צפון איטליה
-
שלום,
אנחנו מתכננים טיול של שבוע לצפון איטליה באוגוסטאנו משפחה של זוג עם חמישה ילדים בוגרים (הקטנה מעל 10).
התוכנית היא יומיים בונציה ולאחר מכן מתלבטים האם לצאת לכיוון גראדה או הדולומיטים.
אשמח לשמוע המלצות שלכם. ממה שהבנתי גראדה מתאים יותר לילדים קטנים ואילו הדולומיטים לגדולים יותר. אבל אולי אני טועה.
בכל המלצה אשמח שתפרטו קצת מהנסיון שלכם.
תודה רבה מראש!
משה
-
היי משה,
תלוי מה אתם אוהבים. באגם גארדה הדגש הוא יותר על עיירות, פארקים, אטרקציות שונות לילדים וכו׳. בדולומיטים לעומת זאת הדגש הוא יותר על טבע פראי ומסלולי הליכה. ממליץ לבחור במה שיותר מדבר אליכם.
נקודה נוספת שצריך לקחת בחשבון: מזג האוויר באוגוסט באגם גארדה עלול להיות חם, אולי אפילו כמעט כמו בארץ, ואל תצפו למצוא מקומות ממוזגים שאליהם אפשר לברוח. בדולומיטים לעומת זאת הרבה יותר קריר ונעים. גם עומס התיירים הרבה יותר גדול סביב אגם גארדה, לעומת הדולומיטים שם יש הרבה יותר מרחבים.
-
תודה רבה. נראה לנו אכן דולומיטים. המון תודה -
היי,ממליץ על יום בוונציה ויום באיים בוראנו (בתים ססגוניים) ומוראנו (ניפוח זכוכית).
שאר החמישה ימים, הייתי הולך על אגם גרדה (הינו בחודש אוגוסט 2018) כדאי להנעים ל-5 ילדיכם.
מוונציה הייתי שוכר רכב לפדואה, לכפר בורגטו, לסירמיונה, לפארק השעשועים גרדה לנד (חובה),
לגרדה לנד SEALIFE, פארק מים Canave, לטפס ברכבל להר באלדו (Monte Baldo), ממנו
נשקפת תצפית מדהימה על האזור, העיירה מלצ'סינה, העיירה ריבה דל גרדה, מפלי מולינה,
מפלי ורונה (Cascata Verona) ועוד כיופיים שיש רק באזור.
הייתי לפני 7 חודשים 7 ימים בדולומיטים, הנסיעה דיי קשה, יותר קר שם ויש שם פקקים אדירים...
-
תודה רבה אבדוק את המקומות
-
הדולומיטים לא רחוקים מונציה ומאוד מומלצים. לא טיילנו באזור גרדה וונציה בקיץ. ממה שקראתי חם ולח מאוד באזור. טיילנו בדולומיטים באוגוסט במשך שבוע וזו תקופה מעולה לאזור. האזור של המרמולדה ההר הגבוה בדולומיטים נמצא כשעתים נסיעה מונציה ויש עוד המון מה לראות ולעשות באזור. לא נתקלנו בפקקים פרט ליום שבת באזורים מסוימים.
-
היי משה
ממליץ מאוד על הדולומיטים במיוחד לגילאים של ילדכם.
טיולי טבע ואקסטרים,פארקי חבלים,רכבלים לפסגות (אפילו שלג במרמולדה) עיירות מדהימות עם אוכל נהדר
לנו יצא כבר להיות בדולומיטים 4 פעמים ועדיין לא הספקנו את כל מה שרצינו.
באוגוסט האחרון היינו עם הילדים (שלנו קטנים יותר בני 6 ו 10) גם בדולומיטים וגם בגארדה,אז נכון גארדלנד זו חוויה שהילדים נהנים בה אבל הדולומיטים היו גם מבחינת הילדים וואו ענקי!!!
אצלנו מאוד אוהבים לטייל ולכן החוויה בדולומיטים היתה נהדרת עם מצנחי רחיפה,פארקי חבלים,רכיבה על סוסים וטיולי טבע נהדרים בנוף משגע
-
היינו בקיץ האחרון בצפון איטליה עם מתבגרים בני 17 ו-14 ועם בת 10. התמקדנו בעיקר בדלומיטים, אבל לא ויתרנו על אגם גארדה (בגלל גארדלנד).
לא הלכנו על אטרקציות אקסטרים (מה שגרר קצת קיטורים מצד המתבגרים), אבל מי שרוצה ואוהב אקסטרים, ימצא שפע מזה בדלומיטים.
אני מצרפת את סיכום הטיול שלנו: טיול משפחתי לצפון איטליה
-
תודה פוסט מעולה!