ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. gadiz
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 1
    • נושאים 22
    • פוסטים 285
    • הגבוה ביותר 32
    • קבוצות 0

gadiz

@gadiz

41
    מוניטין
    157
    צפיות בפרופיל
    285
    פוסטים
    1
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 237979 גיל 56

gadiz הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי gadiz

• RE: טיולי יוקרה- יתרונות וחסרונות(אם יש)

@משה-22

תודה משה על הבאת הצד שלנו, שפתיים יישק.

כמוני כמוך, מעדיף יוקרה. חוץ ממלון ורכב יוקרה, כאילו ברוררר, אני מקפיד גם על בגדי יוקרה, זה נותן תחושת מרחב וריחוק בתורים וצפיפות. לא מוותר כמובן על מדריך יוקרה שזה א' ב' בכל טיול. המוטו יוקרה צריך להוביל את הטיול.

חשוב לי מאוד יוקרה אבל חשוב יותר לספר כאן בפורום על היוקרה מתי שרק ניתן. חשוב לאתגר את האנשים כאן שיבינו שאם רק יעבדו קשה יותר יוכלו גם לטייל יוקרה, שזה בוודאי עדיף. 

יוקרה היא ה-דבר, המשך להיות נאמן לעצמך.

פורסם בפורום אירופה
      gadiz
      gadiz
    • RE: התחילה שנת הלימודים והילדים-שרשור שבועי

ילדה בעיר הפרחים דאלאת, ויאטנם. 

ילדה בבית ספר, ויאטנם.

ילדה בלבוש מסורתי, לאוס.

ילדים בדרכם לבית ספר. חולקים את הדרך עם התיירים בטרק האגמים הקפואים, נפאל.

אחחח, היו ימים.

פורסם בפורום אירופה
      gadiz
      gadiz
    • RE: יוון-דלפי עתיקות

@MERAVSHELL

מצטרף, היינו שם ומאוד נהנינו. מהמוזיאון, מהנוף, העתיקות והסיפור. בעיניי, מקום מיוחד ומומלץ.

היינו בפסח לפני כ4 שנים, היה מזג אוויר נפלא ופריחה מטורפת שהקיפה את ההעתיקות והוסיפו אווירה מסתורית. אני מניח שאם מגיעים בקיץ או בסופו, כשלא ממש ירוק ומאוד חם וכשצריך לטפס לא מעט, האתר נמצא על צלע הר, החוויה עלולה להיות פחות מהנה. 

פורסם בפורום אירופה
      gadiz
      gadiz
    • RE: ביטול השתתפות עצמית באוויס - שימו לב

הזמנתי מאוויס רכב יוקרה במדריד (היה מבצע וההפרש מהרגיל היה זניח. ההשכרה חייבה שני כרטיסי אשראי). ביום השני גיליתי שריטה ארוכה בולטת ויפה (אין לי מושג מתי ואיך הגיעה לשם). בהחזרה בשדה התעופה, הבודקת עשתה פרצוף עצוב, החתימה אותי על נזק של 200 אירו ומיד אמרה שזה חלק מהפרוצדורה אבל לא יחייבו אותי בגלל הביטול.. בזה זה נגמר. לפני 3 שבועות שכרנו רכב בג’נבה דרך אוויס ולשאלתי את הפקיד אם יש נזק לרכב, הוא מיד אמר שלא, אבל זה גם לא משנה כי יש לי ביטוח מלא של ביטול.. כמובן הפעם גם בדקתי והרכב היה תקין..

המסקנה שלי היא שזה תלוי סניף ופקיד וקשה לי להאמין שיש להסיק משהו גורף לטובה או לרעה על חברה זו או אחרת.  

פורסם בפורום טיולי משפחות
      gadiz
      gadiz
    • RE: סכר Emosson - הגעה עם רכב?
      אכן יקר אבל חוויה מאוד מיוחדת (ל-6 אולי באמת יקר מדי). העליה עם הפוניקולר (פרוייקט הנדסי מיוחד), המשך עם רכבת קטנה ופתוחה על צלע ההר ולבסוף קרונית נוספת היו חלק נכבד מהחוויה. 
      gadiz
      gadiz
    • RE: ♥ אלפים צרפתיים - סיכום החופשה הקלילה שלנו

@ל-י

נכנסתי להיזכר בחופשה שלנו מלפני שנתיים...תודה:)

היינו באותו מלון דירות ב-vallorcine. נושא בגד הים כנראה חדש כי הגברים נכנסנו עם בגדי ים מכנס (מספר פעמים) ולא זוכר שזה הפריע למישהו (או שהיה כתוב במפורש אחרת...). בכל מקרה, מצטרף להמלצה על המלון, היה במקום מיני גולף חופשי, שולחן פינג-פונג, שח גדול...

לגבי המולטיפס גם ממליץ על ימים לא רצופים המאפשר גמישות ושכדאי לקנותו/לאספו ברכבלים הפחות מרכזיים (במקרה שלנו בgrand montets) שם צפוי שהתור יהיה קטן  וזה חוסך תורים ברכבלים המרכזיים יותר.  

gadiz
      gadiz
    • RE: טיול אופנועים בדאלאת ויאטנם עם ילדים

טיילתי שם עם קטנוע ששכרתי וגם עשיתי יום טיול עם מדריך על אופנוע (כסטודנט צעיר והרפתקן). לדעתי לא יהיה אחראי לטייל בצורה כזו עם ילדים.  

gadiz
      gadiz
    • RE: מדריד עם ילדים

טיילנו במדריד עם ילדה בת 7.

יש אתר החלקה בשלג (indoors) בקניון xanadu. טיילנו עם ילדה בת 7 והזמנו לה שיעור עם מדריך צמוד. שוכרים ציוד מלא ומחליקים, יש גם החלקה על אבובים. היה אדיר! לבת השנתיים כמובן יהיה קר.. מדובר בקניון גדול עם פעילויות נוספות לקטנטנים, לאוכל וכמובן מקום לקניות. 

הלונה פארק נהדר ונחמד מאוד לכל הילדים.

בפארק רטירו ניתן לשוטט, לשכור סירות באגם הקטן. הגן יפהפה ויש שם אזור בו טווסים מסתובבים חופשי. מדריד מאוד ירוקה ויש גנים רבים נוספים.

גם ארמון המלך נחמד מאוד גם לבן 7 (חדרי הארמון, תצוגה של בגדי ואביזרי אבירים).

מאי עלול להיות קריר אבל יש באזור גם פארקי מים שנטען שחביבים (לא היינו).

היינו במוזיאון המדע, אנחנו לא נהנינו (אולי שילוב עייפות הצהריים והחום). 

כמובן ניתן לשלב יום טיול לסביבה (עם נסיעה ברכבת שפחות מציקה לתינוקות)

לסיכום, האוכל אחלה והספרדים נחמדים, מאוד נהנינו. 

פורסם בפורום אירופה
      gadiz
      gadiz
    • RE: אירלנד

היינו בקיץ לפני כמה שנים והיה גשום לסירוגין. צריך מזל עם מזג האויר כמו בכל מקום אחר. בכל מקרה, זה לא פגם בהנאה ואירלנד היא בהחלט אחד המקומות שעוד נחזור. היינו בעיקר בחלק הצפוני ומקווה בפעם הבאה לטייל בחלק הדרום-מערבי. 

להלן  ה בלוג שלנו על אירלנד מ2012.

פורסם בפורום אירופה
      gadiz
      gadiz
    • RE: מחפש רעיונות לנסיעה משפחתית בחגים

@נתן-ל

עשינו משהו דומה אך קצר יותר בפסח האחרון ל-8 ימים. התחלנו דווקא באתונה . היה מלון חביב (Herodion hotel) שחלק מהדיל נתן הסעה חינם משדה התעופה. בילינו יומיים באתונה שהיו נהדרים וממצים וביום השלישי בבוקר שכרנו רכב והמשכנו צפונה.

gadiz
      gadiz

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי gadiz

• RE: טרמינל 1 וחניוני נתב"ג.

תודה לכולם. בחישוב שערכתי, לתקופת הנסיעה שלנו, עלות מונית מול עלות הרכב עם החניה תהיה דומה מאוד. לרוב אנחנו נוסעים במונית, אך לאור החוויה הכיפית האחרונה שלי בנתב"ג (שישי לילה לפני חודשיים), בה היו מעט מאוד מוניות וחיכיתי כ-40 דקות (בתור לחוץ וישראלי), אני נוטה לכיוון שימוש ברכב. האישה בעד מונית.. כך או כך יהיה בסדר🙂

פורסם בפורום אירופה
      gadiz
      gadiz
    • RE: טרמינל 1 וחניוני נתב"ג.

@meravshell תודה, איפה יוצא חניון 22, יש שילוט ברור מהשער הראשי?

פורסם בפורום אירופה
      gadiz
      gadiz
    • טרמינל 1 וחניוני נתב"ג.

שנים שלא הגענו לטרמינל 1 ואשמח לתזכורת...

חניון טרמינל 1 צמוד לטרמינל או שצריך שאטל?

אם אין שם מקום וצריך להגיע לחניון הגדול, השאטלים משם בזמינות גדולה כמו לטרמינל 1? אותו שאטל?

ולגבי חזרה בטיסה שלרוב לטרמינל 3, אותו שאטל של טרמינל 3 לחניון 3 מגיע לחניון של 1?

תודה..

פורסם בפורום אירופה
      gadiz
      gadiz
    • RE: מזוודות / פיצוי / טרולי

@אנשיםטובים

נראה לי שבתקופה הזו רבים נופלים בסטטיסטיקה, לפחות לפי כמות המזוודות שראינו בשדה אתמול.

אנחנו נפלנו חזק עם טיסות לפני שבוע. טיסה לקופנהגן עם LOT, קונקשן של 4 שעות בורשה, אמור היה להספיק.

מדובר בטיסה שנקבעה לפני שנה ונדחתה שוב ושוב בשל הקורונה, לא הייתי מזמין טיסה שכזו בתקופה הנוכחית.

זמן הטיסה המקורי היה עשר וחצי בבוקר והטיסה נדחתה לאחת וחצי. אמרו לנו שמאחר ויש לא מעט עם קונקשן צפוי שיאחרו גם את הקונקשן. הייתה אפשרות לבטל את הטיסה או להירשם לטיסה אחרת למחרת אבל אנחנו כבר בשדה, לקחנו ימי חופש, הזמנו מלון ורכב, לא נסענו המון זמן... מקווים לטוב וממשיכים.

היה קצת בלאגן אבל אחרי שעה וחצי מגיעים לדיוטי פרי וממתינים. וממתינים... כולם טסים חוץ מאיתנו. אלא שהטיסה נדחתה שוב ושוב ובסוף ממריאים בשלוש וארבעים (!).

מבינים שצפוי לחץ ובלגן ביעד ומקווים לנס. ניסים כנראה לא נפוצים בפולין והקונקשן כמובן כבר ברח. מחכים בתור כמעט שעתיים לדלפקים של LOT (רבים אחרים היו במצב דומה וכל אחד צריך טיפול וסידור) רק כדי לגלות שאין מקום על הטיסה הבאה וגם לא הבאה אחריה, רק בטיסת בוקר מוקדמת כעבור יומיים. הייתה אופציה לטיסה אחרת עם קונקשן נוסף למחרת אבל החלטנו שעד כאן. LOT היפנו אותנו למלון על חשבונם ואת המלון ביום למחרת כבר הזמנו עצמאית בורשה. בצורה יעילה ומהירה הצליחו למצוא לנו את המזוודה כך שלא תמשיך לקופנהגן או תיעלם, לפחות זה.

בקיצור, היום הראשון היה סיוט אבל בבוקר למחרת, לאחר שינה טובה, ארוחת בוקר ומזג אויר נפלא אספנו את עצמנו וזרמנו עם השינויים שנכפו עלינו. כך יצא שבמקום קופנהגן, ביום הטיול הראשון טיילנו בורשה. עיר יפה שהפתיעה אותנו לטובה. לא תכננתי אי פעם להגיע לשם מעבר לקונקשן קצר בשדה התעופה (שורשים וזה), אבל האדם מתכנן וגו'.

לגבי ההמשך, דנמרק נהדרת והטיסות חזרה, עם קונקשן קצר, היו בסדר גמור ואפילו המזוודה הגיעה.

עכשיו רק נותר לגלות על מה LOT יסכימו לפצות אותנו.

פורסם בפורום אירופה
      gadiz
      gadiz
    • RE: טיול באלפים הצרפתיים

@gadiz עכשיו שמתי לב שהלינות כבר "סגורות", תתעלמי מהחלק הראשון אם לא רלוונטי. לגבי המדבקה, מפעמיים ששכרנו בצד הצרפתי וממידע מאחרים לרוב יש כבר מדבקה מנסיעות קודמות, המדבקה היא שנתית.

אם רלוונטי להרכב ולההעדפות, בדרך משאמוני לאזור אגם אנסי גלשנו במזחלת הרים באזור megeve וכן עשינו פארק חבלים (aravis park daventure, יש עוד אחד, עשינו גם אותו, כבר לא זוכר מי מהם באותו יום של המעבר).

פורסם בפורום אירופה
      gadiz
      gadiz
    • RE: טיול באלפים הצרפתיים

@שמחת-הפרטים-הקטנים גם אנחנו נחתנו בערך בשעה הזו בג'נבה. מאחר ורצינו לבקר בקניון השטן למחרת בדרך לשאמוני, לנו בArmoy (החישוב היה שלאחר שנגיע לשאמוני (ובהמשך לאנסי) יהיה קצת מוגזם לנסוע במיוחד לשם שוב. הקניון מרהיב. לא ניתן להספיק שום דבר ביום הנחיתה בשעה כזו מלבד מלהגיע למקום הלינה ובדרך לאכול משהו (אכלנו ארוחת ערב במלון).

גם לנו הייתה טיסה חזרה בשבע בבוקר, לנו בNovotel geneva areroport בצד הצרפתי, כמה דקות ממקום החזרת הרכב והיה מאוד פשוט בסביבות ארבע וחצי בבוקר להחזירו. מה שכן היה קצת הזוי, השדה היה שומם, היו עוד כמה ישראלים שעשו אותו דבר, חלק בהיעדר מקום לחנות פשוט חסמו רכבי השכרה אחרים... את המפתח שמים בתיבה המתאימה של חברת השכרת הרכב ולאחר מכן עוברים לצד השוויצרי בשדה.

פורסם בפורום אירופה
      gadiz
      gadiz
    • RE: שוויץ - מיקום לטיול כוכב

תלוי ביעדים, סגנון הטיול והטעם האישי. לדעתי ואם הייתי צריך לבחור מקום אחד, אז איזור אינטרלאקן, אבל לא העיר עצמה אלא עיירה באזור (למשל iseltwald או wilderswil או אפילו מרינגן). אפשר בקלות למלא 12 יום בטיול של כוכב אחד, כולל ימי טיול אפשריים לברן ולוצרן, המרחקים לא גדולים מדי.

פורסם בפורום אירופה
      gadiz
      gadiz
    • RE: יוון-דלפי עתיקות

@MERAVSHELL

מצטרף, היינו שם ומאוד נהנינו. מהמוזיאון, מהנוף, העתיקות והסיפור. בעיניי, מקום מיוחד ומומלץ.

היינו בפסח לפני כ4 שנים, היה מזג אוויר נפלא ופריחה מטורפת שהקיפה את ההעתיקות והוסיפו אווירה מסתורית. אני מניח שאם מגיעים בקיץ או בסופו, כשלא ממש ירוק ומאוד חם וכשצריך לטפס לא מעט, האתר נמצא על צלע הר, החוויה עלולה להיות פחות מהנה. 

פורסם בפורום אירופה
      gadiz
      gadiz
    • RE: בדיקות הקורונה בחו"ל

@keves160

הניסוח לא היה מדויק. ברור שרצוי לא להדביק אחרים, השאלה היא מה עושים במידה וצריך להתפנות מהמקום הנוכחי, מציאה של מקום חדש, המעבר עצמו וכו'

פורסם בפורום אירופה
      gadiz
      gadiz
    • RE: בדיקות הקורונה בחו"ל

שלא נדע… 

אז נראה שלפי התגובות אפשר לעבור (בתחבורה ציבורית?) למקום אחר וגם לעתים אין ברירה כי למלון, לרוב, יש תכניות אחרות מאשר לארח אותך לעוד שבועיים.

לגבי צימר עם נחל… רעיון נפלא, רק מדמיין את הסיטואציה של למצוא מקום: “אני צריך את הצימר לשבועיים לצורך בידוד כי אני מאומת קורונה...”, מעניין כמה פשוט למצוא. 

פורסם בפורום אירופה
      gadiz
      gadiz