ואדי חסה
-
האם אפשר עדיין לטייל בואדי חסה? בעיות לישראלים? יש המלצות ? -
אהלן,
נכון להיום, לא מתאפשרים טיולי שטח בירדן הכוללים לינת שטח עצמאית. יש אפשרות, בתאום עם סוכני נסיעות, לבצע טיולי-יום הכוללים לינה במקום מוסדר.
כל מי שעובר את הגבול עם ציוד שטח וקמפינג חייב להיעזר בסוכן נסיעות. הסוכן יודע את התנאים הנדרשים כגון הצורך במדריך צמוד ושוטר.
ניתן לטייל בוואדי ראם, בוואדי דאנה ובמוג’יב (נחל ארנון).טיול מהנה,
-
הי קארין
להבנתי טיול בתוך וואדי חסה לא מתאפשר כיום עקב מגבלות שהטילו הירדנים ………
אם מישהו אמר לך שהיה שם לאחרונה אז הבנתי שיש גישה לרכבי שטח בשפך הוואדי באיזור ים המלח ומשם ניתן לטייל קצת במוצאו
נקווה שהמגבלות יוסרו (אני גם רוצה לטייל שם) אבל הירדנים מרוויחים מזה מעט וישראלים מסוימים שטיילו שם עשו להם לא מעט כאב ראש כך שלא יודע אם זה יקרה בקרוב
כל האינפורמציה שרשמתי היא ממדריך שהייתי איתו בירדן בשבוע שעבר שהוציא בעבר קבוצות לוואדי חסה ………
-
ניתן לפנות גם ללשכת-התיירות הירדנית.
מסקרן אותי לדעת, למה התכוונת:
"...אבל הירדנים מרוויחים מזה מעט וישראלים
מסוימים שטיילו שם עשו להם לא מעט כאב ראש".
-
אני מדבר מיד שניה אבל יודע בוודאות שלא ניתן לטייל שם כמו לפני שנתיים שלוש.
זה לא אתר תיירות שמרוויח כסף כמו פטרה למשל ולהבנתי לא שווה להם את הסיכונים שהוא מייצר.
כמו כן כנראה בגלל פיקוח רופף היו הרבה התפלחויות של כאלו שלא שילמו.
שוב, מעבר לזה שאני יודע שסגרו אני לא מכיר את הפרטים לעומק
-
טוב, אם הוא אמר…
לא עשו בעיות, רק לחלקם לא התחשק לטייל עם מדריך וליווי-משטרתי ונכנסו לואדי קצת לפני עמדת-השומר (אין לי מושג אם למטיילים זרים נדרש ליווי של שוטר בנוסף למדריך- אשר משם ההכנסות למדינה).
אבל כמו שצויין בהודעות קודמות, כיום הם דורשים מהישראלים ליווי של מדריך בכל ביקור בירדן (חוץ משהיה בעקבה).
الله يخليهم.
-
אולי באמת זה הסיפור
בכל מקרה הבנתי שהשוטר זה תיק רציני כי לרוב זה שוטר שלא מסוגל ללוות טיול אתגרי והופך למשקולת על הקבוצה.
אגב בוואדי רם טיילנו גם בלי שוטר טיול מאוד אתגרי.
היה אתנו מדריך מקומי (יותר רועה צאן אבל תפקד מעולה) ומדריך ישראלי.
-
"שוטר שלא מסוגל ללוות טיול אתגרי והופך
למשקולת על הקבוצה". - טוב, במובן מסויים, זה כבר קרה (מקרה מצער).