לינה באיזור בראשוב
-
חברים נוסעים לרומניה בסוכות ומתכננים לבלות 7 ימים באיזור בראשוב כאשר מתכננים לטייל מסביב לבראשוב (בראשוב , רשנוב, סינאיה, זרנשט,בראן , אזוגה וכד).
היכן נכון לישון במקרה כזה? מדובר במשפחה של 6 אנשים (זוג + 4 ילדים).
אשמח לשמוע היכן כדאי לישון ואם יש המלצה למלון / דירה זה בכלל יהיה נהדר
יעל
-
אחותי ומשפחתה היו בדירה במרכז בראשוב
דירה מרווחת ומאובזרת עם חניה צמודה.
בעלי הדירה לא גרים בברשוב, ביום האחרון הגיעו לבקרם והיו מאד נחמדים.
הזמנה דרך בוקינג:
Coresi Residence
(בראשוב, רומניה) Strada Saftu Vasile Protopop, Nr.13 Ap. 2, 500127 Braşov, Romania
-
יעל,זה מאוד תלוי ברצונות שלכם.
ברומניה ,בהחלט אפשר לעמוד במחירי לינה מול חלום היכן..
אני מבינה שלמשפחה פחות נוח מעברי לינה..מצד שני טיולי כוכב ייקחו לא מעט זמן כבישים.
לטעמי בלבד,אם עיר אז במיקום נעים לצאת בערב,כמובן חניה מסודרת.
ללון במקום כפרי יותר,עדיין קרוב לאפשרות בילוי בערב,ברומניה לטעמי עדיף.
כל עיירה נחמדה באזור ברשוב יכולה להתאים..יש לא מעט פנסיונים עם נוף ,חצר נעימה,מקום אולי עם ברכה מקורה..סוכות כבר יכול להיות קר.
במיקום,אהבתי את העיירות קריסטיאן,ורישנוב..את פויאנה ברשוב שמאוד אהודה על מטיילים ישראליים,לטיול כוכב פחות נראית לי .היא גם מרוחקת וגם בערבים לטעמי..אין הרבה מה לעשות בה עצמה. חוץ מברכה במלון ומסעדה מתויירת.
למשפחה,אם ללון בשולי ברשוב,אז במשהו כפרי גם. כמובן השאלה האם אתם צריכים מטבח ממש להכנות אוכל או לא..
-
-
הי,
תודה לכל העונים (סמדורלה, אמה, אילן).
פחות רלוונטי העניין של ערבים נעימים כי לדעתי לאחר יום טיול יסיימו בדירה ולא יחפשו בילוי בערב.נראה לי שמתאים יותר לינה במקום כפרי, פחות עיר.
- סמדרולה – הדיר עצמה היא עבור 4 כך שלא מתאימה לנו. תוכלי לברר אם המיקום היה טוב (לעיר בראשוב וליציאה מהעיר למקומות אחרים)
- אמה – בודקת לינה במקומות שנתת.
- אילן – תודה, הדירה נראה ממש טוב. האם המיקום שלה נחשב לטוב על מנת לצאת מהעיר
תודה רבה !
יעל
-
- בראשוב היא לא עיר ענקית וגם אין לה את הטופוגרפיה של חוף אמלפי כך שלא קשה לצאת מהעיר לארבעת כיווני השמים, מה עוד שחבריך נוסעים מחוץ לעונה .
- הרבה מטיילים ישראלים מעדיפים את פויאנה בראשוב הירוקה וההררית, למרות שמוסיפה 15-20 דקות נסיעה, על פני לינה עירונית בבראשוב. רק כאלה שמפחדים מנהיגה ולא נוהגים, ממליצים לא ללון בה .
אנחנו אוהבים את בראן הירוקה ( היינו שם כמה פעמים )למרות שהיא לא נמצאת בצומת מרכזית .
מצרף לך, להתרשמות מהנוף, כאן קישור למקום לינה בבראן, שעדיפה בעיניי על לינה בכפר קריסטיאן השטוח או ראשנוב .
- האם חבריך שנוסעים עם ילדים ( בני כמה הם ? ) מודעים שהרבה אטרקציות יהיו פתוחות רק בסופי השבוע ?
-
@יעל מס
אחותי היתה עם 4 ילדים (סה”כ 6 אנשים) והדירה היתה מרווחת ומתאימה.
נכנסתי עכשיו לבוקינג לבדוק ומשהו נראה לי מוזר
Coresi Residence (בראשוב, רומניה) Strada Saftu Vasile Protopop, Nr.13 Ap. 2, 500127 Braşov, Romaniaמופיעה הודעה אדומה “המלאי אזל”
ניסיתי לכל מיני תאריכים בחודשים הבאים. -
אילן
תוכל לתת דוגמא של אטרקציות סגורות במהלך השבוע בתקופה זו?
האם מכרה המלח יהיה סגור?
האם הרכבלים לא יעבדו?
פארק חבלים ?
שמורת הדובים בזרנשט?
אשמח לדעת.
אנחנו נסענו גם בתקופה כזו לפני כמה שנים ולא זוכרת שרצינו ללכת למקום כלשהו והיה סגור
יעל
-
לגבי שאר השאלות ששאלת,
מדובר ב 4 בנות מגיל 15 עד 4.
דרך אגב, אנחנו ישנו בבראן כשהיינו בשעתו והיינו מאוד מרוצים.
אבדוק את מה ששלחת
תודה
-
- לא יודע מה יעזרו לך הדוגמאות או הזיכרון שלך מלפני כמה שני לגבי הנסיעה העתידית של השנה .
- בעיקרון האטרקציות עוברות לתוכנית חורף, בה מצמצמים את הפעילויות לסופי השבוע או נסגרים עד האביב, בין אמצע ספטמבר לתחילת אוקטובר ולא כולם מעדכנים את האתרים שלהם . לפני שנה/שנתיים הגיע גולש מהפורום למגלשות הרים בפארק KALINDERU בבושטני ומצא אותו סגור.
פארק החבלים בזארנשטי נסגר בראשון לאוקטובר .
ארמון פלש סגור בימים שני ושלישי .
שמורת הדובים , שעדכנה את האתר שלהם, משנה את שעות הביקור . לתשומת ליבך, הכניסה לשמורה מגיל 5 ומעלה .
מכרה המלח בסלאניק פראחובה, אם עליו התכוונת, נדמה לי שגם הוא היה סגור יומיים בשבוע בחורף .
- לכן, צריך לבדוק מה המצב לפני הנסיעה ולא מעכשיו .
- שמך היה מוכר ונזכרתי שבקיץ שעבר שאלת לגבי נסיעה עם קבוצת השחיינים .
הסתדרת עם האוטובוס וביקרתם בקרטינג שהמלצתי לך ?
-
הי אילן
יפה שזכרת ..
כן, הם עשו את הקארטינג והיה מצויין

הם גם עשו עוד כמה דברים ובאופן כללי היה מעולה.
רומניה בכלל היתה טובה לנו גם בהיבט המחנה עצמו וגם המסביב.
לגבי הנסיעה הזו,
את התאריך כבר לא נוכל להזיז כך (קנו כרטיסים) ולכן זה נתון שנצטרך להתמודד איתו.
מה שכן, אשמח לדעת היכן נוכל למצוא מידע על מועדי פתיחה של כל מני אטרקציות כדי לבנות את התוכנית בצורה יעילה ולא מאכזב.
יעל
-
- את במקרה סוכנת נסיעות ?

ספרי גם לנו איזה עוד דברים מעננים הם עשו שם !
- את המידע צריך לחפש באתרים של האטרקציות, שלא תמיד מתעדכנים בזמן .
כש אני מפרסם משהו, אני מצליב אינפורמציה מעוד מקור ( אם ישנו כמובן ) , או מרים טלפון למקום .
-
לפני די הרבה שנים נסענו באפריל עם הילדים לרומניה. לנו בסינייה בדירה שנמצאת בחצר של מלון קטן במרכז העיירה. מאוד מאוד נהננו מהעיירה עצמה, שאולי כבר התשנתה מאז, אבל היא פשוט עיירה יפה, מספיק גדולה לספק מה שצריך מבחינת קניות, מסעדות. עיירה עם טבע מסביב, מספיק קרובה לבראשוב (בה ביקרנו יום אחד), מאפשר טיולי כוכב בסביבה.
באפריל כשעלינו ברכבל לאתר הסקי מעל העיירה, עוד היום אנשים שגלשו על השלג, בדרך למטה באחד הערבים אפילו ראינו דובה עם גור שחצו ממש לפנינו את הכביש.
השתתפנו בתהלוכת הלפידים לכנסייה באיסטר שלהם (במועד שונה מאיסטר של הנוצרים באירופה), בקיצור, מאוד נהננו. כאמור, זה היה לפני די הרבה שנים ולא בטוח שהעיירה לא השתנתה בינתיים. שווה לבדוק. סינייה הייתה עיירת הנופש של עשירי רומניה, ובחלק מהבתים המפוארים שלהם, הקימו בתי הארחה קטנים. אנחנו, ה 5, התארחנו כאמור בדירה שאחד המלונות האלה הקימו בחצר. התאים לנו בול. אם מעניין, אחפש את הקישור.
-
אילן,
לא,אני לא ממש סוכנת נסיעות למרות שעושה כמעט הכל מלבד לקבל כסף

עושה הכל באהבה ואכפתיות.
החומר והידענ שלך על רומניה ממש אוצר ואין עליך במתן עיצות בשאלות הקוראים בפורום.
שאפו גדול, מגיע לך.
כשמישהו מספר לי שהוא מתכנן נסיעה לרומניה אני ישר מפנה אותם לסיכומים שלך.
פמילי5
נראה לי שבאמת יש מצב שלינה באחד הישובים ליד בראשוב יכול לתת מענה טוב.
אם יש לך בשלוף יחסית, אשמח לדעת היכן המקום.
יכל
-
-
יעל, חיפשתי את הדירה בה התאכסנו בסינאיה ולא מצאתי, עברו כבר הרבה שנים, כנראה לא הזמנתי דרך בוקינג, אז אין לי שום דרך לעקוב. אני זוכרת איפה המלון היה , אבל לא הצלחתי למצוא דרך גוגל. מה שכן, בבוקינג יש די הרבה בתי מלון/הארחה קטנים משסוג שהתארחנו בו, וגם דירות. מציעה שפשוט תעברו עלהאפשרויות ותראו אם יש משהו מתאים.