ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צליאק בתאילנד

פורום תאילנד
    4
    4
    3018
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ornoiman
      ornoiman נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם

אני ואשתי מתכננים טיול לתאילנד בספטמבר והיא חולת צליאק
      (אלרגית לחיטה ומוצריה)
      למישהו יש ניסיון בבישול תאילנדי או ניסיון עם חולה צליאק שם?
      בעיקרון הסויה שיש בארץ מכילה קמח-מישהו יודע אם גם שם היא מכילה קמח?
      תודה על ההתיחסות
      Smile
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • moga11
        moga11 נערך לאחרונה על ידי

צליאק בתאילנד
        http://forum.lametayel.co.il/index.php?t=search&rng=6&am p;rng2=0&u=2635200&forum_limiter=58&field=all&am p;search_logic=AND&srch=%D7%A6%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%A7&a mp;type=msg&btn_submit=%D7%97%D7%A4%D7%A9

לילה שקט תעברו על הקישור הנ"ל מקווה שיעזור
        לפחות חלקית.
        לילה טוב........................moga11
        • ccshlomo
          ccshlomo נערך לאחרונה על ידי

צליאק בתאילנד
          בחלק מהרטבים שיש לי בדירה כולל רוטב הסויה אכן יש קמח.
          ובכלל, יש עשרות יצרנים של הדברים האלו כך שכשאוכלים במסעדה עממית יהיה קשה לדעת באיזה רוטב בדיוק הם השתמשו, זו בעיה. במסעדות ברמה טיפה יותר גבוהה אני מניח שתוכלו להסביר את הבעיה וימצאו לכם מנות מתאימות. אורז, אטריות אורז ומרקים בטוח שיש בשפע. גם בשרים מכל הסוגים.
          • מיכל מיק מקופנגן
            מיכל מיק מקופנגן נערך לאחרונה על ידי

צליאק בתאילנד
            היי, גם לי יש צליאק, ודווקא מוצאת שיותר קל עם האוכל התאילנדי מאשר עם המערבי, שבו משתמשים בהרבה פירןרי לחם, פסטה וקמח.
            לגבי הסויה- לצערי בקופנגן לא מצאתי סויה שאינה מכילה גלוטן, לכן הוצאתי אותה מהתפריט במטבח שלי, ובמסעדות אני מזמינה מאכלים שרוב הסיכויים שאין בהם סויה.
            למי שלא דובר תאילנדית קשה לתחקר את עובדי המסעדה אם המנה הרצויה מכילה קמח, אני מציעה להדפיס על נייר את המילה "קמח" או "פירורי לחם" שאפשר למצוא בתוכנות תרגום שונות, ולשלוף אותו במסעדות, כדי שיהיה יותר קל למלצרים להבין מה אתם רוצים מהם.
            מה שכן מצאתי זה שמבחר האיטריות הוא גדול (איטריות אורז, ורמיצ'לי- עשוי משעועית) כך שאפילו בדוכני מרק נודלס אתם צריכים להצביע על איטריות שקופות (ורמיצלי, או "וּון סֶן"). אבל אני לא מהמחמירים... אחותי הצליאקית אף היא בחיים לא תאכל איטריות שבושלו באותם מים עם איטריות "רגילות".
            וקמחים מכל הסוגים- טפיוקה, אורז, תפו"א, תירס וכיו"ב. תוכלו לקנות איתכם גם לארץ, כמו גם המון סוגי חטיפים ללא גלוטן. רק שוב לעיתים צריך לקרוא תאילנדית להבין מה הם מכילים...
            הרבה בריאות ובתיאבון!
            • 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון