ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. פסגות מושלגות
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 35
    • פוסטים 1781
    • הגבוה ביותר 181
    • קבוצות 0

פסגות מושלגות

@פסגות מושלגות

228
    מוניטין
    277
    צפיות בפרופיל
    1781
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3131419 גיל 56

פסגות מושלגות הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי פסגות מושלגות

• RE: מפות וכלים שעוזרים מאוד בתכנון טיולים
      דוגמא ל-OpenStreetMap

כדי להמחיש ניקח לדוגמא את מפלי גולינג בזלצבורגלנד שבאוסטריה. כשהיינו שם דווקא לא הכרתי עדיין את OSM, אז לא באמת בדקתי אם המפה תואמת את המציאות. נקווה שכן.

נתחיל בחיפוש המקום (Gollinger Wasserfall) במפות גוגל נקבל: מפת גוגל. רואים דרך שנגמרת, רואים ציון מקום של מפלים ושל חניון, רואים נחל, אבל לא ברור מה קורה שם מעבר לזה. סוג של עיוורון. אם ננסה להבין ממפות גוגל איפה בדיוק החניה, אז יש שם אפילו נקודת ציון בשם Parkplatz Gollinger Wasserfall, שנמצאת ממש בסוף הסימון של הדרך, אבל אם נסתכל במפת גוגל במוד לויין אז נראה שהכביש בכלל ממשיך קצת הלאה, ויש חניון בהמשך.

ניקח את הקואורדינטות של המקום שגוגל הביא אותנו אליו (עכבר ימני / What’s here?), ונעתיק אותן לתוך OSM. זה מה שנקבל.

ניתן לראות שהמפה של OSM מכילה הרבה יותר פרטים באשר למה שצפוי לנו בנקודה. במפת OSM רואים בדיוק עד איפה ממשיך הכביש, ומצויין החניון, כולל צורתו המאורכת.

אני נוהגת לקחת מ-OSM את הקואורדינטות של החניה, ואותן להכניס ל-GPS שלי. במקרה שלנו זה בדרך כלל Sygic.

ומה קורה מהחניה? רואים בדיוק איפה יוצא השביל מערבה. הקטע הראשון שלו הוא קו מקווקו בקווקווים ארוכים, והמשכו בקווקווים קצרים. הקווקווים הארוכים מסמלים שביל רחב באיכות יחסית טובה, יש סיכוי שאפילו נגיש לעגלות. הקווקווים הקצרים מסמלים שביל צר ופחות איכותי. בערך בנקודה שהשבילים מתחלפים, אם עושים זום גדול, רואים סימון של שירותים. אני מניחה ששם זה גם עמדת התשלום בכניסה לאתר. לפעמים גם היא מסומנת במפה. כאן לא.

רואים שהשביל הולך לאורך הנחל. בנקודה מסויימת מגיעים לסימון של כוכבית. זה סימון של נקודת תצפית. יש להניח שכאן צופים על המפל התחתון, מה גם שלאורך הנחל בהמשך יש סימון עם ציור של מפל. מי שרוצה יכול להמשיך הלאה בשביל, שבשלב מסויים, אם אני לא טועה, מצוייר שם רצף מדרגות ארוך (הקווים האדומים), ועוד מפל.

אז כשהסתכלתי במפת גוגל ידעתי רק מיקום כללי, ובערך. עכשיו אני יודעת בדיוק למה לצפות כשאגיע למקום. זה עדיין רק לשלב התכנון של הטיול. זה עדיין לא פותר את ההתמצאות בשטח בזמן הטיול עצמו. קודם נמצה את הכלים של התכנון, אחר כך נעבור למימוש בשטח.

המשך יבוא...

פורסם בפורום טיולי משפחות
      פסגות מושלגות
      פסגות מושלגות
    • RE: קריאה לסדר וניקיון בלי להרוס את הבסטיליה

@חבל

צודק. הפניה של יונית לא תשפיע על המקלקלים עצמם.

לכן, כדאי להפנות את הפניה דווקא אל הכותבים החיוביים בפורום: בבקשה שימו אתם לב אם מישהו מקלקל שרשור, ואל תגיבו להודעות המקלקלות. תנו להן להישאר כמו עץ שנפל ביער. רצוי יער אלפיני עם סלעים גדולים מכוסים טחב דורות, אבל לא חובה.

פורסם בפורום אירופה
      פסגות מושלגות
      פסגות מושלגות
    • RE: שרשור הגיגים נבואות רעיונות וכל מה ששופכים

@יונית

אכן, קפצתי לביקור אחרי המון זמן, והפורום נראה כמו אחרי שואה גרעינית, עם כמה גידולי פרא משגשגים.

ואיך אפשר בלי לקט קיטור טכני: בגלל שיחות אינסופיות, השרשורים הופכים למרובי דפים, מה שמציף מיד את הבעיה שטרם נפתרה, שאין כפתור חזרה ישירה לעמוד הראשי של הפורום. כפתור החזרה סתם חוזר לעצוד הקודם, בדיוק כמו כפתור הדפדפן, כך שאין בו ערך.

פורסם בפורום אירופה
      פסגות מושלגות
      פסגות מושלגות
    • RE: סוף עידן התמימות

שמוליק היקר, אם אתה עדיין מקשיב…

יש לי דז’ה-וו עגום וטראומתי מהודעה דומה של ג’מוס מלפני כמה שנים. מה קרה מאז? עולם כמנהגו נוהג, רק בלי ג’מוס. אותי זה מעציב מאוד. אם יש עולם נפלא אחר בחוץ, שמחליף את הפורום הזה, אז כנראה ששווה לעזוב אליו (האם יש? גם אני רוצה). אילו יכולנו לקחת את הקהילה שהתגבשה כאן, ולהכניס את כולם לחללית מילוט לעבר כוכב לכת אחר, ברור שכדאי. אני מתרשמת מסיפורים של אנשים שנמצאים גם בקבוצות פייסבוק שונות, שזה לא אותו הדבר. אולי מישהו צריך להרים את הכפפה ולפתוח פורום “פליטי למטייל” בתפוז (עכשיו ימחקו לי את הפוסט החתרני הזה) Wink

אז אני מבינה את הצורך לקחת פסק זמן כשגודשת הסאה, אבל מקווה שזה יהיה רק פסק זמן, שאחריו תגיע למסקנה שלמרות ההורים הדיס-פונקציונלים במשפחה הזאת, בכל זאת שווה להישאר בשביל האחים. אם להורים לא אכפת מהבית שלהם, לפחות ננצל את האכסניה כל עוד אנחנו יכולים.

פסגות מושלגות
      פסגות מושלגות

גם אני משתמשת בגוגל רבות, ולאחרונה הוא אפילו מחליף לפעמים את Sygic, גם אופליין, וגם אונליין. אבל להתמצאות מדויקת, בייחוד בטבע, גוגל לא מספיק לי בכלל. אולי בסוף אנשים ילמדו גם אותי דברים שלא הכרתי.

אני מתנצלת מראש שלא סתם דחיתי את השרשור הזה המון זמן. אני מתקשה להתיישב לכתוב המון הסברים, וזה ייקח קצת זמן. סינדלתי את עצמי בהודעה ראשונה, כך שאני חייבת להמשיך. Wink

מעניין שאתה כותב שיש תעבורה יפה בפורום. אני מקווה שאתה צודק, כי ממש לא בא לי לטרוח כל כך אם אין מי שיהנה מכך, ובכלל, ממש חבל לי על אנשים מאושיות הפורום שנוטשים אותו.

המשך יבוא בהקדם. Smile

פסגות מושלגות
      פסגות מושלגות
    • ברכות למתכנתי הפורום

מסתבר שאתם בכל זאת עושים עבודה. הנה, עכשיו יש פרסומות מעצבנות לתפארת, וכתוצאה מכך התצוגה של הפורום נדפקת - הפורום תופס שטח קטן יותר, כאילו העמוד צר משמעותית. הכל הפך קטן יותר כדי להיכנס בשטח המצומצם, ומשמאל נשאר שטח ריק.

תודה לכם

פסגות מושלגות
      פסגות מושלגות
    • RE: מה יהיה עם אלה שאף פעם לא חוזרים להגיד תודה?

בתור מייעצת, גם אני חושבת שאמירת תודה היא דבר בסיסי. יש כאלה שלא חוזרים לומר תודה, יש כאלה שלא חוזרים בכלל, ויש כאלה שחוזרים לומר תודה באופן מופגן רק לחלק מהמגיבים. אלה עוד יותר מפריעים לי.

בתור מתייעצת, לא פעם התחבטתי בשאלה מתי להגיד תודה בלי להוות מטרד, כי אכן מעצבן לפתוח עדכון לשרשור ולגלות שזה בסך הכל אמירת תודה. לפיכך, הצעה לצוות הטכני: אחרי שתגמרו לתקן את כל הבעיות שכבר דיווחתי עליהן ואף אחת לא תוקנה, אני מציעה שניתן יהיה, כמו בטוויטר, לראות מי לחץ על כפתור התודה, ולא רק כמה לחצו, וזה יתן איזון נכון בין הצורך להודות לבין הרצון לא להציף.

פורסם בפורום אירופה
      פסגות מושלגות
      פסגות מושלגות

תודה לכל המגיבים והמעורבים.

בעניין הספונטניות מול התכנון המדוקדק, לאנשים בריאים וחסרי דאגות אין ספק שיש הרבה כיף בספונטניות, למרות שגם כאן, מעט מדי הכנה גורם לטיול מבולבל ומתברבר. זה אולי מעניין בעתיד הרחוק כשנשב אל מול האח וניזכר בימינו בפלמ”ח, ואיך בזבזנו חצי יום כי תעינו בדרך, אבל בזמן אמת אני חושבת שעדיף פשוט ללכת למקום הנכון. Smile

לאנשים עם מגבלות בריאותיות או אחרות, אומרים ש-beggars can't be choosers, אומרים גם ש-necessity is the mother of invention. אני אפילו לא מדברת עדיין על שלב הביצוע וההתברברות בדרך. אני מדברת על שלב התכנון: כשיש מגבלות, אז המשמעות היא שלא כל טיול בטבע ניתן בכלל לביצוע. כל אחד צריך לבדוק עבור עצמו ומשפחתו אם הטיול מתאים ליכולות. זה נכון גם לאנשים בריאים שאינם ספורטיבים, או בכלל למשפחות שרוצות לטייל עם עגלה. אם אני אראה שההליכה למפל ארוכה מדי או תלולה מדי כנראה שאני אוותר עליו. משפחה אחרת אולי תוותר על טיול אם השביל לא נגיש לעגלה.

אנשים טובים, חחח, הבאת דוגמא נהדרת! אכן גם אני נתקלתי בעניין הזה. במסגרת חקירת מקומות אני משתמשת כבדה בסטריט וויו, או כמו שגיל קורא לו “האיש הצהוב של גוגל”, ואכן צריך תמיד להסתכל על התאריך ולהביא בחשבון שאולי זה לא מעודכן. זה נכון, כאמור גם למפות OSM. העולם משתנה, והתיעוד שלו מתעכב. תהיתי גם לגבי תמונות הלווין של גוגל, שם לא לגמרי ברור לי מאיזה תאריך התמונה.

כבש, האמת שאני די מבינה את דבריך. אני ניווטתי באמצעות מפות מישלן שנים אחרי שאנשים אחרים השתמשו ב-GPS-ים. עד היום אני משתדלת לעשות ניווט מושכל בנסיעה ברכב, כלומר, למשל, להגיע למקום בכביש נופי ואיטי ולחזור באוטוסטראדה. אכן, ככל שמתעצלים יותר, וסומכים יותר על GPS-ים כך ההתמצאות מתרופפת. מצד שני, אני שמה לב שכשאני בטיול עצמו אני רוצה מקסימום חופש. אין לי כבר כוח להתאמץ, לפתוח מפה ולפענח לאן ללכת. אולי הזדקנתי. Smile לכן, אם מאוד חשוב לי לנסוע דווקא בכביש קטן א’ ולא בכביש קטן ב’, אני מתכנתת את סיג’יק מראש למסלול הייעודי, כך שבלחיצת כפתור יתמלאו רצונותי בלי טירחה בזמן אמת. פשוט הגעתי למסקנה שלי, באופן אישי, נוח יותר לטרוח הרבה בערב שבת ולנוח בשבת. אולי בגלל כל הטירחה הזאת, אצלי המפה כבר יושבת עמוק בראש. בכל אופן לגיטימי לגמרי למי שמעדיף כך או אחרת.

בשיטוט בעיירות ובערים גם אנחנו אוהבים קצת ספונטניות, ואנחנו פונים לרחוב שנראה לנו מעניין באותו רגע, ובאמת שומרים על התמצאות בראש. נדיר שאנחנו פותחים מפה בהליכה בעיר, וכשזה כבר קורה אז זה רק כדי להבין איפה אנחנו. מעולם לא הפעלנו ניווט רגלי אקטיבי.

לגבי השרשור הזה, והכלים שאני מספרת עליהם, אם אפשר היה לערוך את הפוסטים בדיעבד, הייתי משנה את הכותרת של השרשור מ”מפות וכלים שעוזרים מאוד בתכנון טיולים” ל”מפות וכלים שעוזרים מאוד בתכנון טיולים בטבע”. זאת למעשה ההתמקדות שלי כאן, והצורך האמיתי שלי בכלים הנוספים האלה, במקום בו מפות גוגל לא מספיקות.

פסגות מושלגות
      פסגות מושלגות
      אתר outdooractive

אני מקווה שנותרו עוד כמה אנשים שמתעניינים, אז נחזור לכלי OSM, ולעניין הנסיון להבין את תלילות המסלול. המידע על כמה מטרים עליה / ירידה יש למסלול לא מספיק, כי עליה של 10 מ’ על פני קילומטר זה ממש שטוח, ואילו עליה של 10 מ’ על פני 100 מ’ זה שיפוע לא קל. זה גם לא נכון לחלק כך כי בדרך כלל לא מדובר בעליה או ירידה מונוטונית שווה. לכן, הגרף, או ההיסטוגרמה של גובה פני השטח יכולה להוסיף המון מידע, ובינתיים, באתרים שהצגתי עד עכשיו המידע לא מספיק טוב.

ההיסטוגרמה מאוד נוחה באתר שאני מאוד אוהבת, ושומרת לו חסד נעורים, כי הוא למעשה האתר שפתח בפני את הדלת לכל אלה שבאו אחריו. מדובר באתר outdooractive, שכבר סיפרתי עליו בפורום. מדובר באתר שמכיל מאגר של המוני הצעות לפעילויות outdoor. לא בדקתי את כל הסוגים שם. אני משתמשת בו למצוא מסלולי Hiking, ובעקיפין, לחקור איזה נקודות חן בטבע נמצאות בהישג ידי באזור מסויים. יש שם גם אתרי טבע ידועים, אבל גם המון מסלולים ונקודות חן שעד לא מזמן היו מוכרות מן הסתם רק למקומיים. כל אחד יכול להעלות לשם טיול, החל מאדם פרטי וכלה בלשכות תיירות. לא מעט לשכות תיירות משתמשות באתר הזה, או כמו שהוא, או בתשתית שלו, שמוכנסת לתוך האתר של לשכת התיירות המקומית, ונראית קצת שונה. כמו כל אתר ברשת, גם כאן צריך להתייחס בחשדנות למידע. ברור שלשכת תיירות יותר אמינה מאדם פרטי. לינק לאתר

למיטב ידיעתי, האתר הוא במקור גרמני, והוא קנה אחיזה רצינית בארצות דוברות גרמנית, כולל אוסטריה וגם דרום-טירול (הדולומיטים בצפון איטליה). במדינות אחרות הוא פחות נפוץ. לכן, בדרך כלל צריך לתרגם את הגרמנית לאנגלית. אני מעדיפה לגלוש בו בכרום דווקא בשפה הגרמנית, ועם תרגום כרום אוטומטי מלא לאנגלית. לחלופין אפשר לגלוש באנגלית, ולתרגם נקודתית טקסטים בגרמנית.

ניתן לשלוף הצעות מסלולים לפי האזור ולפי שלל קריטריונים. השליפה נוחה, ניתן לראות גם רשימה וגם מיקום על המפה.

בניגוד להרבה מאגרים שממליצים על טיולים, מה שאני אוהבת באתר הזה זה את הדיוק שלו. יכול להיות שמחבר הרשומה יבחר לתאר הוראות בסגנון "לפנות ימינה אחרי הכנסיה”, אבל זה לא המידע היחיד. מאוד מקובל לתת בסעיף Directions את הקואורדינטות של החניה, ובנוסף יש מפה (מבוססת OSM, איך לא…) של המסלול, ומתחת למפה גרף פני השטח שמאוד נוח לעקוב אחריו ביחס למסלול, כשמעבירים את העכבר מעליו.

מי שמעלה את רשומת המסלול יכול לבחור להשתמש בשרטוט השבילים של OSM, או לצייר קוים חופשיים בשטח, או פשוט להעלות מסלול שהוא הלך בו, והקליט באפליקציה כלשהי על הנייד.

מצאתי במאגר שני מסלולים שהעלו אנשים למפלי גולינג (כדי להישאר באותה הדוגמא). נסתכל על הלינק הזה. אני מניחה שהמסלול הזה נותן את הקלטת ההליכה, כי כמו שניתן לראות כשמקליקים על המפה, המסלול ממש לא חופף לשרטוט השביל. כנראה שהשביל לא מדויק, וגם מיקום ה-GPS של הנייד לא מדויק, וכך מקבלים סטיות.

אז אם מצאתם במקרה מסלול מוכן מראש בדיוק של הטיול שאתם רוצים לעשות, החיים קלים. אם לא – אפשר לייצר מסלולים ולבדוק את כל הפרטים עליהם תוך כדי יצירה. הרבה זמן השתמשתי באתר כדי למדוד מרחקים ותלילות של מסלולים שתפרתי לעצמי. זה מצריך קצת עבודה חישובית. כדי לבדוק תלילות, צריך להציב את העכבר בשתי נקודות על ההיסטוגרמה, ולעשות חישוב של ההפרש בגובה חלקי ההפרש במרחק בין שתי הנקודות. קצת מציק.

הבעיה – תפירה עצמית של מסלול זה עסק “למתקדמים”, וזה גם מסורבל. צריך לייצר שם משתמש – את זה עושים פעם אחת ודי. אחר כך, בכל פעם שרוצים לבדוק משהו צריך לכאורה לייצר רשומת מסלול, לעבור סדרה של מסכים וכו’. אם אתם רוצים לשמור לעצמכם את המסלול, כולל מלל, הפניות, תמונות והכל, אז מדובר ביופי של כלי, אבל אם רק רציתם להכנס לרגע לבדוק משהו אז זה מסורבל.

הכלי הזה עשיר מאוד, מי שרוצה יכול לצלול לתוכו וללמוד את יכולותיו. זה כלי שצריך להתאים לחובבי טיולים ופעילויות לשלב החיפוש, התכנון, התיעוד והיישום בשטח (יש אפליקציה לנייד). אני משתמשת בו כיום רק לחיפוש טיולים. לשאר השלבים - הרבה פחות מבעבר.

פסגות מושלגות
      פסגות מושלגות
      OpenStreetMap

תודה לכל המגיבים על ההתעניינות. אני מקווה שהכלים יהיו גם לכם לעזר. Smile

הכלים הכי שימושיים בעיני הם חלק מפרויקט OpenStreetMap. הוא ממש לא חדש, ומן הסתם רבים שמעו עליו, אבל משום מה נראה לי שלא כל כך משתמשים בו לניצול מירבי. מדובר בפרויקט שיתופי ליצירת מפה חופשית של כדור הארץ. מה שמיוחד במפות הוא שבאזורים בהם אנשים השקיעו מאמצים, המפות מפורטות לא רק לכבישים, אלא גם לשבילי הליכה, בערים וגם בטבע, ולא רק שבילים – למעשה כמעט כל דבר בשטח יכול להיות מתועד, עד לרמת הספסל הבודד.

אם נצלול עוד יותר עמוק, גם בנושא השבילים, יש סוגים שונים ברמות סיווג שונות, ולפעמים ניתן לראות במפה המון פרטים על השביל, כמו למשל, מה האיכות שלו, מה החומר (חצץ, אספלט וכו’). כדאי תמיד לזכור שככל שמתייחסים ליותר פרטים ודקויות, כך המפה עלולה להיות לא לגמרי מדויקת, אבל בהחלט ניתן להסתמך עליה, תוך שלוקחים בחשבון שוליים לטעויות.

אפשר לראות גם מידע על פני השטח, עד כמה הם שטוחים או תלולים, אבל אזהרה: מנסיוני, המידע הזה לא בהכרח אמין. בוודאי לא ברמה הפרטנית והמדויקת לכאורה שבה הוא מוצג, ולפעמים (נדירות) גם פשוט שגוי. אז זה עוד כלי, ובמקרים רבים אפשר להתרשם באופן כללי, אבל צריך תמיד לקחת הכל עם גרגר של מלח.

האתר הבסיסי ביותר שדרכו אפשר לחוות את המפה הזאת הוא:

https://www.openstreetmap.org

השימוש הבסיסי מאוד פשוט: כותבים כתובת בשדה החיפוש ולוחצים Go.

משימוש רב באתר, אני לא אוהבת לכתוב בו כתובות, כי נראה לי שזה לא הצד החזק שלו, והאמת שממילא לא כתובות מעניינות אותי כאן, אלא הקואורדינטות, ולכן, פיתחתי לי דרך פעולה קבועה: חיפוש כתובות ראשוני אני עושה במפות גוגל, ואז מעתיקה מגוגל את הקואורדינטות ומסתכלת על האזור ב-OpenStreetMap. לשם קיצור נקרא לו OSM, ואולי הקיצור גם מוכר לאנשים, כי הוא מופיע בכלים שונים ומוכרים.

דרך אגב, המפה נפתחת לי בפעם הראשונה עם חלון אינפורמציה שמסתיר חלק גדול מצד שמאל של המסך. כמובן שאני ממליצה לסגור אותו לשימוש שוטף.

נחתוך את הפוסט. בפוסט הבא – דוגמא.

פסגות מושלגות
      פסגות מושלגות

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי פסגות מושלגות

• RE: קונקשן ארוך ב-JFK האם אפשר להגיע למנהטן?

@hil

תודה. אני מניחה שמתישהו צריך גם להחתים את הדרכון על יציאה מארה"ב, וההגיון אומר שזה צריך לקרות בהמראה מ-jfk, כשהטיסה באמת יוצאת מארה"ב, או שזה קורה כבר בטיסה הראשונה שנוחתת ב-jfk, ואז יציאה העירה מסבכת את העניין? האם יהיה הבדל בעניין הזה אם נשארים בקונקשן בשדה"ת או שיוצאים ממנו העירה ואז חוזרים לשדה"ת?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      פסגות מושלגות
      פסגות מושלגות

@hil

הקונקשן מתוך ארה"ב, ואין מזוודות בתא המטען, רק טרולי.

כן, זו פעם ראשונה ולכן מצד אחד מאוד רוצה, מצד שני מתלבטת אם זה בכלל יצליח.

איזה פרוצדורות צריך לעבור בנחיתה כדי לצאת החוצה משדה"ת, ובחזרה כדי להגיע לטיסה? האם באמת צריך להגיע 3 שעות לפני הטיסה, או שהפרוצדורה קצרה יותר כי זה קונקשן?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      פסגות מושלגות
      פסגות מושלגות
      אפשרי לוגיסטית. האם זה קונקשיין מתוך ארה"ב או ממדינה אחרת? (האם תצטרך לעבור בביקורת גבולות?) באיזה יום בשבוע מדובר ומה שעת הנחיתה המשוערת ושעת ההמראה? שירות שמירת מזוודות/תיקים בטרמינל 4 - https://www.jfkt4.nyc/t4-services/ יש אפשרות לקחת רכבת תחתית (משולב עם AirTrain) ולהגיע למרכז מנהטן/לקחת שאטל או לקחת מונית מכל שירות שהוא. קישור לכל האופציות: https://www.jfkt4.nyc/4info/getting-to/ יש לקחת בחשבון לפחות שעה ורבע לכל כיוון.

אביה

תודה. הקונקשן מתוך ארהב, כלומר ממריאים מארה"ב, נוחתים ב-jfk, וכעבור 8 שעות ממריאים לישראל. אשמח באמת להסבר איזה ביקורות צריך לעבור במצב כזה, כדי להבין כמה ייקחו כל ההליכים גם אחרי הנחיתה ב-jfk, וגם לפני ההמראה. מדובר ביום באמצע השבוע, נחיתה ב-7:30, המראה 15:30.

האם אפשר לסמוך על רכבת שגם במקרה של עומס תחבורה היא תגיע בזמן צפוי?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      פסגות מושלגות
      פסגות מושלגות
    • קונקשן ארוך ב-JFK האם אפשר להגיע למנהטן?

שלום לכולם, שואלת בשביל חברה: יש לה קונקשן של 8 שעות ב-JFK, טרמינל 4, בטיסה מארה"ב לארץ, ומאוד רוצה לקפוץ להציץ במנהטן. האם נראה לכם אפשרי לוגיסטית? אם לא, אז האם אפשרי לצאת לאזור קרוב יותר, אולי לראות רק את הסקייליין?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      פסגות מושלגות
      פסגות מושלגות
    • RE: וולשית קשה שפה - סיפור הטיול הקריר שלנו בצפון ווילס וקצת פיק דיסטריקט

תודה על הסיפור הנהדר, התמונות היפות, והלינקים המועילים למקומות הטיול. ממש כיף לקרוא וגם שימושי.

פורסם בפורום אירופה
      פסגות מושלגות
      פסגות מושלגות
    • RE: בקשת המלצה

@מטייל_4214804

אני בכלל הייתי טסה לציריך. יש המון אפשרויות לקניות בערים שבקו התפר שבין גרמניה לשוויץ, ויש גם שלל אזורי טבע יפים במרחק קצר: היער השחור, האלפים הברנים, אפנצל, אגם קונסטנץ...

פורסם בפורום אירופה
      פסגות מושלגות
      פסגות מושלגות
    • RE: שוויץ בספטמבר

@ayeletback

עם נחיתה בציריך יש כל כך הרבה אפשרויות. אפשר להתמקם בדרום היער השחור, אפשר אזור אפנצל, אפשר אפילו להצפין לאגם קונסטנץ. הבעיה שכל הרעיונות האלה רק מוסיפים נסיעה רצינית ביום המעבר.

הציעו פה כבר את אזור לוצרן, שהוא לפחות לא מוסיף נסיעה כי הוא בדרך. אפשר לטייל משם גם לטיטליס וכו', אבל זה דופק את הגמישות לצרכי מזג אויר, ולדעתי לא שווה את זה מאף בחינה.

לדעתי שבוע זה מעט מדי כדי לחלק. אינטרלאקן מספיק אסטרטגית לכוכב של שבוע, אם אתם מתמקמים באחד הפרברים שלה, שקרוב לכבישים הראשיים, ולא בראש הר או בקצה עמק. בימים יפים עולים לפסגות, בימים גשומים קופצים לברן או ללוצרן.

פורסם בפורום אירופה
      פסגות מושלגות
      פסגות מושלגות
    • RE: טרמינל 1 וחניוני נתב"ג.

@gadiz

לדעתי האישית, השאטל בדרך חזור יותר מעצבן מלעמוד ולחכות למונית. מדובר גם בהמתנה ארוכה, וגם בהטלטלות נוספת.

פורסם בפורום אירופה
      פסגות מושלגות
      פסגות מושלגות
    • RE: המלצה אתר מומלץ לבדיקת פרופיל גבהים / מרחקים למסלולי הליכה

@imeshy2

כתבתי פוסט ארוך לפני כמה שנים עם הסבר על כלים שימושיים לתכנון טיולים בשבילי הליכה. בקצרה - הבסיס הוא האתר של openstreetmap.org. כלי שימושי אך כבד הוא outdooractive, ואני נטשתי אותו לטובת האתר openrouteservice. עדיף לעבוד עם קואורדינטות מיקום באתרים האלה, כי הם לא הכי מוצלחים בחיפוש כתובות.

הפוסט עם הסברים, לינקים ודוגמאות.

פורסם בפורום אירופה
      פסגות מושלגות
      פסגות מושלגות
    • RE: תכנון טיול ברגע האחרון - לאן כדאי?

@nirit_z

אני לא רואה את אוסטריה ברשימה של המקומות שהייתם בהם. לטעמי המדינה הכי נוחה לארגון טיול, עם נופים מדהימים. ברור שאם בוחרים במסלול החומוס, יותר קל לארגן ברגע האחרון, אבל אז יהיו גם הרבה אנשים.

פורסם בפורום אירופה
      פסגות מושלגות
      פסגות מושלגות