אתם עוקבים אחרי הברקזיט?
-
נדמה לי שדווקא אותו אנגלי שכתב יום למחרת משאל העם ש”גאווה ודעה קדומה” גברו הפעם על “תבונה ורגישות” הוא זה ששמר על הקשר לתרבות שלהם (וד”ש לג’יין אוסטין...)
-
“להציל את תרבותם” – בריטניה באיחוד כבר כמעט 50 שנה, לזרוק על האיחוד או על מהגרים מהחמש שנים או העשר שנים האחרונות (שרבים מהם בכלל לא מאירופה ולכן לא קשורים לברקזיט) את הצורך בברקזיט כדי “להציל את התרבות המקומית” זה סתם תירוץ או סנטימנט שלא קשור לכלום.
תשאל את הבריטים מה המאכל הלאומי, והרבה יענו שזה קארי הודי. בריטניה נבנתה על הגירה, וכמו שאמרתי רובה לא קשורה לאיחוד אלא לחבר העמים הבריטי (ועכשיו גם הגירה מסוריה), כך שהשימוש בתירוץ הזה למען ברקזיט הוא סתם דמגוגיה. גם בל נשכח שהבריטים בעצמם מהגרים לא מעט, ורבים מהם חיים באירופה. רק בספרד יש 700 אלף בריטים (ואתם לא שומעים את הספרדים רצים להעיף את המהגרים הללו כדי “לשמור על תרבותם”).
ברור לי שגם בצד שתמך בהישארות יש לא מעט שלא ידעו על מה הם מצביעים ולא הבינו את הנושא, ולכן הנקודה שלי היא שזה נושא מורכב מדי להכרעה במשאל עם, ועוד כזה שרבים בכלל לא נטלו בו חלק.
-
“תומכי הברקזיט לא לא היו מודעים...”. אני התרשמתי שהם מודעים לצעד ורוצים לעשות אותו. מההפגנות והתמונות שראיתי דווקא אלה שנגד לא מבינים בזה דבר והפחד הגדול שלהם שתישלל מהם הזכות למעבר חופשי בין מדינות האיחוד וייאלצו לעמוד בתור רגיל, כאחד האדם. דווקא אנשי עסקים ומיושבים בדעתם מעריכים שבריטניה תורמת הרבה יותר לאיחוד מהפוך. יתכן גם שאני טועה בהערכות, לכן עשו משאל עם והייתה הכרעה.
“נציגים לכל מדינה” זה יפה בתיאוריה אבל השפעת האזרחים בבריטניה על האיחוד אפסית, הם לא בוחרים אותם ובוודאי שההשפעה לא דו כיוונית.
איזו “תרבות”? אפשר לטמון את הראש בחול ולהתעלם מהשינוי הדמוגרפי המהיר שאירופה עוברת באיזורים שונים בשנים האחרונות (“רב תרבותיות” שכל מי שמבקר בפאריז, בריסל, ערים רבות בגרמניה וכו’ מבין שנכשלה).
keves – קארי הודי זה נחמד וטעים אבל נראה שהחשש שלהם יותר מבורקות וחוקי שריעה.
עשו משאל עם לגיטימי ודמוקרטי (אגב אזרחות) שרוצים לזרוק לפח כי זה לא מתאים לביורוקרטים מהאיחוד שמערימים קשיים. לא מקבל את “נושא מורכב מדי להכרעה במשאל עם”, להיפך, אין דמוקרטיה גדולה מזו.
-
כמה מחבריי הם אנשי עסקים ופיננסיים בריטיים, והם באחידות דעים שהברקזיט הוא אסון. כבר מאז ההחלטה יש שינויים כלכליים ניכרים במדינה, והם אינם חיוביים.
החשש שאתה מציג לא ייפתר בגלל עזיבת האיחוד. זו דמגוגיה ותירוץ. הרי גם כך לבריטניה אין מעבר חלק בגבול כמו בשנגן, אלא מערכת משלהם. הרבה מההגירה אינה קשורה כלל לאיחוד האירופאי, ואינה מגיעה ממדינותיו.
-
לדעתי הבעיה העיקרית של הבריטים עם הברקזיט שהם יודעים מה הם לא רוצים, הם לא יודעים מה הם כן רוצים.
התומכים בבקרזיט יודעים מצוין למה הם לא רוצים להיות חלק מהאיחוד, אבל אין להם מושג מה הם כן רוצים שיהיה.
המתנגדים לברקזיט בדיוק ההיפך, לא רוצים להיפרד מאירופה אבל גם לא רוצים להיות ממש מחוברים – בעיקר בהזרמת הכספים, ולא יודעים איך.
יש רק אנטי.
קצת מזכיר את המצב במדינה קטנה ומיוזעת במזרח התיכון, כל אחד יודע במה השני טועה אבל לא מצליח להראות מודל שיכול לעבוד ומתאים להשקפתו.
-
אני חושבת שהפרשנות שלך שגויה. ברקזיט לא אמור להשפיע על הגירה מהמזרח התיכון. למעשה, מספיק זמן די קצר בבריטניה כדי לראות שמדובר בשתי אוכלוסיות מהגרים עיקריות – ספרדים ופולנים. אם לשפוט על פי פרשנים בכירים יותר ממני, ה״הצבעה הרגשית״ היא בגלל רגשות נוסטלגיים של הבריטים לימים שבהם היו אימפריה ובגלל רגשות בדלניים שלהם לגבי זה שהם לא חלק מאירופה (שפה שונה, מטבע שונה, תרבות שונה...). בהמשך לזה, מפלגת הלייבור שמקדמת את הברקזיט היא מפלגה שלא רק שהמנהיג שלה הוא אנטישמי די בפומבי, הוא דווקא מיודד היטב עם כל השכנים שלנו במזרח התיכון, כולל אלה שיורים עלינו טילים מפעם לפעם. אני לא חושבת שההסבר שלך מחזיק מים.
חוץ מזה, כן, להציג את הברקזיט בתור ״אנחנו נקבל עוד כסף למערכת הבריאות שלנו״ (כי זרים משלמים) זה מאוד פשטני ולא לוקח בחשבון בכלל גורמים נוספים- גורמים מהותיים כמו ״מה יקרה באירלנד״ וגורמים פיננסיים כמו ״אופס, חברות יעבירו את המפעלים ואת המרכזים שלהם לאירופה היבשתית ואנחנו נאבד משרות״, תהליך שכבר מתרחש.
למעלה מכך, הם לא מצליחים להעביר שום הסכם בפרלמנט, כי מה אתה יודע, לרגשות הנוסטלגיים יש השלכות מעשיות ולא נראה שהן כאלה מוצלחות, וחוץ מזה, כנראה שהבריטים כבר לא כזו אימפריה כמו שהם חשבו, כי האירופאים לא ממש מתכופפים בדיונים האלה. הם עכשיו הולכים למצוא את עצמם עם ברקזיט ללא הסכם, כזה שאף סוגיה לא קיבלה בו מענה, ועוד יותר גרוע, אין שום הערכות לאיך לבצע את זה. המשמעות הכלכלית היא אדירה. אז וואלה, המלצרים הספרדים בבתי הקפה יאלצו לעזוב. לא כולם, כמובן, אלה שגרו בבריטניה מעל 5 שנים יכלו להגיש בקשה די פשוטה ולקבל תושבות קבע.
-
להאשים את העם זה הדבר הכי קל ומנותק מהמציאות שיש. העם בחר את מה שבחר וזה דמוקרטי ומקסים.
איך אפשר להגיד על איזשהו עם, באיזשהי סוגיה – הם לא מבינים את ההשלכות. מי כן מבין את ההשלכות ?! רואי עתידות ?!
הרי הממשלה, השרים והיועצים, האם אלו שהביאו את הסוגיה לפתחו של העם !
הטעות שלהם היתה להביא סוגיה, כשאחרי זה יש להם אפשרות לדון בטיוטות שונות של ההסכם ולפסול אותם. היו צריכים להביא לעם הסכם כמות שהוא, ולהתחייב אליו.
לסיכום 2 נקודות –
- אין להאשים שום עם, אף פעם, על בחירה דמוקרטית.
- למי שאין נכסים ועסקים בבריטניה – למי אכפת מזה בכלל ?!?!
-
המידע מה- Daily Mail?
-
בינתיים האירופאים הסכימומלדחיה עד סוף אוקטובר. עכשיו יש קצת יתר מחצי שנה להחליט –
א. מאשרים בפרלמנט הסכם
ב. מאשרים בפרלמנט הסכם שמרכך מאוד את הגזרה – יחסים כלכליים נשמרים, לעומת זאת, לא יהיה מעבר חופשי של אנשים בין האיחוד לבריטניה (דומה למה שקורה לישראלים) , וכד׳.
ג. מחליטים על משאל עם חוזר.
ד. לא מחליטים כלום, יוצאים בלי שום הסכם.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות