ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תהיה לגבי אזור מומלץ ללינה בברלין

פורום אירופה
    ברלין מלון
    8
    14
    1642
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • nirit_mz
      nirit_mz נערך לאחרונה על ידי

אנחנו שוקלים לטוס לברלין בסוף נובמבר (זוג בני אוטוטו 50). פעם ראשונה שלנו בעיר.
      התחלתי לחפש מלונות ללינה. אני רואה שההמלצה הכמעט חד משמעית של הישראלים זה ללון באזור קודאם. אבל כששמתי על מפת גוגל אתרי תיירות פופולריים, ראיתי שרובם (או לפחות אלה שמעניינים אותנו) מרוכזים דווקא באזור אלכסנדרפלאץ או כיכר פוטסדאם.
      לרוב, אני לא נוטה לזלזל בחוכמת ההמונים של הישראלים, אבל בכל זאת אולי מישהו (או מישהי) יוכלו להסביר לי למה הישראלים מעדיפים את קודאם? מה אני מפספסת פה? ובאיזה אזור לבחור מלון אם אני רוצה להיות קרובה לאתרי תיירות היסטורים (פחות מוזיאונים ואומנות, פחות בארים ומסעדות) וגם להנות מאווירה בטוחה בשעות הלילה?
      צחצח המטייל דוקטור דו ליטל יונית aljaje karnielr 6 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • צחצח המטייל
        צחצח המטייל @nirit_mz נערך לאחרונה על ידי

@nirit_mz

יש ויכוח שניתש שנים רבות האם לבחור במלון בקודאם או באלכסנדרפלאץ- מיטה. אין תשובה חד משמעית

הרי ברלין הייתה מחולקת שנים רבות למזרח ומערב ויש לה עד היום כמה מרכזים ( יש גם שכונות מתפתחות כמו פרנצלאוברג וקרויצברג).

אמת רוב האתרים המעניינים וההיסטוריים של העיר במזרח ולא במערב. מצד שני תחושת הביטחון ונוחות הקניות היא באזור קודאם.

בסופו של דבר התחבורה הציבורית נהדרת שם ובקלות עוברים מאזור לאזור כך שזה לא מאד משנה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • דוקטור דו ליטל
          דוקטור דו ליטל @nirit_mz נערך לאחרונה על ידי

@nirit_mz

לדעתי את לחלוטין לא מפספסת, לא רואה חוכמה רבה בהעדפת אזור קודאם, לדעתי אזור משמים ואפילו לקניות כבר פחות רלוונטי.

למה ישראלים מעדיפים את קודאם? כי לפני יותר מ 20 שנה האזור היה אטרקטיבי יותר לעומת אזורים אחרים ומאז אצל חלק (ממש לא כולם) מבני עמנו מתקיימים 2 כללים:

1. החלטה לפי ססמאות ולא לפי בדיקה והבנה
          2. חוק העדר.

בעיר עם תח”צ כמו ברלין קובע את מקום הלינה לפי המקומות שארצה לבלות בהם בלילה, משקלם גובר על אלו שאני רוצה לבקר בהם ביום, בפעם האחרונה בחרתי במזרח ברלין, בפעם לפני באזור אלכסנדרפלאץ.

חושב שבנוסף לקירבה למקומות עניין כדאי לך לבחור מקום בו יש תחנות טובות של תחבורה ציבורית, אני בדר”כ מעדיף את ה U.

לגבי תחושת ביטחון אישית לא יודע לענות, חוץ מאזורים מאוד מרוחקים מאתרי התיירות הסטנדרטיים בשום מקום לא הרגשתי מאויים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • יונית
            יונית @nirit_mz נערך לאחרונה על ידי

@nirit_mz

לדעתי שיקול הדעת שלך נכון.

בברלין פעם אחת לנתי ליד הקודאם

וכל יתר הפעמים באזור אלכסנדר פלאץ-פרידריךשטרסה.

אם התכנון לנסוע בחורף- שיקול משמעותי מאד הוא המרחק מתחנת הU הקרובה (כמה שיותר קרוב-יותר טוב).

אם לא בחורף- פחות משמעותי.

nirit_mz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • aljaje
              aljaje @nirit_mz נערך לאחרונה על ידי

@nirit_mz

מבלי להכנס להיסטוריה, מערב העיר היתה יותר “נגישה” לתיירים(+בתי מלון) האיזור במזרח העיר שאין בו בעיות הוא: Prenzlauer Berg.

בקרוייצברג יש כמה איזורים בעייתיים שלא נעים להסתובב בהם בלילה(מכות בין שיכורים, אורניינשטראסה ככל שמדרימים), איזור Görlizer Park ו- Kottbusser Tor ושכונות Neukölln(עדיף.לא להסתובב שם עם כיפות וכו’) ו- Wedding. 

- באלכסנדרפלאץ, יש בעיה של כייסים וכו’, גם בלילה. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • nirit_mz
                nirit_mz @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית אמר:

אם התכנון לנסוע בחורף- שיקול משמעותי מאד הוא המרחק מתחנת הU הקרובה (כמה שיותר קרוב-יותר טוב).

אם לא בחורף- פחות משמעותי.

התכנון הוא לנסוע בסוף נובמבר ולראות את שוקי חג המולד בפתיחתם (כלומר, הייתי מעדיפה לראות אותם בשיאם, אבל אנחנו לא פנויים לטוס בדצמבר). 
                ולכן אני מתחברת למה שדוקטור דו-ליטל כתב 👇: 

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

בעיר עם תח”צ כמו ברלין קובע את מקום הלינה לפי המקומות שארצה לבלות בהם בלילה, משקלם גובר על אלו שאני רוצה לבקר בהם ביום, בפעם האחרונה בחרתי במזרח ברלין, בפעם לפני באזור אלכסנדרפלאץ.

aljaje דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • aljaje
                  aljaje @nirit_mz נערך לאחרונה על ידי

@nirit_mz

"בפעם האחרונה בחרתי במזרח ברלין, בפעם לפני באזור אלכסנדרפלאץ.” – "Same, Same”, אלכסאנדרפלאץ, זה הצנטרום של מז' ברלין. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • דוקטור דו ליטל
                    דוקטור דו ליטל @nirit_mz נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@nirit_mz

תחנה שיש בה יותר מקו אחד, או שיש בקרבתה תחנה אחרת עם קו אחר – עדיפה.

ריבוי קווים חוסך מעברים.

בפעם האחרונה שהייתי בברלין לנתי קרוב לתחנת Schönhauser Allee, נמצאת ב Prenzlauer Berg. אזור טיפה פחות פופולרי, 

לכן פחות המוני, המסעדות בתח הקפה והפאבים קטנים ומקומיים יותר והיתה שם גם מסעדה ויאטנמית שהמרק שלה חימם אותנו כל ערב.

ומכיוון שלא ממש בצנטרום אז המחיר היה אטרקטיבי יותר.

אין לי מושג איפה שווקי חג המולד אבל אם הם באזור אולי יתאים לכם.

• karnielr
                      karnielr @nirit_mz נערך לאחרונה על ידי

@nirit_mz

מצטרפת לרוב התשובות, גם אנחנו בביקורנו בברלין בחרנו ללון במזרח, באזור הקשה מרקט, היה נוח להפליא. אני תמיד בודקת המלצות גם בפורומים זרים, מסתכלת על מפות ו....משתדלת לא ללכת סתם אחרי העדר כי לא תמיד הוא באמת חכם. 

• רבקה.ק.
                        רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

אנחנו תמיד, בפעמים הרבות שהיינו בברלין לנו במזרח העיר.

אבל – שימו לב,

ברלין היא אחת הערים הכי מתפתחות ומשתנות בעולם. מה שאנים חוו לפני 6 שנים, לא בהכרח נכון להיום – בייחוד כשמדברים על בטחון ברחובות. כדאי מאוד להתייעץ עם מי שהיו בעיר בשנה שנתיים האחרונות.

בכל מקרה, ברלין נחשבת לבטוחה, כדאי ללון במקום מרכזי – כלומר שיש לידו בתי קפה, מסעדות ולפחות שני קווי U (המטרו של ברלין).

שווקי חג מולד – יש רבים רבים בעיר, רובם בעלי ייחודיות משלהם – הרחוב הכי מקושט הוא קודאם, השוק שליד הכנסיה השבורה הכי מבוקש וצבעוני – אבל בשביל זה לא צריך לגור ליד…

תיהנו.

במכונת זמן לברלין

רבקה

aljaje תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • aljaje
                          aljaje @רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

@רבקה-ק

"כדאי מאוד להתייעץ עם מי שהיו בעיר בשנה שנתיים האחרונות."

או עם אנשים שיש להם קרובי משפחה וחברים שחיים שם ועדיין לא חושבים(כמוך), שבטוח להסתובב בשכונת נויקלן בערב.  

רבקה.ק. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • רבקה.ק.
                            רבקה.ק. @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

האם שלחתי מישהו לגור בנויקלן?

נויקלן היא שכונה המאוכלסת בהרבה מהגרים, זה לא הופך אותה בהכרח ל”לא בטוחה” – זה כמובן עניין של השקפה. בכל מקרה היא מעניינת לטיול, אך לא קרובה לשאר אתרי הטיול הקונבנציונלים.

רבקה

aljaje תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • aljaje
                              aljaje @רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

@רבקה-ק

!Nun denn

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • לִי
                                לִי @nirit_mz נערך לאחרונה על ידי לִי

@nirit_mz

היי נירית,

ברלין ענקית עם כמה אזורים, אין תשובה אחת מוחלטת..

חזרתי לפני שבועיים
                                הייתי בברלין כמה פעמים וכל פעם בחרתי באזור לינה אחר.

הפעם במלון מליה (מצויין) , אזור מיטה (במזרח), ליד תחנת פרידכשטרסה היעילה,
                                והייתי מאוד מרוצה מהמיקום.. מתחושת הבטחון ,   מבחינת התחבורה הנוחה (בלי החלפות קווים)
                                והקירבה ברגל לאתרים. חושבת שבפעם הבאה עוד אחזור אליו...

רוב האתרים ממוקמים במיטה, מציעה לבחור ללון שם, אזור האקשה מרקט או אחר

ממליצה על מופע מהמם arise , במופע תהיה לכם הפתעה ישראלית מרגשת.. שווה לראות!! 
                                3 דקות הליכה מהמלון שלי… תזמינו מראש באתר (בסופש יש גם מופע צהריים).

מצרפת פוסט שכתבתי שיהיה לכם פשוט למלא את אישור הכניסה לגרמניה

תבלו🙂
                                אשמח לקרוא רשמים כשתחזרו

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון