאתה לא מתכוון להגיע לעיר ואז להתחיל לברר האם יש בכלל משחק ואם נשארו כרטיסים. אם אתה יודע איזה משחקים פחות או יותר תרצה לראות אז אין בעיה לקנות את הכרטיסים מראש וגם לארגן מראש לינה ותחבורה. במקרה כזה אין בעיה להגיע לעיר לשבוע או שבועיים ולישון בקאוצ׳סרפינג, בהוסטל או בדירה. לפי דעתי אם אתה מתכוון לשהיה ארוכה בעיר (= מעל שלושה-ארבעה ימים) אז תצטרך להזמין את הלינה מראש. אני חושבת שיהיה קשה למצוא מקומות שיהיו פנויים לשבוע-שבועיים בהתראה של מהיום למחר. אולי הוסטלים, גם זה לא בטוח.
-
אוקיי, להבא אשתדל לפרט יותר בהודעה
תודה לעונים. מצאתי אחלה של אפליקציה להתנייד באוטבוסים ורכבות באירופה, ( trainline EU)אז מהצד הזה אני מסודר אני מאמין.
רוב המקומות יהיו לכמה ימים בלבד, לבסוף חוזר לשוויץ ומחכה באמת לימים קיציים יותר
-
קח בחשבון שלפחות בגרסה הבריטית של trainline הם גובים עמלה, ולכן קצת יותר יקרים מאשר להזמין ישירות מהחברות. זה מאוד נוח בשביל למצוא מידע ולוחות זמנים אבל לפי דעתי לא כדאי לעשות דרכם את ההזמנה.
-
אוקיי, ובמידה ומצאתי את המחיר הנוח ביותר, לחפש בתחנת הרכבת עצמה או לחפש לפני? ישלך איזה רעיון לקנות מראש את הכרטיסים?
-
המחירים באתר הזה, יהיו בד"כ גבוהים מהמחירים המפורסמים באתר חב' התחבורה עצמה, שבה רכישה מראש זולה בהרבה/ישנם מבצעים מיוחדים.
בשעה שתמצא כרטיס במחיר זול (או זה שנח לך) קנה אותו באתר החברה המפעילה, לא בתחנה, מחיר הכרטיס ברגע האחרון, יהיה תמיד יקר יותר מקניה מראש.
יש אתר אחר (ואפליקציה) לתכנון נסיעות rome2rio, מפנים לאתרי החברות עצמן.
-
בהרבה מקומות באירופה מחירי הכרטיסים הם לא קבועים. הם משתנים לפי השעה ביום ולפי מתי ביצעת את ההזמנה. למשל, ברכבת הבריטית אתה יכול למצוא פערים של פי 4 בין כרטיס רכבת בשעות עומס וכרטיס רכבת רכבת בשעות שפל. בנוסף, סוף השבוע הוא תמיד שעות שפל, אבל אם אני אחפש היום כרטיס ליום שבת אני אמצא מחיר מסוים, אבל אם אני אבוא לתחנת הרכבת בשבת בבוקר ואבקש לקנות כרטיס, אני שוב אמצא מחירים של פי 2 עד פי 3 בהשוואה למחיר שאני מוצאת היום. אם הייתי רוצה לקנות כרטיס לנסיעה שהיא ארוכה ומבוקשת אז עדיף לי להזמין גם חודש מראש ולא 4 ימים, כי ב-4 ימים מראש ישארו רק כרטיסים יקרים.
זה מה שכתבתי לך קודם – באירופה משלמים על גמישות. בדקתי עכשיו מדגמית – נניח שאני רוצה לנסוע ברכבת מלונדון לפריז מחר ולחזור בעוד יומיים: הכרטיס הזול ביותר עולה 268 פאונד. לעומת זאת, אם אני רוצה כרטיס בדיוק לעוד חודשיים, 3.4 עד 4.4 (אותם ימים בשבוע) – יש הלוך חזור ב-58£. זאת אומרת, להזמין מראש זה כמעט חמישית במחיר, וזה פער של מעל 200£, כלומר, כ-1000₪. אתה תמצא את אותם ההבדלים גם ברכבות מברלין לאמסטרדם ומאמסטרדם לפריז. זה בסדר שתחליט שאתה מוכן לשאת בעלויות האלה בשביל הגמישות, רק תדע שיש מחיר, והוא כבד. כדי להמנע מזה אתה צריך להזמין מראש, ולרוב הרבה מראש. לדעתי הדרך הטובה ביותר להזמין היא מהאתר הרשמי של חברת הרכבות. כל מדינה והחברה שלה. אם זו רכבת שנוסעת בין שתי מדינות אז אפשר לבדוק באתרים של שתי המדינות כי לפעמים יש הבדלים. אגב, אוטובוס כמעט תמיד יותר זול מרכבת. הרבה פעמים גם באוטובוס זול יותר להזמין מראש.
-
מדהים מדהים ממש מודה לך
אעדכן -
-
סורי על ההקפצה
מישהו נסע אולי באוטובוסים של 10-12-14 שעות באירופה? מתעניין לגבי סוג האנשים שעולים שם, איכות הבוס והנסיעה בכללי
-
מתעניין לגבי סוג האנשים שעולים שם - כל מיני סוגים, יש כאלה מנומסים שיאמרו:"תודה ושלום", אחרים-לא.
יתכן שיתישבו אוהדי PSG או Saint Pauli?!
איכות הבוס : זר גוט, ויי.פיי., שתיה, נוחיות...
והנסיעה בכללי- ארוכה.