ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. nirit_mz
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 66
    • פוסטים 970
    • הגבוה ביותר 98
    • קבוצות 0

nirit_mz

@nirit_mz

108
    מוניטין
    254
    צפיות בפרופיל
    970
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 320176 גיל 56

nirit_mz הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי nirit_mz

• RE: השכרת רכב בחברת B-RENT במלפאנסה - סוג של אזהרה

חזרנו כבר wink היה כיף!

ההשכרה נעשתה אונליין. לפי השובר שהודפס, נקודת איסוף הרכב היא בטרמינל. רק כשהגענו לטרמינל וחיפשנו את נקודת איסוף הרכב או את הדוכן של חברת ההשכרה, גילינו שאין להם כזה, אלא מדובר בשאטל.

אגב, גם שמכניסים לוויז את המיקום של חברת ההשכרה B-RENT מקבלים את המקום בטרמינל שממנו אוסף השאטל ולא את המקום שממנו בפועל אוספים את הרכב.

פורסם בפורום אירופה
      nirit_mz
      nirit_mz
    • RE: במידה ויחייבו בבידוד גם את המחלימים והמחוסנים החוזרים מחו"ל - האם עדיין תצאו לטיול שתכננתם?

@מטיילבארץובעולם אמר:

@dinz

1. מי שחושב שאו שיסע ואז אולי יהיה בבידוד או שלא יסע ואז בטוח לא יהיה בבידוד אז לא ככה. 

כמו שנה שעברה גם מי שישאר בארץ יכניסו אותו פה לבידוד כי ישב ליד מישהו בבית קפה או בפארק או בעבודה. 

סעיף 1 שלך מדוייק! ממש בתחילת הקורונה כשהתחילה אי ודאו שדי דומה למה שקורה עכשיו, ביטלנו חופשת סקי משפחתית לבולגריה. לא ראינו שקל בחזרה. וממילא בדיוק במועד שבו היינו אמורים לחזור מהחופשה כל המדינה נכנסה לסגר ועברנו לעבוד מהבית. שנה וחצי אני מסתובבת עם התחושה שסתם היינו פראיירים שביטלנו את החופשה ההיא. גם היינו ממילא בסגר, גם שילמנו כסף על כלום, גם אף אחד לא נדבק מאלה שחזרו מאותה חופשה (בתקופה ההיא עוד דיווחו על כל נדבק מאיפה בא ומה עשה), וגם איפשרו לכל אזרחי ישראל לחזור לארץ בלי שמישהו נתקע מאחור (בניגוד לרצונו לפחות).

כרגע יש לנו חופשה מוזמנת לעוד חודש. הודעתי לבעלי שגם אם יחליטו על בידוד בחזור, אנחנו נוסעים. נתארגן מראש לעבודה מהבית, אבל נטוס.

פורסם בפורום אירופה
      nirit_mz
      nirit_mz
    • RE: מסעדות כשרות באיזור שאנז אליזה

ברחוב ליד: L`Eden

אכלנו בה לפני 3 שנים והיה ממש נחמד. מקווה ששרדה.

http://www.shichor.co.il/%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%96/LEden?cat= 6

פורסם בפורום טיולים לשומרי מסורת ודתיים
      nirit_mz
      nirit_mz
    • RE: החזר TAX מהארץ בדואר?

אם הספקתם להחתים את פקיד המכס, אפשר לקבל את ההחזר בכל נקודת global blue באיחוד האירופאי, בתוך 3 חודשים מהחתימה של המוכס (או ככה לפחות נאמר לנו).

אם לא הספקתם להחתים את פקיד המכס, אבוד לכם.

פורסם בפורום אירופה
      nirit_mz
      nirit_mz
    • RE: עיר מוארת טרום כריסמס
      חזרנו ממש עכשיו מבודפשט. העיר יפה ומקושטת לכריסמס. ישנם 2 שווקי חג מולד גדולים ועוד אחד קטן. ומכיוון שיש חיי לילה תוססים בעיר, היא יכולה לענות גם להגדרה “מגניבה”.
      פורסם בפורום אירופה
      nirit_mz
      nirit_mz
    • RE: ונציה פברואר 4 ימים מלאים

@hil אמר:

@nirit_mz

היכן הוא כתב טבע ?

דודי,

4 ימים בונציה, נשמע לי קצת יותר מדי.

נשבעת שראיתי שכתוב טבע. כנראה טעות שלי. מצטערת.

פורסם בפורום אירופה
      nirit_mz
      nirit_mz
    • RE: בחירת יעד טיול משפחתי כשר באוגוסט

התקציב שלכם ריאלי לחלוטין.

אנחנו טיילנו בפחות מזה בצפון צ’כיה, וטיילנו בתקציב דומה לזה בצפון איטליה.

לגבי בישול עצמאי:

אנחנו מביאים מהארץ סיר פרווה, סיר בשרי, מחבת פרווה (או חלבית), קרש חיתוך, סכום לחיתוך ובישול, צלחות פלסטיק, סט צלחות חד”פ, סט סכו”ם חד”פ, כמה תבניות אלומיניום ונייר כסף. בחד”פ בחו”ל מאוד יקר. אנחנו משתמשים בכלי הזכוכית שיש בדירה השכורה (כוסות, קערת סלט). חשוב להביא כלי בישול שמתאימים לאינדוקציה, כי בהרבה דירות יש אינדוקציה.

לגבי תנור, אנחנו מכשירים כמו שכתבה Tallula, ואני מצטרפת גם להערה שלה לגבי תנור מיקרוגל. בטיול האחרון שלנו נפלנו על 2 דירות שבבוקינג צויין שיש להן תנור, אבל בפועל לא היה תנור (הלכה העוגה שתיכננתי לשבת indecision ). באחת מהן היה “תנור” מיקרוגל, ובשניה אפילו את זה לא היה.

נכון שזה נשמע מבאס לבשל לבד, אבל בפועל זה מאוד פשוט וקל. לא הולכים על ארוחות גורמה, אלא על בישולים שאפשר לתקתק תוך חצי שעה. בבוקר אכלנו ארוחת בוקר טוב (שמכניסה את ארומה לכיס הקטן), ובערב ארוחה חמה. לטיול עצמו לקחנו חטיפים וכריכים. בשבתות אנחנו מעדיפים למצוא מסעדה כשרה לארוחת הצהרים של שבת. את ארוחת הערב אני מבשלת לבד.

לגבי בשרים – ההמלצה הזאת לא פופולרית פה בפורום (בגלל שהיא בעייתית מבחינה חוקית), אבל אנחנו דוחפים לאחת המזוודות ציידנית גמישה עם קרחונים ושניצלים / נקניקיות קפואים. זה שורד נהדר טיסה לאירופה. בטיול האחרון הבשר נשאר קפוא במשך 12 שעות (הזמן שהבשר טייל בין מקפיא למקפיא). שימוש באוכל מוכן מהבית חוסך את זמן הבישול וחוסך עלויות. אני מכירה דתיים שמביאים בשר לא מבושל קפוא. בעיני זה פחות נח, כי זה כבר דורש ממני לעמוד שעות במטבח.

פורסם בפורום טיולי משפחות
      nirit_mz
      nirit_mz
    • RE: נסיעה מניו-יורק לוושינגטון - בטיסה ברכבת או ברכב?
      נסיעה מניו-יורק לוושינגטון - בטיסה ברכבת או ברכב?
      צודקת. שכחתי לציין שאנחנו זוג. בני 40.

אנחנו בכלל מתלבטים איך לבנות את הטיול (לא שיש לנו הרבה זמן להתלבט, כי אוטוטו אנחנו שם - יוני הקרוב). אנחנו נוחתים בניו יורק בראשון בבוקר. נדרש יום אחד לענייני עבודה (ככל הנראה יום ראשון עצמו), ואז יש לנו עוד כ-8 ימים (נטו) לבילוי. בתוך 8 הימים האלה יש את שבת, שבה אנחנו מקורקעים. ההתלבטות היא האם לבלות את כל 8 הימים בניו יורק, או לצאת מניו יורק ביום שישי ולבלות בוושינגטון את שבת-ראשון-שני (ומשם לטוס חזרה לישראל). או להישאר בניו-יורק ואולי לשכור רכב ליומיים ראשון-שני) לטיול טבע מחוץ לניו יורק.
      יש עצות? רעיונות?
      ההעדפה האישית שלי היא לראות קצת טבע. אני פחות אוהבת טיולים אורבניים. גם ניו יורק קצת מפחידה אותי עם הגודל שלה והמוני האנשים.
      פורסם בפורום צפון אמריקה
      nirit_mz
      nirit_mz
    • RE: מסע לפולין לבד ללא קבוצה

אנחנו יצאנו לפולין במטרה מוצהרת לעבור מסע דומה לזה שתלמידי התיכון עוברים. מסיבות שונות לא התאפשר לבעלי ולי לצאת למסע בתקופת התיכון, והרגשנו שזה חסר לנו (במיוחד לאור העובדה שהשורשים שלנו הם משם, והמשפחה של שנינו איבדה שם אנשים רבים).

מבחינתי, לא הייתה שום אפשרות שאתייחס לפולין כאתר תיירותי מהנה, לפני שאבקר בכל “אתרי השואה”. הייתי חייבת לעבור קודם את מסלול פולין היהודית, לפני שאוכל להתפנות ולהנות מפולין התיירותית.

בהזדמנות אחרת אטוס לפולין לטיול של הנאה, ואז לא אשלב אפילו לא אתר שואה אחד.

פורסם בפורום אירופה
      nirit_mz
      nirit_mz
    • חזרנו לפני כמה ימים מטיול משפחתי בחבל זלצבורג

היה טיול נהדר, למרות אתגרי הקורונה.

מוזמנים לקרוא פירוט בבלוג שלי: טיול קורונה משפחתי בחבל זלצבורג

פורסם בפורום אירופה
      nirit_mz
      nirit_mz

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי nirit_mz

• RE: אוסטריה, היער השחור או איטליה?

@מטייל_3970262

היינו בשלושת היעדים. היער השחור בעיני היה הפחות מוצלח מבינהם. הנוף יחסית חד-גוני. כלומר, המון ירוק, המון עצים, אבל זה מה שראינו לאורך כל ימי הטיול. אחרי ההתלהבות הראשונית מהנוף השונה, לא נתקלנו בנופים עוצרי נשימה נוספים.
      מהבחינה הזאת אוסטריה לוקחת בגדול ואחריה צפון איטליה (אם לוקחים בחשבון ביקור בעיירות עתיקות וביקור בדולומיטים).
      גם מבחינת האטרקציות לילדים ולמבוגרים אוסטריה לוקחת בגדול ואחריה צפון איטליה, הן מבחינת מגוון האטרקציות והן מבחינת ההנאה מהן (כלומר, עד כמה הן היו יחודיות וממריצות אדרנלין). 
      ליער השחור יש עדיפות רק בנוגע לפארק שעשועים. פארק אירופה שווה יותר מהגארדלנד. ובאוסטריה בכלל אין פארק שעשועים ברמה הזאת (היינו באזור זלצבורג).

פורסם בפורום טיולי משפחות
      nirit_mz
      nirit_mz
    • RE: האם נגמרה חגיגת טיול עד 72 שעות?

@יונית

קראתי (לא זוכרת איפה) שההנחייה עכשיו מדברת על פטור מבדיקה בכניסה לישראל לאנשים ששהו פחות מ-48 שעות בחו”ל. כלומר, מי ששוהה 48-72 שעות יצטרך בדיקה.

פורסם בפורום אירופה
      nirit_mz
      nirit_mz
    • RE: עזרה בבחירת יעד לחופשה

@Devorah-Gurewitch-Segal_4026663

וינה מושלמת לשומרי כשרות. שווקי חג המולד נחשבים למוצלחים מאוד. העלויות בעיר סבירות ביותר. וגם יש בה בדיקות קורונה חינם לפני הטיסה בחזרה לישראל.

פורסם בפורום אירופה
      nirit_mz
      nirit_mz
    • RE: הגעה למרכז ברלין משדה התעופה

@udi_cn

לגבי מסעדת Bobbe כתוב בגוגל ובאתר שלהם שהם סגורים זמנית עקב הקורונה

פורסם בפורום אירופה
      nirit_mz
      nirit_mz
    • RE: תהיה לגבי אזור מומלץ ללינה בברלין

@יונית אמר:

אם התכנון לנסוע בחורף- שיקול משמעותי מאד הוא המרחק מתחנת הU הקרובה (כמה שיותר קרוב-יותר טוב).

אם לא בחורף- פחות משמעותי.

התכנון הוא לנסוע בסוף נובמבר ולראות את שוקי חג המולד בפתיחתם (כלומר, הייתי מעדיפה לראות אותם בשיאם, אבל אנחנו לא פנויים לטוס בדצמבר). 
      ולכן אני מתחברת למה שדוקטור דו-ליטל כתב 👇: 

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

בעיר עם תח”צ כמו ברלין קובע את מקום הלינה לפי המקומות שארצה לבלות בהם בלילה, משקלם גובר על אלו שאני רוצה לבקר בהם ביום, בפעם האחרונה בחרתי במזרח ברלין, בפעם לפני באזור אלכסנדרפלאץ.

פורסם בפורום אירופה
      nirit_mz
      nirit_mz
    • RE: הגעה משדה תעופה ברנבורג למרכז העיר

@MERAVSHELL אמר:

אנחנו גם מגיעים בשעות הערב לשדה בברלין ומעדיפים לישון בבית מלון בשדה ולמחרת לנסוע בנחת לעיר עצמה.  

יש בברלין מלון בתוך שדה התעופה?

פורסם בפורום אירופה
      nirit_mz
      nirit_mz
    • תהיה לגבי אזור מומלץ ללינה בברלין
      אנחנו שוקלים לטוס לברלין בסוף נובמבר (זוג בני אוטוטו 50). פעם ראשונה שלנו בעיר.
      התחלתי לחפש מלונות ללינה. אני רואה שההמלצה הכמעט חד משמעית של הישראלים זה ללון באזור קודאם. אבל כששמתי על מפת גוגל אתרי תיירות פופולריים, ראיתי שרובם (או לפחות אלה שמעניינים אותנו) מרוכזים דווקא באזור אלכסנדרפלאץ או כיכר פוטסדאם.
      לרוב, אני לא נוטה לזלזל בחוכמת ההמונים של הישראלים, אבל בכל זאת אולי מישהו (או מישהי) יוכלו להסביר לי למה הישראלים מעדיפים את קודאם? מה אני מפספסת פה? ובאיזה אזור לבחור מלון אם אני רוצה להיות קרובה לאתרי תיירות היסטורים (פחות מוזיאונים ואומנות, פחות בארים ומסעדות) וגם להנות מאווירה בטוחה בשעות הלילה?
      פורסם בפורום אירופה
      nirit_mz
      nirit_mz
    • RE: התלבטות לגבי טיול כריסטמס

@נעמי10 אמר:

@נעמי10

כמה Augsburg  מעניינת? האם שווה לישון בה לילה או עדיף להוסיף לילה למינכן?

מסייגת שהיינו בה בעונת הסתיו (אוקטובר) לפני 12 שנים, אבל הכתרנו אותה כאחת הערים היותר משעממות שיצא לנו לבקר בהם. היה ביזבוז זמן מוחלט. ולצערנו ישנו שם. נפלנו על מלון מאוד יקר שממש לא הצדיק את העלות שלו (בניגוד לצימרים מקסימים וזולים יותר שישנו בהם לאורך שאר הטיול).

פורסם בפורום אירופה
      nirit_mz
      nirit_mz
    • RE: האם צריך לעשות חיסון לכניסה לאוסטריה למחלימים ומחוסנים בתוקף?

@משתמש-לשעבר אמר:

איפה בוינה הכי קל ומהיר לעשות בדיקה שמתאימה לעליה לטיסה חזרה?

יש אפשרות לעשות בדיקות גרגור במכולות שפזורות ברחבי וינה. הבדיקות מתבצעות מול נציגים. אנחנו קיבלנו את התוצאות תוך 24 שעות. העדפנו לעשות את הבדיקות מול אנשים ולהיות בטוחים שהן נמסרות לאדם הנכון. 
      בקישור המצורף יש פירוט של הכתובות בהן נמצאות המכולות, ויש גם לינק להרשם לבדיקה (לא צריך לקבוע תור, אבל כן צריך להרשם ולקבל קוד QR). אנחנו עשינו את הבדיקה במכולה שנמצאת ברחוב Jakov-Lind-Strasse No. 19 מכיוון שזה היה במרחק 10 דק’ הליכה מהמלון שלנו. חפשו במפה מה הכי קרוב אליכם.

Corona tests in gargle boxes

פורסם בפורום אירופה
      nirit_mz
      nirit_mz
    • RE: חזרנו לפני כמה ימים מטיול משפחתי בחבל זלצבורג

@אסף-16 אמר:

לגבי המכרה  מלח- זכור לי שלובשים סרבלים לבנים.  

החולצה הייתה בצבע לבן. המכנסיים היו בצבע חום. כעור ביותר 😅

פורסם בפורום אירופה
      nirit_mz
      nirit_mz