שוויץ - עד כמה היא יקרה?
-
שלום,
מבחינת אוכל, האם שוויץ יקרה כמו שאומרים? או שהאם המחירים הם כמו בארץ? נניח מחירים ברשתות מזון מהיר – KFC, מקדונלדס, starbucks? האם המחירים באמת מוגזים וגבוהים? האם בסופרים המחירים שפויים או שגם יקרים? אשמח לשמוע ממי שביקר בערים בשוויץ לאחרונה (ציריך/בזל/לוצרן). תודה רבה
-
אפשר למצוא את המחירים באתרים שמשווים עלויות בין ערים בעולם. יש שם מידע מאוד מפורט. מהנסיון שלנו לפני כמה שנים בג’נבה מהמחירים לא יקרים יותר משמעותית מאשר בארץ.
-
לדוגמא: בקבוק מים קטן, 2.5 פרנק. בערך 6 שקלים. נותן לכם כוון?
-
שווייץ אחת המדינות היקרות בעולם אבל גם יפה מאד…! -
-
-
-
המחירים בדרך כלל יקרים גם בהשוואה לארץ. בסופרים גם יקר למרות שיש דברים שתמצאי במחירים מצחיקים. לדוגמא פחית קולה בסופר בציריך עלתה לי בערך חצי פרנק שזה פחות משני שקל.
-
למי שרגיל למחירים בישראל – לא יקרה.
אוכל שאיננו מקומי כמו KFC תמיד יקר לעומת אוכל מקומי.
מהרבה בחינות, כולל עלות, עדיף אוכל מקומי.
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
מה הכוונה אוכל מקומי?
-
אוכל מקומי מה שנהוג לאכול בשוויץ-תלוי באיזור(אצלנו אוכלים:חומוס, פלאפל, שניצל, מפרום...), בניגוד לרשתות בינ"ל: KFC, מקדונלד'ס, הרדי'ס, סאבווי, פופאי'ס, וונדי'ס, צ׳יפוטלה...
-
בשוויץ למשל אוכלים פונדו ולא מקדונלדס.
בסגנון פונדו אבל עוד יותר זול, ולדעתי טעים הראקלט (Raclette)
בשוויץ יש הרבה סוגי מרק טובים בריאים ומזינים – ומכיוון שמקומיים גם המחיר טוב יחסית
לארוחה קלה רושטי או בשם הארוך קרטופלרושטי, מין לביבת תפוח אדמה, קצת דומה ללביבות חנוכה אצלנו אבל מטוגנת בחמאה ובגודל של כל הצלחת.
אוכל רחוב (לא מבטיח בריאות, אבל סביר לאוכלי מקדונלדס)
נקניקיות, במיוחד הלבנות
רקלט מהדוכן, תפוחי אדמה עם בצלצלים וגבינה מותכת, עם בירה ליד. פגשתי בציריך אבל אולי יש בעוד מקומות
אוכל מקומי בד”כ זול יותר מהרשתות האמריקאיות, בד”כ בריא יותר, לטעמי האישי כמעט תמיד יותר טעים, ומבחינתי הוא חלק מהטיול, שווה להכיר וללמוד כמו שמכירים נופים שונים ואטרקציות שונות.
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
אני לא מתימר להיות מומחה לתזונה אבל האוכל המדובר לדעתי לא יותר מזין ממקדונלדס וגם לא טעים במיוחד בהשוואה לאוכל רחוב בארצות אחרות.
האוכל השוויצרי שניסינו די איכזב אותנו למרות שחומרי הגלם בסופרים לא יקרים במיוחד ובאיכות מצוינת.
הערים הגדולות בשוויץ כמו בכל ערים תיירותיות במקומות אחרים באירופה מלאות מהגרים ותיירים ואוכל הרחוב בהתאם לא מיוחד ודי דומה למה שתמצאו בארץ. בשר על האש פיצה כריכים וכו. חלק מהגלובליזציה.
אנחנו הופתענו בטיול הראשו שלנו בציריך למצוא שהאוכל השוויצרי המסורתי לא נפוץ במסעדות במרכז. פונדו דרך אגב הוא מאכל מסורתי של האזור דובר הצרפתית.
במקומות הקטנים קל יותר למצוא אוכל מקומי מסורתי.
-
אני השקעתי כסף באוכל שוויצרי והיה לטעמי,
אולי בזכות ההשקעה הכספית, אולי בגלל שבד”כ אכלתי במקומות מתויירים פחות, ואולי פשוט חוש הטעם שלנו שונה.
בכל מקרה ההתרשמות שלי אומרת שכלכלית עדיף להתבסס על אוכל מקומי, גם בשוויץ