ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בדיקות הקורונה בחו"ל

פורום אירופה
    משפחה
    8
    14
    617
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • gadiz
      gadiz נערך לאחרונה על ידי

קורא את סיפורי המסע של אלה שנסעו והדרכון קורץ. מאוד. היו לנו טיסות ליולי והצלחנו לקבל שובר תמורתם שינוצל בהמשך. אבל עדיין חושב לנסוע, אולי בספטמבר, נראה איך המצב יתפתח.

מה שכן, קורא כאן הסברים על סוג הבדיקה, עלויות, תוך כמה זמן מקבלים תשובה, היערכות לפני, על שכדאי להגיע ל”עיר הגדולה” ליומיים שלושה האחרונים לצורך הבדיקה וכו’. 

אנשים נוסעים עם ילדים ומתייחסים לבדיקות כביורוקרטיה מעיקה שצריך לעבור, סוג של ויזה.

אבל… נניח שהגעתם לוינה, עם כל המשפחה, לפני הטיסה. נניח שלנים במלון שעולה 150 דולר ללילה, עושים את הבדיקה, ומישהו יוצא חיובי... מה עושים?? אמורים להמשיך מאותו רגע את ההסתגרות באותו מלון יקר? מותר לעשות צ’ק אאוט  ולעבור לדירה לבידוד שתאפשר התנהלות סבירה (מקרר, בישול, הזמנה מהסופר..)? 

מישהו מהנוסעים כאן הקדיש מחשבה ותכנן? או אולי לא לחשוב ולקוות לטוב.. יהיה בסדר שכזה…

זהו, סקרן לשמוע דעת הנוסעים.  

דוקטור דו ליטל יונית Hofmanim שמחת הפרטים הקטנים מטיילבארץובעולם 5 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דוקטור דו ליטל
        דוקטור דו ליטל @gadiz נערך לאחרונה על ידי

@gadiz

בהחלט הקדיש מחשבה ותכנן,

יש שני נושאים, הראשון הוא הכלכלי, מאיפה המימון לעלות הנוספת,

השני הוא מנהלתי, ההגעה לארץ תתעכב בכשבועיים לעומת התכנון, אם אותו אדם יהיה חולה עם סימפטומים קשים אולי הרבה יותר.

אתה התייחסת רק לראשון, מימון השהיה הנוספת,

בביטוחי הבריאות שאני עשיתי היה כיסוי להוצאות בבידוד בגלל קורונה,

לפחות באחד מהם היו שתי רמות של החזר, אני בחרתי לשלם רק על הנמוכה יותר שהייתה 150$ ליום.

אתה יכול לרכוש ביטוח שיכסה יותר, אתה יכול להחליט שאתה תכסה מכיסך את ההפרש, החלטה שלך.

הביטוח כיסה גם כרטיסי טיסה חליפיים.

לא בטוח שאתה יכול לשהות באותו מלון, יכול להיות שכל חדרי המלון מוזמנים והם לא יכולים לארגן לך חדר ואתה צריך למצוא פתרון אחר.

ביעד בו אני הייתי המלון החזיק חדרים מיוחדים למקרה שמישהו יצטרך בידוד כך שתלוי ביעד, אי אפשר לתת תשובה כללית לכל העולם.

לגבי העניין המנהלתי, עיכוב של שבועיים ולפעמים הרבה יותר, הקורונה לא שונה מכל אירוע בריאותי אחר.

מאוד ספציפי למי שטס, איך הוא מארגן את העניינים מול העבודה, מי שומר לו על החתול, מי משקה את העציצים, האם השאירו נכדה אצל סבא וכו’.

אסף 16 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • אסף 16
          אסף 16 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

אין חכם כבעל ניסיון. כדאי יהיה לשמוע מה בדיוק קרה עם אותו טיול מאורגן באיסלנד שכולו כרגע בבידוד

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • דוקטור דו ליטל
            דוקטור דו ליטל @אסף 16 נערך לאחרונה על ידי

@אסף-16 אמר:

@דוקטור-דו-ליטל

אין חכם כבעל ניסיון. כדאי יהיה לשמוע מה בדיוק קרה עם אותו טיול מאורגן באיסלנד שכולו כרגע בבידוד

נכון, אבל צריך לזכור שהניסיון תקף לאותו מקרה ספציפי,

איסלנד מדינה ספציפית עם הוראות בריאות משלה.

לשמחתי אין לי לי ניסיון, אני יודע להגיד שבמעמד הצ’ק אין פקידת הקבלה הסבירה לי את הוראות הקורונה במלון,

איפה צריך להיות עם מסכות, אלכוג’ל וכו’,

קבענו שתזמין לי בדיקה יומיים לפני ההמראה חזרה,

הפקידה הסבירה לי שאם הבדיקה תצא חיובית יש להם חדרים שמשוריינים לטובת בידוד (גם אמרה לי בדיוק אילו), וש”משם ננהג לפי ההוראות של משרד הבריאות”.

לגבי ניסיון שאלתי אותה אם באותו זמן בפועל יש מישהו בבידוד, אמרה לי שאין אבל כבר היו להם מקרים (לא שאלתי מתי וכמה).

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • יונית
              יונית @gadiz נערך לאחרונה על ידי יונית

@gadiz

לגבי בידוד- לכל מדינה הכללים שלה כמובן. ברובן אין מלונות קורונה כבר (היו בעבר). המשמעות שאם אחד ההורים יצא חיובי- יתר המשפחה צריכה לחזור לארץ (הורה שני +ילדים). אם ילד יצא חיובי- הורה חייב להישאר איתו כמובן. חברת הביטוח מגדירה מפורשות מי היא משאירה (ומכסה את ההוצאות ) במקרה של אימות קורונה.

מהיכרות עם כמה מקרים (רק יד שנייה, למזלי הטוב אני בארץ)- בחלק מהמלונות בכלל לא היו מוכנים להאריך את השהות (או שהיו מוזמנים ליתרת הזמן או סיבה אחרת) לשכת התיירות המקומית איתרה לכם לינה בדירה מה שבדיעבד היה יותר נוח במרחב והכלכלה למשפחה. מצד שני לא היה להם פקיד קבלה שיסייע בתקשורת מקומית. משפחה אחרת נשארה בחדר המלון- אנשי הקבלה עזרו ככל שיכלו, הזמינו אוכל מוכן, הוציאו מצעים לכביסה מספר פעמים, לקחו את הבגדים שלהם גם לכביסה פעם אחת כשביקשו. המשפחה התארגנה עם משחקים ברגע שהבינו שהם נכנסים לבידוד- אבל תיארו תקופה לא קלה בכלל עם שני ילדים בחדר מלון. 

הצד הכלכלי- צריך מראש כמובן !!!!! לדאוג לביטוח גם בנושא זה, והוא יכסה את העלויות .

צריך להסתכל על נסיעה לחו”ל בתקופה זו כסיכוי ל”הארכה” לעוד שבועיים נוספים (חו”ל או בארץ אם ישתנו הכללים) ולראות אם אתם מסוגלים לעמוד בכך מבחינת משפחה, כלכלה, מחויבות לעבודה וכו.

לא פשוט

אבל חלק מהשיקול לנסיעה כעת, בדיוק כמו שיקול של קרבה לבית חולים עם רפואה מערבית.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
              • Hofmanim
                Hofmanim @gadiz נערך לאחרונה על ידי

@gadiz

מבדיקה שעשינו לביטוחים (הטיסה שלנו בעוד שבועיים ) הם מכסים הוצאות בידוד וטיסות חלופיות.

את האמת לא הקדשנו מחשבה מה יקרה ...ההיגיון אומר שאם הורה נמצא חיובי אז ישאר לבד ואם ילד אז נשאר איתו אחד ההורים..

זה לא פוליטיקלי קורקט אבל אחרי שנה וחצי במצב הזה אנחנו כן נוסעים בגישה של “יהיה בסדר...” .

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                • שמחת הפרטים הקטנים
                  שמחת הפרטים הקטנים @gadiz נערך לאחרונה על ידי

@gadiz

מה שבטוח לחפש למקרה כזה צימר עם נחל צמוד ולא חדר במלון.. בטח אם אתה עם ילדים

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • מטיילבארץובעולם
                    מטיילבארץובעולם @gadiz נערך לאחרונה על ידי

@gadiz

בחלק מהמדינות אם שהית ליד מאומת גם אתה מחוסן תצטרך בידוד ככה שאם אחד מהמשפחה חולה אז כולם צריכים בידוד.

אני מנחש שזה אולי מה שקרה לקבוצה באיסלנד.

הביטוחים היום מכסים לך את רוב העלויות במקרה בידוד.

אנחנו החלפנו כמעט כל יום מלון בטיול ואף אחד לא נתן לו הרצאה או הזכיר את נושא הקורונה בשום מקום שהיינו.

אני מניח שאם יוצאים חיוביים אתה פשוט עוצר ומחפש באינטרנט והולך להתאכסן איפושהו. אין טעם לדעתי לעשות על זה מחקר כמו למשל מה יקרה אם מישהו יעבור תאונה ובאיזה בית חולים באיזור כדאי לו להתאכסן.

ההנחה היא שלא יקרה ואם יקרה נתנהל עם זה. כל עוד זו מדינה מפותחת (לגבי טיפול רפואי, תקשורת וכו) וכל עוד אתה מכוסה כלכלית לא אמורה להיות בעיה. 

• דוקטור דו ליטל
                      דוקטור דו ליטל @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית אמר:

לגבי בידוד- לכל מדינה הכללים שלה כמובן. ברובן אין מלונות קורונה כבר (היו בעבר). המשמעות שאם אחד ההורים יצא חיובי- יתר המשפחה צריכה לחזור לארץ (הורה שני +ילדים). אם ילד יצא חיובי- הורה חייב להישאר איתו כמובן. חברת הביטוח מגדירה מפורשות מי היא משאירה (ומכסה את ההוצאות ) במקרה של אימות קורונה.

אני הספקתי לשכוח מה רושמים בטופס חזרה לארץ,

אבל אני חושב ששואלים שם אם הנוסע החוזר היה בקירבה לחולה מאומת.

אני לא יודע מה המשמעות של תשובה חיובית לשאלה הזו,

האם תשובה חיובית תמנע עליה למטוס או שכמו הכללים בארץ, מחוסן שהיה בצמידות למאומת לא מחויב בבידוד ולכן בחזרה מחו”ל מחוסן שהיה בקרבה צמודה לחולה בכל זאת יכול לעלות לטיסה.

• gadiz
                        gadiz נערך לאחרונה על ידי

שלא נדע… 

אז נראה שלפי התגובות אפשר לעבור (בתחבורה ציבורית?) למקום אחר וגם לעתים אין ברירה כי למלון, לרוב, יש תכניות אחרות מאשר לארח אותך לעוד שבועיים.

לגבי צימר עם נחל… רעיון נפלא, רק מדמיין את הסיטואציה של למצוא מקום: “אני צריך את הצימר לשבועיים לצורך בידוד כי אני מאומת קורונה...”, מעניין כמה פשוט למצוא. 

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • keves160
                          keves160 @gadiz נערך לאחרונה על ידי

@gadiz אמר:

אז נראה שלפי התגובות אפשר לעבור (בתחבורה ציבורית?) למקום אחר וגם לעתים אין ברירה כי למלון,

לא הבנתי איך הבנת את זה מהתגובות. וגם אם נניח לא בודקים (כי הרי מן הסתם אם אומרים לך להיכנס לבידוד הכוונה שלא תרוץ למקום הסגור הקרוב כמו אוטובוס בין אנשים), זה לא לעניין לסכן נוסעי תחבורה ציבורית אם אתה חולה בקורונה ועשוי להדביק אותם. הרי זו המשמעות של “יצא חיובי” – אתה נדבקת ועשוי להיות מסוכן לסביבה. 

gadiz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • gadiz
                            gadiz @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

הניסוח לא היה מדויק. ברור שרצוי לא להדביק אחרים, השאלה היא מה עושים במידה וצריך להתפנות מהמקום הנוכחי, מציאה של מקום חדש, המעבר עצמו וכו'

מטיילבארץובעולם keves160 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • מטיילבארץובעולם
                              מטיילבארץובעולם @gadiz נערך לאחרונה על ידי

@gadiz

זה נכון גם בארץ. נניח להגיע לעשות בדיקת קורונה אם אין לך מכונית. נניח טסת עם ילדים לאילת ושם עשית בדיקה מהירה ונמצאת חיובי – איך חוזר?

כמו פה ככה שם.

לוקחים מונית/רכב שכורלאיזה מקום או תחבורה ציבורית אם אי אפשר

• keves160
                                keves160 @gadiz נערך לאחרונה על ידי

@gadiz

מתקשרים לרשויות לשאול או שואלים במלון במידה ואי אפשר להאריך את השהות על החדר. בשום פנים ואופן לא נכנסים לתחבורה ציבורית שעלולה ליצור הדבקה המונית. 

מה לעשות, כרגע כל עוד הסיפור נמשך יש סיכוי ליפול על בעיות כאלו. וזה עוד הקטנה בבעיות שלך אם יצאת חיובי. הרי יש סיכוי שהמחלה תתפתח, ואז מה? להיות תקועים שבועות במדינה זרה? איך מתקשרים עם שירותי הבריאות אם הם לא דוברי אנגלית? מה רמת שירותי הבריאות שם בכלל? האם העבודה שומרת לך את המשרה על כל זמן ההיעדרות הזה? יש הרבה תרחישים שיכולים לקרות. 

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון