טיול לדרום אמריקה
-
ישנם 2 אפשרויות מבחינת לוח זמנים של הטיול
אפשרות ראשונה 3 ימים באושוויה
היום הראשון נחיתה באושוויה ואחרי צהריים שייט קצר ב-canal de beagle
היום השני escondido and fagnano lakes
היום השלישי national park tierra del fuego and end of the world train
אפשרות שנייה לקצר את אושוויה לשני ימים ויום אחד ב-אל צ’לטן
היום הראשון נחיתה באושוויה ואחרי צהריים שייט קצר ב-canal de begale
היום השני national park tierra del fuego and end of the world train
ויום באל צ’לטן נחיתה בערב הקודם מאל קלפטה לאל צ’לטן
למחרת טרק ה-fitz roy מאמץ בינוני עם לגונה de los tres.
באיזה משני האופציות כדאי יותר לבחור
תודה
-
@doitchmoti אמר:
מוטי,
כבר אמרו את זה לפני הטיול שאתה מנסה לתכנן הוא מאתגר מאוד מבחינת הלו”ז והצפיפות, ואינו לוקח בחשבון שינויים במזג האוויר.
הדעה שלי, ולדעתי של עוד אנשים כאן בפורום שלאושוויה צריך להקצות לפחות 4 ימים או יותר.
אושוואיה היא חור, ארוך להגיע אליה, ארוך ולא נוח כלכך לצאת ממנה, אם לא באים לפרק זמן של 4 ימים, עדיף בעיני לוותר עליה לחלוטין ולהקדיש ימים רבים יותר באיזור אחר.
פטגוניה מהממת, גם אנחנו שחרשנו עליה יותר מחודש וחצי, לא יכולים להגיד שהיינו בכולה. גם יש שלב שבכל מקרה כבר מקבלים מחלה שניקראת “אגמלוגיה”, שזה אומר שכבר מתקשים להתלהב מעוד ועוד אגם. (אנחנו למשל, אחר הקרטרה כבר לא נסעו למסלול שנקרא שבעת האגמים, כי בעלי אמר שכבר ראינו 700)
גם לאל צ’לטן, אין מה לנסוע 3.5 שעות ועוד 3.5 שעות חזור בשביל להיות יום…..
לכן, עדיף בעיני להקצות את כל הימים לאזור של אל קלפטה-אל צ’לטן – יש המון מסלולים שאפשר לעשות גם עצמאית, וגם מסלולים רכובים (גיפים, מעבורות) שיוצאים מהיעדים הללו.
-
תודה!
מתשובתך אני מבין או 4 ימים באושוויה ואחר כך קלפטה ולוותר על אל צ’לטן או קחפטה ואל צ’לטן.
מה שאיני מבין מתשובתך היכן ניתן לטייל 4 ימים באושוויה מכיוון שאני אישית מצאתי מסלולים לא יותר משלשה ימים
ומה ניתן לעשות 4 ימים באל צלטן מכיוון שמעבר ליום אחד לעלות על הר הפיץ רו לא ראיתי משהו במיוחד לכמונו שאינם עושים טרקים אלא הליכות לא יותר מארבע שעות בלי עליות תלולות
בדרך הקרטרה אוסטרל לא נהיה ירדנו מזה ובקלפטה והאזור נהיה חמישה ימים .
תודה ושבוע טוב
-
אנחנו הגענו לאושוואיה בצהרים אז ביום הראשון סתם הסתובבנו על יד המרינה
יום 1 - לגונה אזמרלדה - מסלול יחסית קליל בלי טיפוס
יום 2 שמורת טיירה דל פואגו, עשינו מסלול מס 2 קליל ומישורי. כ5 שעות הליכה. יש בשמורה עוד מסלולים, ויש גם מסלולי תיירים בלי הליכה
יום 3 קרחון לה מארטיאל לתצפית מרהיבה על תעלת ביגל.
יום 4 ירד שלד ונשארנו כל היום בחדר
יום 5 היינו בשייט. יש מסלול שמשלב גם שייט וגם חזרה באוטובוס בתוך השמורה
באל צלטן יש מספר מסלולים חוץ מהפיץ רואי
לגונה טורה, מצפה הקונדורים, ועוד. כל המסלולים יוצאים מהכפר.
בטיול בפטגוניה מזג האוויר גם בקיץ יכול לשנות תכניות. לכן חייבים גמישות. אם תגיע לאל צלטן ולא תוכל לצאת לפיץ רואי?
איך אתה מתכוון להתנייד?
-
אז אני מבין מתשובתך שבבחירה בן אל צלטן לאושוויה הבחירה הנכונה יותר לאנשים בגילינו 67 לבחור באושוויה
האם אני מבין נכון.
לגבי השאלה כיצד אנו מתנונעים. התשובה הינה באמצעות רכב מלווה נהג/מדריך