ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. יעל מס
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 35
    • פוסטים 349
    • הגבוה ביותר 52
    • קבוצות 0

יעל מס

@יעל מס

67
    מוניטין
    83
    צפיות בפרופיל
    349
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3102493 גיל 56

יעל מס הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי יעל מס

• RE: החוברות של מר X - להנהלת האתר

הי

אני בדרך כלל לא נוטה לענות לשרשורים מהסוג הזה והפעם בחרתי להגיב.

אחת המטרות של הפורום הנפלא הזה הוא שיתוף מידע. אין אף טיול שיצאתי אלי מבלי לאסוף מידע ולבנות את התוכנית לטיול מהאתר המדהים. כל זאת קורה בזכות אותם אנשים שטורחים לכתוב בלוגים, להגיב לשאלות, לספר טיולים ולתת את אותם טיפים שמשדרגים את הטיול.

אין מידע שלא ניתן למצוא כן: היכן לנחות, היכן לישון, היכן לחנות, היכן לאכול, איפה לבקר, מתי לטוס ועוד הרבה הרבה דברים שעושים את טיול.

בכל הזדמנות אני מפנה לכאן אנשים שמחפשים לטוס ואינם מורגלים לאיך ומה.

חייבת להגיד שהשרשור המדובר הלחיץ ועשה אווירה לא נעימה. אני לא ממש מאמינה שמישהו כותב תוכנית ולא מבסס את זה על חומר מאתר זה או אחר, הרי מרביתנו נוסעים ליעדים מתויירים שיש עליו מידע באינטרנט.

כשאני בוחרת יעד אני אוהבת לקרוא כל מידע אפשרי ומתחילה כמעט שנה לפני. זה חלק מהכיף.

פעם החוברות המדוברות ואחרות היו כמוה לחם עבורי. נהנתי לקרוא, נהנתי ללמוד.

העובדה שיש אדם שעושה עבודה נפלאה, מוכן לתת ללא תמורה ולא עושה זאת יותר זה ממש מעוות והפסד של כולנו. יש כאן פספוס של מהות הפורום.

מקווה שהנהלת הפורום תבין שזו לא ממש הדרך להתמודד עם העניין.

וסליחה על החפירה

יעל

פורסם בפורום טיולי משפחות
      יעל מס
      יעל מס
    • RE: שתי שאלות למנוסי אנגליה

הי

אנחנו היינו בדרום אנגליה והיה לנו טיול מקסים

אנחנו נסענו ל 5 ימים אבל בכייף אפשר למצוא שם מה לעשות..

אנחנו נסענו בהרכב של ילדים והם נהנו.

אני הייתי נוחתת בלונדון ויוצאת דרומה ועושה כמה ימים באיזור דבון וכמה ימים בקורנוול

מצפרפת את סיכום הטיול שעשינו

https://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1315670/prevloade d-1/start-/

יעל מס
      יעל מס
    • RE: הולנד אחרי היער השחור....האם תירשם אכזבה?

הי

צריך לשים לב שהאטרקציות האקסטרימיות עולות לא מעט. גם האטרקציות הסטנדרטיות לא זולות לצערי.

כמו כן, חניות עולות הרבה מאוד כסף ומעט מקומות היו ללא תשלום.

אני ניסיתי לאזן את העלויות ע׳י כרטיס מוזיאונים שכולל גם טירות מלבד מוזיאונים.

יצא לנו לבקר במוזיאנים בימים גשומים (והיו לנו 3 ימים כאלו ברצף) אבל המוזיאונים היו לא סטנדרטים כמו מוזיאון התעופה ומוזיאון הרכבות.

אנחנו בחרנו ללכת לווליבי בגלל גילאי הילדים והיה מקסים, הילדים (וחלק מהמבוגרים) נהנו מאוד.

לווליבי קנינו כרטיס קבוצתי לתאריך מסויים בעלות של 26.5 יורו (קנינו בדרך לשם. מקבלים מייל עם כרטיסי אלקטרוני. ממש שווה)

יום אחד הלכנו לפארק חבלים שלידו יש פארק קופים והתפצלנו (חלק לפארק קופים וחלק לפארק חבלים). בגלל שהפכנו את זה לבילוי יומי (לא הוגבלנו בזמן בפארק חבלים) אז למרות שהכרטיסים יקרים העלות היומית היתה סבירה (פארק קופים 20.5 מבוגר, 19.5 ילד, פארק חבלים מגיל 16 כ 20 יורו וילדים 18 או 14 תלוי במסלול)

יום כייפי במיוחד היה היום שביקרנו בשוק הגבינות באדם (הצגה נחמדה. לא צריך לבוא לכל השעתיים) משם נסענו לחנות גבינות של סיימון שנתנו הסברים בעברית על תהליך הגבינה ויצירת כפכפי עץ. אחר כך סיימנו בעיר דייגים וולנדם ושם  עשינו צילום משפחתי  - כל 16 האנשים !! והיתה חוויה מדהימה ומצחיקה מאוד. קנינו אוכל בדוכנים הרבים ואכלנו מול הים- יום מקסים.

נהננו גם בחיטהורן, לקחנו שייט של 3 שעות (היינו ב 3 סירות- לא לשכוח נשנושים). שייט רגוע עם נוף מקסים. אפשר להסתובב אחר כך בעיר ואפשר לנסוע למסעדת עמי ותמי – האוכל סביר אבל מלא אטרקציות לילדים.

נהננו מאוד מפארק דה הואה פלואה. כל הקבוצה ללא יוצא מן הכלל רכבה על אופניים ועשינו טיול בשמורה, היה מהנה מאוד.

שילבנו 2 פסטיבלים בערבים – פסטיבל בלונים פורחים ופסטיבל משאיות האוכל . תוספות ממש נחמדות לשעות אחר הצהרים לתוך הערב.

הגענו פעמיים בשעות אחר הצהרים לבריכה במקום הלינה.

היינו גם בפארק אמסטרדם ששם הילדים עשו קייקים. אפשר גם לשכור אופניים ולטייל בפארק. פארק גדול מאוד ויפה.

בקיצור לא חסר מה לעשות.

יעל 

יעל מס
      יעל מס
    • RE: קורנוול, דרום אנגליה - סיפור טיול

היום החמישי

קמנו ליום אחרון באיזור. היו לי הרבה תוכניות ליום זה אבל לא הצלחנו לקום מוקדם כך שהחלטתי שנצא לפארק הלאומי דרטמור שבדבון, שעה וחצי נסיעה,כיוון כללי הביתה. בדרך עברנו את Tamar Bridge  שמשמש המעבר בין דבון לקורנוול. לגשר יש נוכחות. יפה ומרשים. עולה 1.5 פאונד לרכב לחצות אותו.

משם המשכנו עד Becky Falls שנמצאים במרכז השמורה. בתחילת המסלול יש חיות ליטוף, חביב ביותר. יש לבחור מסלול כמה מסלולי הליכה לפי דרגת הקושי. כל המסלולים אמורים לקחת כ 50 דקות. אנחנו הלכנו באדום ואחר כך בסגול כאשר חלקנו הלכו במסלול האדום המקוצר. גם כאן היה חידון לחג הפסחא שלהם ובסופו קיבלו ביצת שוקולד לפי הגרלה. סיום מוצלח לטיול.

Becky FallsBecky FallsBecky FallsBecky Falls
      יעל מס
      יעל מס

ועוד קצת תמונות מהמקום היפייפה הזה:

קורנוול, דרום אנגליהקורנוול, דרום אנגליהקורנוול, דרום אנגליהקורנוול, דרום אנגליהקורנוול, דרום אנגליה
      יעל מס
      יעל מס

יצאנו קבוצה של 14 איש:

- אחות גדולה עם הבעל, הבן והאחיינית

- אחות קטנה עם הבעל ו-3 הבנות

- אבא ואמא ( או סבא סבתא ..)

- אני, האחות האמצעית עם 2 בנות (הפעם הבעל והבנים נשארו בבית)

אחות אחת גרה שנים בלונדון, אחות שניה עברה לגור לפני מספר חודשים. זה התחיל מקניית כרטיסי טיסה כדי לבקר את אחיותיי בחופשת הפסח, ההורים שהצטרפו ואז כדי לא להרוג אחד את השני החלטנו לצאת לטיול Smile.

רציתי מאוד לנסוע לצפון אנגליה , לאיזור האגמים אבל מסיבות כאלו או אחרות בחרנו לנסוע ל 5 ימים לקורנוול, דרום אנגליה.

יעל מס
      יעל מס

באופן כללי על דרום אנגליה:

האיזור נמצא כ 250 ק”מ מלונדון. הכי נוח להגיע עם רכב לאיזור.

האיזור כולו עשיר בחופים קסומים, ערי נמל, שמורות טבע, עיירות ציוריות ויפות, טירות ומבצרים וכפרי דייגים.

בתוך כל היופי הזה תמצאו אטרקציות מגוונות כמו שייט עצמאי בסירת מנוע, פארקי חבלים, גן חיות, טירות, גן בוטני מיוחד (Eden Project), מוזיאונים שונים, מכרה, שמורת כלבי ים ועוד.

מאחר שהיו לנו רק 5 ימים, הצלחנו רק לטעום מהמקום היפה הזה.
      היה יותר נכון להגיע לפחות ל 7 ימים.

יעל מס
      יעל מס
    • RE: חנייה בעיר זלצבורג?
      חנייה בעיר זלצבורג?

הי

אנו הגענו לזלצבורג פעמיים.

בפעם הראשונה חנינו בחניון של ארמון הלברון ולקחנו אוטובוס למרכז ובסיום היום חזרנו לבקר בארמון הלברון ומשם חזרה לרכב. החנייה עלתה מספר יורו לא יותר ובאוטובוס לא שילמנו כי זה בכרטיס זלצבורג.

למחרת הגענו למוזיאון הטבע ובחרנו לחנות בתוך העיר בקרבה למוזיאון - בדיעבד זו היתה טעות - גם לקח לנו הרבה זמן להיכנס לתוך זלצבורג וגם החנייה עלתה מעל 20 יורו (מה גם שלא היה מקום בחנייה הקרובה ונאלצנו ללכת ברגל כ רבע שעה).

בקיצור, אם מתכוונים להגיע לארמון הלברון מאוד משתלם לחנות בקירבתו.

יעל

יעל מס
      יעל מס

איזה כייף לראות שיש קהל שנהנה..

ביציאה מ Lizard Lighthouse , אחרי 3 דקות נסיעה ראינו פאב מקומי עם הופעה חיה וריקודים. אווירה נהדרת. עצרנו והצטרפנו. מאוד נהננו, הילדים אכלו מרשמלו במדורה ושתו שוקו חם. ספונטני קליל וסגירה נהדרת לערב האחרון שלנו בקורנוול.

PabPab
      יעל מס
      יעל מס

ועוד קצת ..

Lanhydrock House and GardenLanhydrock House and GardenLanhydrock House and GardenLanhydrock House and GardenLanhydrock House and GardenLanhydrock House and Garden
      יעל מס
      יעל מס

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי יעל מס

• RE: דוחים את הטיול המתוכנן או שמתחילים לתכנן מחדש

היו לי הרבה חופשות בחו׳ל השנה, הספקתי רק אחת, הנסיעה  הראשונה בפברואר ללונדון, ביקור אחיותי שגרות בלונדון.

מרץ 2020

תוכנן טיול בנות של 5 ימים בבודפשט לאמצע מרץ.הטיול תוכנן לפרטי פרטים והיו בו הזמנות לסיורים מודרכים, טיול רגלי עצמאי, ביקור במרחצאות, ארוחות במסעדות שהזמנתי כמה חודשים מראש, זמן שופינג ועוד. הכל היה מוכן, כולל הסעה משדה התעופה.  הכל בוטל כמה ימים לפני. 

את הטיול הזה בהחלט אעתיק כמו שהוא. לא הייתי עדיין בבודפשט וכמו תמיד לפני טיסה אני מתארגנת וקוראת הרבה חומר וממש התאהבתי בה..

מחכה להגיע אליה כטיול חופש כייפי

פסח 2020

בנוהל הקבוע , טיסה ללונדון, מפגש משפחתי עם אחיותי, וטיול מחוץ ללונדון. גם זה כמובן לא קרה,

ברגע אופטימי קניתי כרטיסים לפסח 2021. 

בהחלט נשחזר 🙂

מאי 2020

טיול בת מצוה למדריד. אמא ובת עם עוד אמא ובת. לצערי לא התקיים ולא ברור לי שנוכל לקיים בפורמט שחשבנו עליו. 

לא ברור מה יהיה, קצת הולך לאיבוד אם יקרה בגיל 13…

אוגוסט 2020

טיול ג’יפים בבולגריה ואחר כך בטן גב במלון מפנק במיוחד.

פורום של 4 משפחות, חברים המון שנים, טיול ראשון לחול יחד. היינו אמורים לצאת מחר :-(((

הטיול תוכנן עם חברת מדרפט , נבנתה תוכנית מפורטת ומעניינת במיוחד ומתאימה לצרכים שלנו לגמרי. הרבה דמעות  ירדו בקרב הילדים שנעים מ 10 עד 17.

לצערי, אין לדעת אם נקיים שנה הבאה וזאת בגלל ששנה הבאה הבן השני אמור להתגייס ולא נוכל להתחייב מראש על חופשה שכזו. כמו כן, רצינו משהו מיוחד לשנת הגיוס אבל מי יודע מה יהיה שנה הבאה…

כמו שאפשר לראות, מאוד אוהבת לטוס.

מתגעגת לטיולים הללו, אם בפורום זוגי, חברים או משפחה מורחבת. 

מחכה  שהמצב ישתפר כדי לטוס לחול …

מתגעגעת

יעל

יעל מס
      יעל מס
    • RE: למי שביטלו לו את הטיסה - קיבלתם כסף חזרה?

@adivelednizki

הי

לצערי ביטלתי עד כה 3 טיסות 😞

1. טיסה לבודפשט דרך אל על למרץ – אמורה לקבל זיכוי מלא לכרטיס האשראי. הטיפול ייקח 25 ימי עבודה כך שטרם ראיתי את הזיכוי אך מאמינה שיבוצע. נאמר לי זיכוי מלא על כל מה שנרכש
      2. טיסה ללונדון דרך איזיגט בחל המועד פסח. לאחר ביטול הטיסה יצרתי קשר וביקשתי זיכוי. נאמר לי שיתקבל תוך 5 ימים הכסף התקבל לכרטיס האשראי לאחר יומיים! הזיכוי היה מלא על כל מה שהוזמן.
      3. טיסה למדריד דרך אייר אירופה למאי. הם הודיעו על שינוי בלוח הטיסות לשינוי שהיה מאוד לא מוצלח (במקום טיסת בוקר בהלוך, הפך לטיסת לילה. במקום טיסת ערב בחזור, הפך לטיסת בוקר. טיול של 4 ימים הפך להיות ליומיים. לא השתלם להשאיר אותה כך). על כן, בשיחה איתם קיבלתי אופציה לבטל הטיסה ולקבל זיכוי מלא או להזיז את הטיסה. למרות שהיה לי ביטוח ביטול טיסות העדפתי לבטל לגמרי ולקבל את הכסף חזרה (זה היה לפני כל הבלאגן). את הכסף קיבלתי חזרה תוך שלושה ימים לכרטיס האשראי. קיבלתי את כל עלות ההזמנה.

לגבי ביטוח נסיעות לחול, עשיתי בהראל. התקשרתי והודעתי על ביטולם וקיבלתי זיכוי מלא על הביטוחים 

לגבי מלונות, אני לרוב מזמינה מלונות עם אפשרות ביטול עד קרוב למועד הטיסה כי אין לדעת (אני מזמינה הרבה חודשים מראש). כך שגם כאן ביטלתי ולא יצאתי עם נזק כספי.

יש לנו גם טיסה לאוגוסט (בולגריה, עם אייר בולגריה) שלא התעסקתי איתה כי עדיין מוקדם. יש לנו ביטוח ביטול טיסות אך רוצה להאמין שעד אז נוכל לטוס ולצאת לחופשה.

הדבר היחידי שכרגע אין בהירות לגבי זה מסע לפולין שהבן שלי היה אמור לצאת. את המסע שלו משרד החינוך!! ביטל 4 ימים טרם הטיסה וכשבועיים לפני הודעת ראש הממשלה על כל ההגבלות. חברת הנסיעות הודיעה שהיא שלמה עבור הכל והיא לא ביטלה את המסע ולכן לא יכולה להחזיר כספים. . נתנו לנו מועד חלופי שנה הבא (כשיהיו בכיתה יב) אבל לא ברור מה גובה עלויות. כרגע זה נמצא בדיון ובטיפול הנהגת ההורים עם משרד החינוך.  מאוד מקווה שזה יטופל על הצד הטוב ביותר כי גם ככה, המסע יקר (4,500 שח על המסע עצמו + 450 שח הכנה למסע. סכום כולל של כ 5,000 שח)

רוצה לקוות שנעבור במהרה את המשבר שהפתיע את כולנו באמצע החיים. כולם מדברים על מצב כלכלי קשה ושהעולם לא יחזור לקדמותו (שגם זה ברור).

רוצה להאמין שנצליח למצוא את המקום שלנו במציאות החדש שתבוא עלינו , שנצליח למצוא נקודות אור חדשות ו שנדע להנות ממה שיש.

אני עדיין רוצה להאמין שנמשיך לטייל, בארץ ובחול. אני עדיין לא השלמתי את רשימות המקומות שהם must ומקווה שנצליח לבקר שם בעתיד הלא רחוק.

שכולנו נהיה בריאים!! מאושרים 

בריאות ואושר

יעל

יעל מס
      יעל מס
    • RE: בודפשט בטרום כריסמס – דצמבר 2019 - חגיגה נהדרת

@myomer

לימור

איזה כייף להיכנס ולקרוא על הטיול שלך בבודפשט !!

אנחנו נהיה במרץ בבודפשט.נישן גם במלון קאראט .

איזה כייף לשמוע שהמלון מוצלח !!

איזה כייף שנתת כל מני ציוני דרך לתצפיות יפות 

מחכה לטיול הבא 😞

יעל

יעל מס
      יעל מס
    • RE: מי בא ליפן?

איריס

כל כך שמחה שהצטרפת למספרים, הפורום פורח בימים האחרונות בזכות טיולי הסתיו שרבים העלו. ולא סתם העלו, השקיעו ומשקיעים כפי שאני אוהבת.

הטיול שלך נראה נהדר, תמונות יפייפייה וכמובן כתיבתך שהופכת כל תמונה למוחשית יותר.

שתמעד יהיה לנו את הכוח לטייל ואחר כך גם לספר 🙂

יעל

יעל מס
      יעל מס
    • RE: תחילת תכנון אנגליה - איך משלבים לונדון וטבע?

@שקד

שקד

תורה רבה !!

זה נשמע ממש טוב!

אנחנו נהיה שם בתקופת הפסחא כך שיש סיכוי שיהיו פעילויות נוספות על הרגיל.

אשמח לשם של האחוזה שהזכרת לטובת לינה, יכולה לשמש אטרקציה בפני עצמה.

יעל

יעל מס
      יעל מס

@שקד

שקד,

העלאת רעיון שלא חשבתי עליו 🙂

יתרון גדול הוא בהחלט המרחק.

הבעייה היא שאין כמעט חומר בעברית וכשאני קוראת באנגלית אני לא יודעת להגיד אם המקום מעניין, כמה זמן צריך לביקור ולאיזה גילאים מתאים.

תוכלי לרשום כמה שמות של מקומות שהייתם כדי שאוכל לבדוק את זה?

כמו כן, היכן כדאי לישון באיזור?

יעל

יעל מס
      יעל מס

@לילך-מרחובות

הי

אני בטוחה שתהנו גם מדרום ויילס. אתם מתכננים להתחיל בווילס או לסיים בווילס? 

אנחנו טסים ללונדון בפסח  2029 ל 10 ימים שרובו יהיה ביקור משפחתי. חשבנו כולנו לצאת לטיול של 5 ימים. אין בעייה של נהיגה כי הנהגים בריטים רק מתלבטת כמה להתרחק מלונדון 🙂

לא רוצה שהיום הראשון והאחרון יוקדש לנסיעה ולכן מחפשת משהו קרוב אבל לא קרוב מאוד כי המשפחה היתה במקומות הקרובים יחסית.

אולי נעשה גם את דרום ווילס ..

התחלת לרכז חומר על האיזור?

יעל

יעל מס
      יעל מס

@לילך-מרחובות

לילך

היא לא רחוקה יותר מווילס ובוודאי שלא מצפון אנגליה.

מדובר בכ 4 שעות ויש הרבה מה לעשות בדרך.

דקה לפני, רק כדי לסגור את הפינה תבדקי בגוגל מפס ותראי שזה לא ממש רחוק. הנופים שם בהחלט דרמטיים יחסית, בטח לעומת פיק דיסטריקט.

לגבי אפריל, אנחנו עוד לא ממש סגרנו ואני גם בהתלבטות בנושא. אולי ויילס אבל עוד לא יודעת.

יש לי עוד כמה טיולים קצרים  לפני לטפל בהם, צרות של עשירים 🙂

יעל

יעל מס
      יעל מס

@פסגות-מושלגות

לילך

אני חושבת שאחרי מספר טיולים אלפיניים את מאוד תתאכזבי מאיזור הפיק דיסטריקט.

הנופים רחוקים מלהיות דרמטיים כפי שאת מכירה את זה באיזור באלפים ואין מה לעשות אבל את תמצאי את עצמך משווה לא פעם אחת.

אני לעומת זאת חושבת שדווקא שדרום אנגליה - איזור דבון וקורנוול ממש ממש מיוחדים עם נופים דרמטיים והרבה דברים שניתן לעשות עם ילדה בגילכם.

יש גם הרבה דברים לעשות על הדרך מלונדון לאיזור וחזרה כך שבהחלט ימי המעבר ינוצלו כימי טיול.

מצרפת לך את הטיול שעשינו , אחד הטיולים היפים מחוץ שעשינו מחוץ ללונדון. טיול לדרום אנגליה

השנה נהיה שוב באפריל ויש לנו כ 5 ימים טיול למאת מלונדון ועדיין לא החלטנו מה נעשה כך שהשרשור בהחלט מעניין.

יעל

יעל מס
      יעל מס
    • RE: חזרנו מטיול סתיו באלפים הצרפתים

@o501

קובי

כרגיל, טיול עם  תמונות רבות יפייפייה הממחישות את הטיול המקסים שהיה לכם .

שמחתי לקרוא על המסלול שעשיתם, ללא ספק טיול מרובה נופים ומזג אויר טוב יחסיח

שמחה שלא סבלתי מחום וגם לא הרבה ימים גשומים.

לעוד טיולים כייפים בקרוב

יעל

יעל מס
      יעל מס