התקציב שלכם ריאלי לחלוטין.
אנחנו טיילנו בפחות מזה בצפון צ’כיה, וטיילנו בתקציב דומה לזה בצפון איטליה.
לגבי בישול עצמאי:
אנחנו מביאים מהארץ סיר פרווה, סיר בשרי, מחבת פרווה (או חלבית), קרש חיתוך, סכום לחיתוך ובישול, צלחות פלסטיק, סט צלחות חד”פ, סט סכו”ם חד”פ, כמה תבניות אלומיניום ונייר כסף. בחד”פ בחו”ל מאוד יקר. אנחנו משתמשים בכלי הזכוכית שיש בדירה השכורה (כוסות, קערת סלט). חשוב להביא כלי בישול שמתאימים לאינדוקציה, כי בהרבה דירות יש אינדוקציה.
לגבי תנור, אנחנו מכשירים כמו שכתבה Tallula, ואני מצטרפת גם להערה שלה לגבי תנור מיקרוגל. בטיול האחרון שלנו נפלנו על 2 דירות שבבוקינג צויין שיש להן תנור, אבל בפועל לא היה תנור (הלכה העוגה שתיכננתי לשבת
). באחת מהן היה “תנור” מיקרוגל, ובשניה אפילו את זה לא היה.
נכון שזה נשמע מבאס לבשל לבד, אבל בפועל זה מאוד פשוט וקל. לא הולכים על ארוחות גורמה, אלא על בישולים שאפשר לתקתק תוך חצי שעה. בבוקר אכלנו ארוחת בוקר טוב (שמכניסה את ארומה לכיס הקטן), ובערב ארוחה חמה. לטיול עצמו לקחנו חטיפים וכריכים. בשבתות אנחנו מעדיפים למצוא מסעדה כשרה לארוחת הצהרים של שבת. את ארוחת הערב אני מבשלת לבד.
לגבי בשרים – ההמלצה הזאת לא פופולרית פה בפורום (בגלל שהיא בעייתית מבחינה חוקית), אבל אנחנו דוחפים לאחת המזוודות ציידנית גמישה עם קרחונים ושניצלים / נקניקיות קפואים. זה שורד נהדר טיסה לאירופה. בטיול האחרון הבשר נשאר קפוא במשך 12 שעות (הזמן שהבשר טייל בין מקפיא למקפיא). שימוש באוכל מוכן מהבית חוסך את זמן הבישול וחוסך עלויות. אני מכירה דתיים שמביאים בשר לא מבושל קפוא. בעיני זה פחות נח, כי זה כבר דורש ממני לעמוד שעות במטבח.