ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בקשת המלצה

פורום אירופה
    ברלין
    10
    40
    680
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • הצועד בנעליו
      הצועד בנעליו @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

אתם לא ככ מתעמקים במה שרשמתי. שים לב, מינכן או וינה זה לזמן קצר . יומיים שלושה . והשאר באיזור זלצבורג ולא בזלצבורג עצמה! מחיר הדירה בוינה הוא רק מרכיב קטן מאוד בטיול. עלויות הטיסה, השכרת הרכב ועוד, יהיו שונות מאוד בין מינכן לוינה, וכמובן מרחק הנסיעה ליעד. אין טעם להתייחס רק לגורם אחד כמכלול כולו.
      מציע לכם לעצןר עם השאלות, ולקרוא מספר סיפורי טיול כאן באתר או ברחבי הרשת, ולקבל קצת מושג על היעד. ואז לשוב חזרה.

לחילופין, מציע לכם לרכוש את הספר "המשפחה המטיילת" על אוסטריה ולקרוא. אוסטריה שונה מאוד באופי הטיול מאשר יעדים עירוניים כגון בודפשט וברצלונה ומדובר בטיול שונה לגמרי.

מסכים ומנסה להדגים,

להערכתי אם תבדקו עלויות השכרת רכב להערכתי תגלו שמינכן הרבה יותר כלכלית מוינה.

ומכיוון שמדובר בטיול רכוב שחלק גדול ממנו מחוץ לעיר עלות לינה מחוץ לעיר כנראה תהיה הרבה יותר אטרקטיבית מאשר במרכזה.

ומוסיף שלדעתי עלויות של מנהלות חשובות מאוד, אבל המנהלות באות לשרת את האטרקציות ולא להיפך.

לדעתי כדאי שקודם תחליטו מה אתם רוצים לראות לעשות ולחוות ואז תחליטו על המנהלות, ולא להיפך

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית נערך לאחרונה על ידי

אם הטיול מתוכנן להיות בחבל זצלבורלגנד- מדובר על חבל כפרי, לא על העיר. מדובר על טיול עם רכב צמוד ולא טיול עירוני. השאלה אם בכלל זה הכוון שלכם?

• מטייל_4214804
          מטייל_4214804 @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2 קיבלנו את המלצתך ועשינו קצת שיעורים בעניין והגענו למסקנות נשמח לחוות דעתך (נשמח גם לדעות אחרות)

אנו מתכוונים לטוס לוינה (הטיסות יותר זולות) משם להמשיך ברכבת מהירה כשעתיים לזלצבורג ושם לשכור רכב(יותר זול) ולשהות בזלצבורג או להמשיך לטירול ולשהות שם כל הימים ולחזור עם הרכב לזלצבורג ולתפוס רכבת חזרה לוינה ולשהות יום או יומיים ולהמריא חזרה לישראל

מתכוונים להמריא לוינה ב29.09 ולחזור ב10.10 סה"כ 12 ימים כולל .

מה דעתך על מסלול זה ומה כדאי לשפר או לשנות? (אנו לוקחים בחשבון שהיום הראשון יוקדש כמעט רק לנסיעות)

תודה מראש

פסגות מושלגות תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • יונית

שימו לב לכך שחלק לא קטן מהפעילויות הקייציות לא יהיו רלוונטיות באוקטובר! (הכוונה לפעילות אקטיבית) או לחלופין בימים ושעות מצומצמים מאד. בכל מקרה היות ולרשותכם -12 יום ברוטו ובפועל 10 ימים (2 ימים לטובת נסיעה אל וינה ומוינה) בהנחה שלטובת וינה עצמה תקדישו 2-3 ימים (עדיף בסוף הטיול ) נותרו לכם בערך 7 ימים- אותם אני מציעה להתמקד בחבל זלצבורלגנד,אגמים ולא להגיע עד טירול בטיול הנוכחי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
            • nirit_z
              nirit_z @מטייל_4214804 נערך לאחרונה על ידי

@meravshell תודה על המענה המהיר, אנחנו מעוניינים גם בשופינג וגם בטבע וזה כמובן לא מסתדר
              לכן אנחנו לוקחים עשרה ימים כדי לצאת גם מחוץ לברלין.
              האם יש לך המלצות עבורנו?
              במחשבה שנייה חושבים גם על וינה יש לך מה להמליץ על אוסטריה?
              תודה.

אם אתם עדיין חושבים על ברלין, מצרפת פוסט שכתבתי על טיול באזור השפרוואלד, שנמצא צפונית לברלין ומלא באגמים וביערות. אולי תוכל לקחת מהטיול שלנו משהו שיתאים או שיהיה רלבנטי גם לילדים.

אישית, לא אהבתי את ברלין. אבל מבחינת שופינג זה אחלה מקום.

https://niritmz.blogspot.com/2023/06/blog-post.html

• imeshy2
                imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

כבר יותר מחובר למציאות. מסכים עם הקביעה שעדיך להישאר בחבל זלצבורג ולא לנסוע עד טירול בטיול הזה. ושוב, לא לישון בזלצבורג עצמה, אלא עדיף באחד העיירות / כפרים הקרובים יותר לאתרים עצמם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • פסגות מושלגות
                  פסגות מושלגות @מטייל_4214804 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4214804

אני בכלל הייתי טסה לציריך. יש המון אפשרויות לקניות בערים שבקו התפר שבין גרמניה לשוויץ, ויש גם שלל אזורי טבע יפים במרחק קצר: היער השחור, האלפים הברנים, אפנצל, אגם קונסטנץ...

• imeshy2
                    imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

החברה מחפשים להוזיל ולא לייקר 🙂

• אנשיםטובים
                      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

שני פרטים טכניים והערה

אם לא בדקתם את האפשרות אז אפשר לשכור רכב ב Freilassing שבגרמניה הסמוכה לזלצבורג (מרחק קצר באוטובוס או מונית). בזמנו לפחות היו שם גם יותר אפשרויות לרכבים וגם יותר זולים. בנוסף, אפשר לשקול להחזיר את הרכב בוינה למרות דמי ההחזר. צריך להבין בדיוק כמה זה.

בלי שום קשר, שימו לב לשעות האור. השקיעה לפני 7 בערב, והדימדומים נגמרים מעט אחר כך. לא מומלץ לעשות נסיעות בית עירונייות (בייחוד לא בדרכים המשניות) בחושך. נכון שבכללי אוסטריה "נסגרת מוקדם" גם בחודש יולי, כך לכאורה מה זה משנה. אבל הפעם גם הנסיעות חזרה למקום הלינה יהיו מאתגרות.

והערה - עלויות זה לא רק עלות הטיסה/נסיעה. זה גם (ואולי בעיקר) עלות היומיום. טיסה לוינה, רכבת לזלצבורג, ורכב לטירול (למשל) אומר כך וכך שעות בדרך בהשוואה לטיסה למינכן ונסיעה לטירול. צריך לבחון את הפרטים, מה השעות המדוייקות של טיסות ורכבות וכו'. אבל אם למשל הטיסה לוינה תעלה לכם עוד יום שלם בדרכים (הלוך ושוב) בהשוואה למינכן, אז זה יום שעולה כסף. בכל יום בטיול תוציאו בקלות 200-400 אירו על מחייה (לינה, אוכל, ביטוח, אולי אוטו, וכו'). ואם גם נסתכל עלות עלות הטיסה ונחלק בימי הטיול, אז אם הטיסה עולה נגיד 1000 אירו ל-7 ימים לכולכם, זהאומר שבשביל כל יום טיול זה עוד 140 אירו. וזה בלי שספרנו את שווי הזמן שלכם (האם למשל יש לכם מספיק ימי חופש?). אני אוהב להציע כלל אצבע שבו כל שעה משעות היום בטיול (לא שעות הלילה) עולה למשפחה סביבות ה-50 אירו (תחליפו כמובן במספרים שלכם).

כמובן שהחישוב האחרון נכון לא רק לוינה מול מינכן, אלא גם לזלצבורג מול טירול, או אפילו לוינה מול זלצבורג.

• מטייל_4214804
                        מטייל_4214804 נערך לאחרונה על ידי

טוב אנחנו מתחילים לקבל תמונה יותר ברורה לטיול שלנו ,אשמח לעצות נוספות. אנו נוחתים בוינה ואוספים את הרכב השכור מכיוון שכבר ניכנס לשעות הערב אנו נלון בבית מלון בשדה התעופה ונצא למחרת מוקדם בבוקר לכיוון פלכאו לדירה ששכרנו,העניין שצ'ק אין נוכל לבצע רק אחר השעה 15:00 ולפי הערכתינו נגיע בסביבות 11:00 בבוקר לפלכאו ,היכן אפשר להתחיל מסלול כבר ביום הזה ולחזור לדירה רק בערב ,ככה לא נפסיד יום בהמתנה סתמית לצ'ק אין,אשמח להמלצותיכם ,כמו שציינתי אנו משפחה בת 5 נפשות..תודה מראש

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • יונית
                          יונית @מטייל_4214804 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4214804

באיזו שעה את מעריך שתצאו משדה התעופה אחרי ארוחת בוקר? 10.00? לפני כן?

לא תגיעו ב11.00 לפלכאו בשום מקרה

אבל גם אם אתם טירוני גולני ותצאו ללא ארוחת בוקר בשעה 07.00 בבוקר

תוכלו לטייל בתוואי שבין שדה התעופה לבין פלכאו (למשל עמק ווכאו ,למשל צפון אזור האגמים-אגם מונזיי למשל) יעדים שלא תגיעו אליהם במסגרת הטיול מפלכאו

ואז לפנות ערב תגיעו אל הלינה.

• מטייל_4214804

אשמח לדעת גם בנושא השכרת הרכב שכרנו רכב דרך שלמה סיקסט בישראל ואנו אמורים לקבל אותו בשדה התעופה ,בחרנו רכב שיתאים לכמות המזוודות שלנו,עכשיו אני מבין שייתכן שלא ייתנו לנו את סוג הרכב שבחרנו,יש סיכוי שנקבל רכב שלא יתאים לכמות המזוודות?

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • הצועד בנעליו
                              הצועד בנעליו @מטייל_4214804 נערך לאחרונה על ידי הצועד בנעליו

@מטייל_4214804

כן, חברת ההשכרה מתחייבת לתת רכב שלדעתה (לא לדעתך) נמצא באותה קטגוריה, לא את הדגם הספציפי שהם מציגים,

כמו כל ירקן בשוק גם חברת ההשכרה מציגה את העגבניות היפות למעלה אבל בניגוד לירקן יכול להיות שלחברת ההשכרה בכלל אין בצי הרכב את אותו מודל שהיא מציגה בפרסומים.

לכן אתם צריכים להתייחס לקבוצת הרכב, לא למודל עצמו, והתייחסות רצינית היא לקבוצה שמסומלת בארבע אותיות:

כאן תמצאו איזשהו מפתח כללי לקודים

SIPP Codes for Rental Cars Explained - VroomVroomVroom

אם אתם קבוצה גדולה של מבוגרים אז כדאי שהאות הראשונה תהיה לפחות F - Fullsize, ולא נניח E - Economy,

אות שניה W? בחרתם רכב סטיישן? או בחרתם V לואן?

מצאתי איזושהי רשימה שמתייחסת ל SIXT והדגמים האפשריים, נראה לי שרלוונטית יותר לגרמניה מאשר לאוסטריה אבל בכל זאת יכולה לסבר את העין

SIPP code overview Sixt with all current vehicles - Mietwagen-Talk.de

חשוב מאוד שיהיה לכם נוח ברכב כי נראה שתבלו בו חלק ניכר מהטיול

אגב אני בוינה מזמין רכב דרך החברה הסלובקית הזו:

RENT A CAR - cheapest car rental in Bratislava | AUTO-RENTAL

נכון הם סלובקים אבל אין בעיה שקבלת והחזרת הרכב תהיה בטרמינל בוינה. הניסיון שלי מראה שהמחיר כולל דמי ההעברת הרכב לוינה הרבה יותר טוב מאשר מחיר ההשכרה של החברות האוסטריות.

לא אכזבו אותי בשירות, היו (יחסית) תקשורתיים (מייל ווואטסטאפ) והמכוניות שהם מציגים בפרסום הן מכוניות שבאמת קיבלתי או לפחות מאוד דומות, אם היה הפרש היה דווקא לטובתי.

אני גם מזמין דרכם את המנוי לאוטובאן האוסטרי (במחירי עלות, הם לא לוקחים עמלה).

המינוס הבולט מבחינתי שאין להם מגרש מגוניות בשדה התעופה בוינה ולכן הרכב שהביאו לי הוא הרכב שאסע בו כי מה שהביאו זה-מה-יש. אתם לנים בשדה כך שאם ממש תהיו לא מרוצים כנראה שתוכלו לדרוש שיביאו רכב אחר.

גילוי נאות: אין לי שום בעלות או טובת הנאה מהחברה הזו, רק ניסיון חיובי (יחסית) לעומת ג'ונגל חברות השכרת הרכב האחרות. אני לא סוכן או מומחה השכרות אל אדם פשוט שמספר מניסיונו האישי ועליכם לבדוק את התאמת העסקה לצרכים הספציפיים שלכם

• מטייל_4214804

האם אתה מכיר את חברת ההשכרה zippy7 הם מגיעים ואוספים משדה התעופה ומקבלים את הרכב אצלם במשרד דיברנו איתם והם אמרו שמה שיש באתר יש להם וזה לא רק לצורך תצוגה,אבל גם הם לא יכולים להתחייב לרכב הספציפי אבל ייתנו רכב שמתאים גם אם צריך לשדרג על חשבונם ,מכיר? יודע?

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • מטייל_4214804

בדקתי את החברה שהמלצת הם אכן מאוד זולים האם יש להם ביטול השתתפות עצמית בתוך הביטוח? כי אני לא רואה את זה באתר

• יונית

תמיד לקרוא חוות דעת ואיפה נקודות הכשל https://www.productreview.com.au/listings/zippy-com-au1 או כאן https://www.trustpilot.com/review/zippy7.com לא באתרים שמשווקים את החברה

תבדוק אם ההשכרה ממש בתוך השדה- כי יש להם שאטל לפי מה שאני רואה (חיכו שעה וחצי?) https://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g32655-d6982751-r654343966-Zippy_Shuttle-Los_Angeles_California.html

מניסיון חיים עד כה- אין מתנות חינם, אם המחיר כל כך נמוך יחסית לאחרים-מעורר (אצלי) חשדנות. מה זה לצורך תצוגה? מה הכוונה לשדרג על חשבונם (הם עוסקים במשאיות והובלת תכולת דירה, יתנו לך משאית? טנדר? ) מה קורה במקרה של תקלה, של תאונה, חלופות, תחנות שירות, ביטוח וכן הלאה. ככל שפחות מנוסים ומיומנים-כדאי להסתמך על סוכן ישראלי ,חברה שמכירים, והשכרה מהאר. ובעברית כל התנאים.

מטייל_4214804 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • מטייל_4214804
                                      מטייל_4214804 @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית יש המלצות של רבים עליהם הכל כתוב כמובן ויש כאלה שנסעו עשרות פעמים ושוכרים מהם באופן קבוע,ישראלים תמיד דופקים מחירים בשמים ויש לא מעט התדיינויות בבתי משפט בארץ מול חברות ישראליות

עניינים של תקלות וחלופות רכב כולם מספקים תלוי על מה אתה משלם בביטוח ,אני לא הראשון שמטייל בחו"ל ורבים שוכרים רכב בחו"ל, לא הגיוני שכולם נדפקים תמיד יש מרוצים יותר או פחות גם מחברות תעופה ומדירות

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • הצועד בנעליו
                                        הצועד בנעליו @מטייל_4214804 נערך לאחרונה על ידי הצועד בנעליו

האם אתה מכיר את חברת ההשכרה zippy7

לא, לא מכיר

אני בד"כ לא קונה ביטול השתתפות עצמית, בדקתי בשבילך:

Extra insurance | AUTO-RENTAL

לא צללתי לפרטים.

אני לא מבטיח לך שהכל יהיה איתם שושנים וורדים, אני מספר לך על הניסיון שלי ועוד כמה אנשים ששלחתי אליהם.

אז תזכור שהמדגם שלי קטן, יש נם נושאים שלא בדקתי כמו ההתחייבות שלהם לרכב חליפי במקרה של תאונה או תקלה כי לא קרה לי,

אבל עד עכשיו הניסיון שלי איתם היה חיובי. המחיר היה טוב, התקשורת היתה טובה, הרכב היה זהה/דומה לרכב בפרסום חדש ובמצב טוב, יש תחושה של הוגנות.

אז בינתיים זו הבחירה שלי להשכרת רכב בוינה, תחליט לך אם גם שלך.

• dmitrys
                                          dmitrys נערך לאחרונה על ידי

לפי הפוסט הראשון, נראה שהיער השחור נפל בגלל שאין שם שופינג? זה לא נכון. עשינו מספיק שופינג בפרייבורג, ויש גם אאוטלטים בגבול שוויץ שוויתרנו עליהם. לא כל כך הבנתי מדוע היער השחור נפסל. אנחנו טסנו עם איזיג'ט לבאזל, הרבה יותר זול מאל על.

• יונית
                                            יונית @מטייל_4214804 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4214804

לא אהפוך את זה לדיון למה יש התדיינות משפטית בבתי משפט מול חברות השכרת רכב מהארץ?

אבל הסיבה היא כי אפשר לעשות זאת.

מה תעשה אם חברת השכרה בוינה תדפוק לך את הטיול? תתבע אותם באוסטריה?

כל השאר שיקול שלך.

• 1
                                            • 2
                                            • 2 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון