יש WOW גם בבולגריה..
-
ברקיע שמש זורחת
ומעל עפות צפורים.
ויבוא היום וכולם ידעו
שכולנו בולגרים.
ילדים בגן ישחקו
עוד מעט הם מבוגרים
ויבוא היום גם הם יהיו
כמו כולנו, בולגרים.
אנשים רבים יש בינינו
לבנים, חומים ושחורים.
מבחוץ כולם נראים שונים
אך בפנים הם בולגרים.גיחה קצרה לבולגריה. פספוס של מה שרציתי אבל מספר תגליות שרק בגללם ראיתי לנכון לכתוב.
לא אחזור על הקלישאות על האוכל המצויין, המחירים הזולים והאנשים הנחמדים. כתבו את זה קודם לפני, לא משנה..
העניין הוא שלא באתי עם ציפיות ובכל זאת היו לי כמה וואו. לא ציפיתי לבניין הזוי, או לצורות טבע שאולי אני הראשון שכותב עליהם ובסוף – גליתי עיר ששבתה את לבי..
לבולגריה רציתי לנסוע בגלל 7 האגמים של רילה. מחיר זול בוויז ומועד שהתאים לי מיד אחרי פסח והנה, בולגריה, אנחנו מגיעים..
רק מה שלא טרחתי להבין שתחילת מאי זו עונה בעייתית. כבר לא עונת הסקי אבל עוד לא עונת הקיץ. הרכבלים פועלים רק בסופי שבוע וגם אז בגובה 2000 מ' עדיין שלג של 70ס"מ ואגמים קפואים. תמיד צריך למצוא את החיובי והחיובי כאן זו העובדה שיש סיבה לחזור שוב לבולגריה!
-
ולמי שתהה – אני לא כזה משורר. חדי העין והאוזן הבחינו שזה והשיר של דני סנדרסון הנהדר ללהקת גזוז.
28.4
אחרי לקיחת הרכב בשדה(בררו, יתכן שתצטרכו לעבור טרמינל) שמנו פעמינו לקניון בשם the Mall
הצטיידתי בסים דאטה במחיר מצחיק של 20שח ל- 6 ג'יגה, מתאם לג'יפיאס והחלפתי כסף. אשתי מצאה שזה אחלה קניון. בתכנון חשבתי לצאת להר ויטושה אבל כמו תמיד ביום הראשון, תכניות דינן להשתנות ועפ"ר טוב שכך.
אחרי ארוחת צהריים טובה כשברקע הפסגות המושלגות של הר ויטושה, נוסעים למלון. פורקים את התיקים ויוצאים לשוטט. כנסיית נבסקי הגדולה והמרשימה ממש לידנו

-
אולי לא משורר אבל אני תמיד שמחה לראות תמונות שלך .
אז נשארת פה , גם לתובנות שלך ולקצת WOW בולגרי ..
עדי
-
תודה רבה עדי.
העלאת תמונות כנראה זה החלק החלש כאן בפורום… אם זה היה בקצב שהייתי רגיל אליו, היית כבר יכולה לקרוא יום שלם. התמונות פשוט נתקעות, אבל אני עקשן..
-
@dkeלשמחתנו היא פתוחה ואנו יכולים לצפות במאות המתפללים. היום זה גם יום ראשון וגם חג הפסחא של הזרם האורתודוקסי(החג גרם לי לשלם הרבה יותר על רכב שכור, אבל לפחות יכולתי להחנות ברחבי העיר בלי חשש לקנסות..)

-
אנחנו מתגלגלים משם לסיור החינמי בשעה 1800. שעה חכמה מאוד – אתה גם מספיק וגם מקבל הקדמה לעיר..
כזכור הטיול לכאורה חינמי אבל מקובל להשאיר טיפ בסוף הטיול. מנסיון רב – ברוב הפעמים המדריכים מצדיקים את הטיפים, גם הפעם.
סופיה בהחלט מעניינת, השפעות של אלפי שנים וטולרנטיות רבה (למשל כנסיה, מסגד ובית כנסת במרחק יריקה)

-
@dke עוד מהסיור

-
וגם אנחנו היינו שם...

-
29.4
את הבוקר מתחילים במצוד על אמנות רחוב, ומסתבר שיש כאן לא מעט.
עושה שימוש בלינק הבא
https://sofiaadventures.com/best-sofia-street-art-bulgaria/
מתחילים ברחוב סמוך מאוד למלון , Bacho Kiro

-
-
מכאן אנחנו נוסעים אל הרכבל בסימאונובו, על מנת להגיע לראש ההר. לפני זה יש לנו עוד יעד. אני לא אומר לסיגלית על מה מדובר, אבל טוען שתהיה לה הפתעה. ואו , איזו הפתעה- גם עבורי, שידעתי לקראת מה אני הולך – המציאות עולה על כל דמיון
המקום נקרא בית החילזון, וזה בעצם משמש כהוסטל או מלון זול. לא להחמיץ,הWOW הראשון!

-
טוב, רצינו לרכבל, אבל גם הוא לא עובד. מחליטים לעלות עם הרכב בדרך הארוכה ומתפתלת. מתלבטים אם לא להשאיר את האוטו ולנסוע באוטובוס שעובר מידי פעם אבל ויתרנו. הנוף מלמעלה נהדר. פוגשים בשלג בפעם הראשונה בטיול. לעלות לפסגת ההר נראה רעיון קצת מפרך וכנראה בלתי אפשרי בגלל השלג הרב. אנחנו עושים טיול קצרצר באיזור, מתנסים בהליכה של כמה מטר בשלג(מלחיץ לא לשקוע..) ורואים איך העצים והפרחים מתחילים להתעורר באביב שהפציע..

-
תמונה סוררת...

-
ממשיכים לכנסיית בויאנה עם הציורים היפים שבתוכה. פעם ראשונה שאני עומד בתור כדי להיכנס לכנסייה. אסור לצערי לתעד מבפנים..

תמונה מהרשת

-
-
וצועדים במדרחוב ויטושה רחב הידיים.גם היום חג והיום ניתן לראות את כל המקומיים יוצאים לבלות במדרחוב. ארוחת צהריים טובה(כרגיל) ולא יקרה(כרגיל).
(לא זוכר איך קוראים לעץ.ראיתי אותו בקייב ומוסקבה -הוא גם יפה משיר משהו לבן שנכנס לנחיריים(נשמע לא טוב..). כאן זה היה בהחלט במסגרת הסביר

-
מקסים! כיף לקרוא וגם לצפות בתמונות! -
אני נוטש את האישה לאנחות ולקניות ונוסע כמה קילומטר למאסט של כל טיול. משחק כדורגל בליגה הבכירה - סלביה סופיה המקומית מול קבוצה מפלובדיב. האמת שאני מחייך במיוחד שהוכנתי מבעוד מועד. כדורגל שפל במיטבו!! מחנה כ50 מטר מהמגרש... משלם 5 לבה(יקר!! 10 ₪..) ונכנס לאיצטדיון(כ16אלף תפוסה), תופס לי שורה ומצטרף ל- 210 הצופים......אוירה של ליגה א' צפון, 20 אוהדים באולטראס ו..דווקא היה משחק נחמד. נתתי מנוחה לרגליים וראיתי 2:2

-
בערב גררנו את עצמנו להופעת ג'אז , אבל כשנכנסנו לרגע לאיזה קונביני סטור, העדפנו לעשות פיקניק לילי בכ- 20 שח ולחזור לחדר...
-
תמי(?), תודה רבה.מכיוון שלא הייתי כאן הרבה זמן, אני לא מזהה את הכינוי, אבל לפני כ-3 שנים היתה תמי שסיפרה סיפור בולגריה מדהים וזרעה את ניצני בולגריה הראשונים אצלי. יש מצב שזו את ?– אם כן מגיעה לך תודה אקסטרה..